Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, lukasz222 napisał:

Do centralnej nie mam aż tak daleko, laweta i jedziesz :D

Nie narzekam, wymieniałem jedno podwójne koło pośrednie, poza tym nie było z tym nigdy problemu. Jak ułożyskowanie dobre i dobrze zazębione, to nie ma jak się zepsuć.

Kuzyn zmienił, bo mówił, że co rok mu lecialy, ale nie dopytywałem. Siał rocznie koło 70ha

Opublikowano
1 minutę temu, jedrus2020 napisał:

czy 360 da rade z 600l opryskiwaczem o 12m szerokości?

Tak. Kilka lat pryskalem takim zestawem. Komplet obciążników mam z przodu.

Opublikowano
2 godziny temu, jedrus2020 napisał:

Akurat taki jest okazyjnie do kupienia i się zastanawiam czy da rade. Ale jak mowisz zę bedzie ok to chyba wezme

500 l 12m siuntka nawet bez obciążników dawała radę :o

Także kupuj śmiało 

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

330 po 460L lałem i pryskałem z belką 15m

600l do twojego i Ferdek 255 szedł 🤭

Opublikowano
10 godzin temu, jedrus2020 napisał:

U mnie taki zestaw chodzi tylko mam duże górki to muszę dodatkowe obciążenie z przodu dokładać 

Opublikowano
Pawelek998 napisał:

10 godzin temu, jedrus2020 napisał:

U mnie taki zestaw chodzi tylko mam duże górki to muszę dodatkowe obciążenie z przodu dokładać 

za obciążenie bedzie robił tur

Opublikowano
daron64 napisał:

47 minut temu, jaco512 napisał:

Tylko na zdjęciach. BKT są całkiem niezłe

Byłyby do casea, bo mam teraz Goodyeary, ale już bieżnik taki se i jedna z boku uszkodzona troche

do głównego ciągnika nie kupuje się starych opon 🙋‍♂️🤦 wiele nie zaoszczędzisz...

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/opony-460-85-38-i-420-70-28-CID757-ID10JwC4.html

Co one takie jakby jedna radialna, a druga diagonalna? Czy to tylko tak na zdjęciach wygląda? 🤔

Jak byś szukał opon nowych ale w dobrych pieniądzach mogę podać namiary 

Zadzwonisz,powiesz jakie chcesz-powiedza cenę.U mnie w okolicy dużo sprzedali,raz w tygodniu przejeżdżają przez okolicę lubelskiego

Opublikowano

Panowie przednia oś od kombajnu zbożowego Claas Mercury znajdzie się na to jakiś chętny czy kierunek huta? Mam też os od kombajnu do ziemniaków 2 rzędowego, przekładnie od przyczepy zbierającej, piasty od starej c360 na 18 koła. 

Do tych skarbów jeszcze wózek od koła zapasowego od przyczepy D46

Opublikowano
4 godziny temu, slawek74 napisał:

do głównego ciągnika nie kupuje się starych opon 🙋‍♂️🤦 wiele nie zaoszczędzisz...

4 godziny temu, Baks00 napisał:

Zgadzam się 👍

Heh jak to w internetach - jak ktoś pyta o nowe opony, to mu napiszą, żeby szukał dobrej używki. Jak ktoś wrzuci używki, to mu napiszą, że do głównego tylko nowe 🤷 albo jak na grupach - jak ktoś chce kupić za pobraniem, to się rzuca na niego, że tylko zaplata z góry, że inaczej tylko debile sprzedają.  A jak ktoś chce sprzedać i chce kase z góry to się na niego rzuca, że tylko debile wysyła pieniądze za produkt, zanim go dostanie 🤷oczywiście nie twierdzę, że nie macie racji, sam raczej na nowe patrzyłem. Napiszę do gościa ile lat mają w ogóle te opony.

3 godziny temu, Baks00 napisał:

Jak byś szukał opon nowych ale w dobrych pieniądzach mogę podać namiary 

Ciekawe czy wysyłka nie zje niższej ceny. No i jak zabawiam u znajomego, to montaż gratis wtedy. Ale nadmiaru daj, może jednak gra warta świeczki

• Like 2
Opublikowano

Montaż to se wliczy w cenę opony.-zreszta zrozumiałe gdzieś musi zarobić 

U mnie na okolicy 400 zł na tej samej oponie było różnicy najmniej

Za montaż dwóch na tył do 80-dziesiatki dałem 300zl

Opublikowano
14 minut temu, Baks00 napisał:

Montaż to se wliczy w cenę opony.-zreszta zrozumiałe gdzieś musi zarobić 

U mnie na okolicy 400 zł na tej samej oponie było różnicy najmniej

Za montaż dwóch na tył do 80-dziesiatki dałem 300zl

Jakie zakładałeś do swojej 80?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v