Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, daron64 napisał:

A tak w temacie rozrzutnika jeszcze.

Wymiana szpilek - stare z tyłu ucinam (przyspawane), nowe zakładam, łapie spawarka i po sprawie? Może głupie, ale nigdy nigdzie nie wymieniałem 🤷, a tu mam w jednej zjebany gwint, jednej nie ma, a z jedną wygrał klucz udarowy..no i przydałoby się chyba to ogarnac.

A tak swoją drogą może ktoś byłby chętny na jakieś części z małego rozrzutnika? Coś takiego (zdjęcie z netu)

1af131134d2093164c778bb5d420

Bo jak wywiozę obornik, to będzie z niego przyczepka. W sumie nie wiem co by tam się nadawało - adapter z walkami nie jest w jakimś szalowym stanie tył podłogi do poprawy/wymiany. Jakieś łańcuchy z listwami może? Koła od napedu, wał itd?  Czy sobie od razu darować, adapter na złom, walki na materiał, łańcuchy się przydadzą i tyle?  A może kto chce np jaka przyczepkę zamienić z dopłatą? W sumie muszę pogadać z tym handlarzem, co zabrał bizona, bo jakaś przyczepę ma na handel, może by wziął w rozliczeniu 🤔

A wracając do szpilek

IMG_20240322_164009995_copy_1632x918.jpg

A to jeszcze jak już pytam o pierdoły - powiedzcie o co kaman, że opony w rozrzutniku są takie same jak w przyczepach, które mam - 10.0/75-15.3 - nie mają żadnych dodatkowych oznaczeń, a są niższe od tych z przyczep? W rozrzutniku są mitasy, w przyczepach różne - stomile, mrl itp. W sumie zauważyłem to dopiero jesienią, jak woziłem koło z przyczepy i z rozrzutnika do wulkanizacji.

Taśma i adapter pójdzie bez problemu. Przeniesienie napędu już gorzej chyba że ci się chce pojedynczo walki wysyłać 

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

A to jeszcze jak już pytam o pierdoły - powiedzcie o co kaman, że opony w rozrzutniku są takie same jak w przyczepach, które mam - 10.0/75-15.3 - nie mają żadnych dodatkowych oznaczeń, a są niższe od tych z przyczep? W rozrzutniku są mitasy, w przyczepach różne - stomile, mrl itp. W sumie zauważyłem to dopiero jesienią, jak woziłem koło z przyczepy i z rozrzutnika do wulkanizacji.

kwestia producenta, roku produkcji czy nawet obciążenia, bo tam gdzie nacisk na oś większy to będą się oczywiście bardziej odkształcać

Opublikowano

Kiedyś pytałem sąsiada dlaczego nie ciągnie ładowarką przyczepy tylko ktoś drugi musi ciągnikiem jechać. A on mi powiedział że to służy do ładowania nie ciągania. 

• Like 2
Opublikowano
radekz200 napisał:

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

No podobny by był 

za 100?

4 minuty temu, slawek74 napisał:

sławek wstaw dobry link 

sam se wstaw...🤣

radekz200 napisał:

Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Za 100 sam sworzeń ;)

to za ile?

czy ty jesteś naiwny i że to że nazywasz się radek to ktoś ci prezęty będzie robił 🤔 weź się puknij...wiesz gdzie...🤦

Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał:

no masz to czego chcesz ☝️ kupuj...

a do czego Ci ten zaczep 🤭🤔 nawet nie próbuj tym bruderem nic ciągać bo się hydrostat posypie 🤦

Strasznie cierpisz ...🤣🤣🤣

• Haha 4
Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

sam se wstaw...🤣

czy ty jesteś naiwny i że to że nazywasz się radek to ktoś ci prezęty będzie robił 🤔 weź się puknij...wiesz gdzie...🤦

idź do kościoła jeszcze zdążysz na 12 😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v