Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak czytam 4 kg na ha własnego rzepaku to mi się śmiać chce, żle ustawiłem siewnik  i wysiał 3,5 kg własnego ziarna to było tak gęsto że zaorałem to w   ch..j.  

Opublikowano

Ma ktoś namiary na rzepak co 5 ton da lekko około 300 kg polifoski i 400 lub 300 kg saletry ziemia ciezka plus ph 5.5

Opublikowano
28 minut temu, paprykarz123456789 napisał:

Ma ktoś namiary na rzepak co 5 ton da lekko około 300 kg polifoski i 400 lub 300 kg saletry ziemia ciezka plus ph 5.5

Dziwne pytanie , każdy ci może dać 5 ton jak i żaden , a składowych na to jest cała masa , bo co z tego że ci ktoś napisze siej ten bo u mnie najwięcej sypie , jak w twoich stronach ta odmiana może być jedną z gorszych 

Opublikowano
44 minuty temu, paprykarz123456789 napisał:

Nawet nie wiem co ci odpisać ,bo normalnie brak słów 🤔.Jak jeden z drugim wyskoczy z pytaniem to głowa boli.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Damian_B napisał:

Ile takie cacko jeśli można wiedzieć?

97 brutto sam siewnik 

24 minuty temu, miwigos napisał:

Teraz w okolicy już nie jesteś anonimowy

Nigdy nie byłem , większość co mnie zna , to wie kim jestem , i jakoś mi to nie przeszkadza , bo w odróżnieniu od innych żadnych bajek tutaj nie wypisuję , tylko jeśli piszę to tak jak jest faktycznie , to niby co mi by to ukrywanie dało , jedynie ci się ukrywają którzy na polach mają co innego niż wypisują , to w tedy faktycznie nie ma się co przyznawać kim się jest , a zresztą jak wstawiałem z pół roku temu steyera to też z rej, wystarczy pisać z godnie z prawdą i nie ma się co wstydzić własnej tożsamości . żebyś mi nie zarzucał że się afiszuję to to jedno zdjęcie usuwam 

Edytowane przez mysza103
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

Jak masz więcej jak inni to zawiść ludzka nie zna granic

Opublikowano
1 godzinę temu, mysza103 napisał:

97 brutto sam siewnik 

Nigdy nie byłem , większość co mnie zna , to wie kim jestem , i jakoś mi to nie przeszkadza , bo w odróżnieniu od innych żadnych bajek tutaj nie wypisuję , tylko jeśli piszę to tak jak jest faktycznie , to niby co mi by to ukrywanie dało , jedynie ci się ukrywają którzy na polach mają co innego niż wypisują , to w tedy faktycznie nie ma się co przyznawać kim się jest , a zresztą jak wstawiałem z pół roku temu steyera to też z rej, wystarczy pisać z godnie z prawdą i nie ma się co wstydzić własnej tożsamości . żebyś mi nie zarzucał że się afiszuję to to jedno zdjęcie usuwam 

Lepiej bys kupil bmw bo ten siewnik to tak naprawdę parę dni w roku uzyjesz

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, paprykarz123456789 napisał:

Lepiej bys kupil bmw bo ten siewnik to tak naprawdę parę dni w roku uzyjesz

Ty wolisz BMW na które Cie pewnie nie stać skoro tak piszesz, ja i kolega dobry sprzęt w traktorze siedze więcej godzin niż w samochodzie

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
3 godziny temu, mysza103 napisał:

Można powoli myśleć o sianiu , z godzinę temu dowieźli 😝

IMG_20230713_151005.jpg

IMG_20230713_150856.jpg

Czyli sam siewnik 97k brutto ? Brona widze używana? Mam zestaw taki kongskilde to 15r kosztował cały 88netto ze znacznikami przedwschodowymi, najwieksza wada to ten wal pakera, miał być pakera tnący no ale cóż..  siewnik sieje idealnie tak jak się ustawi 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, miwigos napisał:

Ty wolisz BMW na które Cie pewnie nie stać skoro tak piszesz, ja i kolega dobry sprzęt w traktorze siedze więcej godzin niż w samochodzie

Ja za ciagnik  daje ponad 200tys hehe

Edytowane przez paprykarz123456789
Opublikowano
1 godzinę temu, paprykarz123456789 napisał:

Ja za ciagnik  daje ponad 200tys hehe

A dopiero pisałeś jak kupić używanego ursusa za młodego rolnika. Kręcisz historie

5 godzin temu, paprykarz123456789 napisał:

Żaden. Rzepak lubi gleby średnie. Do widzenia 

• Haha 3
Opublikowano
2 godziny temu, skywalker89 napisał:

Czyli sam siewnik 97k brutto ? Brona widze używana? Mam zestaw taki kongskilde to 15r kosztował cały 88netto ze znacznikami przedwschodowymi, najwieksza wada to ten wal pakera, miał być pakera tnący no ale cóż..  siewnik sieje idealnie tak jak się ustawi 

Na jaki areał taki siewnik 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez andrzej1988
      to jeszcze taniej niz u mnie. Niby na mazowszu powinno byc troche drozej a tu guzik. Pewnie tez jakis posrednik takie ceny wystawił? U mnie nawet w kurzarni jest po 580 brutto pszenica i niby nie posrednik tylko pszenice skupuje i wykorzystuje na własne potrzeby dla kur
  • Dodaj nową pozycję...
v