Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, VonVegans napisał:

Chyba będzie wiosna niedługo.scinalem olchy i brzozy na opał to jakes mokre.a leszczyna jak kopnąc to pyli

W szpitalu ???

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

W Jakich to bankach maja dawać ?.

Bo ja spółdzielczy , wierny temu bankowi .

W pekao B.P

Ja też wierny bank spółdzielczy.

Edytowane przez Andpol
Opublikowano
4 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Ja tam czekam, jeszcze musi potanieć 🤔

Juz tu przyszedles znowu o vacie  i twoich mongolskich teoriach spiskowac? Przez ciebie jiz wczoraj zamkneli temat o vacie

Opublikowano
Mathieu92 napisał:

Gdzieś w okolicach Lublina kupię saletrę Puławską poniżej 3200zł brutto? Ilość kilka ton.

W cukrowni podobno 3100 brutto. 3175 SolarCorn.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Ja tam czekam, jeszcze musi potanieć 🤔

Czyli w maju zaczzniesz siać, zaczynasz pitolić w nawozach ,  temat vat zablokowoli przez takiego durnia 

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
6 godzin temu, Dublin napisał:

To trole które chcom wymusić haracz od innych grup podatkowych na bo one ich żywiom przecie.

To jakaś gwara czy analfabetyzm? I proszę zmień avatar

2 godziny temu, mds212 napisał:

a to bliżej wiosny drzewo jest bardziej mokre?

Jak zaczynają pić z gleby to aż chlapie przy rąbaniu, cięciu np osika

Opublikowano
19 minut temu, miwigos napisał:

Czyli w maju zaczzniesz siać, zaczynasz pitolić w nawozach ,  temat vat zablokowoli przez takiego durnia 

Co mam siać na śnieg tera jak wy... Po co mam przepłacać jak stanieją... Mam czas.🤷‍♂️

• Like 1
Opublikowano

Jak wysijesz 1 marca , a wiosna przyjdzie 15 czy 25 marca , to akurat nwóz sie przemieści i będzie działał tak jak potrzeba

Opublikowano
6 godzin temu, alfa napisał:

Na sniadowie I po 200 tys dawali ciekawe tylko jak długo naciągną jak mleko spadnie na 1.5 . Ludzie inwestuja ale większość za pośrednictwem banków.  To tego dobra inwestycja nazwać nie można.  Wogole ciagnik czy jakaś maszyna to żadna inwestycja 

Najpierw siedzą beczą na forum jak to się nic nie opłaca. W żniwa chwalą się, że mają 8 ton na V klasie a później 10 nowych nabytków w galerii. Nie ma bardziej narzękającej grupy zawodowej w Polsce jak rolnicy, górnicy i lekarze. Cały czas źle i niedobrze a za hektar pola płacą kosmiczne pieniądze, za dzierżawe to jeden drugiego by w łyżce wody utopił a u lokalnego dilera stoi cały plac nowych  ciągników do odbioru.

• Like 4
Opublikowano
39 minut temu, galan99 napisał:

Na zachodzie już jest na + , zaś na wschodzie od piątku + jak będą warunki to 20 luty można siać będzie . Prognozy są na + .

Tak plusy jak no. Legnica wczorajszej nocy -8 w dzień 0 dzisiaj noc -3 dzień 1 teraz -3. Tak więc nie naganiaj klientów grupie azoty. 

Opublikowano

Ja jutro sieję 

1 godzinę temu, mateo105 napisał:

Juz tu przyszedles znowu o vacie  i twoich mongolskich teoriach spiskowac? Przez ciebie jiz wczoraj zamkneli temat o vacie

To też wczoraj chciałem się coś o vacie spytać , a tu temat zamknięty , ale nie czytałem ostatnich wypowiedzi , co tam się działo 

3 godziny temu, mds212 napisał:

a to bliżej wiosny drzewo jest bardziej mokre?

A co w tym dziwnego ? przecież jak zacznie puszczać soki , to i mokre się robi w środku , niż jest w zimę 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Dublin napisał:

Rolnicy nie som pempkiem świata aby wszystko się miało wobec nich krencić. Jest wiele grup , które som pomijane i dzieje się im krzywda ale nie som na pewno nimi rolnicy.

nie są pępkiem 

Opublikowano
1 minutę temu, krzychu121 napisał:

Skoro minister twierdzi że ceny nawozów są wprost uzależnione od ceny gazu to zastanawia mnie dlaczego saletra nie kosztuje 1500 zł .

Screenshot_20230208-190436.png

nikt tego nie wie :) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v