Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, matek89121 napisał:

Jeszcze miesiąc temu jak zamawiałem to płaciłem tyle co na pgg  z darmową dostawą i odebrałem swoim transportem z punktu.

Ja do najblizszego punktu mam ponad 50 km

6 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Nie do końca Kolego tak jest. Program czyste powietrze itp. Przez ostatnie 2 lata bardzo dużo instalacji CO montowaliśmy pod pompy ciepła,  gaz, piece inne niż na węgiel czy ekogroszek. Nowe domy wszystko teraz na eko.

I co mi da ta pompa ciepła 21 stopni to za zimno w domu, rodzice maja 25 i mówią że zimno

Opublikowano
3 minuty temu, matek89121 napisał:

No i co w związku z tym mamy Ci się złożyć na transport czy co ?

Nie tylko tych punktów za mało jest

Opublikowano
5 minut temu, tomek1974 napisał:

25 to za gorąco 

Nie dla starszych ludzi, dla mnie 21 też mi zimnno w nogi , 23 to idealnie , 21 to jak jesteście młodzi , syn i córka mają w pokojach 20,5 , 21 maks i im ciepło , kiedyś też dosięgnie was starość

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, miwigos napisał:

Ja do najblizszego punktu mam ponad 50 km

I co mi da ta pompa ciepła 21 stopni to za zimno w domu, rodzice maja 25 i mówią że zimno

Nie wiem jakim cudem 25⁰ to zimno w domu. Starsi wiem mają inne odczucie, ale to nie jest zimno, tylko słabe krążenie i mało ruchu.

U teściów teraz odnawiałem pokój  to tak napalone że  w głowie się kręciło, przy docieraniu scian cały mokry byłem, jak spać  w takiej temperaturze jak 27⁰😬

22⁰ -23⁰to jest w sam raz. 

Dom ocieplony i okna 3 szyby? Grzejniki czy podłogówka U ciebie?

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
5 godzin temu, Peron napisał:

Ja od lat palę drewnem, ale węgiel teraz staniał do takiego poziomu, że sobie zafundowałem węgiel:) całe 2 tony. 

U mnie paliliśmy węglem jak był po 600zł/t. Teraz mamy zapas zrobiony po 2.200zł/t z którego nie spaliliśmy ani grama. Przez komin idzie samo drewno, ze swojego lasu.

Opublikowano

W sam raz to jest wtedy jak właścicielowi odpowiada. Jednemu 20 gorąco, innemu 25 to zimno i nie ma tu nic dziwnego. Każdy organizm jest inny. Zobaczcie że starsi ludzie nawet latem nie rozbierają się do ,,krótkich' ubrań. Sąsiad kiedyś się dziwił jak mój dziadek ( 80 lat) może w lato chodzić w spodniach i bluzie. Teraz sam mając 60 lat praktycznie identycznie się ubiera. Ja też wole jak jest cieplej. Teraz przez te oszczędności zniechecilem się do wypadów na basen. 27 stopni to dużo za mało jak dla mnie. I jazzuzi dużo zimniejsze. Jedynie Aqua park w Mikołajkach czy Pluskach trzyma fajna temperaturę 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, XTRO napisał:

kupiony potas po 3500 za tonę 

Siarczan potasu?

Opublikowano

To jakaś dziwna ta 92 latka nietypowa , na Stberi wychowana

41 minut temu, GRZES1545 napisał:

Nie wiem jakim cudem 25⁰ to zimno w domu. Starsi wiem mają inne odczucie, ale to nie jest zimno, tylko słabe krążenie i mało ruchu.

U teściów teraz odnawiałem pokój  to tak napalone że  w głowie się kręciło, przy docieraniu scian cały mokry byłem, jak spać  w takiej temperaturze jak 27⁰😬

22⁰ -23⁰to jest w sam raz. 

Dom ocieplony i okna 3 szyby? Grzejniki czy podłogówka U ciebie?

Przeczytaj co napisałem mi wystarcza 23 , jak dozyje 80 lat to bedzie za mało, a pompy ciepła nie dogrzeją do 25 stopni

Opublikowano
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ile? Mam w domu 92 latkę i dla niej 22 stopnie to już za ciepło... 

Pewnie nie ma odwagi Ci powiedzieć że jest jej chłodno. Ja u dziadków w zimie podłogówkę odkręcałem żeby nie mówili że zimno im .

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Pewnie nie ma odwagi Ci powiedzieć że jest jej chłodno. Ja u dziadków w zimie podłogówkę odkręcałem żeby nie mówili że zimno im .

U mnie ogólnie jest zasada, że w domu z krótkim rękawem się nie siedzi. W zimie też nie chodzi się w kapciach bez pięt. W kuchni jak mama im gotuje i temperatura skacze do 23-24 stopni to ucieka do swojego pokoju bo jej gorąco.

10 minut temu, miwigos napisał:

Przeczytaj co napisałem mi wystarcza 23 , jak dozyje 80 lat to bedzie za mało, a pompy ciepła nie dogrzeją do 25 stopni

Wychowana w izbie bez pieca, w której przez szpary między deskami widać było dachówkę w chałupie.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
15 minut temu, miwigos napisał:

Tak mówisz?Gdybybtak było musiałbyś grzałką CWU dogrzewać. 

Prawdą jest to że pompy mają określoną sprawność względem temperatury otoczenia. Średnio do -15⁰ nie powinno być problemu z ogrzaniem domu do 22-23⁰  Warunek to odpowiednia izolacja i ogrzewanie niskotemperaturowe.

Pytałem jak u Ciebie jest to rozwiazane.

Opublikowano
3 godziny temu, matek89121 napisał:

Dostawa jest darmowa do najbliższego lokalnego dilera który ma podpisaną umowę na dostawę węgla w Twojej okolicy. Czyli podsumowując z kopalni do Twojej okolicy masz  dostawę w cenie ale od dystrybutora do Cb płacisz 9 zł za kilometr liczone w jedną stronę.

A czy może tak się zdarzyć że w KDW węgiel z PGG mieszają (mieszali) z gorszym gatunkiem węgla?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v