Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, krzychu121 napisał:

I teraz nie wiadomo czy ceny będą szły w górę i dlatego nie chcą sprzedawać? Jest jakieś inne wytłumaczenie? 

znajomy ma taką teorię , że po wyborach jeszcze przez jakiś czas będzie taniało, żeby utrzeć nosa panikarzom i pokazać jak to dobrze jest w kraju. 

zobaczymy.

Opublikowano
rocknrollnik1 napisał:

5 godzin temu, krzychu121 napisał:

I teraz nie wiadomo czy ceny będą szły w górę i dlatego nie chcą sprzedawać? Jest jakieś inne wytłumaczenie? 

znajomy ma taką teorię , że po wyborach jeszcze przez jakiś czas będzie taniało, żeby utrzeć nosa panikarzom i pokazać jak to dobrze jest w kraju. 

zobaczymy.

A to cos tanieje? Na moje oko dobre 100zl na tonie w gore

Opublikowano

polifoska7 kupiłem za 3000 świeża dostawa. a poli6 kosztuje 3600.

niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego taka różnica, % między jedna a druga różnica znikome 

chyba dopłaca się za popularność szóstki... 

Opublikowano
6 minut temu, suffeks napisał:

niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego taka różnica, % między jedna a druga różnica znikome 

poli7 to prawdobodobnie import pakowany w polskie worki, poli6 jest krajowa

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, suffeks napisał:

To i tak drogo jak za import pewnie w tej cenie 500 zł i tak płacisz za to że jest na worki napisane polifoska

Opublikowano

nie wiem obojętni mi worki nie były uniwersalne jakieś big bagi tylko normalnie logo i jaki skład dokładnie tak samo jak big bagi poli6 wyglądały tylko że 7 było napisane

ważne że % nie oszukany, jak sypałem to nos paliło przynajmniej siarka była haha

Opublikowano
Dnia 10.10.2023 o 21:59, HF86 napisał:

żona za dyżur zarobi na tonę polifoski, albo 7 ton kukurydzy, to biedy nie ma 😁

Może tak być jak pracuje w NBP u Glapińskiego za jedną z jego dwóch blondynek to za cały miesiąc 24 tony Polifoski 6 możesz łyknąć.

Opublikowano
Karol6130 napisał:

Mocznik 1790

Saletra 1750

Saletrzak 1450

Polidap 3400

Sól 60.    2200

Npk 3300

Jeden skład przywieźli, drugi ma być do końca tygodnia 

Gdzie ten mocznik? import?

Opublikowano
6 godzin temu, Lukas210 napisał:

Zawsze daje 200kg polifoska 6 pod jare ale na badaniach wyszlo duzo fosforu a malo potasu co myślicie żeby dać 100kg fosforanu i 150 soli? 

ja pod oziminy w tym roku 80kg polidapu 18-46-0 i 200kg kornkali, tak samo fosfor wysoko i potas średnio w badaniach wyszło

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v