Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Damianek20 napisał:

Ktoś kupił azoty już ? 

Ja znalazłem polidap po 3990 brutto i sól po 2230 netto

Polifoske 6 kupiłem na buraki 500 kg bo oczywiście w małym worku nie ma po 3400 żyć nie umierać dobrobyt . 

Pszenica od 680-920 brutto 

Prawie wszystko już mam, zostało mi saletrę na drugą dawkę na zboża dokupić, ale to kupię wiosną

Opublikowano
15 minut temu, jan88 napisał:

Dap 18-46 3130 sól potasowa 2400 dobre ceny ? 

Dap widzę że poszedł do góry , miesiąc temu brałem po 2940 , sól nie wiem czy cena dobra , bo ja brałem korn kali  po 1640 ceny brutto 

Opublikowano
2 godziny temu, mysza103 napisał:

Też dzisiaj pytałem u siebie to tak powiedzieli że na razie nie dostępny i żeby pytać listopad - grudzień , Jutro jeszcze zadzwonię w dalszy świat , gdzie nie raz też brałem , bo jedni na dzisiaj są nie uchwytni , a drudzy będą znać ceny jutro, a czy będą oferować również 26 +s to się zobaczy 

A rsm 32 powiedziała z godzinę temu 1380 netto , oczywiście mówimy o ilościach cało samochodowych 

Ta 26 +S to bezpośrednio z Puław także jednak chyba Produkcja ruszyła po przerwie 

Opublikowano
1 godzinę temu, jan88 napisał:

Dap 18-46 3130 sól potasowa 2400 dobre ceny ? 

jak sól 60%, to wtedy żeby umieszać 1t 9-23-30 trzeba 500kg dap i 500kg soli wtedy wychodzi 1565zł+1200zł= 2765zł za tonę

Opublikowano
17 godzin temu, Damianek20 napisał:

Wykupili bo nie doszedł towar i jechali na resztkach ponieważ colowo jest wstrzymywany albo idzie wszystko za granice. W Rotex jest Yara po 3900 brutto a u Sobianka Poli 6 chyba ok 3700. U mnie w małym skupie Polifoska 6 po 3400

W Hrubieszowie saletra1750 a saletrzak 1440 ceny brutto. Jutro będę dzwonił w jedno miejsce w LHR może ma jeszcze nawóz  5-20-30 po 2800 co brałem go pod rzepak. W agro Teresie sól po 2400 bb a u niego była po 2500 mały worek. Przeliczając cenę Poli i polidap plus sól to duża różnica była na niekorzyść polifoski 

Gdzie w Hrubieszowie  saletrzak 1440 brutto i bb czy worek?

Opublikowano
56 minut temu, Korbol napisał:

jak sól 60%, to wtedy żeby umieszać 1t 9-23-30 trzeba 500kg dap i 500kg soli wtedy wychodzi 1565zł+1200zł= 2765zł za tonę

Pytanie czy na wiosnę będzie taniej bo mi te nawozy dopiero wiosna potrzebne będą ?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Korbol napisał:

Porównując to co podajesz z poli 6 , to tu by trzeba odjąć od tego jeszcze 30 kg azotu (ze 150zł) , i 30 kg fosforu (ze 200zł) razem ok. 350zł/tonie by trzeba odjąć od tej ceny końcowej co podałeś i wówczas mamy idealne porównanie poli 6 kontra mieszaniec , czyli mieszaniec z zawartością poli 6 wychodzi 2400zł/tone  , a polifoska 6 (ile  ?  ) U mnie po takim przeliczeniu mieszanka wyszła prawie 1500 zł na tonie mniej  , co przy 10 tonach można by sobie dokupić jeszcze w ciul nawozu za tą różnicę 

Edytowane przez mysza103
Opublikowano
6 godzin temu, mysza103 napisał:

Też dzisiaj pytałem u siebie to tak powiedzieli że na razie nie dostępny i żeby pytać listopad - grudzień , Jutro jeszcze zadzwonię w dalszy świat , gdzie nie raz też brałem , bo jedni na dzisiaj są nie uchwytni , a drudzy będą znać ceny jutro, a czy będą oferować również 26 +s to się zobaczy 

A rsm 32 powiedziała z godzinę temu 1380 netto , oczywiście mówimy o ilościach cało samochodowych 

Ja o 10t.

4 godziny temu, robert123farmer napisał:

Ta 26 +S to bezpośrednio z Puław także jednak chyba Produkcja ruszyła po przerwie 

Mało prawdopodobne, bo akurat mój dostawca jest najbardziej tym zainteresowany. Po 25 sierpnia miała być dostępność i dziś chciałem zamówić, ale jest niedostępny. Konsultowane na bieżąco.

Albo nierówne traktowanie dystrybutorów, albo ktoś plotki puszcza

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ja o 10t.

5 godzin temu, robert123farmer napisał:

Jakoś ni jak się mają te ceny które piszemy do tego cennika agrochemu , który się teraz pojawił , trzeba chyba jutro coś zamówić , o ile będą jeszcze te ceny , które mi mówili dzisiaj                                                                                                           Aktualne ceny brutto nawozów azotowych Grupy Azoty przedstawiają się następująco (w porównaniu z cennikiem Agrochem Puławy z 25 lipca):

• PULAN saletra amonowa 34,4% N kosztuje 1793 zł/t, czyli zdrożała o 33 zł
  • PULAN MACRO 32N – 1814 zł/t, czyli o 54 zł drożej
  • PULREA + INu (46N + inhibitor ureazy) - 2 927 zł/t, czyli bez zmian
  • PULSAR (siarczan amonu) – 1188 zł/t, czyli bez zmian;
  • RSM 32% N – 1533 zł/t, czyli o 32 zł drożej;
  • RSM 30% N  – 1447 zł/t, czyli o 32 zł drożej;
  • RSM 28% N  – 1328 zł/t, czyli bez zmian
  • RSM 26% N +3% S – 1361 zł/t, czyli o 60 zł drożej;
  • Saletrzak 27 Standard Plus – 1 469 zł/t, czyli o 43 zł drożej;
  • Saletrosan 26 Plus – 1 528 zł/t, czyli bez zmian;
  • Saletrosan 30 – 1 733 zł/t, czyli o 64 zł drożej;
  • Saletromag – 1555 zł/t, czyli o 54 zł drożej;
  • Siarczan amonu AS21 Macro – 1372 zł, czyli o 22 zł drożej;
  • Siarczan amonu AS21 Select – 1463 zł, czyli cena bez zmian;
  • Siarczan amonu AS21 Krystaliczny – BRAK
  • ZAKsan (saltera amonowa 32% N) – BRAK
  • ZAKsan 33,5 (saltera amonowa 33,5% N) – 1847 zł/t, czyli o 76 zł drożej;
  • Salmag – 1490 zł/t, czyli o 54 zł drożej;
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ja o 10t.

Mało prawdopodobne, bo akurat mój dostawca jest najbardziej tym zainteresowany. Po 25 sierpnia miała być dostępność i dziś chciałem zamówić, ale jest niedostępny. Konsultowane na bieżąco.

Albo nierówne traktowanie dystrybutorów, albo ktoś plotki puszcza

Nie wiem. Widzieć  tylko info że jest dostępny ale w ilości organicznej. Ja już mam kupiony z 2 miesiące. 

Opublikowano
20 godzin temu, Damianek20 napisał:

Ktoś kupił azoty już ? 

Ja znalazłem polidap po 3990 brutto i sól po 2230 netto

Polifoske 6 kupiłem na buraki 500 kg bo oczywiście w małym worku nie ma po 3400 żyć nie umierać dobrobyt . 

Pszenica od 680-920 brutto 

Ja kupiłem. Saletra 1760 brutto, saletrzak 1350 brutto. Kupowane koniec lipca.

Opublikowano
18 godzin temu, Andpol napisał:

Gdzie w Hrubieszowie  saletrzak 1440 brutto i bb czy worek?

Był i Kuczynskiej a wczoraj jak dzwoniłem to już azot podnieśli na 1475 saletrzak bb

1 godzinę temu, lysonzi1 napisał:

Ja kupiłem. Saletra 1760 brutto, saletrzak 1350 brutto. Kupowane koniec lipca.

To spora różnica teraz 

Opublikowano
pojawił się siarczan Amon importowany po 1200 netto. kto jest z kuj- pom czy pomorskiego i mu cena pasuje niech dzwoni do pzz Kwidzyn

granulowany wygląd granuli jak jakaś polifoska a więc duża.

Opublikowano
8 minut temu, thomek napisał:

Gdzie zamawiane?Raczej ciężko za tyle kupić?

Zamówienie  w Wamex Jędrzejow, a ceny przedstawiały się  tak rsm 32 - 1390, rsm 30- 1300 ,rsm 28- 1240. Ceny netto i ilości  cało samochodowe 

Opublikowano
1 godzinę temu, areqo napisał:

Polifoska 6 3800 zł/t nic tylko kupować 

Frajerzy z PiS zwracają to można i 4500 kupować

1 godzinę temu, areqo napisał:

Polifoska 6 3800 zł/t nic tylko kupować 

Frajerzy z PiS zwracają to można i 4500 kupować

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v