Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 godzin temu, cinek1808 napisał:

Może nie na temat . Kolega chcę na dać na kukurydzę mocznik z inhibitorem dobry pomysł czy szukać bez . 

wszystko mozna -kto glupiemu zabroni..

10 godzin temu, ŻakowskiSławomir napisał:

wcale nie dawać mocznika,  teraz to saletra saletrzak lub coś takiego, mocznik trzeba było dać przedsiewnie

o co chodzi z jacusiem? to jakiś ekspert na forum ? :D 

wsrod tutejszych polglowkow, to kazdy choc troche bardziej rozgarniety jest ekspertem 😂

saletra do 5-6 lisci na suche rosliny , najlepiej przed deszczem.

Opublikowano

W zeszłym roku daliśmy mocznik z inhibitorem przed siewnie i też urosla. Jedynie po jakimś czasie bardziej się zazieleniła jak miała kilka liści (nie wiem czy to z tego powodu)

Opublikowano
14 godzin temu, cinek1808 napisał:

Może nie na temat . Kolega chcę na dać na kukurydzę mocznik z inhibitorem dobry pomysł czy szukać bez . 

dobry, nawet bdobry. 

Opublikowano
19 godzin temu, rocknrollnik1 napisał:

mocznik 2580 brutto chemirol NBA. Jutro będę wiedział na 100 %.

dziś pytałem to saletra w bb 2600. a na górce 2200 w bb. mały worek 2700

Opublikowano

Kto ma 1000 ha a może i 500 ha to po nawozy do Niemiec .

Gryn: nawozy w Niemczech tańsze o 500 zł, kupiłem 3 tiry

Gryn oburzał się także w kwestii cen nawozów, które w Polsce są dużo droższe niż w innych krajach UE. Na przykład w Niemczech popularny saletrzak jest dziś o 450 zł/t tańszy.

- Ja sprowadziłem trzy tiry nawozów z Niemiec. Kosztują one 500 zł/t taniej niż w Polsce. Do wglądu mogę panu dać faktury. Mało tego, na Ukrainę polski nawóz też idzie 500 zł tańszy. Również mogę panu przekazać listy przewozowe. Nie wiem, jakim cudem Polska jako ten najlepszy kraj, wyspa zielona, ma najdroższe nawozy – denerwował się Gryn.

Komisarz zaznaczył, że ani on, ani UE nie ustala cen nawozów. Przyznał, że nie wie, skąd aż takie różnice w cenach.

• Like 1
Opublikowano

Kupujecie już azot na przyszły sezon? Ludzie z branży mówią że niby jeszcze się wstrzymać, sam nie wiem. Znajomi co zawsze się składaliśmy na tira, sprzedali zboże w takiej cenie że teraz nie mają pieniędzy na azoty

Opublikowano
7 godzin temu, pedro2 napisał:

Saletrzak węgierski jaka to granula? 1800 brutto GA 2000

Kiedyś siałem ten Genesis, mogę go polecić

8 minut temu, Uziu92 napisał:

jak będzie tona pszenicy - tona saletry to kupie

Czyli saletra po 750zł/t 😄😛

• Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, krilan06 napisał:

Kupujecie już azot na przyszły sezon? Ludzie z branży mówią że niby jeszcze się wstrzymać, sam nie wiem. Znajomi co zawsze się składaliśmy na tira, sprzedali zboże w takiej cenie że teraz nie mają pieniędzy na azoty

Globaliści osiągnęli cel- część ludzi nie ma kasy nawet na nawozy azotowe, a gdzie tu reszta.

Opublikowano

Czyli rynek sam się w pewien sposób prostuje, jest tak duża podaż i niska cena zboża, że nie opłaca się w to inwestować i miejmy nadzieje, że odbije się to w niższych plonach. 

• Like 1
Opublikowano

Jak dopłacą do zbóż to co obiecuja to ludzie kupią

Opublikowano
10 minut temu, Dastan napisał:

Czyli rynek sam się w pewien sposób prostuje, jest tak duża podaż i niska cena zboża, że nie opłaca się w to inwestować i miejmy nadzieje, że odbije się to w niższych plonach. 

Dnia 5.05.2023 o 21:52, Strongman napisał:

Ziemi nie oszukasz niestety za jakiś cas to wylezie,płodozmian ważna rzecz może pomoc np jakiś owies żeby przeczekać ten czas, ogólnie widac juz braki npk u ludzi i mniejsze dawki azotu po zbożu tej wiosny.

U mnie paradoks!. Nie dając NPK na oziminy i nie tylko zboża są dużo ładniejsze jak przez ostatnie lata.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Jak dopłacą do zbóż to co obiecuja to ludzie kupią

Z nimi to wszystko możliwe. Mogą dopłacić, nie dopłacić. Kolejna sprawa to termin. Rekordowo z ich obietnic to czekałem 2.5 roku na zwrot za wapno, więc ja bym był ostrożny z planowaniem tych pieniędzy w budzecie

Opublikowano
13 godzin temu, krilan06 napisał:

Póki co nie było jeszcze obniżki posezonowej w polskich zakładach. Towar nadal dawany jest w komis 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v