Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co w tym dziwnego, że zetor jest na 60 ha kiedyś tak robili. Od tej ujni się w głowach poprzewracało i po kilka ciągników na gosp, że nawet maszyn nie trzeba odczepiać. Na zachodzie ciągnik 5 lat i 7 tys godzin albo więcej. A u nas 20 lat i 7 tys w wielu wypadkach nie zrobi.

• Like 4
Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał:

A co w tym dziwnego, że zetor jest na 60 ha kiedyś tak robili. Od tej ujni się w głowach poprzewracało i po kilka ciągników na gosp, że nawet maszyn nie trzeba odczepiać. Na zachodzie ciągnik 5 lat i 7 tys godzin albo więcej. A u nas 20 lat i 7 tys w wielu wypadkach nie zrobi.

Jak kogoś stać to nie ma co ciągników czy innych żałować. 

Opublikowano
17 minut temu, 6465 napisał:

Każdy może kupić ale z głową a nie rozum zostawi w polu i od granicy do granicy na strajk bo pętla się zaciska.

Opublikowano
12 minut temu, Mateusz1q napisał:

Stać? Pierwsi na strajkach później 

A co mnie to obchodzi czy oni mają je na kredyt czy nie? A to że mają motywację do strajkowanie to chyba dobrze. Bo może coś wywalczą dla wszystkich. Ja nie strajkuje bo nie mam czasu. 

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

A co mnie to obchodzi czy oni mają je na kredyt czy nie? A to że mają motywację do strajkowanie to chyba dobrze. Bo może coś wywalczą dla wszystkich. Ja nie strajkuje bo nie mam czasu. 

Mają motywację bo najebali bezsensownych kosztów, kryzys minie to przyjdzie i cię wykupi 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, migacz napisał:

U mnie też taki jest. W dzierżawę 6klasa bez dopłaty. Nawóz pod korzeń za drogi a azotu na swoje 60ha nawet tyle co ja na 20 nie kupił. Żyto nie wiem czy będzie miało siłę się wyklosic. Ale chwali się wszędzie ile to on hektarów nie ma. I aż dziw że na tych ha Zetor major daje radę jako główny i praktycznie jedyny traktor.

Brzmi znajomo, ale może to zbieg okoliczności akurat xd. Mają krowy mleczne?

Opublikowano
8 godzin temu, ŻakowskiSławomir napisał:

panowie jakie macie oferty brutto na RSM 28/30/32 przy mniejszych ilościach?

RSM 32 - 1990 netto

Opublikowano
6 godzin temu, Młody1997 napisał:

Brzmi znajomo, ale może to zbieg okoliczności akurat xd. Mają krowy mleczne?

Mają. I od niedawna wóz paszowy. Bo wg opinii zjadają wszystko teraz (zepsuta kiszonkę w belach i zielone wysłodki też, a kiedyś zostawiały w korycie tyle niedojadow).

Opublikowano

Wie ktoś o nowym cenniku Agrochem? Coś nie pojawia się nowy, ostatni z 17.03. a teraz mamy prawie maj.

W okolicznym składzie w TKA (świętokrzyskie) pojawił sie mocznik PULREA w kosmicznej cenie 3290zł brutto.

Saletra z Włocławka 2390 bb,

Opublikowano
9 minut temu, Marl napisał:

Wie ktoś o nowym cenniku Agrochem? Coś nie pojawia się nowy, ostatni z 17.03. a teraz mamy prawie maj.

W okolicznym składzie w TKA (świętokrzyskie) pojawił sie mocznik PULREA w kosmicznej cenie 3290zł brutto.

Saletra z Włocławka 2390 bb,

"pojawił sie mocznik PULREA w kosmicznej cenie 3290zł brutto." Niech Grupa Azoty sama sobie zeżre w tej cenie mocznik do zupy niech sobie prezesi dosypią. Stać ich rekordowe zyski itd. 

Opublikowano
8 godzin temu, Mistrzu2 napisał:

"pojawił sie mocznik PULREA w kosmicznej cenie 3290zł brutto." Niech Grupa Azoty sama sobie zeżre w tej cenie mocznik do zupy niech sobie prezesi dosypią. Stać ich rekordowe zyski itd. 

Jak bez inhibitora, to byki i krowy zeżrą. 

Opublikowano
9 godzin temu, migacz napisał:

Mają. I od niedawna wóz paszowy. Bo wg opinii zjadają wszystko teraz (zepsuta kiszonkę w belach i zielone wysłodki też, a kiedyś zostawiały w korycie tyle niedojadow).

Jaki powiat?

Opublikowano
Dnia 29.04.2023 o 07:14, 6465 napisał:

Ja nic nikomu nie żałuje dla mnie ktoś może kupić ciągnik za milion na 5 ha. Jego sprawa. Ja tylko opisuje co widzę i jak jest.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v