Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież rolnicy uwielbiają być dymani -wołają "jeszcze jeszcze " jak teraz majty spadły to wielkie oburzenie dopiero po wyborach będzie szkolenie bez względu kto wygra bo bauery to przemądrzałe cwaniaki jak w kieszeni złoty pięćdziesiąt to bohaterzy a jak futro w kieszeni to płacz  powinni tak dopier**lić żeby na pokolenia pamięć została 

8 minut temu, Alanio2011 napisał:

Dymaja nas na wszystkim te pisiorskie szumowiny szkoda tylko ze ludzie maja krotka pamiec

Opublikowano
10 minut temu, Alanio2011 napisał:

Dymaja nas na wszystkim te pisiorskie szumowiny szkoda tylko ze ludzie maja krotka pamiec

Zgadzam się w 100%. Szkoda że ludzie mają krótką pamięć i albo wybiorą obecna władze albo poprzednia która nic a nic nie ustępowała aktualnej jeśli chodzi o złodziejstwo 

Opublikowano

@VonVegans a ty do której grupy się zaliczasz?

15 minut temu, v11 napisał:

Przecież rolnicy uwielbiają być dymani -wołają "jeszcze jeszcze " jak teraz majty spadły to wielkie oburzenie dopiero po wyborach będzie szkolenie bez względu kto wygra bo bauery to przemądrzałe cwaniaki jak w kieszeni złoty pięćdziesiąt to bohaterzy a jak futro w kieszeni to płacz  powinni tak dopier**lić żeby na pokolenia pamięć została 

Nie warto komentować 

Opublikowano
6 minut temu, VonVegans napisał:

Jaka krótką,90% polskich rolników to pier**lone cwaniaczki.kombinuja cuduja a potem z ręką w nocniku ląduja.

Muszę się z Tobą zgodzić. Znam takich co krowa jeszcze ze 3 miechy do wycielenia miała ale już cielaki rejestrowali bo dopłata 

Opublikowano
7 minut temu, VonVegans napisał:

Jaka krótką,90% polskich rolników to pier**lone cwaniaczki.kombinuja cuduja a potem z ręką w nocniku ląduja.

Taki mamy kraj że państwo odgórnie już uczy że jak jesteś kombinator i kogoś oszukasz i ma tym zarobisz to jesteś gość. Złodziejstwo i cwaniactwo = zaradność.  A dotrzymywanie słowa i uczciwość = nieporadność życiowa i ofiarą zyciowa łatwa do oszukania 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

@gregor1284Złapałeś za rękę? Co Cię to interesuje kto co robi. Pilnuj swojego nosa a na innych lepiej nie donosić.

Wracając do tematu muszą coś zrobić żeby było zejście nawozów bo  przecież w kwietniu to już mało kto kupuje azot a produkcji przecież nie wstrzymają.

Edytowane przez Daro20
  • Haha 1
Opublikowano

Czy za rękę złapałem? Szukałem mu cielakow bez bizuteri bo kontrol miał mieć. Jeszcze pamiętam że o północy kupowaliśmy ostatniego a kolce do niego miał na jałoszke. Tak się napastnik tą dopłatą. No raczej na takiego co by doniósł to nie trafiłeś, śmieszy mnie poprostu podejście niektórych do tego socjalu. Za cielaki płacił po 700 a tej dopłaty ile było? To tak na tym wyszedł 

Opublikowano
20 minut temu, krzychu121 napisał:

Taki mamy kraj że państwo odgórnie już uczy że jak jesteś kombinator i kogoś oszukasz i ma tym zarobisz to jesteś gość. Złodziejstwo i cwaniactwo = zaradność.  A dotrzymywanie słowa i uczciwość = nieporadność życiowa i ofiarą zyciowa łatwa do oszukania 

Prawda. Dzisiaj słowo i uczciwość jest nic nie warte. Kręciłem się za przetargami na koszenie poboczy, działalność, nowy sprzęt, ale brak doświadczenia. przetargi w dwóch powiatach wygrał kutas ten sam od lat, który nie ma ani jednego zestawu do koszenia. Wszystko na podwykonawcach,  jak nie masz znajomości i nie posmarujesz to figa z makiem. Zacząłem się stawiać, pisać pisemka to się dowiedział, przyjechał i zaproponował mi na moim rejonie robotę za 40% stawki którą on dostał. 

Dzisiaj robol nie zarobi, tylko cwaniak. 

22 minuty temu, Daro20 napisał:

@gregor1284Złapałeś za rękę? Co Cię to interesuje kto co robi. Pilnuj swojego nosa a na innych lepiej nie donosić.

Wracając do tematu muszą coś zrobić żeby było zejście nawozów bo  przecież w kwietniu to już mało kto kupuje azot a produkcji przecież nie wstrzymają.

No nie gadaj, ja kupuję na bieżąco, co tydzień dowożą po kilka baksow 🤭 i co raz to taniej

Opublikowano

Też trochę liznąłem tego tematu z przetargami. Niby te specyfikację miały być po to żeby wygrywała firma najbardziej przystosowana a w praktyce jest tak że jeszcze przed ogłoszeniem przetargu wiadomo kto wygra. Dogaduja się wcześniej z tym co ma wygrać jakie ma maszyny i np w specyfikacji gmina podaje że ciągnik ma mieć np 98 km , mulczer 2,2 szerokości itd itd i dziwnym trafem takie warunki spelnia tylko jedna firma . Coś na wzór tego portalu w ARiMR co niby miał pomóc rolnikom aby mogli kupować maszyny taniej bo dealerzy mieli wrzucać swoje oferty to też wpisywało się jakieś głupoty żeby dana marka i dealer wygrywał 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Czy za rękę złapałem? Szukałem mu cielakow bez bizuteri bo kontrol miał mieć. Jeszcze pamiętam że o północy kupowaliśmy ostatniego a kolce do niego miał na jałoszke. Tak się napastnik tą dopłatą. No raczej na takiego co by doniósł to nie trafiłeś, śmieszy mnie poprostu podejście niektórych do tego socjalu. Za cielaki płacił po 700 a tej dopłaty ile było? To tak na tym wyszedł 

A skąd przeciek i wiedza że kontrol miał miec ? Który normalny rolnik rejestruje cos co nigdy się nie urodzilo i to 3 miejsce przed  u nas  nikt albo ja nigdy bym się czegos podobnego nigdy nie domyslil żeby takie coś robić. I co znalazłeś mu? Napasl czy napastnik ta dopłatą? O czym Ty pier***isz kolego.? Chyba po świętach nie wyparowało wszystko do końca są ludzie zachlanni owszem ale to co piszesz to bajki raczej no bez przesady... 🤔 Nikt o zdrowych zmysłach by się nie podłożył rejestrować cos na 3 miechy do przodu może być różnie ciężki poród biegunka martwy płód nigdy nie wiesz kiedy wpadną na kontrol na podwórko... Chyba że koledzy Twoji byli pewni że nie będzie kontroli co najmniej przez pół roku a tu żonk o tyle dobrze że cynę dostał o kontroli i Ty mu szukałeś cielakow niezarejestrowanch pod kolczyki co miał i to nie ważne jaka płeć... Chyba o tej północy za wiele nie pamiętaliście co kupowaliscie skoro kolczyki pod jaloszke a grom wie co kupione jaka płeć  😅

Edytowane przez artur12441
Opublikowano
8 godzin temu, artur12441 napisał:

A skąd przeciek i wiedza że kontrol miał miec ? Który normalny rolnik rejestruje cos co nigdy się nie urodzilo i to 3 miejsce przed  u nas  nikt albo ja nigdy bym się czegos podobnego nigdy nie domyslil żeby takie coś robić. I co znalazłeś mu? Napasl czy napastnik ta dopłatą? O czym Ty pier***isz kolego.? Chyba po świętach nie wyparowało wszystko do końca są ludzie zachlanni owszem ale to co piszesz to bajki raczej no bez przesady... 🤔 Nikt o zdrowych zmysłach by się nie podłożył rejestrować cos na 3 miechy do przodu może być różnie ciężki poród biegunka martwy płód nigdy nie wiesz kiedy wpadną na kontrol na podwórko... Chyba że koledzy Twoji byli pewni że nie będzie kontroli co najmniej przez pół roku a tu żonk o tyle dobrze że cynę dostał o kontroli i Ty mu szukałeś cielakow niezarejestrowanch pod kolczyki co miał i to nie ważne jaka płeć... Chyba o tej północy za wiele nie pamiętaliście co kupowaliscie skoro kolczyki pod jaloszke a grom wie co kupione jaka płeć  😅

Słabo mnie znasz. 4 lata alko nie pije a jak komuś trzeba to pomogę pomimo że okazał się kretynem ale i on mi kilka tematów ogarniał. Kupiona samica pod kolczyki samca bo już wyboru nie było a czy cynk był to niedobra wspominać 

Opublikowano

W jakiej cenie u was pomiot kurzy? U mnie 2200-2300 za łódkę, nie wiem czy jeszcze poczekać bo będzie rozwalany pod przyszłe oziminy, tylko później może być problem z dostępnością. Mieszkam blisko ferm, a kurzak słomiasty ok 2k

Opublikowano
39 minut temu, gregor1284 napisał:

Słabo mnie znasz. 4 lata alko nie pije a jak komuś trzeba to pomogę pomimo że okazał się kretynem ale i on mi kilka tematów ogarniał. Kupiona samica pod kolczyki samca bo już wyboru nie było a czy cynk był to niedobra wspominać 

Fakt nie znam Cię w cale. Pomagać sobie trzeba nawzajem owszem. Nom kretyn ale szacun za odwagę. Dobrze że cynę dostał o kontroli bo by za wyłudzenie od ARiMR dostał sankcje i paragraf ale ok nie ważne nie zaśmiecajmy już tematu. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, EmilPlayP napisał:

W jakiej cenie u was pomiot kurzy? U mnie 2200-2300 za łódkę, nie wiem czy jeszcze poczekać bo będzie rozwalany pod przyszłe oziminy, tylko później może być problem z dostępnością. Mieszkam blisko ferm, a kurzak słomiasty ok 2k

U mnie około 2500 za auto. Niech oni zejdą z cena tego pomiotu, bo ceny dowalili jak podrożały nawozy i teraz starają się utrzymać. W tej cenie nie kupuje. Cena akceptowalna w tej chwili powinna być w granicach 30-40z l/t 

Zresztą do końca nie wiadomo jak będzie z pomiotem w ekoschematach, bo typowy pomiot nie jest traktowany jako obornika i prawdopodobnie nie będzie do niego dopłaty. 

Opublikowano

wlkp powiat śrem - gostyń brakije mi troche nawozu pod qq i najtańszy jaki znalazłem to mocznik 3200 korn kali 3300 polidap 4400 soli brak wszystko brutto wie ktoś o czymś tanszym w tej okolicy ?? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v