Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, maniutek187 napisał:

Dziś zamówione saletra 3250zł, mocznik 3300zł ceny brutto

Drogo coś, dziś oferta na Import Saletra granulowany 2600

Edytowane przez ozotek
  • Like 1
Opublikowano
19 godzin temu, jacek472 napisał:

2415 netto zamówiłem w piątek auto, po obniżce kasy na zbiornik starczy więc jutro ma dojechać kingspan.

gdzie po tyle kupowałeś ?

Opublikowano
ozotek napisał:

1 godzinę temu, melon10641 napisał:

W mojej okolicy ziemia jest nie zamarznięta (wschodnie zamojskie) to można spokojnie siać wapno, kizeryt czy nawet polifoske. Ale na azot to bym się z tydzień wstrzymał :P

WIecie może jakie ceny importowanej saletry i mocznika w lubelskim? Powoli zaczynam się rozglądać bo do początku marca coś bym chciał kupić. 

Jeszcze czekaj , węgrzy opuscili cene a polskie zakłady mimo obniżki dalej dają w komis.

Znajomy umowil sie z dystrybutorem tak ze mu przywoża 48t saletry w komis , jak nic się w cenach nie zmieni to ma po 2800 a jak spadną to po nowej cenie. 

Tak to nie działa. Jeśli powie że sprzedaje to będzie obowiązywać cena dnia. Dziś do mnie również do mnie dzwonili z takim zapytaniem

Opublikowano
23 minuty temu, krychu napisał:

Tak to nie działa. Jeśli powie że sprzedaje to będzie obowiązywać cena dnia. Dziś do mnie również do mnie dzwonili z takim zapytaniem

Może i cena dnia ale umówione jest drożej niż 2800 nie będzie. Jeśli za tydz zakłady zrobią obniżkę to i on ma się na nią załapać 

• Like 1
Opublikowano

Dokładnie, ja czekam na 1500 zł saletra mam wywalone tylko , że rolnicy jak potanieje trochę to już się rzucą. Jeśli będzie taka sama cena to tylko import niech poczują, że przegieli pałe

• Like 4
Opublikowano
30 minut temu, CASd napisał:

W połowie lutego import trochę jeszcze potanieje na Węgrzech będą obniżki nasi też muszą się dostosować 

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/nawozy/30000-ceny-nawozow-nadal-w-trendzie-spadkowym-slaby-popyt-w-europie

Czyli w Niemcy mają ciut tańszy mocznik i sporo tańszą saletrę niż u nas.  No fajnie :D
No to czekam, na razie pogoda taka że pewnie po 15 marca będzie się u mnie sypać więc mogę jeszcze poczekać. 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, yooo napisał:

Dokładnie, ja czekam na 1500 zł saletra mam wywalone tylko , że rolnicy jak potanieje trochę to już się rzucą. Jeśli będzie taka sama cena to tylko import niech poczują, że przegieli pałe

1500 nie będzie bo przy cenie 2000  każdy będzie kupował całymi składami na 3 lata do przodu 

24 minuty temu, zbigniewPGR napisał:

Jak wyrżnęli chłopa w tamtym sezonie to w tym powinni dać za darmo nawóz. 

bez przesady w zeszłym sezonie to z dopłatami saletra kosztowała 1300 zł, gorzej jest w tym jak większość ma kupione po około 4000 i raczej żadnych dopłat nie będzie

Edytowane przez jan88
Opublikowano
33 minuty temu, jan88 napisał:

1500 nie będzie bo przy cenie 2000  każdy będzie kupował całymi składami na 3 lata do przodu 

bez przesady w zeszłym sezonie to z dopłatami saletra kosztowała 1300 zł, gorzej jest w tym jak większość ma kupione po około 4000 i raczej żadnych dopłat nie będzie

Na 3 lata do przodu nie będą kupować, dużo ludzi się przejechało w tym roku i będą ostrożniej kupować. Poza tym wzrost kosztów to nie tylko ceny nawozów tylko wzrost wszystkich pozostałych  kosztów, a jednocześnie spadek cen płodów rolnych. Oszczędności w gospodarstwach z gumy nie są. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v