Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pcheella napisał:

8 godzin temu, androproteam napisał:

Tego samego dnia jedziesz z mocznikiem? Stosowałeś już tak wcześniej? Jak efekty? 

Nie stosowałem wcześniej pierwszy rok mam tak zaplanowany więc efektami będę dzielić się po sezonie 😊

Szkoda że jest embargo na nawozy z phosagro. 😑 Bardzo ciekawą ofertę mają, szczególnie interesuje mnie płynny azot z fosforem 😊

Jak nazywa się ten produkt?

Opublikowano
35 minut temu, pedro2 napisał:

O kurde aż takie obniżki 🤗 co to blak frajdej? 

Bardzo dobrze, jeszcze żeby Pan Bóg dał zimę z mrozem do połowy marca to już całkiem by im doopy wypaliło. Ja czekam jeszcze. Mam tylko 2t saletry zeszłorocznej

no zima ma być do końca marca bo co 10lat jest ta sama pogoda a w 2013 roku dopiero szło w pola wjeżdzac w połowie kwietnia, także poczekamy, chciałem coś sypnąc w lutym ale to ściema i jak ma być zima to nie ma sensu

• Like 1
Opublikowano

Cennik na saletrę z dnia dzisiejszego, przy zakupie do 10 ton ( środkowe południe Polski )

Screenshot_20230202-224301(1).png

Opublikowano

"Odnośnie cen na nawozy ( saletra amonowa, fosforan, lubofos )poproszę o chwilę cierpliwości przygotowujemy nowe bardzo atrakcyjne cenowo oferty, natomiast na dzień dzisiejszy proponuje mocznik 46 granulowany w najlepszej możliwej cenie 2499 netto/t plus niespodzianka." jeden sprzedawca z okolic Tarnowa tak mi odpisał jak zapytałem o cene

Opublikowano (edytowane)

Co było to było i kropka i tak jest najlepiej, zaraz bracia siostry z miasta co poszli z 20 lat do miasta będą się upominać kasy ze wam się za dobrze powodzi.Ci co wysuszyli kukurydzę a nie sprzedali mokrą będą się upominać i co nie sprzedali zboża w żniwa albo nie kupili azotu wcześniej jak był tani.Abo nie nasadzili porzeczki z kilka tat wcześniej.

Edytowane przez Strongman
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)

Ludzie! Tego nie da się słuchać, płacili za 2 big bagi (słownie dwa) 5800 zł i państwo ma teraz im zapłacić! 🙆 Czy ktoś ich do tego zmuszał? Jakby tona mocznika kosztowała 10 tyś to też by kupowali? Niektórzy to już w ogóle zatracili jakąkolwiek samokontrolę. I nagle wszyscy wierzą w to co mówi minister rolnictwa bo we wszystkim się go słuchali

Edytowane przez krilan06
  • Like 15
Opublikowano

A o co im chodziło w tym wszystkim? OGLUPILI LUDZI po to żeby się między sobą zerli, żeby nie było jedności, żeby bez pomocy państwa nie potrafili sobie radzić. To jest z góry zaplanowane. Jeszcze niech wprowadza płatność tylko elektroniczną i jest po nas!!!!

• Like 1
Opublikowano

Jeszcze niech wprowadza płatność tylko elektroniczną i jest po nas!!!!

Na świecie jest już wprowadzona , kraje rezygnują z gotówki , to tylko chwila i będzie to w Polsce .
W tedy zacznie się jazda ale wielu nie , zdaje sobie sprawy z tego .
Co do cen nawozów co nakupili drogo po 4,5 i 5 tyś to był ich wybór .
Opublikowano
galan99 napisał:

Jeszcze niech wprowadza płatność tylko elektroniczną i jest po nas!!!!

Na świecie jest już wprowadzona , kraje rezygnują z gotówki , to tylko chwila i będzie to w Polsce .
W tedy zacznie się jazda ale wielu nie , zdaje sobie sprawy z tego .
Co do cen nawozów co nakupili drogo po 4,5 i 5 tyś to był ich wybór .

Mi kiedyś powiedział pewien pan związany z polityką że płatności tylko bezgotówkowe nie pojawią się w państwach gdzie jest duża korupcja. Czyli u nas nam narazie to nie grozi. Za dużo z lewych faktur, paragonów przedsiębiorcy zarabiają. Gdyby tak naprawdę walczyli z oszustwami podatkowymi to już dawno by to było. Niemcy również straszą od 3 lat tym że nie pójdzie płacić gotówką i co. Nadal idzie, państwo również zarabia na lewych fakturach, paragonach. Nie mówiąc już o osobach siedzących na stołkach.

Opublikowano

To akurat już jest przegięcie. Taki powiedzmy większy producent, uważa się pewnie za przedsiebiorce, a w tym wypadku jak dziecko we mgle, państwo ma prowadzić za rączkę. Żeby nie było sam kupiłem część azotu po 3600, żeby rozłożyć ryzyko, ale liczyłem na to że wiosna może być taniej.

Nie jeden kupował w najwyższej cenie bo chciał być sprytniejszy, bo nie będzie nawozu i myślał że on ładnie zarobi przy dobrych plonach, a reszta będzie pod kreska i może uda się przejąć jego ziemię. Dramat. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, krychu napisał:

Każdy jest w plecy w tym roku z czymś napewno

ale gdzieś sie bilans musi zamykać komuś na duży plus...albo gdzieś fajerwerki  strzelają czy tam inne...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v