Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, WitekRolnik napisał:

No ale z tym nr WNI też jest prosta sprawa, nie występowałeś o nadanie tego nr to chyba jest jasne, że ten podpunkt Cię nie interesuje, może jestem na tym forum mały pionek jeśli chodzi o gospodarstwo i produkcję, ale ludzie nie szukajmy problemów tam gdzie ich po prostu nie ma, trochę logicznego myślenia oraz czytania ze zrozumieniem pisma pisanego i wszystko jest jasne jak słońce :) Żeby nie było do Ciebie nic nie mam, to tak ogólnie napisane.

Życzyłbym sobie samych takich użytkowników na AF jak TY.

Zawsze czytam instrukcję choć szczerze przyznam że tu nawet nie wiedziałem że jest, chociaż instrukcja też mnie raz wkopała.

Bydło u siebie miałem dobrze wg. stanowisk w budynkach ale to robiłem 4m temu, świń zwiększyłem liczbę dla świętego spokoju bo pamiętałem że było według stanu zwierząt z dnia wpisane  

• Like 1
Opublikowano

@Bartek933 Już nie przesadzajmy, dobrze wiemy, że tu w tej naszej społeczności są osoby bardziej mądrzejsi i doświadczeni niż moja skromna osoba :)

A co do różnego rodzaju instrukcji, to fakt masz rację, czasem są z błędem napisane i dopiero użytkownik wszystko weryfikuje.

No i ogólnie to ten cały irz jest moim zdaniem trochę niedopracowany, bo podczas użytkowania pewne kwiatki wychodzą, ale miejmy nadzieję, że z biegiem czasu udoskonalą to i owo i wszystko będzie pięknie hulało.

Opublikowano

Praktycznie każda się nada

U mamek na porodówce jak i na całym gospodarstwie mam zamontowane Dahua już kilka lat i jest ok.

Choć teraz jakbym montował to kupił bym KULĘ SZPIEGULE z możliwością obrotu z poziomu smartfona 

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Praktycznie każda się nada

U mamek na porodówce jak i na całym gospodarstwie mam zamontowane Dahua już kilka lat i jest ok.

Choć teraz jakbym montował to kupił bym KULĘ SZPIEGULE z możliwością obrotu z poziomu smartfona 

Jak to się sprawdza na dalszą odległość w sensie np kilka kilometrów czy jest możliwy jakiś podgląd czy tylko jak masz na miejscu 

Opublikowano
5 godzin temu, Skowron16 napisał:

panowie potrzebuje kamery do zamontowania w chlewni aby mieć podgląd czy zaczęły sie porody. Możecie coś polecić

Na allegro kupiona za 218 zł  3 sztuki overmax 360 stopni. Pracują już 4 rok. Petarda zarabista sprawa. 

Opublikowano

nie kupuj żadnych obrotowych, bo w tej cenie kupisz 3 zwykle kamery ip np 3mpx. Do tego potrzebujesz rejestrator, dysk w opcji, switch jeden lub kilka. Jak rejestrator podłączysz do internetu, wtedy oglądasz skąd chcesz

Opublikowano
1 minutę temu, macko979 napisał:

nie kupuj żadnych obrotowych, bo w tej cenie kupisz 3 zwykle kamery ip np 3mpx. Do tego potrzebujesz rejestrator, dysk w opcji, switch jeden lub kilka. Jak rejestrator podłączysz do internetu, wtedy oglądasz skąd chcesz

podeślij jakiś link jeśli możesz. Mi potrzebna jest jedna kamera

coś takiego by się nadało

https://allegro.pl/oferta/zewnetrzna-kamera-ip-wifi-8mpx-bezprzewodowa-sd-12623363864

Opublikowano
Skowron16 napisał:

1 minutę temu, macko979 napisał:

podeślij jakiś link jeśli możesz. Mi potrzebna jest jedna kamera

coś takiego by się nadało

https://allegro.pl/oferta/zewnetrzna-kamera-ip-wifi-8mpx-bezprzewodowa-sd-12623363864

no bo czy chcesz mieć tylko jedną kamerę na porodówkach? Czy planujesz więcej kamer? ja mam 4 kamery na porodówkach od 2018roku i działają nadal, jak trzeba to przekladam je na inne porodówki, ale są na kablu. Później dorobiłem resztę monitoringu gospodarstwa. I jakbys chciał mieć monitoring to kamery i rejestrator bierz z jednej firmy. Jak umiesz rjtkę zarobić to zrobisz sobie wszystko sam

Opublikowano
4 godziny temu, GABBER85 napisał:

A tak na marginesie - kamera sąsiada podgląda cały czas miał ktoś taką sprawę ? temat jest trudny od strony §§§ Jeśli nie to  nie piszcie.

Chodzi ci że kamera sąsiada widzi twoje podwórko? Nie może tak być 

Kolega takie coś przerabiał, była policja i kazała przestawić tak żeby nie wchodziła poza granice sąsiada 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@krzysiek277 coś Ty, byli to przy okazji im pokazałem to nic bez reakcji, byłem u 2 prawników od kamer i Rodo- stricte od takich tematów, szkoda czasu i pieniedzy

dali znać że ciezki temat, a kilku innych "od wszystkiego"  mówili że sie podejmą... $

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano

No bez jaja że nic nie zrobili, to u kolegi to normalna interwencja była, że nagrywa go kamera co robi na swoim podwórku i przyjechali i dostał facet nakaz przestawienia lub demontażu, przecież to teren prywatny do kurły nędzy...

Opublikowano
8 godzin temu, krzysiek277 napisał:

No bez jaja że nic nie zrobili, to u kolegi to normalna interwencja była, że nagrywa go kamera co robi na swoim podwórku i przyjechali i dostał facet nakaz przestawienia lub demontażu, przecież to teren prywatny do kurły nędzy...

Co w przypadku współwłasności 50/50 można nagrywać ?  oczywiście tabliczki z informacją o monitoringu-obowiązkowo .

Opublikowano
20 godzin temu, Skowron16 napisał:

panowie potrzebuje kamery do zamontowania w chlewni aby mieć podgląd czy zaczęły sie porody. Możecie coś polecić

Znalazłeś ok tylko ona nie sterowana ze smartfona ja mam taką 360 i wtedy pięć stanowisk z przodu i pięć z tyłu widzę. A jak masz dużą powierzchnię to powodzenia z 8 kamer żeby było wszędzie widać.