Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Powtarzam jeszcze raz.  Hamas to nie Palestyna. Palestyńczycy nie są w tym konflikcie stroną. Są tylko ofiarami, Tak Hamasu jak i Izraela. A na co mogą liczyć zbombardować w Strefie Gazy? Ano albo na kulkę od Hamasu albo na zrównanie z ziemią chałupy przez izraelskie buldożery.

Nijak. Bo takiego nie będzie.

To tylko 2 mil ludzi w palestynie .

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Wiesz jak za***iście prowadzi się wojnę parę tysięcy kilometrów od własnych granic? Same sukcesy, zwłaszcza że przeciwnik jakąś specjalną OPL nie dysponuje. No sukces murowany i wyborcy będą szczęśliwi i dumni.

Tak zawsze robią już kilka takich wojenek mają na przełomie 20 lat .

Napadają na Iran i co świat po wie na to wydarzenie .

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

To tylko 2 mil ludzi w palestynie .

I co mają zrobić ci ludzie? Ruszyć do Europy przez morze? A jak ruszą to co zrobi Europa? Co zrobią PiSowcy ? Staną na granicy i każą im sp***rzać?

Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Robiłem to ćwiczenie naszym kolegom od dawna podając za przykład Hiroszimę. Amerykanie usmazyli tam 70 tys cywilów bab i dziadków i nikt się nie bulwersuje, ruscy pizneli w sklep spożywczy, zginęło 12 osób i już są ludobójcami. Nikt nie umiał z tego wybrnąć🤔

Mówią i to sporo. Zaś o konwencjonalnych nalotach na Tokio np. się zapomina, a tam zginęło więcej ludzi.  

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

I co mają zrobić ci ludzie? Ruszyć do Europy przez morze? A jak ruszą to co zrobi Europa? Co zrobią PiSowcy ? Staną na granicy i każą im sp***rzać?

Nie o ludzi mi chodzi, rząd się zmienił .

Tylko o napaść na Iran ?.

Opublikowano

USA mają w d*pie cały świat i okolice też. Gdyby chcieli, mogliby Żydom kazać wpuścić pomoc ONZ do Strefy Gazy. A tak konwoje stoją, bo Żydzi czekają aż kto żyw stamtąd ucieknie

Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał:

Powtarzam jeszcze raz.  Hamas to nie Palestyna. Palestyńczycy nie są w tym konflikcie stroną. Są tylko ofiarami, Tak Hamasu jak i Izraela. A na co mogą liczyć Palestyńczycy w Strefie Gazy? Ano albo na kulkę od Hamasu albo na zrównanie z ziemią chałupy przez izraelskie buldożery.

Jasne. Tu się z tobą zgadzam. Jednak nie zmienia to faktu, że ten Hamas tam jest. Nie wyślą sobie wiec tam grupy policyjnych antyterrorystów, by zaaresztować kilku przestępców, bo to ...bana twierdza, i jak twierdzę będą ją zdobywać. Czy ich usprawiedliwiam? Może trochę. Bo sam myślę, że jakbym miał wydawać rozkazy, to życie własnych ludzi bym cenił bardziej niż tych po przeciwnej stronie.  

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Bo sam myślę, że jakbym miał wydawać rozkazy, to życie własnych ludzi bym cenił bardziej niż tych po przeciwnej stronie.  

Oczywiście że tak. Ale najważniejszą sprawą w całym tym  zabijaniu jest zidentyfikowanie przeciwnika. Za wydanie rozkazu w stylu "ro***erdolić mi tam wszystko" jest normalnie sąd.

4 minuty temu, Leszy napisał:

Nie wyślą sobie wiec tam grupy policyjnych antyterrorystów, by zaaresztować kilku przestępców,

Hamas to nie przestępcy. To terroryści, na dodatek chowający się za plecami cywilów. Tu nie ma miękkiej gry. Nikt ich nie chce aresztować tylko normalnie zatłuc. Dlatego nie wysyła się tam policji a takich samych a nawet bardziej bezwzględnych,

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, galan99 napisał:

Pytam Ameryka rzuca bomby na Iran co na to świat , Arabski powie jak myślisz pochwalą Amerykę ?.

Co ty bierzesz że masz takie chore wizje?  Może jeszcze wymyśl że usrael zbombarduje Pekin a potem wysadzi w powietrze MadagaskarO.o

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, mirro napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/padlo-wazne-pytanie-gen-rozanski-jestem-gotow-sluzyc-rzeczypospolitej-6954182303987841v

"- Chcę stanowczo powiedzieć jedną rzecz: jestem propaństwowcem. Przez ponad 30 lat państwo we mnie inwestowało i między innymi to, że zdecydowałem się startować w wyborach do parlamentu, jest związane ze spłaceniem długu i zobowiązań w stosunku do państwa. Jestem osobą gotową na to, by służyć Rzeczypospolitej. To brzmi może patetycznie, ale płynie z głębi serca - dodał gen. Różański."

No cóż, rzadko spotyka się stwierdzenie " państwo we mnie inwestowało i mam dług wobec niego" . Oczywiście można to skonfrontować ze stwierdzeniem "bo nam się należy". Ale może to i jaka nową jakość wróży. Choć spodziewałem się tego bo Panowie ze Stratpoint jednak nie afiszowali się zbytnio w kampanii wyborczej. 

po tym 'wytłuszczonym lord Farquad mi się ze Shreka przypomniał par.- "po wszystkich nakładach jakieście na mnie ponieśli gotów jestem na dalsze wasze poświęcenie w utrzymywaniu mnie nadal"

17 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Przecież za Tuska mieliśmy robaki jeść a nie mięso

wcale nie w czasie przeszłym; to jest obecnie jak najbardziej aktualne i czas przyszły lepiej pasuje - "będziemy"
to eurokrata a im starszy tym bardziej lewicujący tak że ....

7 godzin temu, mirro napisał:

Znajdź w takim razie różnicę 

1- ruski napierdala do wszystkiego co się rusza na ukrainie bo walczy z faszystami- giną cywile i dzieci.

2 -izrael napierdala do wszystkiego co się rusza w strefie Gazy i okolicach bo walczy z Hamasem giną cywile i dzieci.

ruski bardziej samodzielny bo sam/pierwszy zaczął

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Leszy napisał:

Żydzi na Madagaskar to już chyba kiedyś było. 😉

a to była ta lepsza choć niezrealizowana opcja niemieckich faszystów (a czy nawet nie samego hitlera?) -Żydów deportować na Madagaskar vs do krematoriów
Jak tak popatrzeć na to co później i nadal się dzieje to i Niemcy i Żydzi by lepiej na tej pierwszej opcji wyszli

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 godzin temu, mirro napisał:

Oczywiście że tak. Ale najważniejszą sprawą w całym tym  zabijaniu jest zidentyfikowanie przeciwnika. Za wydanie rozkazu w stylu "ro***erdolić mi tam wszystko" jest normalnie sąd.

Hamas to nie przestępcy. To terroryści, na dodatek chowający się za plecami cywilów. Tu nie ma miękkiej gry. Nikt ich nie chce aresztować tylko normalnie zatłuc. Dlatego nie wysyła się tam policji a takich samych a nawet bardziej bezwzględnych,

Coś jak na Ukrainie działania Rosji, przyczyną wojny tylko inna.

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko jak Ruskie to atakują to są źli, a Izrael mający takie same plany jest popierany przez USA i m.in. Polskę ...

Jaką k**wa Polskę? - przez żydowskich notabli tymczasowo kilkadziesiąt lat sprawujących władzę  w Polsce.

Opublikowano

Niestety propaganda jest na poziomie " napadu na Gliwicka radiostacje " , nic w tym wszystkim się nie trzyma logicznych całości . z miesiąc temu na tym forum  opisywałem jak to rzymianie sieją popłoch na lotnisku w Mołdawii , zjechało ich się tam jak mrówek , zamieszanie i tłok . Oczywiście było to wcześniej niż Hamas zrobił nalot na Izrael !!! Czyli bardzo dobrze wiedzieli że będzie obstrzał rakietowy i uciekali jak szczury . Dlaczego do Mołdawii ??> bo na ukrainie lotniska międzynarodowe zamknięte więc to najkrutsza droga . Ile z tych uciekajacych zaliczą Izraelczycy że zgineli w obstrzale rakietowym Hamasu ???? Tak więc doskonale wiedziano że dojdzie do ataku Hamasu . Ten konflikt jest sztucznie prowadzony dla innych celów .Najgorzej wychodzą na tym Palestyńczycy -zwykli biedni zjadacze macy . Jak popatreć na dalsze działania czyli dziwnie spadajace bomby na szpitale , czy nawet ostatnia nawet na tereny  Egiptu to logicznym jest że fałszywa laga działa . U nas w Przewodowie też zrobiono fałszywą flagę która miała nas wciągnąć do wojny ale z racji że Joe spał to się hucpa nie udała . Te stanowcze teksy Żebrzeńskiego że to na pewno ruscy atakują pokazuje że to była przygotowana akcja , a obecne kluczenie , blokowanie śledztwa , do dziś nie wiemy który żołnierz tą rakietę wystrzelił i na czyj rozkaz , (nawet jak by był przypadek) to zacieranie śladów pokazuje że to była zaplanowana operacja . jak jeszcze dopisać temat rakiet bo na początku były dwie rakiety - jedna trafiła w wagę dróga w silos . teraz jest mowa tylko o jednej rakiecie - drugiej niby nie było i zapamiętaj to sobie .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v