Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Nie wierzę,  Ty nie wiesz?😆

Nigdzie nie pokazywali Donalda jak się przepycha w kolejce do urny, może gdzieś są takie nagrania, jak takie macie to pokażcie ... Bo dementa z Żoliborza widziałem jak się przepycha w kolejce i szarpie z wieńcem ...

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Czyli pytania referendalne trafione w punkt. 

Efekt taki jak oczekuje Bruksela👍

Uważacie że teraz będzie lepiej?

Dokładnie. 

Nie potrafisz czytać? To nie było referendum, tylko nagonka polityczną. Trzeba było dać te jedno pytanie.

Czy będzie lepiej czas pokaże. Nie jestem jasnowidzem jak tu co niektórzy.

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nigdzie nie pokazywali Donalda jak się przepycha w kolejce do urny, może gdzieś są takie nagrania, jak takie macie to pokażcie ... Bo dementa z Żoliborza widziałem jak się przepycha w kolejce i szarpie z wieńcem ...

A po co mu wieniec w lokalu wyborczym 🤔

Opublikowano
6 minut temu, sakala napisał:

Pytania były precyzyjne. Wyrażały nie tylko poglądy ale nawet czyny potencjalnie  decyzyjnych partii,  w wyżej wymienionych kwestiach. 

Pytania były tendencyjne, dla idiotów. I wyrażały za dużo nie związanego z imigrantami.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, masa24 napisał:

Jak taj popatrzeć to te PO więcej zamieszania robi niż PiS i pokazuje hamstwo zamiast kultury . To oni gadali o sfałszowaniu wyborów i braku demokracji . A kto nawoływał do bojkotu referendum bez podania powodu dlaczego to bojkotować ? Kto straszył wojskiem na ulicach ? Jedno wielkie dziadostwo . Widzieliście filmik jak Kaczyńskiego do kolejki nie wpuścili ? Szczególnie młodzi ludzie . Jakaś narracja jakby teb Kaczyński był jakimś tyranem a to polityk jak każdy inny tylko ze na jego socjalach ta młodzież się upasła 

A na jakiej podstawie mieli go wpuścić? Bo przylazł stary satrapa z dwoma rosłymi ochroniarzami i "klękajcie narody"? Sam ten fakt pokazuje, jak traktuje wyborców.

Opublikowano
58 minut temu, masa24 napisał:

No i jesteś głąb. Bo jakbyś poszedł , zagłosował to Tusk miałby związane ręce odnośnie emigracji czy wieku emerytalnego . Ale jak dałeś się ogłupić to twoja sprawa

Dlatego  ze jest liderem partii rządzącej np

Wyborcy opozycji tego nie potrafią pojąć że te referendum zrobiło by porzadek w sprawie wieku emerytalnego jak i ciapatych. I nie tylko dla opozycji która zgodzi się na wszystko co unia każe ale dla PiSu czy każdego innego rządu także. Dla nich to zło bo PiS to wymyślił. A donald nie kazał brać kart to nie brali. Te referendum pokazało ile ludzi myśli samodzielnie. Pokazało że są osoby które wiedzą że dzięki referendum mogą zadecydować o sprawach które rzutują na cały kraj. Niestety szkoda że część dals się oglupic i nie wzięła w tym udziału 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Słychać skowyt totalnej opozycji i to bardzo wyraźnie. Tak jak mówiłem PiS więcej obieca PSL. A PSL idzie tam gdzie dostanie więcej. Tak samo płaczący Szymek 

Skowyt z okazji przejęcia władzy? Zabawny jesteś. Skowyt to jest u was za ta koalicją pisu z psl która nawet większości nie daje. I jest fikcją.

Jak taj popatrzeć to te PO więcej zamieszania robi niż PiS i pokazuje hamstwo zamiast kultury . To oni gadali o sfałszowaniu wyborów i braku demokracji . A kto nawoływał do bojkotu referendum bez podania powodu dlaczego to bojkotować ? Kto straszył wojskiem na ulicach ? Jedno wielkie dziadostwo . Widzieliście filmik jak Kaczyńskiego do kolejki nie wpuścili ? Szczególnie młodzi ludzie . Jakaś narracja jakby teb Kaczyński był jakimś tyranem a to polityk jak każdy inny tylko ze na jego socjalach ta młodzież się upasła 

najwięcej zamieszania to robi pis jego media i wy koalicją z psl która nawet większości nie daje i której nie będzie. Jedyną partią jaka mówiła o sfałszowaniu wyborów w PL był pis w 2014 roku gdy żalił się, że sfałszowano wybory w których dostał najwięcej głosów. Opozycja mówiła o nie uczciwej kampanii co było prawdą. Referendum to była fikcja

A to, ze Kaczyńskiego do kolejki nie wpuścili to sam sobie na to zasłużył i zapracował. Szczując latami ludzi na siebie opluwając np gorszym sortem i tego typu. Jak przestanie być oficjelem dopiero nadejdą dla niego trudne chwile. Ale jak mówią kto sieje wiatr ten zbiera burze. Nie trzeba było pomiatać ludźmi o innych poglądach. On na starość będzie miał przejebane jak Jaruzelski. 13 pod oknem będą mu znicze palić a kordonów policji już nie będzie.

No i jesteś głąb. Bo jakbyś poszedł , zagłosował to Tusk miałby związane ręce odnośnie emigracji czy wieku emerytalnego . Ale jak dałeś się ogłupić to twoja sprawa

Dlatego  ze jest liderem partii rządzącej np

Po co ktoś miał by mieć związane ręce w sprawie emigrantów skoro pis ich tyle tu wpuścił, ze wyrobił normę za swoje czasy i za kolejne dwie kadencje Tuska.

54 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Czyli pytania referendalne trafione w punkt. 

Efekt taki jak oczekuje Bruksela👍

Uważacie że teraz będzie lepiej?

Dokładnie. 

Ja myślę, że te 250 tysięcy ludzi co ich wpuścił do UE przez Polskę pis przekroczył nawet najśmielsze oczekiwania Brukseli.

2 minuty temu, krzychu121 napisał:

Wyborcy opozycji tego nie potrafią pojąć że te referendum zrobiło by porzadek w sprawie wieku emerytalnego jak i ciapatych. I nie tylko dla opozycji która zgodzi się na wszystko co unia każe ale dla PiSu czy każdego innego rządu także. Dla nich to zło bo PiS to wymyślił. A donald nie kazał brać kart to nie brali. Te referendum pokazało ile ludzi myśli samodzielnie. Pokazało że są osoby które wiedzą że dzięki referendum mogą zadecydować o sprawach które rzutują na cały kraj. Niestety szkoda że część dals się oglupic i nie wzięła w tym udziału 

Jaki porządek? Czy ty w ogóle wiesz, ze referendum nawet ważne nie jest żadnym prawem. To jedynie wskazówka dla rządu którą może olać lub uwzględnić. Tak jak pis szczuł was na emigrantów a sprowadził ich 250 tys bo tyle wiz wydali.

kartę referendalną wzięły bezmózgi które nie rozumieją co pis robił ilu emigrantów ściągnął. A Tusk to akurat przed wyborami mówił, że jak ktoś chce i musi to niech głosuje w referendum. Nawet Klarenbach w szczujni to zauważył.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Skowyt z okazji przejęcia władzy? Zabawny jesteś. Skowyt to jest u was za ta koalicją pisu z psl która nawet większości nie daje. I jest fikcją.

najwięcej zamieszania to robi pis jego media i wy koalicją z psl która nawet większości nie daje i której nie będzie. Jedyną partią jaka mówiła o sfałszowaniu wyborów w PL był pis w 2014 roku gdy żalił się, że sfałszowano wybory w których dostał najwięcej głosów. Opozycja mówiła o nie uczciwej kampanii co było prawdą. Referendum to była fikcja

A to, ze Kaczyńskiego do kolejki nie wpuścili to sam sobie na to zasłużył i zapracował. Szczując latami ludzi na siebie opluwając np gorszym sortem i tego typu. Jak przestanie być oficjelem dopiero nadejdą dla niego trudne chwile. Ale jak mówią kto sieje wiatr ten zbiera burze. Nie trzeba było pomiatać ludźmi o innych poglądach. On na starość będzie miał przejebane jak Jaruzelski. 13 pod oknem będą mu znicze palić a kordonów policji już nie będzie.

Po co ktoś miał by mieć związane ręce w sprawie emigrantów skoro pis ich tyle tu wpuścił, ze wyrobił normę za swoje czasy i za kolejne dwie kadencje Tuska.

Ja myślę, że te 250 tysięcy ludzi co ich wpuścił do UE przez Polskę pis przekroczył nawet najśmielsze oczekiwania Brukseli.

Jeszcze nic nie przejęli. Nawet się nie dogadali kto i co a już dymy są i wycofywanie się z obietnic 

• Like 2
Opublikowano
49 minut temu, sakala napisał:

Pytania były precyzyjne. Wyrażały nie tylko poglądy ale nawet czyny potencjalnie  decyzyjnych partii,  w wyżej wymienionych kwestiach. 

Pytania nie miały mocy sprawczej, nawet jakby zagłosowali wszyscy na nie, ze 100% frekwencją. Referendum wiążące byłoby wtedy tylko jak wszyscy odpowiadają na tak.  Wtedy rząd jest zobligowany aby wprowadzić coś co naród mu nakazał. Na "nie" to tylko tyle, że nie musi tego wprowadzać. Nic więcej. 

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, krzychu121 napisał:

Jeszcze nic nie przejęli. Nawet się nie dogadali kto i co a już dymy są i wycofywanie się z obietnic 

Słyszysz to co chcesz usłyszeć i nawet nie będę cię wyprowadzał z twojego świata iluzji. Jak tam koalicja pis psl? Ile głosów będa mieli?

Opublikowano
52 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Pokaż jak się przepycha...

• Like 1
Opublikowano
andrzej78 napisał:

To ja mam chyba zacofaną żonę,bo od wiosny do jesieni maliny obrabia ,do tego grządki ,tunel drób ,i przy żniwach pomoże itd.+ zajęcia domowe.Gdyby była bezrobotna to by do pracy poszła.

W środy też?

Desperado napisał:

Przestańcie pieprzyć że budżet jest rozdarty, to jest zwykła propaganda opozycji żeby urywać i kraść dla siebie, unia już finanse Polski miała doskonale na widoku, już wy się o to nie bójcie.

Tomciu weź tabletki i się połóż już może.

yyy w zeszłym roku o tej porze 27 mld na plusie a obecnie 35 in minus - to chyba jednak jest ...

GRZES1545 napisał:

Cmokaj sobie w co chcesz , Ryży wskarze Ci drogę 🧔♀️😜 kiedy 800+ wprowadza mówił coś kiedyś o lipcu czy czerwcu, a tu już listopad zaraz,🤔

w grudniu to może coś się zacząć ale że to przed świętami to wątpię...

Chy chy. Rolnicy sfinansowali inflację bo niby przypadkiem żarło wjechało z każdego kierunku... No w s umie oficjalnie przypadku nie było tylko wojna. Przedsiębiorstwa energię... W każdym razie niejako sami tu rolnicy ale niektórzy nadal do PiSowskiego kościoła wolą chodzić bo nadal wierzą, że jednak wszystko przez imigrantów. 🤪

Opublikowano
12 godzin temu, Roman176 napisał:

a elita na paru hektarach ma ręce powykrzywiane ? 

Roman, rozumiem że koniecznie chciałeś odpowiedzieć ale na litość boską,  jak masz bełkotać i pisać od czapy to sobie daruj. Nic na siłę😒 Znalazłeś już ta wypowiedź Korwina?

Opublikowano
42 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Cmokaj sobie w co chcesz , Ryży wskarze Ci drogę 🧔♀️😜 kiedy 800+ wprowadza mówił coś kiedyś o lipcu czy czerwcu, a tu już listopad zaraz,🤔

Spokojnie. Dałby wyrównanie, ale sam widzisz jaka dziura w budżecie🤷‍♂️🤧

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Na razie ryży nic nie każe nikomu cmokać ale u was widać desperacje. I to wasi każą cmokać. heheheheh.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I bardzo dobrze, do roboty a nie łapy po socjal wyciągać ...

Toż już socjalna nie ma

Przy 5549 z ha to nawet 

działkowców nie przysługuje

Więc skończ pier🔨olic o socjał ach. 

Największe socjale to z arimr idą

• Haha 1
Opublikowano

Tylko to policzyć na wszystkie moje hektary to już nie wiem czy wyjdzie ten dochód ... Zboża na lekkim +, kukurydza jak wyjdzie na 0 to będzie cud ... 

Przed chwilą, thor1984 napisał:

w tym roku sporo osób już się zdziwiło w mops czy gminie, z tego co się słyszy sporo osób odpada na dożywianie dzieci czy stypendia szkolne

I czyja to zasługa, bo na pewno nie Tuska ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v