Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Lolek74 napisał:

Większego wsioka od ciebie na tym fotum nie ma. 

gdyby takich jak ty uznac za swiatowcow parafialnej miary to jak najbardziej 😂

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Nie bój się Rysiek, i tak wentylem do góry już nie polezysz xD nie będzie suszowego xD

za tuska to nawet suszy nie bedzie ...k**wa man nadzieje ze i powodzi tez..

lajza to najlepszy przyklad pisowskiej moralnosci

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

O to, że ludzie wierni PiSowi zagłosowali na taką szmate ... Grodzki może i brał te koperty, ale to jest nic w porównaniu z żerowaniem na chorych dzieciach ...

Jaki ten Grodzki biedny ,no " może i brał te koperty " . Skoro był lekarzem ,to chyba od zdrowych nie brał.

Opublikowano (edytowane)

Nie ma dowodów, że Grodzki brał mówił, ze wyleczy a potem nie leczył. Każdemu lekarzowi można powiedzieć, że wziął. CO do Mejzy ludzie mają dowody, ze ich robił w balona. Być może teraz uda się go osądzić bo będzie można pozbawić immunitetu.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 2
Opublikowano
45 minut temu, thor1984 napisał:

Patrzę i nie wierzę 🙆‍♀️

Okręg nr 8 – Zielona Góra

PiS: Marek Ast, Władysław Dajczak, Jerzy Materna, Łukasz Mejza

KO: Elżbieta Polak, Waldemar Sługocki, Krystyna Sibińska, Robert Dowhan, Katarzyna Osos

Trzecia Droga: Maja Nowak, Stanisław Tomczyszyn

Nowa Lewica: Anita Kucharska-Dziedzic

bo większość ludzi nawet nie myśli na kogo oddaje głos. 

może godzinami siedzieć w sieci na głupotach, lub dniami gnić przy netfliksie, ale raz na 4 lata przejrzeć listę danej partii I dowiedzieć się czegokolwiek o kandydatach, toto szczyt męczeństwa. 

więc nazwisko które się kojarzy jakkolwiek, lub miejsce od 1 do 5 i dumny bo oddał głos na partię i to mu wystarcza. 

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

gdyby takich jak ty uznac za swiatowcow parafialnej miary to jak najbardziej 😂

za tuska to nawet suszy nie bedzie ...k**wa man nadzieje ze i powodzi tez..

lajza to najlepszy przyklad pisowskiej moralnosci

Ty jednak jesteś inteligętny inaczej. 

Opublikowano

gdyby ciebie uznac za ynteligentnego, to ja na pewno jestem inaczej 😂

lolus pewnie na pis glosowal 🤣

kurna jak uslyszalem w radio dojnej zmiany wypowiedzc redaktora zaczynajaca sie od slow -pan premier donald tusk.. to do tej pory nie moge dojsc do siebie..

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Czyli jestem głupi ? Głosowałem na człowieka którego znam a nie na partie, dostał się do Sejmu, startował z 3 drogi ...

Tak tylko  ten człowiek  będzie  musiał mówić  głosem  partii  a nie swoim 

• Haha 1
Opublikowano
45 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Takich ludzi wybrała ciemna PiSowska sekta, ich hasło przewodnie NIE WAŻNE KTO, WAŻNE ŻE Z PIS i drugie TRZEBA ZAMKNĄĆ OCZY, ZACISNĄĆ ZĘBY I ZAGŁOSOWAĆ NA PIS ... I takie są tego efekty ...

A skąd wiesz czy Te osoby nie zasłużyły  na głosy jak Twój idol z okręgu na którego oddałeś głos? Sam pisałeś że głosowałeś na człowieka nie ważne z jakiej formacji się wywodzi.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, GRZES1545 napisał:

A skąd wiesz czy Te osoby nie zasłużyły  na głosy jak Twój idol z okręgu na którego oddałeś głos? Sam pisałeś że głosowałeś na człowieka nie ważne z jakiej formacji się wywodzi.

Mejza to zasłużył tylko na jedno, świat w kratkę ... I taki ktoś to powinien mieć 0 głosów ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, andrzej78 napisał:

Czyli w TVN-ie nie pokazali takich faktów ( świadków) ,a ja myślał, że tylko TVP tak robi.

Jakich świadków? Że ktoś przypomniał sobie po iluś latach, ze kiedyś dał Grodzkiemu łapówkę. A przez kilkadziesiąt kilkanaście lat to co nie pamiętał? Tylko jak ten marszałkiem został to se przypomniał? Ty masz rozum dzieciaka czy co? Tak to każdemu lekarzowi u którego byłeś możesz powiedzieć, że ileś lat temu dałeś. Ale weź udowodnij. Gdyby Grodzki nie został marszałkiem ci ludzie pewnie do dziś by nie pamiętali nie wiedzieli, ze mu łapówkę dawali.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
20 godzin temu, DTaras napisał:

Weź... A biblioteki poco są w InterMarche? Wszyscy to wszyscy. Poza tym prócz biedronek rozlazły się jeszcze mrówki.

A u mnie są czytelnie w Delikatesach 😛. Mówię Ci, dziewczyny tam pracujące są zadowolone z tych zmian. O niczym innym nie marzyły 😂.

11 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

A gdzie masz te małe, prywatne sklepy ?? U mnie tylko Dino, Żabka i Lewiatan wielkości biedronki, małych prywatnych gdzie sprzedaje właściciel już daaaaawno nie ma, zakaz handlu w niedzielę ich zniszczył ...

Cytując obieżyświata jacusia, wyjedź poza granice gminy, powiatu. I to nie zakaz handlu zniszczył małe sklepy tylko samorządowcy, godząc się na ich lokalizacje.

11 godzin temu, racyl napisał:

właściciel nie jest od tego żeby stać za ladą w niedziele a jeśli już stał to musiał to być naprawdę mały sklepik co ledwo wiązał koniec z końcem kiedy powstawały kolejne nowe biedronki, lidle, dina itp

Korona mu z głowy spadnie ? Zamiast w niedzielę jechać w góry z rodziną, stanie na kasie aby obsłużyć klientów, którzy nie mają czasu w ciągu tygodnia. Odpocznie z rodziną na tygodniu.

10 godzin temu, hubertuss napisał:

To jest właśnie ten skowyt który niesie się po Polsce. Większość z tego sam sobie obiecałaś a od rządu będziesz czekał realizacji.

Nic sobie nie obiecywałem to kandydaci obiecywali i czekam na spełnienie tych obietnic.

10 godzin temu, racyl napisał:

Najlepiej to nic nie robić i brać kasę od tych co na ciebie pracują 😄

Moja żona pracuje w administracji samorządowej i jeszcze nigdy nie dostała podwyżki 500-600zł jak podwyższali płacę minimalną. Pyta po co ja mam głosować na PIS jak ktoś nowy będzie zarabiał tyle co ja

Gdzie tu jest poszanowanie ludzi np z 18 letnim stażem pracy

Spójrz co robią prywaciarze. Rzucają podwyżkami co miesiąc 🤣. A weź się spytaj o podwyżkę, dopiero się nasłuchasz 😛.

Ile tam od koszyka było w tym roku i zeszłym ?

9 godzin temu, DTaras napisał:

Ale wszystko zamykamy, bez wyjątku. Stacje paliw sprzedają tylko paliwo a knajpy gotują jeno na chatach.

To jest wygoda ludzi. Po co mają gotować ? Zjedzą na mieście, pospacerują, muszą odpocząć bo od poniedziałku znowu do pracy.

5 godzin temu, hubertuss napisał:

Ale Kowalczyk z pisu mówił by nie sprzedawać i to prawda jest. Bo robili miejsce na ukraińskie i to też prawda.

Gdyby ci ktoś kazał skoczyć w ogień lub z przepaść posłuchał byś go ?

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Nie ma się czemu dziwić Większośc jest głupia a sekta PIS ma w ciemnocie poziom master

Tak i tym sposobem do sejmu trafili Jachira, Petru czy Giertych :ph34r:. To będzie cyrk 😛.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Desperado napisał:

@Tomasz0611 ile ty masz lat że od rana do wieczora jesteś na forum?    xD

Robiłem całe lato to teraz mogę sobie na forum posiedzieć ;) Krów do dojenia nie ma, świń do karmienia też ;) Teraz tylko dłubanina na warsztacie została, ale to się mi nie spieszy, cała zima jest jeszcze ...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v