Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jahooo napisał:

Pracuję w niedziele od 30 lat - dlaczego pracownik handlu ma nie pracować, a reszta tak ?

Albo w kodeksie pracy jest uregulowanie,  ze praca w niedzielę ekstra płatna, na przykład +100 albo +200 procent wynagrodzenia bez możliwości odbierania wolnego jako równoważnik, albo zakaz pracy w niedzielę dla wszystkich poza służbami ratunkowymi i policją

W tej chwili sa święte krowy i 

O jakiej reszcie piszesz? Strażak Policjant, lekarz...? Nie powinno być przymusu. A dodatkowe bonusy za pracę w ten dzień super pomysł. 

Na zachodzie Europy od dawna w wielu krajach niedzielę są niepracujace, tylko wybrane centra handlowe są otwarte kilka godzin, soboty markety do 13⁰⁰ I ludzie wolne mają i cieszą się życiem. 

Zacznijmy się szanować, roboty nie przerobimy...a tym bardziej że nikt nam za to nie dołoży.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, racyl napisał:

A po ile było Euro? Ja bym jeszcze dołożył ,że u Niemca teraz nie opłaca się nadrabiać bo teraz to tylko 2 krajowe wypłaty a za Tuska była przebitka 10-io krotna. .Samochody były tańsze, a i jeszcze PKB rośnie - a to chyba nie bardzo bo na zachodzie jest gorzej.

Screenshot_20231016-204749~2.png

Screenshot_20231016-205406~2.png

Już się zaczyna miganie , jak to łatwo obiecać "szklane domy " .

Edytowane przez andrzej78
  • Haha 1
Opublikowano

Dowiedziałem się właśnie, że Tusk będzie premierem alb tworzył rząd. Obiecał między innymi 100 000 bez podatku. Mam wszystkie oszczędności na siebie i chciałbym teraz obdzielić czoonków najbliższej rodziny każdemu po 100 tys aby uniknáć podatku belki. Jak to zrobif legalnie aby nie podpaść właściwym organom?

Opublikowano

1 godzinę temu, alandil napisał:

To co puścili w piątek na konfe w TVN urąga jakiejkolwiek przyzwoitości. Nie miało to nic wspólnego z dziennikarstwem. Zero programu, zero konkretów. Szczucie i lanie szamba. Każda inna partia miała okazję w cywilizowany sposób się wypowiedzieć i przedstawić program. Na nich zwyczajnie wylano szambo. TVN to własność prywatna

No właśnie wyznawcy TVN mają łatwe wytłumaczenie, że to jest prywatna stacja i jej wolno więcej niż państwowym mediom. Ale gdy ktoś ją atakuje, wytyka błędy to wtedy jest to atak na wolne i niezależne media.

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Przestań się już tak podniecać. Teraz czekamy na niskie podatki, zmniejszenie cen żywności, opału, paliw, prądu, awansu na Euro 🤔 a nie tutaj to sam Tusku nie pomoże :ph34r:.

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Oby znieśli ten idiotyczny zakaz.

A co idziesz na 8 godzin na kasę i nie możesz się już doczekać ?

1 godzinę temu, racyl napisał:

pewnie że zniosą a co to nie można spokojnie pojechać na zakupy bo na siłę trzeba ludzi ciągnąć do kościoła

A na tygodniu co robisz ? Mnie nikt na siłę nigdzie nie ciągnie, robię co chcę.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Hascak napisał:

Dowiedziałem się właśnie, że Tusk będzie premierem alb tworzył rząd. Obiecał między innymi 100 000 bez podatku. Mam wszystkie oszczędności na siebie i chciałbym teraz obdzielić czoonków najbliższej rodziny każdemu po 100 tys aby uniknáć podatku belki. Jak to zrobif legalnie aby nie podpaść właściwym organom?

Zapisz się do KO :ph34r:.

Opublikowano
PawelWlkp napisał:

28 minut temu, DTaras napisał:

Bez urazy. Jeżeli nie ma się mocy sprawczej można coś wyśmiać i taki głos w społeczeństwie wybrzmiewa od kabaretu. Ostro, w cel. W prostym uświadamiającym języku. Taka rola, bardzo istotna w sejmie, przypadnie Konfederacji. Byle nie wypuszczali tych swoich kolorowych ptaków od płaskiej ziemi to zdobędą posłuch a za tym i siłę. Jeszcze tylko aby poszedł za tym rozsądek...

Ale co?

Co - co? Do roboty a nie sobie nawzajem szlachectwo nadawać.

Opublikowano
dsbh napisał:

A na tygodniu co robisz ? Mnie nikt na siłę nigdzie nie ciągnie, robię co chcę.

To daj jednym dorobić a drugim zakupy zrobić. Będzie mały ruch to nikt nie będzie otwierał.

Opublikowano
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

Kto by się spodziewał że zdobędzie tyle głosów

Screenshot_20231016-202131.png

Noi tyle by było z pożytku Kołodziejczaka na rzecz rolników. W środowisku rolniczym ukręcił sobie powróz na szyję.

Opublikowano
2 minuty temu, karol19920 napisał:

Noi tyle by było z pożytku Kołodziejczaka na rzecz rolników. W środowisku rolniczym ukręcił sobie powróz na szyję.

Jak Lepper? coś wiesz....

Opublikowano
Przed chwilą, karol19920 napisał:

Teraz będą same rzetelne media, demokracja, praworządność, będziemy żyć w dostatku, szczególnie rolnicy będą teraz doceniani i szanowani🤣

dużo wypiłeś ??

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, karol19920 napisał:

Bo co? Jak bez sensu wykrzykiwał hasła na ulicach to był cacy, a jak realnie może mieć na coś wpływ, to się staje niechcianym elementem? 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Bo co? Jak bez sensu wykrzykiwał hasła na ulicach to był cacy, a jak realnie może mieć na coś wpływ, to się staje niechcianym elementem? P

Wrócimy do tej rozmowy pod koniec kadencji i zobaczy się na co miał wpływ.

5 minut temu, Takeda napisał:

Jak Lepper? coś wiesz....

Lepper to inna historia...

Opublikowano
1 minutę temu, karol19920 napisał:

Wrócimy do tej rozmowy pod koniec kadencji i zobaczy się na co miał wpływ.

Lepper to inna historia...

Zobaczymy. Pewnie nic nie zrobi, ale możliwość tam ma na pewno większą.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v