Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

11 ton? Co by to miało być niezbędnego iż samolot, który i tak pewnie by nie doleciał, to wiózł od Serbów?

a nie zastanawia cię, że od Serbów, którzy są najbliżej powiązani z Rosją ? a jednocześnie tak jakby nie z Ukrainy i nie z Rosji

1 minutę temu, mirro napisał:

To wytłumaczę jeszcze raz, 

Szefa sztabu generalnego  i Dowódce operacyjnego powołuje na stanowisko i odwołuje z niego Prezydent RP i nikt inny. 

Tu Panowie złożyli wnioski o rozwiązanie stosunku służbowego ( co może zrobić każdy żołnierz w każdej chwili i bez potrzeby argumentacji)

A jak będziecie grzeczni, to wam napiszę dlaczego złożyli teraz i nie są to powody polityczne a zwyczajnie finansowe.

kij ma zawsze dwa końce i nie ma początku

Opublikowano

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/wypadki-w-rolnictwie/tragiczny-wypadek-ciagnika-i-wojskowej-karetki-zginela-32-letnia-zolnierka-2493876?fbclid=IwAR1_GBlRbgsXI0UNerxLPVF_Szj_tlYLhevpsNM_54NWY2H7qohBu0X7LNE

1 godzinę temu, jahooo napisał:

poczytaj dobrze  o zamachu majowym - ilu oficerów odebrało sibie z tego powodu życie, ilu odeszło z wojska

tylko niewielka część armi poszła za Piłsudskim, gdyby nie paraliż kolei, zamach by się nie udał

większość armi stała za legalną władzą, więc oskarżanie wojska w zamachu majowym dotyczy tylko niewielkiej jego części, która potem spijała śmietankę aż do wybuchu wojny

Tylko fakt, że legalna władza nie chciała eskalowac konfliktu  uchronił nas przed większą bijatyką, która nie wiadomo jak by się skończyła.

Tu akurat politycy wykazali się większym rozumem niż Piłsudski i jego przydupasy

a potem oficerow pilsudskiego ,sikorski zamknal w areszcie w szkocji.

https://wielkahistoria.pl/oboz-na-wyspie-bute-to-tam-wladyslaw-sikorski-zamykal-swoich-przeciwnikow-politycznych/

Opublikowano
jahooo napisał:

Przed chwilą, DTaras napisał:

11 ton? Co by to miało być niezbędnego iż samolot, który i tak pewnie by nie doleciał, to wiózł od Serbów?

a to akurat zostało utajnione i szybko nie ujrzy światła dziennego, dopiszę tylko, że korupcja w UA ma się dobrze, a "dary" podobnie jak u nas w stanie wojennym "dary z USA" odpowiedni ludzie przerabiają na gotówkę

No toś nic nowego nie odkrył co by się i u nas po dzień dzisiejszy nie działo. Samolot amunę do moździerzy wiózł.

Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

Jasne a kierowca Tira jak dostarcza towar to może taranować inne pojazdy 🤣

Po prostu brak umiejętności i tego nie da się zwalić na polityków

patrząc po aferach z kolumnami rządowymi myślę, że jednak taki kierowca tira może taranować inne pojazdy o ile wiezie towar do ministerstwa, sejmu lub na Żoliborz.

Błaszczak jest szefem MON-u od 5 lat to kogo mam obwinać jak nie jego, że nie zrobił nic przez ten czas by takie patologie ukrócić. Jakiś czas temu kolejny miglanc czyli Ziobro publicznie się wypowiedział, że wymiar sprawiedliwości w kraju nie działa (dodam, że działa jeszcze gorzej niż za za poprzedników jeśli chodzi o zaległości, przetrzymywanie w aresztach i ogólną opieszałość, ale to norma bo w kadencji 2005-07 było to samo), a jest ministrem sprawiedliwości i prokuratorem generalnym odpowiednio 7 i 8 lat to jest dopiero nieudolność.

Przypomnij co się działo z załogą która odmówiła Kaczyńskiemu lądowania w Gruzji, szykany oskarżenia o tchórzostwo ba tam pisiorki z Gosiewskim na czele złożyli zawiadomienie w prokuraturze o zdradzie pilota w związku z niewykonaniem polecenia (gdzie w takim AFO prezydent USA sobie może mówić, decyzja pilota jest nieodwołalna bo po to był zatrudniony fachowiec by go słuchać)

Pokłosiem afery gruzińskiej był smoleńsk, obecne wypadki/wpadki są też pokłosiem tego bo to ci  ludzie przy władzy co teraz rządzą to wtedy wymuszali te decyzje bo mogli za pisowskiego prezydenta. Więc jest jak zwykle "a może się uda i będzie spokój, a może i bonus" no i nie zawsze się udaje by rozrywka była taka jak prosta gawiedź chce

Opublikowano

Wychowani na wartościach nie na LGBT .

„Pan Wołodyjowski”

„W stepie szerokim”

„I szmaty białej nie zatknę, choćby mi też pod gruzami pogrzebać mi przyszło. Tak mi dopomóż Bóg i Święty Krzyż. Amen”

Dlaczego polska husaria przez ponad 300 lat była niepokonana. Bo wychowywani byli do szabli czyli do wartości.

https://www.facebook.com/watch?v=829648035565936

To mają być współcześni obrońcy ojcowie i dziadkowie to jest koszmar człowieka dno .

image.jpeg.5bfd0e10bd154ed2cca91c7ff5c50f1e.jpegimage.jpeg.5bb055691484a730a1fdae1f8dc8603c.jpegimage.jpeg.002facab788d09e31b135efe0d10a6d8.jpegimage.jpeg.3e2c0647cbd6f0c21389ce28ad67a2ba.jpegChoristoneura-fumiferana-2252020-LGPT - Entomology TodayChoristoneura-fumiferana-2252020-LGPT - Entomology TodayChoristoneura-fumiferana-2252020-LGPT - Entomology TodayChoristoneura-fumiferana-2252020-LGPT - Entomology Today

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Takeda napisał:

patrząc po aferach z kolumnami rządowymi myślę, że jednak taki kierowca tira może taranować inne pojazdy o ile wiezie towar do ministerstwa, sejmu lub na Żoliborz.

Błaszczak jest szefem MON-u od 5 lat to kogo mam obwinać jak nie jego, że nie zrobił nic przez ten czas by takie patologie ukrócić. Jakiś czas temu kolejny miglanc czyli Ziobro publicznie się wypowiedział, że wymiar sprawiedliwości w kraju nie działa (dodam, że działa jeszcze gorzej niż za za poprzedników jeśli chodzi o zaległości, przetrzymywanie w aresztach i ogólną opieszałość, ale to norma bo w kadencji 2005-07 było to samo), a jest ministrem sprawiedliwości i prokuratorem generalnym odpowiednio 7 i 8 lat to jest dopiero nieudolność.

Jak może ukrócić patologię ktoś, kto sam jest chodzącą patologią ?

Opublikowano
jacus napisał:

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/wypadki-w-rolnictwie/tragiczny-wypadek-ciagnika-i-wojskowej-karetki-zginela-32-letnia-zolnierka-2493876?fbclid=IwAR1_GBlRbgsXI0UNerxLPVF_Szj_tlYLhevpsNM_54NWY2H7qohBu0X7LNE 1

No ten trzysta nie jechał. To by też należało wyjaśnić - w wojsku niema żołnierek.

galan99 napisał:

Wychowani na wartościach nie na LGBT . „Pan Wołodyjowski” „W stepie szerokim” „I szmaty białej nie zatknę, choćby mi też pod gruzami pogrzebać mi przyszło. Tak mi dopomóż Bóg i Święty Krzyż. Amen” Dlaczego polska husaria przez ponad 300 lat była niepokonana. Bo wychowywani byli do szabli czyli do wartości.

Kufa, telefon cały w herbacie upier....

dsbh napisał:

To wysil mózgownicę i wyobraź sobie, że Hamas ten gnój wygrywa, ale Hamas, nie Palestyna... Czy on na bank ma rację?

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, DTaras napisał:

Z tego co widziałem to kupa ekranów. Za wysokie progi to noewiem. W sensie niema gdzie sprawdzić czy bym to ogarnął. Ogólnie im wyżej d*pa od ziemi tym więcej zabawy a samolot bawiąc uczy. Dałbym radę.

no, kilka schodów trzeba pokonać żeby usiąść za sterem (nie mówiąc już o pilotowaniu :) )

1 godzinę temu, mirro napisał:

Jeszce raz powtarzam. Nie ma czegoś takiego jak podanie się do dymisji w wojsku. 

tak powiedzieli w tvn i musi być prawdziwe :) 

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)

takie pytanie

rząd tuska zaciągnął 330mld zł długu, 380mld dostał z ue, zabrał z ofe 150mld, za 60 mld wyprzedał państwowy majątek, 

razem 920 mld zł - gdzie są te pieniądze??

Edytowane przez nie
Opublikowano
nie napisał:

takie pytanie

rząd tuska zaciągnął 330mld zł długu, 380mld dostał z ue, zabrał z ofe 150mld, za 60 mld wyprzedał państwowy majątek, 

A rząd PiS?

Jest kandydat na selekcjonera . Za darmo....

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

takie pytanie

a jak myslisz dlaczego przez pierwszą kadencję PiS nie drukował pieniędzy, nie pożyczał na obligacjach nie robił inflacji? Się kaska po platformersach skończyła to się zaczęło 50% inflacji w 4 lata ( tutaj ma świetne spoty konfa, na prądzie licząc ceny od kwietnia przyszłego roku to i 100%) wyprowadzanie długu poza budżet i kreatywna księgowośc, a z niej banksterzy słyną

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Takeda napisał:

Się kaska po platformersach skończyła to się zaczęło

jaka kasa? pamięć zawodzi czy udajesz głupiego?

przecież minister finansów mówił, że piniędzy nie ma i nie będzie

premier pytał, gdzie są pieniądze 

- Nie będę drwił. Jak słyszę bardzo fajny pomysł, żeby w Polsce na każde drugie i kolejne dziecko państwo płaciło 500 zł miesięcznie, to właściwie nie ma co czekać na kolejne wybory. Jestem gotów serio porozmawiać o tym dzisiaj, tylko według mojej najlepszej wiedzy, nie ma takiej możliwości sfinansowania tego projektu. Ja bym najchętniej dał nie na drugie 500 zł, tylko od pierwszego (dziecka) 1000 zł miesięcznie - mówił szef rządu.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, nie napisał:

tak powiedzieli w tvn i musi być prawdziwe :) 

Jest prawdziwe,bo tak mówi ustawa osłużbie żołnierzy zawodowych, Ale  tego w TVP już nie powiedzą,

9 godzin temu, DTaras napisał:

Będą uczyć teraz? 😁

W wojsku kwitami od zawsze, rzuca się w okolicach października. A to z powodu waloryzacji świadczeń która jest w styczniu albo lutym. Jak walnie śię teraz, to trza doliczyć jeszcze półroczny okres wypowiedzenia, czyli łapiesz się na styczniową waloryzację a może i podwyżki jak władza coś rzuci. A potem jeszcze przez pół roku będziesz brał pensję, ale już z tymi dodatkami. To wszystko zostało już dawno policzone i udowodnione a także stosowane.

Jak się rozstawałem z MON ( ze względu na potrzeby sil zbrojnych) to sami kadrowcy wyliczyli mi optymalny termin, a ponieważ brakowało tygodnia, to trza było pokombinować, ale że dziarsko stawiłem się objęć obowiązki w jednostce którą właśnie zlikwidowano, to dostałem urlop przenosinowy i wróciłem za tydzień podpisać kwit z właściwą datą.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, mirro napisał:

To wytłumaczę jeszcze raz, 

Szefa sztabu generalnego  i Dowódce operacyjnego powołuje na stanowisko i odwołuje z niego Prezydent RP i nikt inny. 

Tu Panowie złożyli wnioski o rozwiązanie stosunku służbowego ( co może zrobić każdy żołnierz w każdej chwili i bez potrzeby argumentacji)

A jak będziecie grzeczni, to wam napiszę dlaczego złożyli teraz i nie są to powody polityczne a zwyczajnie finansowe.

No nie mów, że panowie generałowie nie mieli świadomości, że tak to będzie odbierane i tak właśnie wpisze się w kampanię wyborczą.

Edytowane przez bezbarwny
Opublikowano
21 minut temu, Desperado napisał:

Posłuchajcie, jak szybko możecie być znów pod zaborem.

Nie mów że na serio bierzesz tego niJakiego?😲

To jest zwykły populista. 🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v