Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jaki to zakon ?? ryczerzy szpitala najswietszej marii panny w jerozolimie. domu niemieckiego[a jakze]  -oni nadal w wiedniu urzeduja ?? z malbora sie przeniesli..

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Uwaga, będę przybliżał środowisko. Biernacki i jego Dino zajmują się optymalizacją kosztów, spółka traci wartość bo za mało otwiera a dodatkowo niespełna trochę więcej jak 200 baniek dochodu z ponad 4 000 baniek przychodu nie jest dobrze postrzegane. Ogólnie marki sklepów zaczęły wyścig w koszykach. Odzyskaliśmy elwro w postaci inwestycji Intela gdzie podatnik szacunkowo będzie musiał dopłacić 6000 baniek do kałbojowego zysku a do tego grunt i media. Restaurację na przekopie chyba będzie musiała odwiedzić Gesslerowa...

nawet rejsy wycieczowe  zgdyni do przekopu zawiesili- kurna mialem ochote poplynac.

1 godzinę temu, dysydent napisał:

ta sama baba kiedyś spod znaku znienawidzonej przez pis lewicy teraz Jej facjatę widzę szpecącą polski krajobraz w pisowkiej bilbordozie (m. in.; oczywiście)
https://lublin24.pl/wiadomosci/pelna-lista-pis-w-okregu-chelmsko-zamojskim-na-czele-kaminski-madziar-i-sachajko/SDNKC2DWkcTC8WrjUCpC
8904bc5a-8d8b-4c09-bbaf-0771720afd97

wtf?

to teraz pis "broni macice"? :o

w ramach obrony estetyki krajobrazu proponuję hasło

- nie glosuj na żadnego kandydata co pozwolił swe ryło porozwieszać na przydrożnych szmatach

na szczescie zadnego plakatu mojej kandydatki jeszcze nie widzialem...

dostalem z poczta pis-owska makulature .

do tego referendalna -fundacji niezalezne media-doczytalem. u was tez p.p. rozdaje ?/

24 w cieniu--to chyba wiekszy problem niz wybory.....

Opublikowano
4 godziny temu, nie napisał:

to, że partia po wygraniu wyborów robi to co ma w programie to jest niebezpieczne dla demokracji?? dawno nie czytałem większych bzdur;

Widocznie nie tak samo rozumiemy demokrację. 

4 godziny temu, nie napisał:

twoje posty świadczą o tym, że całkowicie nie zrozumiałeś tekstu, zero

A pewnie, pewnie że nie zrozumiałem.

Tylko czy aby na pewno Ty go dobrze zrozumiałeś? Bo dla Ciebie zdanie "Głosuję na PiS bo ze wszystkimi jego niedoskonałościami:" jest usprawiedliwieniem wszystkich kretyństw które zrobili albo zrobią, a dla mnie (kiedy już wiem do czego są zdolni) jest to zdanie dyskwalifikujące. W ogólnym rozrachunku ile zrobili dobrego a ile złego i na jakiej ścieżce ustawili Polskę wypadają bardzo źle. I tak zostaną zapamiętani,  

Opublikowano
37 minut temu, mirro napisał:

Tylko czy aby na pewno Ty go dobrze zrozumiałeś? Bo dla Ciebie zdanie "Głosuję na PiS bo ze wszystkimi jego niedoskonałościami:" jest usprawiedliwieniem wszystkich kretyństw które zrobili albo zrobią, a dla mnie (kiedy już wiem do czego są zdolni) jest to zdanie dyskwalifikujące. W ogólnym rozrachunku ile zrobili dobrego a ile złego i na jakiej ścieżce ustawili Polskę wypadają bardzo źle. I tak zostaną zapamiętani,  

Niektórzy po prostu lubią być masochistami

z drugiej strony - ciężko oczekiwac czegoś innego, ciągle powtarzając te same czynności

Opublikowano

Bo im się należy,

A tu kolejny fajny wątek tak w sprawie zboża jak i PKP,

https://www.money.pl/gospodarka/wielki-zgrzyt-na-linii-kijow-warszawa-spolki-podlegle-rzadowi-obrazily-sie-6948129663474592a.html

"Uważam, że gdyby polskie władze autentycznie zajęły się problemem, nie mielibyśmy dziś całego kryzysu zbożowego. Mieli możliwość zarabiania na transporcie ukraińskiego zboża. Problem polega na tym, że w PKP nie ma osób, które byłyby tym zainteresowane i podejrzewam też, że nie ma osób kompetentnych. W każdym razie ich nie widać.

PKP Cargo to spółka, która jest dziś warta 10 proc. tego, co w 2015 r. Mniej dziś wozi po polskich torach towarów intermodalnych niż niemiecki DB Schenker. W 2015 r. to była ponad połowa. Liczy się tylko i wyłącznie krótkookresowy interes polityczny, a zasoby spółki są używane tylko do celów politycznych."

A to pogrubione, to specjalnie dla @nie może entuzjazm nie opadnie ale zawsze można próbować.

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

Niektórzy po prostu lubią być masochistami

z drugiej strony - ciężko oczekiwac czegoś innego, ciągle powtarzając te same czynności

Polityka to jest jak rodzina jedno grono partyjne nie może o tak sobie pierwszy lepszy z ulicy .

Zaraz ktoś powie ze w rodzinie nie ma ufności to jak w polityce zasiadają znajomi i znajomy znajomego .

Nikt nikogo nie będzie sadził i karał tylko zamiana na stołkach zasiądą inne rodziny z innych partii taka to zmiana .

Wiec czego oczekujecie jakich zmian /.

Opublikowano
51 minut temu, mirro napisał:

Bo im się należy,

A tu kolejny fajny wątek tak w sprawie zboża jak i PKP,

https://www.money.pl/gospodarka/wielki-zgrzyt-na-linii-kijow-warszawa-spolki-podlegle-rzadowi-obrazily-sie-6948129663474592a.html

"Uważam, że gdyby polskie władze autentycznie zajęły się problemem, nie mielibyśmy dziś całego kryzysu zbożowego. Mieli możliwość zarabiania na transporcie ukraińskiego zboża. Problem polega na tym, że w PKP nie ma osób, które byłyby tym zainteresowane i podejrzewam też, że nie ma osób kompetentnych. W każdym razie ich nie widać.

PKP Cargo to spółka, która jest dziś warta 10 proc. tego, co w 2015 r. Mniej dziś wozi po polskich torach towarów intermodalnych niż niemiecki DB Schenker. W 2015 r. to była ponad połowa. Liczy się tylko i wyłącznie krótkookresowy interes polityczny, a zasoby spółki są używane tylko do celów politycznych."

A to pogrubione, to specjalnie dla @nie może entuzjazm nie opadnie ale zawsze można próbować.

Jeżeli w spółkach skarbu państwa lądują rodziny polityków bez żadnych kompetencji, bez wiedzy, na zasadzie BMW - bierny, mierny ale wierny, to czego oczekiwać

Takiemu pomazańcowi w spółce nie można podskoczyć, nie można wykazać się większą wiedzą ani zaangażowaniem, bo od razu na bruk. W taki sposób spółka się stacza

Dobrze powiedział kardynał Ryś, że kościół to nie miejsce na politykę  - tak samo powinno być z biznesem

Owszem, są spółki strategiczne dla działalności państwa, co nie znaczy, że ma to być prywatny folwark jakiegoś posła czy grupy posłów. Za to powinien być nie Trybunał Stanu, ale zwyczajnie kulka w łeb.

Problemem od 1989 roku jest tymczasowość i bylejakoś

Byle jak, byle do następnych wyborów, a potem będziemy się martwić, albo będzie się martwić ten, co wygra

PO wiecznie narzekało, że nic nie może zrobić, bo Unia nie pozwala

PiS narzeka , że Unia nie pozwala, ale robi, tyle, że często głupio i bez sensu, co po pierwsze skłóciło nas z Unią, po drugie - wcale nie przysparza nam korzyści, ani gospodarczych, ani politycznych

Coraz bardziej jestem za kadencyjnością w Sejmie i Senacie (łącznie nie więcej jak dwie kadencje) i JOW, bo to, co się teraz wyprawia, to przecież PRL

Dziś prawie godzinę krążyłem, aby kupic ON na stacji - paranoja, niedługo będą społeczne zapisy kolejkowe

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

Dziś prawie godzinę krążyłem, aby kupic ON na stacji - paranoja, niedługo będą społeczne zapisy kolejkowe

No i dlaczego kłamiesz, w TVP mówili, że paliwa nie brakuje i można je bez problemu kupić, i tylko opozycja nakręca aferę xD 

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

No i dlaczego kłamiesz, w TVP mówili, że paliwa nie brakuje i można je bez problemu kupić, i tylko opozycja nakręca aferę xD 

Kurde... nie bronie PiSu i cen paliw...ale u nas jest... można kupić... na Orlenie podobno jakieś ograniczenie i mała kolejka, a na prywatnej kilka groszy drożej i bez ograniczenia .. dziwi mnie że @jahooo szukał...

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Kurde... nie bronie PiSu i cen paliw...ale u nas jest... można kupić... na Orlenie podobno jakieś ograniczenie i mała kolejka, a na prywatnej kilka groszy drożej i bez ograniczenia .. dziwi mnie że @jahooo szukał...

u mnie prywatne mają problem z zakupem, te niezrzeszone w jakichś większych grupach jak Moya

najbliżej mam prywatną - nie ma ON od dwóch dni

dalej Orlen  - jest ON co drugi dzień, tylko do zbiornika, nie sprzedają do karnisttrów, ciągnikiem mam tam 15km

dalej następny Orlen - też nima ON, tylko benzyna i gaz

w końcu prywatna zrzeszona - jest ON - jeszcze, jak się dowiedziałem od pracownika, kolejka, trzeba było postać

Opublikowano

Czemu milczycie .

Granica zakorkowana. Niemcy świętują z kanistrami na Orlenie

Niemcy wciąż nie mogą uwierzyć w ceny na polskich stacjach. Jeżdżą więc tak tłumnie do Polski, że aż granica się korkuje. Zatrzymują się na stacjach Orlenu, a potem często szybko wracają do siebie. Co ciekawe, na ich ulubionych stacjach często w ogóle nie ma kartek o "awariach" dystrybutorów.

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/granica-zakorkowana-niemcy-swietuja-z-kanistrami-na-orlenie/wnk5v2s

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Bo dla Ciebie zdanie "Głosuję na PiS bo ze wszystkimi jego niedoskonałościami:" jest usprawiedliwieniem wszystkich kretyństw które zrobili albo zrobią

co jeszcze mi imputujesz?

1 godzinę temu, mirro napisał:

buuaaachachachaaaaaaaaaaaaa :D 

2015 -zysk netto 31,4 mln

2022 - zysk netto 148 mln (i to przy ogromnym wzroście kosztów)

zaorane :D 

• Haha 1
Opublikowano
32 minuty temu, nie napisał:

co jeszcze mi imputujesz?

Jak polemizowałem z tekstem który sam wkleiłeś, to  sam przeniosłeś dyskusję na ad personam, tak jakbyś się w pełni utożsamiał z tekstem.. A teraz pytasz co Ci imputuję?

Opublikowano

Pis sam się goni. Ich kampania wygląda tak ze co chwila strzał w kolano. Chcieli narzucić temat z emigracją to wyszło, że wizy sprzedawali a teraz jeszcze te braki paliwa. Nawet grupy Wagnera już niema i niema czym straszyć. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Nawet grupy Wagnera już niema i niema czym straszyć. 

Znaczy co? Putin włączył się w kampanię wyborczą w Polsce w ten sposób że wymordował Wagnerowców?:lol:

https://wiadomosci.wp.pl/gangsterzy-na-zawolanie-polityka-pis-ujawniono-dane-ze-sledztwa-6948092124277696a

"Z relacji "Strita" wynika także, że w 2010 roku - gdy burmistrz Andrzej G. starał się o powtórny wybór - sekretarz miasta Daniel F. poprosił gangsterów, by "zorganizowali elektorat" jego szefowi."

"Jak czytamy w gazecie, w trakcie kampanii gangsterzy zrywali plakaty wyborcze konkurentom, ale miało dochodzić także do podpaleń. Doszło do tego, że w niedzielę wyborczą 21 listopada 2010 roku stworzyli własny sztab w pubie, gdzie dostawało się pieniądze albo narkotyki za oddany "właściwie" głos".

Ojoj i jak teraz będą wyglądały wolne wybory w Bogatyni? Jak se ludzie dadzą radę z tym świętem demokracji, kiedy nikt im nie wskaże właściwego kandydata? Przecież się pogubią.:lol:

• Haha 2
Opublikowano
31 minut temu, hubertuss napisał:

Pis sam się goni. Ich kampania wygląda tak ze co chwila strzał w kolano. Chcieli narzucić temat z emigracją to wyszło, że wizy sprzedawali a teraz jeszcze te braki paliwa. Nawet grupy Wagnera już niema i niema czym straszyć. 

Jest i ma sie chyba nieźle dziś zyskała nowego dowódcę

Opublikowano

Image

reklama za reklamą, co się będzie patyczkował, kasy jest w bród; a jakby co to się wygoni dzieci żeby zebrały i przyniosły fałszywemy jurasowi

podłość ludzka nie ma granic

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v