Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No faktycznie..... te PISowskie przygłupy dali mu najwyższe odznaczenie zanim w nawet najmniejszy sposób sobie na to zasłużył Upaińców się nie chwali, nie odznacza, tylko trzyma za pysk i regularnie wali pałą. Banderland nigdy nie będzie nam przyjazny i dlatego powinien być słaby i na skraju rozpadu. 

Reasumując- jesteśmy skłóceni z Rosją i Niemcami, upaińcy maja nas w d*pie, Węgry Słowacja i Czechy robia swoje i nie angażują w cyrk który PISowcy tworzą.  Pribałtyka zyje swoim zyciem, angole żabojady i makarony nie będą się z wariatami zadawać. Jedyne co nam zostało to bezgraniczne uwielbienie dla jankesów i ciąg dalszy robienia im łaski. Tak oto wstaliśmy z kolan i staliśmy sie silnym państwem na arenie miedzynarodowej

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

. Jedyne co nam zostało to bezgraniczne uwielbienie dla jankesów i ciąg dalszy robienia im łaski. Tak oto wstaliśmy z kolan i staliśmy sie silnym państwem na arenie miedzynarodowej

Jak chcesz robić laskę na stojąco?

Opublikowano
19 minut temu, jacus napisał:

a w polsce nsz ktore ramie w ramie walczylo razem z niemcami nie jest wyniesione na oltarze-przynajmniej przez niektorych ??

malo jest przykladow gdy ak przy wspolparacy z niemcami walczylo z komunistyczna partyzantka ??

Akurat w przypadku partyzantki działającej na terenie GG nikt nie był swiety GL[AL] donosiło na AK, ta z kolei też nie miała skrupułów aby donosić na GL[AL],w sumie to rzadko sie spotyka aby została wystawiona przez polskie podziemie partyzantka radziecka[ w stosunku do skali jej działanie  na wschodnich terenach Polski], NSZ też uczestniczyły w wystawianiu konkurencyjnych ugrupowań partyzanckich, jedyne chyba poza tym były BCH, przynajmniej nie spotkałem sie aby były o tym wzmianki w literaturze

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

jakie poparcie ma dojna zmiana w szpitalach psychiatrycznym ???

ale tam może znaleźć się twoja córka i ty po tragicznych .. sytuacjach ... u nas chłopak ostatnio z dachu chciał skoczyć to zabrali go na 3 tygodnie 

1 godzinę temu, jacus napisał:

znowu pijesz ?? chcesz statystyki lubelskie wyrownac ??

to bym musiał w pracy pić w traktorze  

Opublikowano
mirro napisał:

Jakoś jak naszych zamykali za Nangar Khel, to wszyscy potulnie wsadzili łby w w piasek a Pan Minister powiedział że nie będzie za baranów odpowiadał, pomimo że nic nie było takie jasne, na jakie wyglądało. Teraz k**wa wielcy obrońcy polskiego munduru ( w każdym wydaniu)  się obudzili.  A idźcież w pizdu z takim uwielbieniem. Rzygać się chce jak się coś takiego czyta. Jak z nas w Jugosławi skierowano do działań stricte policyjnych, albo do wymuszania pokoju, to kto się przepychał z tubylcami? Dla Ciebie wszystko jest proste i czarno-białe. A taki ch*j jak Batorego komin. Jak ci matka podaje dzieciaka, bo wie że pewnie dzisiaj ją zgwałcą a dzieciaka zatłuką to co z nim zrobisz? Wypchniesz go? Przepraszam ale teraz się wkurwiłem.

A ja byłem ma granicy. Wykopki już wówczas polegały na zawijaniu na strażnicę, rejestracji i odstawieniu na przejście. Po kilku 12 godzinnych służbach ze strażnikiem miałem nakładzione do łba takich śmieci, że sam wolałem na słupki iść. Białoruscy odpowiednicy to jest zwykła zeta i było widać kiedy grubsze squrwiesyny przyjeżdżali wypadać gdzie tu wrzucić jakiś wędrowców do Bugu. Na wioskach już byli wtedy na sytuację wpienieni bo interesy siadły. Ale było też wesoło. Można do butelki po koli np. naładować zawartość kilku podgrzewaczy z eski, zalać wodą i podrzucić na drugi brzeg. Potem poczekać chwilę i nagrać telefonem jakieś poruszenie, alarmy.

Mariusz2903 napisał:

Po zwycięstwie PIS w wyborach , obieram kierunek Albania lub Cypr .

cypr jest w dwóch odmianach i ta turecka niestety... Albania fajna, szczególnie dziewuchy. Do Macedonii bym się wybrał bo dobrze wygląda.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ulman napisał:

Reasumując- jesteśmy skłóceni z Rosją i Niemcami, upaińcy maja nas w d*pie, Węgry Słowacja i Czechy robia swoje i nie angażują w cyrk który PISowcy tworzą.  Pribałtyka zyje swoim zyciem, angole żabojady i makarony nie będą się z wariatami zadawać. Jedyne co nam zostało to bezgraniczne uwielbienie dla jankesów i ciąg dalszy robienia im łaski. Tak oto wstaliśmy z kolan i staliśmy sie silnym państwem na arenie miedzynarodowej

No nie dziw się, klasyczne działania agentów sowieckich przy władzy gdyby byli właśnie takie coś z Polską by zrobili, osamotniona wyspa otoczona przeciwnikami lub obojetnymi krajami z rozchwianą gospodarką i skłóconym narodem. No ale co się dziwić, skoro rodzice Kaczyńskich niby akowcy, a jakoś świetnie za komuny działali i ciepła posadka i studia i mieszkanko i podróże zagraniczne, gdzie w tym czasie normalni  członkowie armii krajowej mieli żywot raczej nielekki. Trzeba by było się spytać Macierewicza bo on dużo wie, pewnie sporo jeszcze od ojca. Snując dalej teorie spiskowe to Piotrowicz jeden z ulubionych prokuratorów Jaruzela też pewnie nie przypadkiem ma takie piękne stanowisko.

1 godzinę temu, ws71 napisał:

jedyne chyba poza tym były BCH, przynajmniej nie spotkałem sie aby były o tym wzmianki w literaturze

nie dziw się bo BCH to był tak naprawdę ludowo-wiejski twór pod patronatem, który na celu miał obronę wsi i jej przyszłych interesów w Polsce powojennej w dzisiejszej nomenklaturze dodałbym jeszcze lewacki (SL jako organizator), to nie to co inteligencka miejska ZWZ czy tam później AK

BCH z resztą nie chciało współpracować z AK czy NSZ bo te organizacje przeprowadzały pacyfikacje na wsiach, a teraz są niezłomnymi wyklętymi, a swoich tłukli podczas wojny ale to niewygodne fakty i źle o tym głośno mówic.

A co do wojenki RU vs UA to przyjdzie moment, że ukraińcy będą musieli się pogodzić, że stratą tych terenów które teraz zajmują rosjanie, to co zostanie ukrainie to wystarczy amerykanom jeśli chodzi o złoża metali ziem rzadkich i będą mogli olać wstrzymanie eksportu przez chiny surowców, może też dlatego Intel u nas będzie budował te swoje "cuda"

Edytowane przez Takeda
Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-skandal-z-udzialem-zelenskiego-organizacja-oburzona-sa-przep,nId,7048313

Tu jest cytat kogo przepraszają :) ;Szczególnie chcę najserdeczniej przeprosić społeczność żydowską w Kanadzie i na całym świecie  

O Polakach jak zwykle zapomnieli choć właśnie te oddziały mordowały Hutę Pieniacką ale przeprosiny należą się tylko eskimosom , Kanadyjczycy uważają że Polaków już nie należy przepraszać choć nawet ci eskimosi byli Polakami ale to szczegół dla klonojadów .

Opublikowano

codziennie w kurwizji  mowi ze to niemcy byli winni wszystkich zbrodni w czasie II wojny .wiec co wy chcecie od jakiegos ukrainca ????? 

wiekszosc wysokiej rangi zbrodniarzy ktory udalo sie uciec do ameryki poludniowej zawdziecza to duchownym kosciola i watykanowii..

8 godzin temu, Roman176 napisał:

ale tam może znaleźć się twoja córka i ty po tragicznych .. sytuacjach ... u nas chłopak ostatnio z dachu chciał skoczyć to zabrali go na 3 tygodnie 

to bym musiał w pracy pić w traktorze  

a ty nie?? twoje dzieci ??

ile razy znajdowali pijanego w sztok w pojezdzie a w kolo pelno puszek czy butelek..

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

ile razy znajdowali pijanego w sztok w pojezdzie a w kolo pelno puszek czy butelek..

A to pić w pojeździe nie wolno ?? Nie wiedziałem xD Bo prowadzić pod wpływem to wiadomo, że zakazane.

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Ulman napisał:

Oni nie będą mieli żadnych refleksji bo im się wydaje że są pępkiem świata i im sie po prostu wszystko należy. Dalej bedą stawiać pomniki banderze i wiwatować na cześć "bohaterów" z SS Galizien. Jakie plemie tacy bohaterowie. 

Co do myślenia to jest to materiał dla nas. Kompletna porażka  naszych przygłupów i ich pro upaińskiej narracji. Nie wypadało wspominać o ludobójstwie na wołyniu żeby ich nie urazić bo to nasi wielcy przyjaciele. Fajnie jest mieć rację że to jest była i jest swołocz i trzeba ich traktować z buta i od czasu do czasu pałą. To było przetrenowane przez wieki i zawsze działało. 

Jeszcze parę takich numerów i sie okaże że jak ruscy mówili że walczą z upaińskim nazizmem to nie do końca był jakiś urojony wymysł.

17 godzin temu, mirro napisał:

No wiesz. Co dla jednych jest nazizmem, dla drugich jest marszem patriotów. Gorzej jak rusy stwierdzą że u nas marsze patriotów ( czytaj nazistów) są jednak liczniejsze niż na Ukrainie i faktycznie pierdolnęli się w obliczeniach o jedną granicę.:lol:

po pierwsze to sorry że cytaty sprzed czterech stron temu ale... no mam zaległości

oba wpisy uznaję za słuszne i pierwszy wniosek jak mi do łba strzelił to parafraza przysłowia o kuźni i żabie
- gdzie ruski z ukraińskim nazizmy się naparzają jeszcze polski ... i tu trzeba ustalić czy du.ę czy łeb nadstawia

i jeszcze jeden cytat

17 godzin temu, DTaras napisał:

Tym bardziej iż wg nich (kacapów; przyp. cyt.) nie ma czegoś takiego jak Polski czy Litewski patriotyzm. Jest tylko Radziecki...

gdzie leży granica między "patriotyzmem" a nazizmem, i czy w ogóle takowa istnieje? bo może to tylko dwie nazwy tego samego a tylko o przeciwnie skrajnej retoryce?

16 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Można wygrać wyścig i nie stanąć na pudle ?

.....

akurat ten wyścig jest o to by nie usiąść W pudle ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
14 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Jeszcze zobaczy, że Ziemia jest okrągła i zawału dostanie xD 

co robi płaskoziemca jak się przekona że Ziemia nie jest płaska? spada

13 minut temu, witejus napisał:

A nie jedno i drugie?

oboje na raz nie da rady bo bodaj z jedno jankesi sobie na mięso armatnie wykupili

Opublikowano

moze nie opisuj swoich wyczynow..

1 godzinę temu, dysydent napisał:

po pierwsze to sorry że cytaty sprzed czterech stron temu ale... no mam zaległości

oba wpisy uznaję za słuszne i pierwszy wniosek jak mi do łba strzelił to parafraza przysłowia o kuźni i żabie
- gdzie ruski z ukraińskim nazizmy się naparzają jeszcze polski ... i tu trzeba ustalić czy du.ę czy łeb nadstawia

i jeszcze jeden cytat

gdzie leży granica między "patriotyzmem" a nazizmem, i czy w ogóle takowa istnieje? bo może to tylko dwie nazwy tego samego a tylko o przeciwnie skrajnej retoryce?

akurat ten wyścig jest o to by nie usiąść W pudle ;)

patriota kocha swoj kraj.

naziista niekoniecznie ,a za to nienawidzi inne.. 

czyli wiekszosc  z was jest nazistami. 😂

nienawidzici wszystkich  w kolo bo sie ich boicie..

wy sie boicie obcym bo macie przekonanie o malej wlasnej wartosci i sile.

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, jacus napisał:

naziista niekoniecznie ,a za to nienawidzi inne.

wielka mi różnica przynajmniej co o skutków, miłość do zazdrości prowadzi i właśnie widzimy jak się dwie kochanki o ten sam kraj za łby wzięły tylko dla tego że każda widzi w tym kraju jej własny.

Miłość do takiej samej zaborczości prowadzi jak nienawiść a nie każdy/a potrafi zaakceptować trójkąt

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
47 minut temu, jacus napisał:

moze nie opisuj swoich wyczynow..

naziista niekoniecznie ,a za to nienawidzi inne.. 

czyli wiekszosc  z was jest nazistami. 😂

nienawidzici wszystkich  w kolo bo sie ich boicie..

wy sie boicie obcym bo macie przekonanie o malej wlasnej wartosci i sile.

Ja zacytowałem przysłowie a ty nie raz opisywałeś swoje, dla reszty tego bełkotu szkoda słów 

Opublikowano (edytowane)

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-09-25/kanada-weteran-ss-galizien-oklaskiwany-w-parlamencie-podczas-wizyty-zelenskiego-sa-przeprosiny/

jakiś ichni lokalny kanadyjski kacyk (do wyszukania kto zacz w reszcie tekstu spod linka ale mi się nie chciało tracić czasu na takie inywidua)

"Tłumaczył, że więcej informacji na temat ukraińskiego weterana uzyskał po piątkowym incydencie i stwierdził, że "żałuje tej decyzji".  "Chciałbym szczególnie przeprosić społeczności żydowskie w Kanadzie i na całym świecie. Przyjmuję pełną odpowiedzialność za swoje czyny" - oświadczył."

a za pominięcie Polaków w przeprosinach (że już o innych nacjach nie wspomnę) też  przyjmujesz odpowiedzialność? czy w/g ciebie te narody nie są warte jakiejkolwiek odpowiedzialności bo np ruscy sobie sami rachunek na Ukrainie usiłują wyrównać taką samą miarą jak ta potępiana a Polacy oficjalnie nie protestowali to nie musisz?

tfu!! na takie standardy i szacunek może jedynie dla tych Żydów że bodaj zauważyli.

jak by nie patrzył to rosja na tym "punkty zdobywa" na pewno zwłaszcza w oczach państw dla których Ukraina to odległa egzotyka i zwisa im co się gdzieś - na dla nich antypodach - dzieje.
"sama świnia worek drze i sama kwiczy"; chciało by się powiedzieć w kontekście słów "Zielińskiego" - "Może się wydawać, że odgrywają własną rolę, ale w rzeczywistości pomagają przygotowywać scenę dla moskiewskiego aktora"

brak jednoznacznego odcięcia się od banderyzmu a teraz to w Kanadzie będzie was ukry dożo, oj dużo kosztować, nas Polaków też bo również mamy takich kacyków co też nie wiedzą "komu cześć komu chwała"
Gwoli ścisłości - po wszystkich stronach obecnej sceny politycznej polskiej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

jankesi sobie na mięso armatnie wykupili

Za paciorki i koraliki.:lol:

3 godziny temu, jacus napisał:

wy sie boicie obcym

A jak tu się nie bać?:lol:

Obcy: Prace nad nową częścią kinowego horroru rozpoczną się już niedługo!

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

brak jednoznacznego odcięcia się od banderyzmu a teraz to w Kanadzie będzie was ukry dożo, oj dużo kosztować,

Jakby się odciął od banderyzmy, to na Ukrainie kosztowałoby go dużo więcej niż wkurwienie Polaków. Tam od razu zwinęła by mu się brygada zmechanizowana.:lol:

Opublikowano

czyli jednak kacapy trochę mają racji? oni tam na prawdę walczą też i z banderyzmem i ok - może metodami ja na 21-y wiek archaicznymi i barbarzyńskimi ale czy to oznacza że dla nas cel uświęca środki? znaczy  - z archaizmem choćby i bandeyzmem?

ja tam wolę bez  obrzydzenia w lustro spoglądać i nazywam rzeczy po imieniu.
A co będzie jeśli ta

8 minut temu, mirro napisał:

brygada

w razie upadku kacapów nie zechce się zdemilitaryzować a sięgnie po władzę? no kto się postawi poskromicielom "drugiej armii świata"? znaczy kogo wtey n jankesi grzecznie poproszą? im wsio ryba kto się w tym rejonie naparza byle Euroazja się do kupy nie posklejała jakimiś jedwabnymi szlakami

chyba nie muszę więcej tłumaczyć bo stanie się to nazbyt obraźliwe

Opublikowano

Ja na swój sposób się cieszę. Niech cały świat zobaczy jakim draństwem jest upadlina. Dotychczasowo niewiele osób wiedziało że banderowcy byli dobrowolnymi i pełnoetatowymi nazistami pod dowództwem niemców. Może choć procent się w ten temat zagłębi i dowie się że faszysta bandera jest dla nich bohaterem 

Opublikowano

Ulman, tak z ciekawości. 

Skąd tak dobrze znasz Ukrainę i Ukraińców, oraz te ich zachowania, obyczaje?

Albo inaczej. Skąd aż takie uprzedzenia do nich?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v