Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
racyl napisał:

Bydło zawsze będzie bydłem i nawet jakby im za darmo tą ukrainę odbudowali to dalej nie będą wdzięczni

A to komuś na tym zależy? Ważniejsze jest co w świat poleci a nie tylko na wschód.

Opublikowano

widzieliscie jak nasz byly kolega szczepanito starl sie rano z kondonem na konferencji tuska ?? czekalem az mu zbanki zajevbie..

przypomnialy mi sie symulacje ataku rosjan "zima 2020 " chyba to sie nazywalo w 4 dni -chyba -do wisly dotarli,az pozniej poszukam 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

starl sie rano z kondonem na konferencji tuska

Daj linka 

Opublikowano
32 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Ostatnia deska ratunku dla PO ta afera wizowa z tym że już i tak wpływu na wynik wyborów nie będzie mieć . PO miało 8 lat na program a szukanie afer które nie dotyczą życia zwykłych ludzi to za mało na PIS .

Skoro wpuszczanie beżowych nie dotyczy życia zwykłych ludzi to po jaką cholerę PIS robił te wszystkie szopki pod tytułem - nie wpuścimy do nas nikogo?

19 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Rolnicy trzymający zboże jaki to procent wyborców ?

Taki który może spowodować że nie utrzymają się przy korycie.

8 minut temu, racyl napisał:

Bydło zawsze będzie bydłem i nawet jakby im za darmo tą ukrainę odbudowali to dalej nie będą wdzięczni

Korwin miał rację - w polityce nie ma przyjaźni są tylko interesy. 

My romantycznie szukaliśmy przyjaciół i wdzięczności . Upaińcy jak typowa dziwka kopnęli nas w d*pę jak się kasa skończyła

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

przypomnialy mi sie symulacje ataku rosjan "zima 2020 " chyba to sie nazywalo w 4 dni -chyba -do wisly dotarli,az pozniej poszukam 

Wszystkie ćwiczenia szły gładko i zwyciężaliśmy jak zwykle aż na WAT odpalili system symulacji pola walki i jednego dnia wyjebało się wszystko na plery. I wtedy cała radosna twórczość poszła w pi,du. Trza było przełknąć pigułkę, Dobre to było o tyle że ktoś dostał kubeł zimnej wody na baniak i trza było zacząć się zastanawiać skąd wziąć zabawki .

• Thanks 1
Opublikowano

na szczescie okazalo sie ze i druga strona ma takie same optymistyczne scenariusze jak my..i na polu walki tez poszlu w pizdu..

wladze niemiec wezwaly ambasadora polski w zwiazku z naplywem imigrantow na polskich wizach 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

na szczescie okazalo sie ze i druga strona ma takie same optymistyczne scenariusze jak my

Najpierw były próby "namówienia" oprogramowania do zmiany wyplutego wyniku. Ino się nie dało.

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Najpierw były próby "namówienia" oprogramowania do zmiany wyplutego wyniku. Ino się nie dało.

nawet znam gościa, który to tworzył, niestety, musiał opuścić to miejsce

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

tak od 4 minuty

Łeee....

Dzięki tej szopce Rachon zrobił reklamę Tuskowi ...😆

Opublikowano
27 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Łeee....

W tv nie widać ale Rachon kawał chłopa a ten Kołodziejczak taki srojtek do cycków mu sięga 

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Łeee....

no co chcesz? Tusk nawet pod koniec podziękował

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
mirro napisał:

9 minut temu, DTaras napisał:

Na Anakondzie ćwiczyli współpracę

Tak ale to był zawsze jakby kolejny fragment scenariusza. NFIU się tam produkowało, 

No Ty to wiesz a ja co tam mogę pamiętać? Że jakiś element cywilny nieprzyjazny... Nie nic mi już się nie przypomni.

Opublikowano

ale jemu chodzi tylko o kase od prezesa-czytaj panstwowych spolek, bez niej szybko zdechna jego biznesy,jemu samemu tez glodwka nie zaszkodzi..

prawicowe gazety maja takie naklady ze na wolnym rynu padna natychmiast.

Opublikowano

Musimy odbudować polskie przetwórstwo - powiedział we wtorek minister rolnictwa i rozwoju wsi, Robert Telus podczas otwarcia linii do produkcji koncentratu pomidorowego w Milejowie w woj. lubelskim. Wiceminister finansów Artur Soboń ocenił, że odbudowa przetwórstwa w regionie to polska racja stanu.

Szef MRiRW Robert Telus podczas uroczystego otwarcia nowej linii produkcyjnej w zakładzie przetwórstwa owoców i warzyw firmy Dawtona w miejscowości Milejów-Osada stwierdził, że dla rządu PiS odbudowa polskiego przetwórstwa jest bardzo ważna.

I my musimy odbudować polskie przetwórstwo. Dlatego tak duży nacisk kładziemy na to, żeby odbudować polskie przetwórstwo, żeby Polska nie była producentem tylko surowca, na którym zarobią jakieś tam koncerny zagraniczne, żeby Polska była producentem finalnego produktu - powiedział minister Telus. Jako przykład podał firmę Dawtona i jej zakład przetwórczy w Milejowie.

ARDANOWSKI TEŻ PRÓBOWAŁ I NIC NIE WYSZŁO .

Opublikowano

Czym może pochwalić się PiS oprócz zwiększenia zadłużenia z 900 miliardów do prawie 2 000 000 000 000 (2 bilionów ) złotych i perspektywą średniej emerytury na poziomie dzisiejszych 20% średniej pensji? Wartość mojej emerytury z wysokości 56 % średniej płacy w 2015 roku, spadła do 42 % średniej płacy w 2023 roku, dodatkowo w postaci podatku i składki zdrowotnej ta mafia kradnie mi co miesiąc ponad 500 zł! Rocznie 6 tysięcy, w postaci 13 i 14 otrzymuję niewiele ponad 2 tysiące, gdzie jest reszta?! Z jakiego powodu ja mam płacić alimenty na nie swoje dzieci?!

Opublikowano (edytowane)

Masz już emeryturę że cię okradli ?.

Co miesiąc z konta zabierają ci 500 zł ?.

Nic takiego nie odczułem .

mam płacić alimenty na nie swoje dzieci?! 

płacisz alimenty ?.

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v