Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, v11 napisał:

który nalot na berlin uznać za pierwszy trudno powiedzieć czy Rosyjski z 1941 czy aliancki za stycznia 1943 ale dopiero po nalotach wielkie oburzenie wśród Niemców jak tak można bombardować Berlin dlatego uważam że w Moskwie powinny być zamachy i bombardowania -to już nie czasy nadstawiania kolejnego policzka a Putin wali bez opamiętania ba dałbym ukraińcom kilka bomb atomowych 

nie wiem ja la Ciebie ale dla mnie i przeciętny szary kacap to człowiek i przeciętny szary ukr i nie sztuką jest wrogów eksterminować, sztuką jest eksploatować co doskonale opanowali jankesi bo szkopom nigdy to nie szło bo albo ich we wojnie pobiją albo im jakiego nord strima wysadzą no najgłupszy z pomysłów to te pisowskie eparacje rządać od kraju od którego jest się gospodarczo zależnym i po wszystkimi względami słabszym ale to już przypadek beznadziejny przeciwskutecznej olityki i tylko dla porządku wspomniałem bo nasz

właśnie dopiero co pisałeś

1 godzinę temu, v11 napisał:

rozwiązania inteligentne są dużo skuteczniejsze niż przemoc

a teraz podchodzisz emocjonalnie i do czego emocje prowadzą? nawet u Ciebie do przemocy dla niej samej
Ukraina powinna już mieć własne głowice nuklearne i ja najbardziej trzymać gębę na łódkę dopóki liczy na pomoc militarną zachodu. Pisałem kiedyś dlaczego

a atak nuklearny na moskwę to nic innego jak początek wojny światowej o nieprzewidywalnych skutkach zaś co do różnicy między Ukrainą a rosją to tylko jest taka że Ukraina jest słabsza i nie jest agresorem, po za tym może być takim samym potworem jak rosja i wielokrotnie ja też wskazuję dlaczego

W niczyim interesie spoza rosji i Ukrainy nie leży aby z tej wojny wyszedł jeden zwycięzca przejmujący cały potencjał drugiego a polskim głupkom jeśli się wydaje że jakiś układ polsko ukraiński będzie oparty na wspólnocie interesów z równym rozkładem na obie strony ten jest właśnie głupkiem i tak samo Polska zechce dominować w tym tandemie jak i Ukraina a że więcej sprzecznych niż wspólnych interesów te kraje mają to jakich argumentów na poparcie swoich będzie używać Ukraina, gospodarczych czy militarnych?

problem jest w politykach, generałach, szamanach a nie zwykłych ludziach bo nawet biznes nie jest stricte prowojenny ta że jeśli chcesz eksterminować wszystkich kacapów to tylko dasz im panikę a to motywacja dająca nadnaturalne siły to tylko zaryzykujesz że Cię pobiją choćby i w samobójczym akcie desperacji.

nie lepiej jednak zastosować się o Twojej z wcześniejszego posta rady?

Ja to technicznie przeprowadzić to w dużej mierze jest obecnie tajemnica państw które są tym zainteresowane no może z pominięciem znów Polski choć i tu możemy mieć do czynienia z blefem a jakim to też ani chcę ani mogę napisać.

Opublikowano

Kiedyś pozwalałem się obijać innym dziś tego żałuję im więcej komuś pozwalasz tym bardziej go prowokujesz do eskalacji  A ruscy nie zakończą tego to wojna na lata którą i my będziemy finansować 

Opublikowano
v11 napisał:

Paragon musi trafić na ladę najpóźniej wraz z wydaniem reszty pieniędzy bądź natychmiast po zapłacie o ile całość wyliczona .Bajki bajeczki takie polowanie zamarło z 6 lat temu ,Skarbówka zwykle od takiego zakupu rozpoczyna kontrolę gdybym nie znał z doświadczenia to bym nie pisał na opisane zdarzenie o ile było zawsze jest zażalenie .ą zwykle jest błąd po stronie sprzedawcy -co kontrolującemu po mandacie -ma tylko więcej roboty pisanie papierów i uzasadnień.

Dla skarbówki paragon w chwili podpisania go numerem unikatowym oznacza spełnienie obowiązku rejestracji sprzedaży. Vat został zarejestrowany i naliczony. Czy klient miał możliwość udowodnienia zakupu i korzystania z praw z tytułu rękojmii? To sprawa inspekcji handlowej. Kontrolujący w trybie uproszczonym orzeka o winie i nakłada mandat co kończy sprawę. Możesz odmówić przyjęcia mandatu co rozpocznie procedurę normalną.

Opublikowano

Obowiązujące reguły brzmią następująco: „Paragon fiskalny, który drukuje kasa fiskalna, potwierdza sprzedaż. Paragon musisz dać klientowi bez żądania, czyli niezależnie od tego, czy chce go dostać, czy nie. Wręczasz go najpóźniej z chwilą przyjęcia od kupującego pieniędzy, bez względu na formę płatności.

a przyjęcie pieniędzy  kończy się wydaniem reszty 20 lat działalności i różnych pułapek 

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Wojna trawa czasowo .

Konflikt trawa latami nawet dekadami może być .

A dekadami to nie czasowo?

Opublikowano
v11 napisał:

Obowiązujące reguły brzmią następująco: „Paragon fiskalny, który drukuje kasa fiskalna, potwierdza sprzedaż. Paragon musisz dać klientowi bez żądania, czyli niezależnie od tego, czy chce go dostać, czy nie. Wręczasz go najpóźniej z chwilą przyjęcia od kupującego pieniędzy, bez względu na formę płatności.

a przyjęcie pieniędzy  kończy się wydaniem reszty 20 lat działalności i różnych pułapek 

Aco ja napisałem? Skarbówka wystawiając mandat za błędne wydanie paragonu robi z siebie idiotów i wychodzi poza kompetencje. Dowodem oszustw w podatku byłoby masowe anulowanie paragonów i korekta naliczonego VAT. Nie jest zabronione rozliczenie odwrotne zatem jest wskazane następstwo jako najpóźniej. Gdyby było tak jak to sobie wyobrażają kontrolerzy automatyczne stanowiska kasowe byłyby zabronione.

Mogłby być też problem ze sprzedażą w sieci. Ale jak tam chcesz...

Opublikowano
23 godziny temu, galan99 napisał:

W USA fentanyl to plaga. "Jeśli to do nas dotrze, będzie masakra"

Moda na opioidy znów jest w Polsce. W USA fentanyl, heroina i inne pochodne morfiny zabijają prawie 100 tys. osób rocznie. Czy u nas będzie podobnie?

Jak pochwycą młodzi w Polsce ?.

przyszłość rolnictw ataki kierunek jest najlepszy a nie rycie .

GANGSTERZY UDAJĄ ROLNIKÓW

https://www.facebook.com/watch?v=794558219135430

w niemczech nie widzisz ze i plaga narkomani europy nie ominela ??

na pewno mniejsza ale i  w polsce tego nie brakuje.

16 godzin temu, galan99 napisał:

W tym kraju nie opłaca się już pracować. Oto, do czego doprowadził niemiecki socjal. "Sytuacja jest absurdalna" [OPINIA]

Od podstawowego zasiłku na dziecko po dochód obywatelski — kolejne posunięcia rządu w Berlinie sprawiają, że życie z zasiłków staje się w Niemczech coraz bardziej atrakcyjne. Niekontrolowane rozdawnictwo sprawia, że wielu osobom po prostu nie opłaca się podejmować pracy — a to stawia niemiecki rynek pracy w coraz bardziej absurdalnym położeniu.

Coraz więcej niemieckich firm nie może znaleźć pracowników nawet do prostych prac w hotelach, restauracjach czy handlu detalicznym. Jednocześnie ponad dwa miliony osób zdolnych do pracy żyje w tym kraju z dochodu obywatelskiego. Powód?

Po co pracować jak kasa jest za darmo .

Kto odważy się to zmienić będzie taki ktoś odważny . 

Polska robi to samo tylko opóźnieniem .

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/absurdalna-sytuacja-na-rynku-pracy-niemcom-nie-oplaca-sie-juz-pracowac/c14wx3w,79cfc278

chleba i igrzysk..

juz w cesarstwie rzymki motlochowi za darmo rozdawano chleb i wino- temu wlasnie imeprium upadlo..to samo bedzie z ue.

.png

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ciekawe czy układ mafijny czyli PZPN odwoła Santosa a co za tym idzie zmieni piłkarzy . Ile jeszcze na to złodziejstwo kibice mają patrzeć ?

sport i sex (no jeszcze pole) się uprawia a nie ogląda tak że los kibiców jest jak najbardziej obojętny bo z takich ani pożytku ani wyników i tylko dla tego igrzyska dla takich aby nadmiar wolnego czasu nie wywołał u takich prób samodzielnego myślenia a już broń Boże - działania tak że nieistotne na co patrzą byle bilety kupowali tudzież oglądalność reklam była dobra. jedyny pożytek z kibiców, cała reszta to tylko same kłopoty

pierwszy i ostatni raz tutaj tak szczerze napisałem czym w społeczeństwie są kibice i jaka rola igrzysk które mają odwracać wzrok mas od spraw na prawdę istotnych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

sport i sex (no jeszcze pole) się uprawia a nie ogląda tak że los kibiców jest jak najbardziej obojętny bo z takich ani pożytku ani wyników i tylko dla tego igrzyska dla takich aby nadmiar wolnego czasu nie wywołał u takich prób samodzielnego myślenia a już broń boże - działania tak że nieistotne na co patrzą byle bilety kupowali tudzież oglądalność reklam była dobra. jedyny pożytek z kibiców, cała reszta to tylko same kłopoty

pierwszy i ostatni raz tutaj tak szczerze napisałem czym w społeczeństwie są kibice i jaka rola igrzysk które mają odwracać wzrok mas od spraw na prawdę istotnych

Ty mądry chłopiec...

Potrafił byś mi jakoś wytłumaczyć, czemu w tej dyscyplinie tak haniebne wyniki mamy...?

Co może być nie tak?... że Tusk temu winien to wiem... ale czemu za tą sporą kasą nie ma... no choćby wyników na trzy z plusem?..

Może też nie wiesz... i też tylko wstyd pozostaje jak i mi, za te... nie wiem nawet jak nazwać tych ...kopaczy..

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Potrafił byś mi jakoś wytłumaczyć, czemu w tej dyscyplinie tak haniebne wyniki mamy...?

jak zgaduję to chodzi Ci o tych dwa razy po jedenastu facetów co za pompowaną imitacją świńskiego pęcherza gania?

tu akurat jestem ignorantem (naprawdę) bo gdybym był ekspertem jak mógł bym napisać co właśnie zacytowałeś? znaczy - napisać można wszystko tylko na kogo bym wyszedł?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

jak zgaduję to chodzi Ci o tych dwa razy po jedenastu facetów co za pompowaną imitacją świńskiego pęcherza gania?

Moje spojrzenie.

Jednak gdyby choć cień sukcesu, to bym się cieszył... ale jak można tyle lat płacić takim... i nie mam na myśli posłów..

Opublikowano (edytowane)

dobra ale ja nawet nie wiem o co taki rumor na forum? jakiś mecz znów przegrali?

dopiero co wlazłem na neta tak że nawet z czytaniem forum mam zaległości

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

100 autobusów z członkami PO na 100 propozycji wyborczych .

"Lokomotywą" Tuwima zaleciało tylko tam było coś chyba - ".... tysiąc atletów ... tysiąc kotletów... " i zawsze mi się odtąd (gdy ten wierszyk przeczytałem) atleci kojarzą jako tłuste kotlety
Tam dalej coś szło że nawet tak oddtuczone mięśniaki nie dadzą rady lokomotywie

ja to bym zwrotnicę na ślepy tor przestawił ale to już tak po za tematem i co najwyżej jako podpowiedź

11 godzin temu, jacus napisał:

w niemczech nie widzisz ze i plaga narkomani europy nie ominela ??

na pewno mniejsza ale i  w polsce tego nie brakuje.

chleba i igrzysk..

juz w cesarstwie rzymki motlochowi za darmo rozdawano chleb i wino- temu wlasnie imeprium upadlo..to samo bedzie z ue.

.png

zaraz, już pomijając że się  pełni zgadzam z tymi igrzyskami i resztą ale tu lajk by wystarczył a cytuję bo ta ostatnia fotka; to jaki trener piłkarski? (ja na prawdę w tych tematach ignorant) bo tylko w tedy ma ten fotomontaż sens

o za tematem i co najwyżej jako podpowiedź

26 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Moje spojrzenie.

Jednak gdyby choć cień sukcesu, to bym się cieszył... ale jak można tyle lat płacić takim... i nie mam na myśli posłów..

pieniądze to coraz bardziej śmieci to i - jak to mówią - śmieć do śmiecia ciągnie

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v