Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał:

Jestem oburęczny

to aż obu rąk do uniesienia kieliszka musisz...? se jaką grupę inwalidzką wyrób (bo na święcenia kapłańskie raczej za poźno?) czy co? co tam czternastka, siedemnastkę dadzą

sorry ale nie mogłem się powstrzymać :ph34r:

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Po nieopancerzonych drzwiach.

A to chyba smarowane alkoholem były że nie skrzypiały ostrzegawczo przed zamknięciem😜🤣

Opublikowano

Za dawnych czasów bywały takie przypadki w autosanach. Autobus rusza, jeden w biegu drzwi domyka a spóźnialski w biegu łapie za drzwi🤣brrr..

Opublikowano
17 minut temu, jacus napisał:

v11 w porzedni wcieleniu uff..

Super pamięć gratuluję- tak wtedy było -kasę wrócili w zeszłym roku w lipcu  a w sądzie jest sprawa o dostarczenie pozostałej ilości w cenie jaką uzgodniłem a następnie idzie pozew o odszkodowanie -oczywiście jak wygram - już chcieli zawrzeć ugodę ale nie po to idę do sądu żeby spisywać ugodę niestety w całej Polsce jest przeciw nim kilka spraw o niedostarczenie i brak zwrotu kasy i podniesienie ceny netto o wartość vat .Tak więc jestem i tak w dobrej sytuacji .A jak na filmikach dokładnie tak to było i dlatego robię po swojemu -co jeszcze wysłać potwierdzenie zwrotu ? to podaj nr tel z WhatsApp

Opublikowano
48 minut temu, marks50 napisał:

Otwieram nową kampanię Wyborczą - Sławne sylwetki przyszłych posłów- Głosuj świadomie . Czyli w temacie polityka o przyszłych posłach . Zaczełem nie fortunie w temacie  cena zbóż ale teraz w polityce myślę ze będzie OK . 

Okręg nr7 (chełmski ) Jak się przyjrzałem dokładnie np. Posłom PiS to sie okazuje że zaden nie jest z tego regionu . 1) Kamiński  zamieszany w aferę podkarpacką ułaskawiony przez prezydenta 2) Madziar gniazduje w Wołominie -Człowiek Sasina , zasiadający w różnych spółkach skarbu państwa z resztą jak i żona i to w spółkach górnych lotów .3) Sachajko który pochodzi nie z tego okręgu . Głosujący na niego pisowcy muszą uważać bo strasznie lawiruje bo był u Kukiza , wygrał z ramienia PSL do sejmu , jest obecnie w PiSie ale jak się dostanie koryta to może wyladować nawet w KO mu wszystko jedno.4) M.Pawłowska także z poza okręgu chęłmskiego , także odbywała pielgrzymki współpracując u wszystkich od sasa do lasa prosto z lewackiego SLD trafia na listy PiS  

Tak właśnie wygląda lista PiS i posłowie którzy mają szansę na koryto , napewno nie będą działać dla regionu bo z  nie pochodzą z tego okręgu . Zapraszam innych do przedstawinia innych okręgów , może ktoś pokusi się o kielecki ????

Zapomniałem dodać wiśienkę na torcie czyli ostatnie miejsce zamykajace listę PiS Magdalenę Koncewisz -Obszańska (Tarnogród), jako jedyna pochodzi z okręgu nr7  czy to zbieżność że Tomasz Obszański (Tarnogród) jest prezesem NSZZ IR solidarność ??? i nie za bardzo chciał reprezentować rolników podczas protestów ??? 

Opublikowano
9 minut temu, v11 napisał:

to podaj nr tel z WhatsApp

Nie potrzeba, jacus ma już wszystkie Twoje dane z nośników elektronicznych🤭

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Nie potrzeba, jacus ma już wszystkie Twoje dane z nośników elektronicznych🤭

czyli podpuszcza jak wszystko wie ?

7 minut temu, jacus napisał:

ile masz tego jeszcze ?? przy obecnej cenie mocznika to juz chyba nie jest zloty interes ??

ciekawe co w tym roku robia z tym mocznikiem i po ile sprzedaja.  handluja tym jeszcze ?

jest

https://sprzedajemy.pl/mocznik-uff-wysoka-zawartosc-azotu-transpot-gratis-krakow-2-e30984-nr68002768

oni mnie nie interesują jako firma handlowa ale jako pozwany .A przepraszam nie lipiec a wrzesień łącznie z odsetkami -masz wgląd  poniżej bo będziecie niezaspokojeni przez lata .A pisałem wszystko jako przestroga dla innych żeby nie wtopili -gdyby uwierzyli mnie a nie wam dziś nie łazili by za kasą po sądach  -i mając jaja wypadało by z tych podśmiehujek napisać sorry bo jak widać to ja piszę prawdę 

IMG_20230903_150241_852.jpg

Opublikowano

Dożynki na Jasnej Górze się odbyły , tysiące wiernych tj. rolników modliło się w podziękowaniu za plony do Matki Boskiej . Ja patrząc na te tłumy nie widzę kryzysu wiary . Rolnicy pokazali co dla nich najważniejsze , zresztą nie pierwszy raz .

Opublikowano

ja od poczatku pisalem ze to kiepski interes... jak firma z kapitalem -nie sprawdzalem- ale pewnie 5 tys moze robic interesy na miliony. do tego przedplata za towar-juz smierdzi jak krakowski smog......

ja wiem ze straciles kase- a smieje sie z tego ze ty taki cwany lis dales sie wyrolowac ..tym bardziej ze to smierdzialo-nomen omen- jak zdechla ryba..

mariusz-ja tez bylem niedawno w czestochowie.....

sprawdz dane statystyczne samego kosciola -to nie kryzyz to koniec kk..

mysmy sa ostatnim pokoleniem jako tako zwiazanym z wiara.. potem nie ma juz nic..

za chwiel takie miejsca beda zwiedzac tacy turysci jak ja- jesli bedzie wycieczka do lichenia tez pojade  😂

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

ja od poczatku pisalem ze to kiepski interes... jak firma z kapitalem -nie sprawdzalem- ale pewnie 5 tys moze robic interesy na miliony. do tego przedplata za towar-juz smierdzi jak krakowski smog......

ja wiem ze straciles kase- a smieje sie z tego ze ty taki cwany lis dales sie wyrolowac ..

kiedy kolego płaciłem ty o tym jeszcze nie wiedziałeś -straciłem jedynie  nerwy to fakt, finansowo nic. A zastępując mocznik wówczas po 50k krzywdy nie mam tym bardziej że jeszcze co innego z tego mam .A nie jeden jeszcze straci i traci każdego dnia bo go robili robią i będą robić w konia (rząd) a pojedynczo - nie ryzykujesz nie zyskujesz mleczarnie ubojnie odbiorcy zbóż i w końcu pracodawcy .Nie śmiej się dziadku ....................miał .A do przedpłat to handlując Środkami i nawozami  byłem przyzwyczajony do płatności z góry i to mnie uśpiło a przedpłacałem  kwoty o których ty kolego nawet nie marzysz że taki wieśniak jak ja może wyłożyć bez większego zastanowienia. A przedpłata robi marżę (kilkanaście aut nawozu czy kilka palet środków  myślisz że to się zamyka w set tyś czy 1-2 mil) wiesz jaka to kasa ? .Myślisz że koncerny albo dystrybucja wywalą ci towaru na miliony a ty będziesz beztrosko sprzedawać i czekać na żniwa aż łaskawcy  zapłacą ? a z takimi złodziejami fakt nie miałem do czynienia dobrze że set tyś a nie miliony a na ciebie set tysięcy robi wrażenie że niby tak naiwny jestem  (wnioskuję z twoich wpisów ) A jak chcesz się pośmiać z tych co stracili naprawdę  to jest taki temat" uwaga na te firmy " bo ja im współczuję i jak pójdzie to pomogę -ty możesz się naśmiewać podobnie jak z tego że mnie ubezpieczenie próbuje wyrolować (z naciskiem próbuje)

Opublikowano
v11 napisał:

wpierw mają wysyłać upomnienia do dostsowania do umowy a jak będzie okaże się ja teraz po pożarze musiałem przepiąć foto do innego licznika z umową do 10KW zobaczymy dam znać  Żydzi normalni ludzie mają woje problemy swoją wiarę swoje państwo i swoje problemy .to że mają predyspozycje do zarabianianikt nikomu nie zabrania .Adolf był zażarty bo obwiniał żydowskiego lekarza o śmierć matki i prawdopodobnie to był przyczynek do holokaustu .A jak komuś zabrali nieruchomość powinni ją zwrócić -nie zapłacić ale zwrócić

Ty. Te nieruchomości, które to by stały nez użytkowania wszystkie te lata to już by ich nie było. Tak, że zwrot z nakładami do spłaty raczej... To jest nie do rozliczenia po tylu latach, no chyba że przez specjalnych ludzi.

mirro napisał:

37 minut temu, v11 napisał:

Nie ważne kto ten dzień nadejdzie i będzie płacz zamiast dyskutować pomyśleć co zrobić i kogo stać na ryzyko przechowania 

Podobnie było, albo stało się w branży mrożonek. Wszyscy rzucili się na mrożenie, składowanie a potem sprzedaż. Chcieli wywrzeć nacisk na kupujących i dyktować cenę. No i zesrało się. W magazynach została droga porzeczka, brokuł i HGW co jeszcze.  Nawoływanie do masowego magazynowania zboża skończy się tak samo. Będziemy mieli załatwione już dwa działy.

Z tego coś napisał too... jprd lę. Toć to jeszcze nikt dupy w sprawie nie rusza?

Opublikowano

To jest trudne do wyliczenia ale nie niemożliwe (oczywiście w przybliżeniu) niekiedy wartość samej działki bo np budynek w czasie wojny przestał istnieć -czyli polska za  działkę a gebelsy budynek .około roku 2000 w firmie Mengele dziś wykupiona przez Krone w biurowcu znaleźli schowane flagi ze swastyką i zamiast na śmietnik schowali w nowym biurowcu. BASF produkował cyklon SIMENS broń itd do dziś generują zyski z rozwoju w czasie wojny  

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, DTaras napisał:

Ty. Te nieruchomości, które to by stały nez użytkowania wszystkie te lata to już by ich nie było. Tak, że zwrot z nakładami do spłaty raczej... To jest nie do rozliczenia po tylu latach, no chyba że przez specjalnych ludzi.

Z tego coś napisał too... jprd lę. Toć to jeszcze nikt d*py w sprawie nie rusza?

To bardziej skomplikowane. Z tego co zrozumiałem, przy ostatniej wódce, to nasi za pożytecznych idiotów robią w tej rozgrywce. Kuźwa, żeby to człowiek mógł napisać czasem co chce.

Powiem tyle, Nie bez powodu nasi cały czas tłuką temat zrzeszania sie rolników i w tym upatrują ratunek. Tylko że z tego Ci co mieliby być pod presją zrzeszonych dość grubo się śmieją.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

ja wiem ze straciles kase- a smieje sie z tego ze ty taki cwany lis dales sie wyrolowac ..tym bardziej ze to smierdzialo-nomen omen- jak zdechla ryba..

mariusz-ja tez bylem niedawno w czestochowie.....

sprawdz dane statystyczne samego kosciola -to nie kryzyz to koniec kk..

mysmy sa ostatnim pokoleniem jako tako zwiazanym z wiara.. potem nie ma juz nic..

za chwiel takie miejsca beda zwiedzac tacy turysci jak ja- jesli bedzie wycieczka do lichenia tez pojade  😂

Zadziwiasz mnie  że jesteś taki silny wiarą , że już nic nie będzie po naszym pokoleniu to nie nam będzie osądzać , popatrz na ŚDM w Portugali nie jest na świecie tak źle . Jak trwoga to do boga .

Opublikowano
Pitekk napisał:

Nie o wyborach, ale...1 września 2023 r. w Mariupolu

Ja bym chętnie to zobaczył z drona ...

mirro napisał:

To bardziej skomplikowane. Z tego co zrozumiałem, przy ostatniej wódce, to nasi za pożytecznych idiotów robią w tej rozgrywce. Kuźwa, żeby to człowiek mógł napisać czasem co chce. Powiem tyle, Nie bez powodu nasi cały czas tłuką temat zrzeszania sie rolników i w tym upatrują ratunek. Tylko że z tego Ci co mieliby być pod presją zrzeszonych dość grubo się śmieją.

Będą mieli łatwiej przejąć... Teraz to chyba rozmrozić, zrobić zacier i potem etanol do procesów chemicznych, na biopaliwo oraz syntetyczne a na końcu do wypicia. Bo robić z tego etanol wprost do wypicia będzie oznaczać katastrofę. Taka dotacjoinwestycja miałaby sens bo etanol w przyszłości... Niby się śmieję ale taka instalacja byłaby przydatna 🤔

Opublikowano
3 godziny temu, v11 napisał:

kiedy kolego płaciłem ty o tym jeszcze nie wiedziałeś -straciłem jedynie  nerwy to fakt, finansowo nic. A zastępując mocznik wówczas po 50k krzywdy nie mam tym bardziej że jeszcze co innego z tego mam .A nie jeden jeszcze straci i traci każdego dnia bo go robili robią i będą robić w konia (rząd) a pojedynczo - nie ryzykujesz nie zyskujesz mleczarnie ubojnie odbiorcy zbóż i w końcu pracodawcy .Nie śmiej się dziadku ....................miał .A do przedpłat to handlując Środkami i nawozami  byłem przyzwyczajony do płatności z góry i to mnie uśpiło a przedpłacałem  kwoty o których ty kolego nawet nie marzysz że taki wieśniak jak ja może wyłożyć bez większego zastanowienia. A przedpłata robi marżę (kilkanaście aut nawozu czy kilka palet środków  myślisz że to się zamyka w set tyś czy 1-2 mil) wiesz jaka to kasa ? .Myślisz że koncerny albo dystrybucja wywalą ci towaru na miliony a ty będziesz beztrosko sprzedawać i czekać na żniwa aż łaskawcy  zapłacą ? a z takimi złodziejami fakt nie miałem do czynienia dobrze że set tyś a nie miliony a na ciebie set tysięcy robi wrażenie że niby tak naiwny jestem  (wnioskuję z twoich wpisów ) A jak chcesz się pośmiać z tych co stracili naprawdę  to jest taki temat" uwaga na te firmy " bo ja im współczuję i jak pójdzie to pomogę -ty możesz się naśmiewać podobnie jak z tego że mnie ubezpieczenie próbuje wyrolować (z naciskiem próbuje)

widzisz delikatna roznice miedzy miedzynarodowych koncernem chemicznym czy jego przedstawicielstwem, generalnym importerem, hurtownia z milionowymi obrotami a firma  w bloku ? chocby i  w krakowie 😂

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Zadziwiasz mnie  że jesteś taki silny wiarą , że już nic nie będzie po naszym pokoleniu to nie nam będzie osądzać , popatrz na ŚDM w Portugali nie jest na świecie tak źle . Jak trwoga to do boga .

bedzie -tak ja na zachodzie-pare procent prawdziwych chrzescijan,ktorzy zyja wiara a nie tak jak my przebierancow 😂

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

widzisz delikatna roznice miedzy miedzynarodowych koncernem chemicznym czy jego przedstawicielstwem, generalnym importerem, hurtownia z milionowymi obrotami a firma  w bloku ? chocby i  w krakowie 😂

Napisałem kolego że rutyna mnie zgubiła -nigdy  nie miałem wtopy po stronie dostawcy i trudno bardziej mnie niepokoiło zachowanie dłużników i dam ci jeszce powód do pośmiania się z Opola jedno z większych gospodarstw wisi nam grubo ponad milion -zabezpieczone wekslem i gnida wpierw przechodził restrukturyzację a teraz już na emeryturę Radny parafialny na dożynkach w bryczce z biskupami k**wa wielki filantrop a wszystko uj strzelił .Teraz wychodzą powiązania sędziów i restrukturyzatora ze śląska i nic można się zabezpieczyć a i tak gówno wychodzi  .Ale głodem nie przymieram przeżyję to jakoś  -większym zagrożeniem jest obecna i przyszła polityka rolna i EU i PL

Opublikowano
8 godzin temu, hubertuss napisał:

Lepiej powiedz górniku co ty na to, ze PGE ogłosiło, że za 7 lat zrezygnuje z węgla. Komu będziesz fedrował?

nie wiem komu ... zapytaj ich ja wydobywam koks 

8 godzin temu, hubertuss napisał:

A może coś napiszesz o podniesieniu wieku emerytalnego do którego Morawiecki zobowiązał się na stronie numer 101 dokumentu dotyczącego KPO i kamieni milowych.

z tymi podpisami książkami  nic nieznaczącymi ....  lepiej pogadajmy o Tusku co podpisywali u Merkel po konsultacjach  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v