Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

dysydent napisał:

jeśli zaś pijaczyna "wlewituje" nie na przejściu dla pieszych to w czym problem?

No w niczym. Kierować mu nie wolno ale iść mu nikt nie zabrania. Przechodzić przez jezdnię również może w dowolnym miejscu jeżeli jest oddalone o 100 m od majbliższego tudzież w rejonie skrzyżowania a w terenie zabudowanym przy braku chodnika może cisnąć dowolną stroną jezdni.

jahooo napisał:

Cytat:

Wyraźnie potaniał za to olej napędowy, który w pierwszy piątek września płocka rafineria oferowała po 5 100 zł/m3, czyli po ok. 6,27 zł/l po doliczeniu 23% VAT. To aż o 17 gr/l brutto mniej niż tydzień temu. Taka sytuacja pozwala oczekiwać stabilizacji lub nawet delikatnej korekty w dół cen detalicznych.

Czyli co, promocja na Orlen się skończyła, można obniżyć cenę w hurcie do normalnego poziomu ?

Gorzej. Nawet przy poprzednich cenach w hurcie stacje bez wpływu orlenu miały taniej. Z tego powodu na Orlen zjeżdżam tylko siku - niech mają koszty.

dysydent napisał:

do pierwszego cytatu bo drugi dopiero zacząłem czytać

jeśli tylko w celu ustalenia czy ten pomagier ma dostać odszkodowanie ode mnie czy z własnego ubezpieczenia a jeśli takowego nie ma to już kolejna odrębność tzn czy był pomagierem na zasadzie współwłasności czy umowy o pracę tzn czy z własnej inicjatywy czy mojego wezwania/oferty, a już kwestia oceny czy istnieje konieczność kogokolwiek ukarania to czy owej kary nie wolała by otrzymać jedna ze stron niż ma jakiś 'aparat państwowy'?

tylko czy tu potrzebne jakieś specjalne przepisy czy zwykła logika wystarczy?

może nie moja i pomagiera bo my tu strony sprzecznie interesowne ale ew sędziego z prawem do kierowania się w wyroku li tylko argumentami moimi i pomagiera jak też z prawem do zaniechania sędziego wszak On najemny i miast jemu za osąd może bym wolał pomagierowi dorzucić nawet gdybym nie musiał a on o tyle więcej zyskać?

oczywiście rezygnacja z sędziego musi być obopólna i w jakimś czasie odwoływalna aby był bodaj bat na egzekwowanie umów; w tym wypadku powypadkowej

oczywiście jeszcze wiele z tej filozofii jest w praktyce ale czy nie coraz mniej i mniej im dalej w czasie?

jak najmniej przepisów, jak najwięcej logiki. Wcale to na bezrobocie sądów nie wysyła a tylko broni rangi porozumienia stron.
Sprawiedliwość i tak nie istnieje istnieć nie będzie przynajmniej dopóki entropia powszechna nie nastanie bo w sumie to to samo

O to chodzi iż w ogóle może się ubiegać. Druga sprawa jest taka iż wysokość składki czy to w KRUS ach czy prywatnych zależy od ryzyka a to po owym powypadkowym badaniu radykalnie wzrasta. To, że sam sobie machnął i sam sobie winien niby logiczne ale gdyby się okazało iż klin w toporzysku zdradliwie nabity... logika się w każdym razie zmieni.

Opublikowano (edytowane)

Dziś prezes w przypływie szczerości wygadał się że " ..my jesteśmy partią można powiedzieć polską .. " :)  . Bardzo szybko to usuwają ale ludzie nadal to wklejają . Szkoda tylko że nie wygadał się czyją są partią bo że jak by polską to już wiemy :) . Oczywiście nie podaje której partii prezes , zostawiam to jako zgadywankę ale jak ktoś ma linka to niech wklei 

Edytowane przez marks50
Opublikowano (edytowane)

postem testuję wartość nowo dorwanej klawiatury tak że może być nazbyt grafomański

1 godzinę temu, DTaras napisał:

O to chodzi iż w ogóle może się ubiegać. Druga sprawa jest taka iż wysokość składki czy to w KRUS ach czy prywatnych zależy od ryzyka a to po owym powypadkowym badaniu radykalnie wzrasta. To, że sam sobie machnął i sam sobie winien niby logiczne ale gdyby się okazało iż klin w toporzysku zdradliwie nabity... logika się w każdym razie zmieni

każdy kto się podejmuje jakiejś pracy... dowolnej czynności niejako oświadcza że ma o tej pracy pojęcie i wymaganym stanie narzędzi który ma potrafić ocenić bez dodatkowych świstków i zaświadczeń a nawet powinien sam lepiej znać się na warsztacie on przede wszystkim a nie jego zleceniodawca który przecież płaci nie tylko za pracę, nawet nie tylko za umiejętności ale też i za ryzyko w pracy i dopilnowanie stanu technicznego narzędzi a przynajmniej odmowy felernymi pracy a czy sobie wykupił owo ryzyko pracownik w jakiej ubezpieczalni czy nie to już kwestia ustroju państwa w którym obaj działają. Kiedy państwo wtrąca się nazbyt bardzo to miast doskonalić warsztat pracy więcej czasu zajmuje wkuwanie bzdetów co tam se urzędasy nawymyślali na dowolny temat z ubezpeczalnianym włącznie i przez ten prawny zamęt klin w siekierze ... a kto spamięta o jakim klinie jeśli w paragrafach ujęty nie będzie

ja na przykład próbując pisać coś ... cokolwiek właśnie sprawdzam przydatność różnych klawiatur i te w Thinkpadach są jak by przereklamowane a może ja mam nazbyt nowy i trzeba porównać na starszym jeszcze z epoki C2D na poajbiemowskich patentach. Klawiatura wyspowa niby lepsza jak wyspowe w hapekach ale to nie to co w starszych .... jak się te przed wyspowymi nazywały?

mam jeszcze kupiony już bardziej na wintage dokolekcji Thinkpad T61 to może przy kolejnym poscie tamtą sobie klawę potestuję tylko jakiś system muszę podeń dobrać a że to trochę potrwa to na czas jakiś macie mnie z gło... znaczy z forum

no nie jest jednak taka ostatnia z tego ... co to jest? jakiś E31-80 też lenovo ale już nie Thinkpad i pewnie dla tego zawias prawy połamany jak we wszystkich tej serii a połamaństwo charakterystyczne dla całej marki ale do pisania ... nno całkiem całkiem szkoda że to lenovo i niechybnie szybko się rozleci

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 godzin temu, galan99 napisał:

Od producenta do  konsumenta  

Nawet nie wiesz jak długa ta droga.:lol:

25 minut temu, marks50 napisał:

Dziś prezes w przypływie szczerości wygadał się że " ..my jesteśmy partią można powiedzieć polską .. " :)

Oczywiście że można tak powiedzieć. Ale czy należy?:lol: I czy Polska przyznałaby sie do czegoś takiego?

Opublikowano (edytowane)

Czemu długa droga ?.

Nie mówię o przetwórstwie , tylko uprawach jak , Truskawka , Borówka , Wiśnia słodka , Czereśnia wczesna czerwcowa .

Wiem że od razu nie pozyska się , klienta zaś każdym następnym rokiem będzie większy sukces .

Produkowało się na ilość aby dużo .

Jak pamiętają jak szło na Rosję wszystko byle dużo było i kasa była i się dawno skończyło 2014 roku praktycznie .

Zboża też jest za dużo bo hodowla leży i kwiczy to co pozostało ile będzie 15 % .

Do mleka będą dopłacać jak to poczynią , tym bardziej ta branża upadnie .

Dobre czasy  są obecnie  , teraz produkcja na jakość .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

dysydent napisał:

każdy kto się podejmuje jakiejś pracy... dowolnej czynności niejako oświadcza że ma o tej pracy pojęcie i wymaganym stanie narzędzi który ma potrafić ocenić bez dodatkowych świstków i zaświadczeń a nawet powinien sam lepiej znać się na warsztacie on przede wszystkim a nie jego zleceniodawca który przecież płaci nie tylko za pracę, nawet nie tylko za umiejętności(...)

Czasy są już od dawna takie iż wielu się wydaje, ze coś umie i niestety łapie to w pułapkę pracodawcę. Jednego razu za zyebanie behapowca dostałem bana na wejście na zakład. Wcinał się fajfus... Otóż zasady i odpowiedzialność spada na zarządcę terenu bo to on co ma do dyspozycji i nie może zostać pozbawiony możliwości interwencji. Poszło polubownie i została wygrodzona odpowiedzialność. Inna znów służba zażądała technologii i stwierdziła że przejąć odpowiedzialności nie może do końca to się podogadywali. Zawsze jest ktoś odpowiedzialny i nieraz dostaje osobiście zwykły mandat. Do tego muszą być zasady czyli przepisy i bywa, że niestety dzięki nim możliwy jest manewr RWD. Tak, nie można zmusić do pracy sprzętem niesprawnym ale też trzeba mieć coś prócz obudowy na mózgownicę aby ten sprzęt zakwalifikować. Ulman często przezywa ludzi do prostych czynności gamoniami i podejściu temu się nie dziwię bo trzeba takich pilnować i nie do końca ufać w pomysłowość bo ta ma niezbadane uwierz mi kierunki. @Mirro na stówę spotkał takich na swej drodze to może cokolwiek potwierdzi ile włosów na plecach przez nich stracił. A zjawisko powszechnieje...

Jeżeli idzie o klawiatury to laptopy: tak, klawiatury do nich: jako peryferia. Te upchane pod ekran albo bez sensu laptoka powiększają albo nie idzie na nich pracować. Za wydruki 3D myślałem się wziąć. Przy czym sam wydruk zlecać a głównie skanować i drukować prototypy... Skaner trochę hamuje zapędy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, galan99 napisał:

Dobre czasy  są obecnie  , teraz produkcja na jakość

a dopiero co laptopa Lenovo opisałem xD

w2 reszcie posta wymieniłeś produkty o rzekomo krótkiej drodze od produkcji do detalu
tylko jaki te wymienione mają udział w wydatkach przeciętnego konsumenta?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, DTaras napisał:

Czasy są już od dawna takie iż wielu się wydaje, ze coś umie i niestety łapie to w pułapkę pracodawcę. Jednego razu za zyebanie behapowca dostałem bana na wejście na zakład. Wcinał się fajfus... Otóż zasady i odpowiedzialność spada na zarządcę terenu bo to on co ma do dyspozycji i nie może zostać pozbawiony możliwości interwencji. Poszło polubownie i została wygrodzona odpowiedzialność. Inna znów służba zażądała technologii i stwierdziła że przejąć odpowiedzialności nie może do końca to się podogadywali. Zawsze jest ktoś odpowiedzialny i nieraz dostaje osobiście zwykły mandat. Do tego muszą być zasady czyli przepisy i bywa, że niestety dzięki nim możliwy jest manewr RWD. Tak, nie można zmusić do pracy sprzętem niesprawnym ale też trzeba mieć coś prócz obudowy na mózgownicę aby ten sprzęt zakwalifikować. Ulman często przezywa ludzi do prostych czynności gamoniami i podejściu temu się nie dziwię bo trzeba takich pilnować i nie do końca ufać w pomysłowość bo ta ma niezbadane uwierz mi kierunki. @Mirro na stówę spotkał takich na swej drodze to może cokolwiek potwierdzi ile włosów na plecach przez nich stracił. A zjawisko powszechnieje...

Tak jest. Z drugiej strony - cięzko oczekiwać , że za najniższą krajową znajdzie się wykwalifikowanego, rzetelnego pracownika, tak samo jak zakup auta w komisie za 2 tys PLN - raczej nie wróży większych nadziei na długą współpracę, albo sporo trzeba włożyć

Oczekiwanie w zestawie gratisów w stylu praca po godzinach bez wynagrodzenia, znajomość jakichś dodatkowych systemów, utrzymanie i naprawa maszyn, na których pracownik ma pracować

Dziś kierowca TIR-a przychodząc do pracy , jak widzi niesprawne auto , to do niego nie wsiądzie , dzwoni do szefa - prosze dac sprawne auto. I tyle. Kapcia na drodze coraz częściej robi na fakturę mobilna wulkanizacja. Problem z autem ? A to holownik

A co do mistrzów w wojsku - w jednostce na Majdanku w Lublinie była przy wartowni tablica "Tu celuj rozładowując broń"

Pięknie pomalowana - ale z dziurami. Pytam - czemu z dziurami ? Odpowiedź sierżanta - "żeby dało to niektórym do myślenia, że jak blachę 5 kałach przestrzeli, to ich łeb w hałerze też, i żeby się lepiej przykładali do szkolenia.

A i wartownikom miało to przypominać, że z bronią nie ma żartów. Bo te dziury były od zmiany wart. Na szczęście bez strat osobowych.

Opublikowano (edytowane)

Nie 10 ton truskawki na przemysł .

Tylko 2 tony na rynek i po co się szarpać jakość i kasa większa .

w jednostce na Majdanku w Lublinie była przy wartowni tablica "Tu celuj rozładowując broń"

Byłeś na Majdanku wojsku ?.

Brama pogięta , szyby powybijane w 2 blokach , koło kaplicy brzozy rosną ach , tętniło tam życie . Dziś tylko wiatr szumi .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

a ile tej truskawki idzie w deserową sezonową a ile w przetwory dostępne cały rok?

to że w Polsce paru głupkom i to u władzy ubzdurało się sprzedażą bezpośrednią jakkolwiek znaczącą część rynku opędzić to znaczy że pojęcia nie mają czym chcą rządzić

takie mechanizmy może i były znaczące ale w epokach kształtowania się pierwszych pieniędzy zastępujących barter
to nawet nie Średniowiecze, to jakieś mroczne plemienne czasy późnego Neandertalu xD

a dlaczego neandertal słownik podkreślił? że to niby błąd? aż sprawdzę czy takiego słowa nie było zanim je tu.. no bo teraz już jest na pewno :D

no i sprawdziłem no i jest; a o - https://pl.wikipedia.org/wiki/Neandertal chm; nie o takie znaczenie mi chodziło no ale takie słowo jest tak czy inaczej

co mi tu za słowniki ta mozilla w ff wciska? niekompletne jakieś

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
23 minuty temu, galan99 napisał:

w jednostce na Majdanku w Lublinie była przy wartowni tablica "Tu celuj rozładowując broń"

Brama pogięta , szyby powybijane w 2 blokach , koło kaplicy brzozy rosną ach , tętniło tam życie . Dziś tylko wiatr szumi .

w wojsku nie, ale intensywnie tam trenowałem dwa lata

Opublikowano
30 minut temu, galan99 napisał:

szwagier sluzyl tam..poczatek lat 90.

Opublikowano
10 godzin temu, PRIMO napisał:

Tak se tłumacz tak se mów. 🤣😂

ja się nie tłumacze ja się cieszę 

6 godzin temu, hubertuss napisał:

Ty nic nie musisz udawać jaki jesteś wszyscy wiedzą. Ludzie kłócą się tu od lat nie przebierając w słowach często. Ale mało kto upada tak nisko jak ty i @witejus by w akcie bezradności brać się za rodzinę adwersarza.

powili boś bardzo głupi jak ty atakujesz ...  polityków pisu i ich rodzino to jest ok ? 

8 godzin temu, dysydent napisał:

skoro leki darmo dla emerytów to ja pójdę dalej - żywność za darmo! ... eee tam - WSZYSTKO ZA DARMO DLA EMERYTÓW CZEGO SE TYLKO KTÓRY ZARZYCZY!

czy dotarł do kogoś bodaj jednego po powyższym zdaniu absurd czasów czy dalej twierdzicie że idzie w dobrą stronę?

90% starej unii leki są za darmo powoli wchodzi cywilizacja do nas 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Roman176 napisał:

ja się nie tłumacze ja się cieszę 

powili boś bardzo głupi jak ty atakujesz ...  polityków pisu i ich rodzino to jest ok ? 

Jakie rodziny polityków pisu atakuje co ty bredzisz? Nie atakuje nikogo kto nie bierze udziału w życiu publicznym bo nawet nie wiem jak się nazywają skoro nie biorą udziału w tym życiu publicznym. Nie wiem kto jaką ma rodzinne to kogo mam atakować? Ty myślisz co piszesz? O jakim polityku tu pisałem, ze jego ojciec to czy tamto albo w jego matki brzuchu, że coś było nie tak? Nie mam waszego niskiego poziomu by tak pisać. Waszych rodzin też nie atakuje nie pisze o waszych matkach czy ojcach.

main_02jak_wyt_umaczy_prezesowi_co_to_brutto_a_co_netto_ny_sekcja.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Jakie rodziny polityków pisu atakuje co ty bredzisz? Nie atakuje nikogo kto nie bierze udziału w życiu publicznym bo nawet nie wiem jak się nazywają skoro nie biorą udziału w tym życiu publicznym. Nie wiem kto jaką ma rodzinne to kogo mam atakować? Ty myślisz co piszesz? O jakim polityku tu pisałem, ze jego ojciec to czy tamto albo w jego matki brzuchu, że coś było nie tak? Nie mam waszego niskiego poziomu by tak pisać. Waszych rodzin też nie atakuje nie pisze o waszych matkach czy ojcach.

jak nie znasz to po co wklejałeś obrazki gdzie pracują i co robią ?

2 minuty temu, hubertuss napisał:

jego matki brzuchu

jego mata w brzuchu nie ma nic wspólnego co się dzieje z płodem ...........  a po drugie to ty chcesz z platformom mordować 

Opublikowano
11 minut temu, Roman176 napisał:

90% starej unii leki są za darmo powoli wchodzi cywilizacja do nas

no tak, dla niepoznaki jest to cywilizacją nazywane choć nawet jawnie zdeklarowany komunizm okołosowiecki za dar4mo leków nawet nie obiecywał (bo rozdawać nie miał co)

powiesz że taki tamto był komunizm jak to cywilizacja?
no nie będę się zbytnio sprzeczał

Opublikowano (edytowane)

Nie pisałem o brzuchach ich matek tak jak ty o mojej matce a gdzie pracują i co robią to nie jest żaden atak. Chyba nic złego w tych pracach nie robią. A i to nie upoważnia by o tych pracach nie mówić. Skoro się decydują na ich przyjęcie. Nie masz tu żadnych argumentów by obronić swój niski poziom.

main_01tym_razem_ju_prawie_idealnie_im_wysz_o.jpg

main_02nowa_polska_tradycja_ny_sekcja.jpg

main_06odrobina_przedwyborczej_fantastyki_ny_sekcja.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Nauczyciele bidnie zarabiają 3 tyś to bardzo mało a powinni 6 tyś zarabiać takie minimum .

Takie gospodarstwa mają przyszłość .

8000 ha, 15 kombajnów 👉żniwa w Kombinacie Kietrz [Korbanek]

Edytowane przez galan99
Opublikowano
21 minut temu, hubertuss napisał:

Nie pisałem o brzuchach ich matek tak jak ty o mojej matce a gdzie pracują i co robią to nie jest żaden atak. Chyba nic złego w tych pracach nie robią. A i to nie upoważnia by o tych pracach nie mówić. Skoro się decydują na ich przyjęcie. Nie masz tu żadnych argumentów by obronić swój niski poziom.

ty nie wiesz nawet co wklejasz co rudy powie jak pies wierzysz ... 

Opublikowano

Unia jak jest mądra cudowna jak dba .

Nadchodzi koniec wynajmu mieszkań. Nowa ustawa EU zakaże wynajmować i sprzedawać nieruchomości

Koniec z wynajmem i sprzedażą mieszkań

Od 2026 roku każdy budynek publiczny musi być zeroemisyjny. W 2028 roku to samo tyczyć się będzie nowych budynków na cele prywatne. To znacznie wyższe koszty na start, trzeba będzie bowiem zainwestować w fotowoltaikę czy pompę ciepła. Oczywiście obecne budynki również będą musiały spełnić ten wymóg, ale czasu na modernizację będzie znacznie więcej. Do 2030 roku muszą spełnić klasę W, a od 2033 klasę D.

Dzięki temu właściciel, najemca lub użytkownik nieruchomości może określić orientacyjne roczne zapotrzebowanie na energię, a tym samym koszt utrzymania. Informacje zawarte w świadectwie energetycznym trafiają do Centralnej Ewidencji Emisyjności Budynków (CEEB).

Świadectwo charakterystyki energetycznej jest dokumentem wymaganym od 2009 roku dla nowych nieruchomości i powstaje na etapie projektowania budynku. Nowe przepisy nakładają obowiązek posiadania certyfikatu energetycznego na wszystkie budynki, niezależnie od daty ich budowy. Od 28 kwietnia 2023 roku obowiązek ten dotyczy również budynków poddanych termomodernizacji, a także nieruchomości, które są sprzedawane lub wynajmowane.

Certyfikat energetyczny określa zapotrzebowanie na energię potrzebną do ogrzewania, wentylacji, ciepłej wody, klimatyzacji i oświetlenia, co pozwala oszacować koszty utrzymania nieruchomości. Koszt wyrobienia certyfikatu zależy od wielu czynników, takich jak rozmiar budynku czy położenie geograficzne, i może wynosić od 400 złotych do ponad 1000 złotych.

https://legaartis.pl/blog/2023/08/31/nadchodzi-koniec-wynajmu-mieszkan-nowa-ustawa-eu-zakaze-wynajmowac-i-sprzedawac-nieruchomosci/?fbclid=IwAR0SlE_GHJ4hWCeooxCXCMmKq-a40cF1N3aGMGkss5dyLv8rjWJGL1fpbrM

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

A co do mistrzów w wojsku - w jednostce na Majdanku w Lublinie była przy wartowni tablica "Tu celuj rozładowując broń"

Pięknie pomalowana - ale z dziurami. Pytam - czemu z dziurami ? Odpowiedź sierżanta - "żeby dało to niektórym do myślenia, że jak blachę 5 kałach przestrzeli, to ich łeb w hałerze też, i żeby się lepiej przykładali do szkolenia.

A i wartownikom miało to przypominać, że z bronią nie ma żartów. Bo te dziury były od zmiany wart. Na szczęście bez strat osobowych.

I tak też było. Ale tylko do dnia, kiedy rozprowadzający z posterunków dwuzmiennych po rozprowadzeniu swoich wartowników nie ominął punktu rozładowania broni, wlazł na wartownię i w żartach strzelił kumplowi w twarz.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Bloki odnowione, krzaki wykarczowane , KUL wygoniony, Na lądowisku dla śmigłowców rozkłada się 3 Szpital Polowy. Całość jest teraz WOT. Część od ulicy Grenadierów zabrała policja.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

I tak też było. Ale tylko do dnia, kiedy rozprowadzający z posterunków dwuzmiennych po rozprowadzeniu swoich wartowników nie ominął punktu rozładowania broni, wlazł na wartownię i w żartach strzelił kumplowi w twarz.

słyszałem, ale to juz było po moich przygodach z tą jednostką

swoją drogą kolega kiedys przy 20 stopniach mrozu położył gościa na glebe i czekał z bronia aż przyjdzie zmiana

po tym okazało się, że na glebie leży zastępca dowódcy jednostki, co wyskoczył przez płot po dwie flaszki, bo się skończyły

uważam to za szczyt głupoty, bo mógł wyjść przez bramę bez problemu i wrócić, ale widać warty słabo tego zakątka pilnowały, aż się trafił młody co o tym nie wiedział na pierwszej czy drugiej warcie

młody dostał w nagrodę przepustkę od dowództwa, a do końca służby zastępca na niego krzywo patrzył, chociaż żadnych innych konsekwencji nie było, w końcu regulamin rzecz święta

Opublikowano
40 minut temu, galan99 napisał:

Takie gospodarstwa mają przyszłość .

Akurat to gospodarstwo, po wciągnięciu w skład Polskiej Grupy Żywnościowej, powinno się mocno pilnować. 

9 minut temu, jahooo napisał:

słyszałem, ale to juz było po moich przygodach z tą jednostką

Co tam trenowałeś?

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Akurat to gospodarstwo, po wciągnięciu w skład Polskiej Grupy Żywnościowej, powinno się mocno pilnować. 

Co tam trenowałeś?

kiedyś dawno temu, przed WOT były kursy dla STrzelca

• Thanks 1
Opublikowano

Ano były. Czasem robiliśmy dla nich jakieś zajęcia, czasem zabezpieczenie materiałowe trza było zapewnić. Kuzynowi co obecnie w Strzelcu się bawi oddałem całe swoje ostatnie wyposażenie polowe. Mundury, plecak z różnymi cudami, hełm, kamizelki taktyczne. Cieszył się jak dziecko. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v