Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Jego wesele to se powiesił co chciał. Pokaż lepiej ten kabaret z Częstochowy co to na nim wiec partyjny się odbywał i tańce.

ja rozumiem wszystko ale wytłumacz mi jedno sracz kościelny co srają na prawo i lewo na katolików poszedł po co do kościoła ?  czemu cywilnego sobie nie zrobił w plenerze najwięksi sracze zapierdalają jako pierwsi przed ołtarz 

6 godzin temu, Ulman napisał:

Nie rób z siebie pajaca. Taki jeden gówniany podmiot co może jest w stanie skupić 2% produkcji, ma być straszakiem na pozostałe 98%? 

To że sprzedali to bardzo dobrze bo jakby to państwowe zostało to by całe przetwórstwo juz 20 lat temu upadło

odsyłam cię do Czech za pszenice powinieneś dostać 500 jak na Ukrainie oto wolny rynek  

6 godzin temu, Ulman napisał:

Nie rób z siebie pajaca. Taki jeden gówniany podmiot co może jest w stanie skupić 2% produkcji, ma być straszakiem na pozostałe 98%? 

To że sprzedali to bardzo dobrze bo jakby to państwowe zostało to by całe przetwórstwo juz 20 lat temu upadło

odsyłam cię do Czech za pszenice powinieneś dostać 500 jak na Ukrainie oto wolny rynek  

18 godzin temu, Ulman napisał:

Po cholerę robią nocleg na węgrzech? Polonezami jadą? Jesli ktoś nie potrafi zrobić 1000km za jednym podejściem to najwyraźniej jest jakims wioskowym niedzielnym kierowcą. Przez ostatnie kilka miesięcy 3 razy robiłem trasy po 1000km+ i nawet na myśl mi nie przyszło żeby to robic na raty. 2 lata temu z Toskanii 1,6tys km na raz, ale to już nie na moje zdrowie. 

a potrzeby robisz pod siebie ? zdrowie ci upada 

prawdziwe i niezależne media 

"Został powołany biegły ds. wyceny materialnej, ZASP już nie kwestionuje tego, że nam się te tantiemy należą, zresztą w końcu po ośmiu czy dziewięciu latach naszej batalii pozwał TVN o tantiemy za kilka seriali paradokumentalnych, m.in. "W11 - Wydział Śledczy" na kwotę 80 mln zł od 2004 roku" - tłumaczy Sebastian Wątroba.

Aktor na ten temat wypowiadał się już pod koniec 2022 roku, kiedy to wyznał w social mediach, że osoby grające w "W11" były zmuszane do zrzekania się wynagrodzeń

U nas w W11 "poniewieranie", straszenie nas zwolnieniem z pracy, zamknięciem możliwości dalszej kariery w mediach i inne groźby, jeżeli nie zrzekniemy się w tym przypadku tantiem, skończyły się tym, że wystąpiliśmy na drogę sądową, w efekcie czego zostaliśmy wyrzuceni z serialu" - napisał na Facebooku.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, racyl napisał:

Potrzebna komisja badania wpływów ukraińskich w Polsce 🤣🤣😎

Nie słyszałeś jak wczoraj Ukraińcy skandowali - dziękujemy , dziękujemy do PAD . Co ty chcesz badać , swoją głupotę ?

4 godziny temu, jacek1296 napisał:

Czytałem. I takie coś ma prawo głosu.

Jesteś w mniejszości i to ty nie masz prawa głosu .

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Nie słyszałeś jak wczoraj Ukraińcy skandowali - dziękujemy , dziękujemy do PAD

Yyyyyy no to wolę nie myśleć co rolnicy będą skandować. Ale polscy rolnicy.🤣

Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

A że PGRy Wałęsa rozwalił to też dobrze ? Powiesz tak a to dlaczego ziemi nie podzielił między pracowników tylko mafie to zabrały .

4 minuty temu, mirro napisał:

Nie. Ale z braku lepszej ofiary, PIS się idealnie nadaje.🤣

Myślisz że takie zawirowania cenowe będą miały wpływ na słabszy wynik wyborczy PISu ?

Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-stoltenberg-ukraina-zostanie-czlonkiem-nato,nId,6896054

.urwy kretyńska metodylogia -skracają sciezkę banderowcom bo tak chcą a czy pytali społeczeństwo czy tego chce ???? Do tej pory to byłem spokojny bo upaińcy ze swoja korupcja ,mentalnością to najwyżej do WC-etu mogli wstąpić ale jak im takie udogodnienia robią to na siłę ich wepchna do NATo a drugiego dnia ogłosza art.5 i wojne z kacapem , oczywiście na pierwszą linie bedą pchac nas by na naszych trupach stworzyć Polin .To juz nawet nie jest zabawne a niebezpieczne . Jakieś dudu czy pinokio decydują w naszym imieniu czy ma byc wojna , może referendum jak z uchodzcami ???? Nie pytają ludzi czy chcą  wojny a będa w referendum pytać czy Polacy zgadzają sie na złamanie przepisów emigracyjnych . PiS to nie partia niskich lotów , to partyjka starych ustrojów która dąży do wojny .

Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Myślisz że takie zawirowania cenowe będą miały wpływ na słabszy wynik wyborczy PISu ?

Wali mnie wynik wyborczy PiSu. A to nie są zawirowania cenowe. To jest kataklizm. 

A to poniżej powinno trochę wyjaśnić. Jakoś niedawno próbowałem zwrócić uwagę na tę transakcję, ale przeszło bez odzewu. 

https://www.agrofoto.pl/fakty/kto-tak-naprawde-zarobi-na-skupie-malin,133592.html

"Będzie jeszcze gorzej
Dlaczego? Bo - jak wynika z nieoficjalnych informacji, za chwilę może powstać na rynku przetwórczym podmiot, który będzie miał całkowity monopol w tym zakresie. W tym kontekście wymienia się takie nazwy firm jak SVZ i Dohler. Aktualnie trwa rozpatrywanie przez UOKIK zgody na zakup (przejęcie). Smaczku dodaje tu (mój informator chce pozostać anonimowy) informacja, że Krajowa Grupa Spożywcza SA nie wyraziła zainteresowania kupnem firmy SVZ, gdy ta wyraziła chęć "sprzedania się".

6 minut temu, marks50 napisał:

PiS to nie partia niskich lotów , to partyjka starych ustrojów która dąży do wojny .

Trudno się nie zgodzić.

Opublikowano

maliny nie sa towarem pierwszej a nawet drugiej czy trzeciej potrzeby wiec nie warto sie podniecac.....

chyba serbia rzadzila do niedawna rynkiem malin ???

21 minut temu, Mariusz2903 napisał:

A że PGRy Wałęsa rozwalił to też dobrze ? Powiesz tak a to dlaczego ziemi nie podzielił między pracowników tylko mafie to zabrały .

to nie walesa to jeden z jego ministrow.szef jego kancelarii-jak on sie nazywal. kurna zapomnialem ,moze mi przypomnisz?? taki niski,gruby , brata blizniaka mial..

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, marks50 napisał:

https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-stoltenberg-ukraina-zostanie-czlonkiem-nato,nId,6896054

.urwy kretyńska metodylogia -skracają sciezkę banderowcom bo tak chcą a czy pytali społeczeństwo czy tego chce ???? Do tej pory to byłem spokojny bo upaińcy ze swoja korupcja ,mentalnością to najwyżej do WC-etu mogli wstąpić ale jak im takie udogodnienia robią to na siłę ich wepchna do NATo a drugiego dnia ogłosza art.5 i wojne z kacapem , oczywiście na pierwszą linie bedą pchac nas by na naszych trupach stworzyć Polin .To juz nawet nie jest zabawne a niebezpieczne . Jakieś dudu czy pinokio decydują w naszym imieniu czy ma byc wojna , może referendum jak z uchodzcami ???? Nie pytają ludzi czy chcą  wojny a będa w referendum pytać czy Polacy zgadzają sie na złamanie przepisów emigracyjnych . PiS to nie partia niskich lotów , to partyjka starych ustrojów która dąży do wojny .

Po wejściu UA do NATO to o konflikt może i być łatwiej z ruskimi ale trochę mylisz pojęcia że pójdziemy na wojnę bo bez UA rusek wchodzi na naszą ścianę wschodnią i wtedy z urzędu musisz się bronić bo na NATO nie licz , zanim się zbiorą to zejdzie sporo czasu . 

23 minuty temu, jacus napisał:

maliny nie sa towarem pierwszej a nawet drugiej czy trzeciej potrzeby wiec nie warto sie podniecac.....

chyba serbia rzadzila do niedawna rynkiem malin ???

to nie walesa to jeden z jego ministrow.szef jego kancelarii-jak on sie nazywal. kurna zapomnialem ,moze mi przypomnisz?? taki niski,gruby , brata blizniaka mial..

Napisze inaczej za Wałęsy .

Opublikowano
33 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Ech ta twoja pisowska tęsknota za komuną.......🤔

PGRy same się rozwaliły. To były niewydolne instytucje z gigantycznym przerostem zatrudnienia, głupkowatym planowaniem i powszechnym złodziejstwem.  To że je trafił szlag to bardzo dobrze. Podzielenie ziemi między pracowników byłoby podwójną patologią. Po pierwsze czemu mieliby ją dostać? Za co? Z jakiej racji? Po drugie wśród pracowników większość miała za ciasny łeb zeby samemu to ogarnąć a znacząca część była do tego złodziejami i pijakami.  Nade wszystko twoja wypowiedź pokazuje przekonania rodem z komuny. Państwowe jest dobre a prywatne to mafia, ziemia dla roboli bo im sie należy a tak w ogóle to wszystko grało i buczało,  tylko zły Wałęsa to sprzedał.

Opublikowano
59 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Nie słyszałeś jak wczoraj Ukraińcy skandowali - dziękujemy , dziękujemy do PAD . Co ty chcesz badać , swoją głupotę ?

Ciekawie czy producenci zbóż, rzepaku, kukurydzy, słonecznika, malin, truskawek też naszemu sprzedawczykowi z PIS też by dziękowali ?

PIS to agencji ukrainy w Polsce.  Nikt normalny za darmochę tak nie uzależnia polski od ukrainy, nie rujnuje swojego rolnictwa i wielu innych gałęzi.

polska to dumny naród a nie być sługusem kelnerem ukraińców.

Dziwne że nawet takim mało rozwiniętym jak Ty do rozumu to nie przemawania że my nigdy nie wygramy konkurencyjnie z towarem ukraińskim i jedyne wyjście to blokować ukrainę  na jej towary i na unię

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Jak ich przeprosił to mu podziękowali

Opublikowano
17 minut temu, racyl napisał:

Ciekawie czy producenci zbóż, rzepaku, kukurydzy, słonecznika, malin, truskawek też naszemu sprzedawczykowi z PIS też by dziękowali ?

PIS to agencji ukrainy w Polsce.  Nikt normalny za darmochę tak nie uzależnia polski od ukrainy, nie rujnuje swojego rolnictwa i wielu innych gałęzi.

polska to dumny naród a nie być sługusem kelnerem ukraińców.

Dziwne że nawet takim mało rozwiniętym jak Ty do rozumu to nie przemawania że my nigdy nie wygramy konkurencyjnie z towarem ukraińskim i jedyne wyjście to blokować ukrainę  na jej towary i na unię

Już zbożowcy protestowali i co się stało że nagle protesty ustały ? wyjaśnij mi dlaczego mimo niskich cen rolnicy nie protestują .

Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Już zbożowcy protestowali i co się stało że nagle protesty ustały ? wyjaśnij mi dlaczego mimo niskich cen rolnicy nie protestują .

Mogę ją?.

Obiecano im to i owo i przycichło.

Taki protest, to jednak nie jest na pstryknięcie palców.

Rolnicy nie mają aż tak bardzo czasu na stanie na drogach. Teraz nawał prac się robi.

Nie wszyscy z socjalu żyją żeby w każdej chwili wyskoczyć postać na drogach....

Opublikowano

Wymogli na PISowskich durniach tranzyt zamiast niekontrolowanego importu to się uspokoili. Na poprawę cen szans nie ma ale przynajmniej zatrzymali pisowska głupotę otwartych granic. Resztę dopowiedział Pafnucy.

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Mogę ją?.

Obiecano im to i owo i przycichło.

Taki protest, to jednak nie jest na pstryknięcie palców.

Rolnicy nie mają aż tak bardzo czasu na stanie na drogach. Teraz nawał prac się robi.

Nie wszyscy z socjalu żyją żeby w każdej chwili wyskoczyć postać na drogach....

Kto im obiecał mogłeś dodać a całą resztę wyjąłeś mi z ust .

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Wymogli na PISowskich durniach tranzyt zamiast niekontrolowanego importu to się uspokoili. Na poprawę cen szans nie ma ale przynajmniej zatrzymali pisowska głupotę otwartych granic. Resztę dopowiedział Pafnucy.

Na protesty to wiadomo kto chodził , ten co miał konszachty nie kontakty z PO , PSL , SLD i jeździł też następca Leppera - Kołodziejczak .

Opublikowano

Ty głupi czy tylko prowokujesz?  Rachunek ekonomiczny normalnych ludzi jest jeden i jak ktoś widział że dostał po kościach przez kretynów z PIS to protestował. Znam wielu zwolenników PIS którzy wyzywali Kowalczyka od sku...ów i zdrajców a na protesty jeździli regularnie.  Uważasz że zwolennicy PIS są zadowoleni że przez głupotę ich wybrańców stracili masę pieniędzy?  Jeśli tak to ci ludzie są  nienormalni

Opublikowano
ws71 napisał:

Oglądałeś może jego zeszłoroczny wywiad?, już wtedy obstawiał że ta wojna dla Ukraińców dobrze się nie skończy[szczegolnie przy podejściu do rzeczywistości ich władz]

Żołnierz to nie polityk. Jeżeli chce się zająć polityką to droga wolna. Skoto władza jest zgniła to nic tam po nim....

Ale jednak jest..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v