Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, DTaras napisał:

Roman. Jak na świdrze na 80 cm zobaczy troszkę gliny to choćby przez żwir wiercił będzie pisał trzecią klasę. a jak w dziesięciu arach trafi dwa takie kwiatki to jakby mu do głowy nasrało. Wszyscy się pierdami podniecają podczas gdy to klasa bonitacyjna zatem nie tylko glina a ilość opadów, łatwość uprawy wiosennej, zagrożenie suszą i kupę innych tematów. Lepiej niech ten NIK się zajmie tym co trzeba. Kuźwa - widziałeś kiedy skok z piątej na trzecią? To przyjedź do nas...

Dwie najniższe klasy są zwolnione z podatku, a jak się z piątki zrobi czwórkę to patrz ile kasy do gminy wleci, będzie jak znalazł na wydatki dla stałych bywalców gops-u. U mnie w gminie jak coś wypłacają to takie stado patusów że od smrodu aż drzwi się wyginają.

24 minuty temu, Ulman napisał:

Ciekawe co u mnie zrobią jak już teraz większość I klasy😄

Jak to co, zerówkę.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Ulman napisał:

Ciekawe co u mnie zrobią jak już teraz większość I klasy😄

zrobią ekstraklasę 

7 minut temu, mikad napisał:

Dwie najniższe klasy są zwolnione z podatku, a jak się z piątki zrobi czwórkę to patrz ile kasy do gminy wleci, będzie jak znalazł na wydatki dla stałych bywalców gops-u. U mnie w gminie jak coś wypłacają to takie stado patusów że od smrodu aż drzwi się wyginają.

ale coś w tym jest u mnie na 5 klasie 7 ton pszenicy jest glina żółta ... to chyba chodzi o nasze przemysłowe strony 

3 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Uczynki miłosierdzia co do ciała polegają zwłaszcza na tym, by głodnych nakarmić, bezdomnym dać dach nad głową, nagich przyodziać, chorych i więźniów nawiedzać, umarłych grzebać

a nie wiesz ze Jezus powiedział ze trzeba dać wędkę i ...............  

3 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Uczynki miłosierdzia co do ciała polegają zwłaszcza na tym, by głodnych nakarmić, bezdomnym dać dach nad głową, nagich przyodziać, chorych i więźniów nawiedzać, umarłych grzebać

a nie wiesz ze Jezus powiedział ze trzeba dać wędkę i ...............  

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

proponuję Ukrainę zamiennie nazywać banderlandem z wprowadzeniem do oficjalnego słownictwa włącznie
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/burza-wokol-slow-z-ukrainy-o-wolyniu-byly-szef-ipn-to-ostrzezenie/b0detz7

skoro już takich włazidupków ukraińńskich jak Onet ruszyło że krótką bo krótką ale stosowną notkę zamieścili to czas najwyższy postawić na szali polskie wsparcie dla banderlandu w aspiracjach do UE i wprost powiedzieć dlaczego nie ma mowy o nawet zarysie terminu wejścia do NATO.
Przestrzegać partnerów z NATO że jako banderland nigdy kraj czczący nazistowskie metody nie ma szans znaleźć się w strukturach narodów cywilizowanych a jedynie jako Ukraina która wyrzeknie się swoich szowinistycznych korzeni tak jak potrafiły wyrzec się hitleryzmu Niemcy. Nikt nie kwestionuje ani tego że hitler był niemieckim patriotą ani tego że banderyzm wyrósł z ukraińskiego patriotyzmu ale miarą cywilizacji jest właśnie wyrzeczenie się ludobójstwa bo żaden cel nie uświęca środków.
Metody osiągania celów przez eksterminację przeciwników nie podlegają innej ocenie jak skrajnie negatywna i żadne doraźne układy nie są w stanie tej oceny zmienić.
Jeśli chcą ukry abyśmy potępiali eksterminację ich obecną przez kacapów to muszą się wyrzec gloryfikowania własnych ludobójców i to nie podlega żadnym negocjacjom. Bez względu na stanowisko w tej sprawie naszego nikczemnego rządu wiem że piszę to w imieniu wszystkich zwykłych uczciwych ludzi. A tacy są wszędzie i na Ukrainie też i kolejny raz partykularyzm jakiś polityczny usuwa na bok uniwersalne wartości ale te wartości są tylko polityków mamy bezwartościowych; i tam w moskwie i w Kijowie i w Warszawie i czas pokaże kolejne stolice niejedną jeszcze.
Mordercy ludności cywilnej to zawsze ludobójcy, bandziory i zwyrodnialcy; nie ważne jakiej są narodowości

wymagajmy takiej postawy wobec banderlandu od wszystkich członków UE, NATO i wszystkich narodów które aspirują do miana cywilizowanych i traktujmy to jako sprawdzian czy takimi są na prawdę to może uda się bandrland przywrócić cywilizowanej Ukrainie, jeśli się nie uda to co nas obchodzi że ruscy ludobójcy mordują wyznawców ukraińskich ludobójców? jedynie tylko to aby jak najwięcej jednych i drugich szlag tam raz na zawsze trafił
co stosownym dozowaniem uzbrojenia bardzo chętnie służymy ale tylko tak aby żadna ze stron zbytniej przewagi nie miała. Może kiedyś zmądrzeją

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

jeszcze ludożercy... We wiosce Łęgowo niedaleko stoi pomnik żołnierza niemieckiego pierwszej wojny światowej - wysadzać? Oni będą czcić swych nacjonalistów póki nie zastąpią tego czymś aktualnym. A to jest w obecnie w produkcji. Na strzelanie fochów przyjdzie czas. Jak wspomniał mirro facet z ich IPN powiedział to co jest akurat niezbędne a czego nie może powiedzieć polityk.

Opublikowano
witejus napisał:

6 godzin temu, dysydent napisał:

co stosownym dozowaniem uzbrojenia bardzo chętnie służymy

Za ,,drobną opłatą" oczywiście🥴

co łaska ale dają po... ?

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Oni będą czcić swych nacjonalistów póki nie zastąpią tego czymś aktualnym.

A zastąpią. Choć na Bałkanach stale zdaje się wracają do starego.

Naród w stanie wojny nie ma czasu na gloryfikacje swoich bohaterów. Ale zostaną w końcu opłakani, powstaną pomniki, a potem przyjdzie chwila oddechu i ktoś weźmie się za rozbijanie gówna na atomy. Będzie tak jak u nas przez ostatnie lata. 

Opublikowano
Roman176 napisał:

ale coś w tym jest u mnie na 5 klasie 7 ton pszenicy jest glina żółta ... to chyba chodzi o nasze przemysłowe strony 

Bo Ci się od deszczu w głowie pier...li. Identyko ten szpec - "bo średnia opadów". No i mało nie zeżarł tej średniej. Ja czasem widzę jak pada wzdłuż Odry, w rejonie Świebodzina, w Krośnie a u mnie od kwietnia deszczu tyle aby dach z kurzu opłukać a i tak zacieki zostają. To Ci przylezie z danymi ze stacji w Zielonej Górze. U mnie porządnego deszczu niema od kwietnia.

mirro napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Oni będą czcić swych nacjonalistów póki nie zastąpią tego czymś aktualnym.

A zastąpią. Choć na Bałkanach stale zdaje się wracają do starego.

Naród w stanie wojny nie ma czasu na gloryfikacje swoich bohaterów. Ale zostaną w końcu opłakani, powstaną pomniki, a potem przyjdzie chwila oddechu i ktoś weźmie się za rozbijanie gówna na atomy. Będzie tak jak u nas przez ostatnie lata. 

Ano. Tylko wówczas będzie już na czym politykę robić. Tera to aby hałas i machanie ręcami z dwóch brzegów rzeki.

Opublikowano
15 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Mariusz, a Ty, nie chcesz pomagać bliźnim?

a co z taka nauką?

Przyprowadzić na chama , wpakować między ludzi i co dalej ? trzeba pomagać , najpierw stworzyć miejsca dla uchodźców , policzyć , rozlokować niech by byli ale karać pod przymusem . Pis ponownie się wzbrania a opozycja dalej chce wpuszczać , które wyjście lepsze ? sam sobie odpowiedz .

Opublikowano
15 godzin temu, Ulman napisał:

Raczej.....,  bo mogła....,  z resztą........,      ech te domysły i dopowiedzenia pisowskiej  ciemnoty

Nie ma za bardzo jak winą obarczyć PISu , tak jak w przypadku śmierci w szpitalu przy porodzie tej matki . Jak nazwać takie ataki ? dla ciebie sfołocz i ciemnota dla mnie gorzej niż zbydlęcenie .

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Nie ma za bardzo jak winą obarczyć PISu

Musiała za chlebem wyjechać z Polski, czyli wina PiSu.

6 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Przyprowadzić na chama , wpakować między ludzi i co dalej ? trzeba pomagać , najpierw stworzyć miejsca dla uchodźców , policzyć , rozlokować niech by byli ale karać pod przymusem . Pis ponownie się wzbrania a opozycja dalej chce wpuszczać , które wyjście lepsze ? sam sobie odpowiedz .

Nie rumakuj tak, bo sie okazuje że PiS nie mówi całej prawdy w kwestii tego wpuszczania, czy wpychania chama. A mówi to, co może służyć tylko grzaniu tematu kampanii wyborczej. 

Opublikowano
56 minut temu, galan99 napisał:

O czym powiada straszy ludzi .

IV Rozbiór Polski?! żadna partia o tym nic nie , powiada ani słowa .

Posłuchać do od początku do 5 min .

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=6430013587036759

Ograniczenie liczby samochodów o 75 procent!

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=988392392511618

Pochlałeś po robocie u niemca i już wklejasz te swoje głupoty?? 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Roman176 napisał:

pozdrowienia dla tych deboli co lubią ciapatych 

https://www.facebook.com/reel/811462147256921

Czyli dla pisorów którzy wpuścili ich do PL w zeszłym tylko roku 136 tys. I nie mów, ze oni tylko do pracy przyjechali bo w każdej chwili mogą się urwać i robić co chcą.

1 godzinę temu, witejus napisał:

A jaka jest cała prawda?

NP tego, że kraj UE może złożyć wniosek o nie egzekwowanie tego przepisu przymusowej relokacji bo np ma już uchodźców np w PL z UA. Nie ma naliczania kar. Drugą prawda jakiej pis nie mówi to jest to ,że to tylko 2 tys ludzi podczas gdy w zeszłym roku pis wpuścił do PL 136 tys przeważnie z krajów Islamskich. Ludzie ci niby przyjechali do pracy ale w każdej chwili mogą się urwać i zostać w PL nielegalnie tak jak kiedyś Polacy uciekali na zachód podczas różnych wyjazdów z PRL.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

. Drugą prawda jakiej pis nie mówi to jest to ,że to tylko 2 tys ludzi podczas gdy w zeszłym roku pis wpuścił do PL 136 tys przeważnie z krajów Islamskich. Ludzie ci niby przyjechali do pracy ale w każdej chwili mogą się urwać i zostać w PL nielegalnie tak jak kiedyś Polacy uciekali

Ty odróżniasz legalnych od nielegalnych?legalnych którzy przyjechali do pracy najczęściej jako pracownicy firm lub na konkretne zamówienie a nielegalnych obiboków którzy nie przyjeżdżają przez przejścia graniczne tylko przez ,,zieloną granicę, którzy domagają się zasiłków, mieszkań i przywilejów (dotyczy to także ukraińców). Dlaczego sądzisz że ,,niby przyjechali do pracy" a tak naprawdę po co przyjechali?,,nielegalnie tak jak kiedyś Polacy uciekali" zapomniałeś dlaczego nielegalnie uciekali?robili zamachy bombowe?rabowali ludzi na ulicach?strzelali, dźgali dzieci, ludzi nożami?

Opublikowano

@witejus A ty odróżniasz, że ten co przyjechał legalnie jak tylko zechce wciągu minuty staje się taki sam jak ten co przyjechał przez zieloną granicę?

Przypomnę ci, że na zachodzie zamachy bombowe organizowali przeważnie ci co jak to mówisz przybywali legalnie. Mało tego mieszkali tam jak urodzone dzieci tych co kiedyś przybyli legalnie.

Ja wiem, ze próbujecie jako znowu oszukani jakoś ten pis usprawiedliwić. Bo pis tłumaczył, ze ochroni was przed Islamem. Ale prawda jest brutalna jak ktoś zechce coś złego zrobić to nie ważne jak przyjechał. To zrobi. Bangladesz który zamordował Polskę w Grecji też był tam legalnie.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Bangladesz który zamordował Polskę w Grecji też był tam legalnie.

Otóż to, był legalnie, znane jego nazwisko,  adres i dlatego został szybko schwytany, a teraz złap nielegała bez nazwiska, adresu, paszportu do tego jeszcze w ichnich gettach, rozpływają się bez śladu.Wiem że jesteś ,,tolerancyjny" i beztroski jak młody wróbel ale ja taki nie jestem. Niemcy którzy narobili bajzlu w Europie chcą się pozbyć śmieci jak ich nazwał pewien imam z Australii.

Opublikowano (edytowane)

Serio nie rozumiesz? Przyjeżdża taki ktoś na swoich czy lewych papierach na pozwolenie o pracę. Termin się kończy urywa się z np budowy i tyle go widzieli. I co z tego, ze wiesz jak się nazywa i gdzie mieszka gdzieś w Azji. Rozpływa się gdzieś w gettach czy tam gdzie indziej i tyle go widzieli. Młody wróblu. Tolerancja niema tu nic do rzeczy trzeba trochę pomyśleć. 

To co robi pis i to co robi UE niesie takie same zagrożenia. Tylko to co robi pis to jest dużo dużo większa skala. Aż się dziwię, ze tego nie rozumiesz. W pisie to dopiero musza być beztroscy i tolerancyjni tyle ich ściągać.

PS to, zez tych 136 tys ściągniętych przez pis urwie się lekko te 2 tys to nawet nie mam wątpliwości. To tak jak Polacy jako studenci jechali do USA na staże studenckie i już nie wracali i to na początku tego wieku jeszcze. Ty będziesz znał ich imiona i nazwiska i adresy w Afryce czy Azji ale nie będziesz wiedział gdzie są w UE w PL i co robią.

Adres papiery gdzieś w Ugandzie Bangladeszu czy Somalii dobre sobie. Jak ktoś zechce coś kombinować to se tam załatwi papiery jakie zechce i przyjedzie do Polski.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Młody wróblu.

zakończ już te swoje pseudo wywody i nie broń bandytów, a jak jesteś taki postępowy i tolerancyjny to zaproś z dziesięciu tych byczków którzy przybijają do brzegów Włoch czy Grecji na pontonach i daj im dom czy mieszkanie i opłacaj za nich wszystkie wydatki i dawaj jeszcze sute kieszonkowe, bez odbioru.

Opublikowano (edytowane)

Ja nikogo nie bronię ja ci piszę, że to pis ściąga tych byczków i bandytów. Do roboty na budowie cherlawi nie jadą. To ty bronisz polityki pisu ściągania jak to piszesz byczków i być może potencjalnych bandytów. Bo toczy ktoś przyjechał legalnie czy nie legalnie nie wyklucza jego ewentualnych kryminalnych ciągot. Więc nie broń pisu który ściąga do PL muzułmanów. Choć miał was przed nimi bronić. Ale to tak jak z dopłatami. Pis miał załatwić większe a obniżyli. To samo z imigrantami mieli was bronić a wpuszczają na niespotykaną skalę

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v