Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Takeda napisał:

Porąbka to Sosnowiec czyli nie Śląsk a Małopolska i Kongresówka.

oni zostali przydzieleni do sosnowca 

Porąbka – wschodnia dzielnica Sosnowca od 1975; W latach 19671973 samodzielne miasto w powiecie będzińskim[1]; W latach 1973 - 1975 dzielnica Kazimierza Górniczego[2]; Do 1967 wieś w powiecie będzińskim[3] sięgająca początkami średniowiecza[4]. W latach (1470–1480) Jan Długosz w księdze Liber beneficiorum dioecesis Cracoviensis wymienia Porąbkę wśród wsi jako Porambka[5].

9 minut temu, Takeda napisał:

A co do obrazkach to tak też witali prawdziwi Ślazacy witali sąsiadów z zachodu, 3 powstania ślaskie to dobitnie pokazują, więc i może twój przodek tam był, no chyba, że ty Ukrainiec co przybył po 45 na te tereny

ty jesteś upośledzony psychicznie 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Roman176 napisał:

Schutzangehörige.

co to za wulgaryzmy na polskim forum? ;)

jak to się do q...wy nędzy wymawia? o.O

język mordoru jak nic

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Takeda napisał:

Kaszuby to Niemcy inaczej być nie może bo przecież w tvp podają cały czas że Tusk jest Niemcem, a on podobno Kaszub, kurde na górnym śląsku mieszka niemiecka 5 kolumna, prawdziwi ślązacy z dolnego śląska to mieszkają w Niemczech, a na ich miejsce przybyli "ślazacy" z żytomierza  czy tam innych ukraińskich terenów, ba nawet z Kazachstanu, do tego rządzą nami głownie według teorii spiskowych żydzi i zdrajcy. A cos musi być na rzeczy bo typowy żołnierz AK dostawał w ramach wdzięczności od komunistycznych władz, kilka gram ołowiu, dół w lesie, odwrócony stołek w więzeniu , A Rajmund Kaczyński dostał studia, willę do zamieszkania i rolę w filmie dla synów. Przypadek?

No nie może byc w Polsce dobrze

Chłopie, bierz połowę tego co bierzesz. Kaszubi nigdy nie byli niemcami, mimo setek lat prób ich germanizacji. Zapraszam na pojezierze kaszubskie, dowiesz się czemu mamy język kaszubski (a nie gwarę jak na śląsku), jaka jest ich historia (nie tylko ta między wojenna) i może zaczniesz mieć do nich należny szacunek.

Tusk nie jest Kaszubem, nigdy nie był i nigdy nie będzie, za to w jego domu mówiono po niemiecku (ciekawe czemu?). To że historyk swojej historii nie zna (a raczej zna ale wciska kit innym) to jedno, to że ktoś wierzy politykowi to drugie. Mój ojciec miał nieprzyjemność poznać tego "gościa" osobiście i mógłby ci opowiedzieć jak jeden z lepszych zakładów masarskich na pomorzu rozpier... by jego koledzy mogli się dorobić.

Tak więc odpier... się od Kaszubów, bo nie wiesz ile im jesteś winien w walce za wolną Polskę.

Roman176, a ty z łaski swojej popraw ten post z tym zdjęciem pod opisem "tak prawdziwi kaszubienie reagowali w czasie wojny ". To strasznie urąga ich godności. 

Edytowane przez dzikidaniel
  • Like 1
Opublikowano

Jako bezpaństwowiec pod opieką państwa niemieckiego (Schutzangehöriger) zarejestrowany na anektowanych ziemiach wschodnich

1 minutę temu, dzikidaniel napisał:

Roman176, a ty z łaski swojej popraw ten post z tym zdjęciem pod opisem "tak prawdziwi kaszubienie reagowali w czasie wojny ". To strasznie urąga ich godności. 

przepraszam ze wrzuciłem wszystkich do jednego wora ale niech ci bd 

Opublikowano

Greta pozuje do zdjęć „aresztowań” za protest; kto się jeszcze na to nabiera??

dzielna walka niemieckiej policji z błotem :D :D czegoś takiego to jeszcze nie widziałem :D :D 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Nie siać propagandy , Gierek pochodził z Zamościa .

PROPAGANDĘ TO RUS SIEJE JAKĄ WIELKĄ POLSKĘ POKAZALI .

Rosjanie pokazali "mapę polskich żądań". Podszyli się pod TVP

Propagandyści Putina nie ustają w staraniach, aby poróżnić Polskę i Ukrainę. W mediach społecznościowych opublikowali fałszywy screen imitujący prognozę pogody w TVP. Problem w tym, że Polska "kończy się" pod Kijowem, co ma pokazywać rzekome polskie roszczenia.

Rosyjska propaganda próbuje skłócić Polaków i Ukraińców

Edytowane przez galan99
Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

jaki stan ?

Stan kompletnego rozchwiania psychycznego i chronicznych zaburzeń logiki.

9 godzin temu, Takeda napisał:

Porąbka to Sosnowiec czyli nie Śląsk a Małopolska i Kongresówka. Ty podobno Slązak a takie kocopoły walisz, wstyd. A co do obrazkach to tak też witali prawdziwi Ślazacy witali sąsiadów z zachodu, 3 powstania ślaskie to dobitnie pokazują, więc i może twój przodek tam był, no chyba, że ty Ukrainiec co przybył po 45 na te tereny

Roman jest lewakiem który uważa się za prawicowca więc to że uważa się za Ślązaka nie oznacza że nim jest.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Nie siać propagandy , Gierek pochodził z Zamościa .

PROPAGANDĘ TO RUS SIEJE JAKĄ WIELKĄ POLSKĘ POKAZALI .

Rosjanie pokazali "mapę polskich żądań". Podszyli się pod TVP

Propagandyści Putina nie ustają w staraniach, aby poróżnić Polskę i Ukrainę. W mediach społecznościowych opublikowali fałszywy screen imitujący prognozę pogody w TVP. Problem w tym, że Polska "kończy się" pod Kijowem, co ma pokazywać rzekome polskie roszczenia.

Rosyjska propaganda próbuje skłócić Polaków i Ukraińców

A moim zdaniem jest to bardzo słuszna koncepcja.

Opublikowano

Ja tam nie wiem, co wy chcecie od Kaszubów - w 1939 roku główny ciężar obrony Pomorza przyjęły na siebie formacje ochotnicze  i stawiały zaciekły opór, pomimo wycofania się trzonu regularnej armi. Organizowano improwizowane pociągi pancerne, rozbito wiele niemieckich oddziałów. Bataliony ochotnicze poddały się jako jedne z ostatnich.

Natomiast osadnictwo niemieckie na tych ziemiach, to zupełnie odrębny temat

Opublikowano

wy jestescie zupelnie jak faszysci w 39. onuca to platny zdrajca i pacholek rosj, manius jest chory psychicznie, ale reszta  ?? 

powtarzacie gebellsowska propagande i pewnie skonczycie jak on na smietniku histori.

1 godzinę temu, jahooo napisał:

Ja tam nie wiem, co wy chcecie od Kaszubów - w 1939 roku główny ciężar obrony Pomorza przyjęły na siebie formacje ochotnicze  i stawiały zaciekły opór, pomimo wycofania się trzonu regularnej armi. Organizowano improwizowane pociągi pancerne, rozbito wiele niemieckich oddziałów. Bataliony ochotnicze poddały się jako jedne z ostatnich.

Natomiast osadnictwo niemieckie na tych ziemiach, to zupełnie odrębny temat

a osadnictwo polskie-mam daleka rodzine w bytowie.

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

wy jestescie zupelnie jak faszysci w 39. onuca to platny zdrajca i pacholek rosj, manius jest chory psychicznie, ale reszta  ?? 

Mnie do tego nie mieszaj, ja jestem tylko piźnięty.🤣

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Stan kompletnego rozchwiania psychycznego i chronicznych zaburzeń logiki.

Roman jest lewakiem który uważa się za prawicowca więc to że uważa się za Ślązaka nie oznacza że nim jest.

Też mi się podoba taka Polaka .

Opublikowano
11 godzin temu, Roman176 napisał:

Jako bezpaństwowiec pod opieką państwa niemieckiego (Schutzangehöriger) zarejestrowany na anektowanych ziemiach wschodnich

przepraszam ze wrzuciłem wszystkich do jednego wora ale niech ci bd 

Chłopie, zrozum że Kaszuby są tacy a nie inni bo nie poddali się germanizacji (na szybko możesz sobie poczytać o nutach kaszubskich). Każda insynuacja że kaszubi bratali się z niemcami to wielka obraza. Nie znasz historii to jej nie używaj. I powtarzam, Gdańsk nigdy nie był częścią kaszub, a tablice na wjeździe do miasta mówiące o tym że to niby stolica kaszub tego nie zmienią, a kit Tuska o byciu Kaszubem bym skwitował powiedzeniem mojego dziadka ale może z tego rozpętać się wielka gównoburza na którą czasu mi szkoda.

Opublikowano
mirro napisał:

1 godzinę temu, Jurek321 napisał:

mirro, w Radzionkowie w familokach to mieszkali rodowici Ślązacy, jak zauważyli że jesteś nie ich, to rozmawiali  między sobą  gwarą lub po niemiecku. 

To był kierowca BWP z mojego plutonu i nie chciałem robić mu krzywdy, w sensie zgłaszać sprawy dalej, bo była z niego za***ista fachura. Tak że kopnąłem się z Żar i wyjaśniłem że jak wróci ze mną to dostanie cichy ZOMZ. Dowódcy kompanii też to było na rękę.

Cichy ZOMZ to oznacza (ło) jedno w Żarach - "nie wychodzimy już bramą"...

dzikidaniel napisał:

Chłopie, zrozum że Kaszuby są tacy a nie inni bo nie poddali się germanizacji (na szybko możesz sobie poczytać o nutach kaszubskich). Każda insynuacja że kaszubi bratali się z niemcami to wielka obraza. Nie znasz historii to jej nie używaj. I powtarzam, Gdańsk nigdy nie był częścią kaszub, a tablice na wjeździe do miasta mówiące o tym że to niby stolica kaszub tego nie zmienią, a kit Tuska o byciu Kaszubem bym skwitował powiedzeniem mojego dziadka ale może z tego rozpętać się wielka gównoburza na którą czasu mi szkoda.

A on powiedział że jest Kaszubem? Bo zawsze gada że z Gdańska... Tak z ciekawości...

dysydent napisał:

znaczy wschodnich dla szkopów?

Jemu chodzi pewno o przestrzeń do życia dla aryjczyków. To co wygenerowało przesiedlenia i folksdojczy. Znaczy.. Romanowi to trzeba wytłumaczyć o co mu chodzi to może potwierdzi...

Ulman napisał:

Zgrywasz się? Już ruski zrobił w czasach swej świetności tam tyle, że lepiej nie zaczynać tematu. Jest jeszcze masa zajebiscie zaprawionych w boju argumentów. To jest do zrobienia już nie za naszego życia.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v