Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Czego będę się uczył w szkole? Ze Kaczyński jest super, jest brat taki super, że będzie świętym? Na religii powiedziałem, że aborcja jest ok i InVitro tez jest ok - dostałem uwagę - młodzi ludzie wiedzą! PiS to zło!

Opublikowano

Racyl - toś na stare lata ruszył maturę robić? Aborcja nie jest w porządku ale to kwestia indywidualna i przypadku i światopoglądu. To temat niejednoznaczny. Zło PiSu polega na chęci zawładnięcia duszą. In Vitro to temat delikatny i nic w nim radosnego. Tu zło polega na przedstawieniu tej metody jako kaprysu. Ale to kwintesencja PiSu i owszem - ideologizowanie, zawłaszczanie, konkurencja z absolutem.

• Haha 1
Opublikowano

az dziw ze do tej pory nie probowano zrobic  z sp.kaczynskich chocby blogoslawionych ?

choc moze w kolejne kadencji sie uda. przeciez na ostatnie swieta prezes wyglaszal oredzie swiateczne w kurwizji caly dzien.

rzady pis-u to dla kk gwozdz do trumny,sojusz tronu zoltarzem okazal sie dla oltarza zabojczy..az dziw ze tylu niby wyksztalconych biskupow tegonie widzi.. dobra materialne im oczy zaslonily...

Opublikowano
15 godzin temu, Ulman napisał:

Nie wiem jak wygląda plantacja, nie znam historii pola , odmiany ani plonu jaki chcesz osiągnąć. No i skąd mam wiedzieć co ty rozumiesz jako ekonomiczne na t1? 

zaprawa senitiva wiec bardzo zdrowa odmiana wilejka  opoka eforia formacja artis polon ok 8 nawożenie ok 160n 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 16.04.2023 o 21:06, Roman176 napisał:

cała polska ... po za tym masz licencyjne składy co kosztuje tylko 100zł więcej niż na kopalni jak z azotami też licencyjni maja kolosalną różnice w cenie ach ci prywaciarze 

nie chce mi się szukać tych wszystkich postów co pisałeś że farmazony jak pisałem o dziadowskim węglu z importu, o tym że nawet krajowy po zawieszeniu norm jest gorszy. a teraz byś kolejny raz mógł się samozaorać jak to pięknie @Ulman nie raz pisał, dane z dziś, orzech z pgg 1470PLN za tonę, przy kupnie  nie jest twoje kłamliwe 100pln do ceny 

Koszt towaru
1.470,00 zł
Koszt dostawy
208,09 zł
ŁĄCZNA CENA
1.678,09 zł

a do tego jeszcze trzeba doliczyć 200PLN za dowóz do domu czyli wyjdzie 1878,09 PLn  bo te 208pln to sobie jeszcze PGG bierze za dostarczenie do składu a najbliższy KDW to prawie 70 km, więc najlepiej zjedź na dól, przysyp się węglem i tam zostań, może się odciśniesz jak paproć i będziesz wreszcie coś wart, bo twoje słowa to tyle są warte co pierdolety kaczyńskiego i morawieckiego

Edytowane przez Takeda
  • Thanks 1
Opublikowano

Mieliśmy w kraju kretynów wielu, ale żaden nie dorówna temu.😂 Ja już nie mam siły do tego typa.😂

https://wiadomosci.wp.pl/czarnek-na-tiktoku-jestem-do-waszej-dyspozycji-6889537964988992a

"- Dużo pytań było do mnie i zarzutów po tej wypowiedzi Radka Fogla. Jestem do waszej pełnej dyspozycji. Tylko jeden warunek, zadawajcie pytania konkretne, a nie pytania na zasadzie "nie lubimy Czarnka za jego reformy". Zadawajcie pytania z sensem i z rozumem, a nie oparte na manipulacji i kłamstwie podawanym w niektórych mediach, takich jak TVN - rozkazał szef MEiN w opublikowanym materiale."

Opublikowano
15 godzin temu, Takeda napisał:

o tym że nawet krajowy po zawieszeniu norm jest gorszy

pajac i tyle z ciebie ... gówno wiesz i tyle powiedz z której kopalni oprócz bogdanki sie zle pali albo najlepsze który nie spełnia norm czekam na odp ........... zobaczymy ile inteligencji z ciebie pewna stacja próbowała robić gówno  ale to antypolska stacja jak z ciebie Polak 

W tle zdjęcie ilustracyjne - w miniaturze tweet z materiałem stacji TVN24 / autor: Pixabay/Twitter

A opozycja na zasadzie „nie znam się, ale się wypowiem”, łyknęła to błyskawicznie, drwiąc i ciskając gromy

• Like 2
Opublikowano

Kapitał płynie do Polski. W latach 2021-2022 napływ netto bezpośrednich inwestycji zagranicznych (BIZ) przekroczył 4% PKB. Był więc najwyższy w historii danych o bilansie płatniczym, przebijając nawet napływ sprzed kryzysu finansowego.

jak to? zagraniczne firmy chcą inwestować w reżimie, w którym nie ma "wolnych sądów" i "wolnych mediów"? :D gdzie nie ma demokracji a rządy sprawuje najstraszniejszy w historii świata dyktator? gdzie mordują uchodźców na granicy i zamykają w więzieniach lgbety? w kraju, który jest "pokłócony z całym światem" i do którego nie chcą przylatywać prezydenci usa? a nie, to do niemców nie chcą przylatywać :D 

ogłupiały te zagraniczne inwestory, pewnie oglądają tvp :D 

• Haha 3
Opublikowano
5 godzin temu, nie napisał:

Pewnie właśnie nie oglądają TVP. 🤣 Albo traktują TVP jako kanał gdzie cały czas leci kabaret. Tylko nie do końca rozumieją serwowane tam poczucie humoru.😂

Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

jesli ktos taki jest profesorem to miejsca polskich uczelni w 5 setce swiata nie dziwia .. 

Przypominam że polskie uczelnie są w ogonach rankingów od lat, a nie od teraz za kadencji Czarnka, tak było za Giertycha, za ministrów z PO.

Opublikowano

profesorem nie zostaje sie od razu po szkole sredniej tylko przynajmniej ze 20 lat po studiach trzeba sie produkowac ze studentami..

upadek wyzszego szkolnictwa trwa od poczatku lat 90- a prywatne wyzsze szkoly to juz dno. 

starych pracownikow dydaktycznych uksztaltowal socjalizm a nowych kapitalizm a poziom poszed sie ..

jeden kolega jest wykladowca wysrola- technikum ledwo skonczyl 🤣

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, nie napisał:

Kapitał płynie do Polski. W latach 2021-2022 napływ netto bezpośrednich inwestycji zagranicznych (BIZ) przekroczył 4% PKB. Był więc najwyższy w historii danych o bilansie płatniczym, przebijając nawet napływ sprzed kryzysu finansowego.

jak to? zagraniczne firmy chcą inwestować w reżimie, w którym nie ma "wolnych sądów" i "wolnych mediów"? :D gdzie nie ma demokracji a rządy sprawuje najstraszniejszy w historii świata dyktator? gdzie mordują uchodźców na granicy i zamykają w więzieniach lgbety? w kraju, który jest "pokłócony z całym światem" i do którego nie chcą przylatywać prezydenci usa? a nie, to do niemców nie chcą przylatywać :D 

ile to firm obcego kapitału inwestowało w putinowskiej rosji, w hitlerowskich niemczech czy ostatnio co postawiło na nogi zamordystyczne nadal przecież a ostatnio coraz bardziej chiny?

tak, poziom inwestycji nie jest miarą poziomu demokracji i wcale nie musi niczego udowadniać ponad to że las najszybciej rośnie tuż przed pożarem

kto wyrasta na znaczące siły polityczne najbardziej w Polsce na tej podbudowie miksu propagandowo ksenofobicznego? a no jak nie zdeklarowana antysytemowo, antysocjalnie i .... antydemokratycznie - konfederacja.
Las jeszcze rośnie ale iskry pożaru już się tu i ówdzie tlą a tylko się pogłębia przyzwolenie społeczne na magnaterkę jeszcze większą jaką nam funduje już teraz ..... pisiorki nie zdają sobie sprawy że kopiąc grób demokracji kopią też samym sobie bo wyrośli na demokracji a budują fundamenty antydemokratyczne oparte nie na sile statystyki a na sile a to religii, a to tradycji (która ma tyle znaczeń ilu propagatorów i tyle siły który z nich najsilniejszy) i paru innych o równie zerowej a wręcz ujemnej wartości bzdetach na których w Historii nikt demokracji nie budował a tylko przeciwnie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
11 godzin temu, nie napisał:

A może napisz coś o stracie NBP.

e44b318a53a120d9db0aa110daec172e.jpg

36d817c06c98ddad3360415c62caf1db.jpg

Opublikowano
13 godzin temu, nie napisał:

Niemczy przed 1939 rokiem tez przyciągały zagraniczny kapitał, fabryki powstawały jedna po drugiej - i co z tego wynika ?

Opublikowano
9 godzin temu, dysydent napisał:

ile to firm obcego kapitału inwestowało w putinowskiej rosji, w hitlerowskich niemczech czy ostatnio co postawiło na nogi zamordystyczne nadal przecież a ostatnio coraz bardziej chiny?

tak, poziom inwestycji nie jest miarą poziomu demokracji i wcale nie musi niczego udowadniać ponad to że las najszybciej rośnie tuż przed pożarem

kto wyrasta na znaczące siły polityczne najbardziej w Polsce na tej podbudowie miksu propagandowo ksenofobicznego? a no jak nie zdeklarowana antysytemowo, antysocjalnie i .... antydemokratycznie - konfederacja.
Las jeszcze rośnie ale iskry pożaru już się tu i ówdzie tlą a tylko się pogłębia przyzwolenie społeczne na magnaterkę jeszcze większą jaką nam funduje już teraz ..... pisiorki nie zdają sobie sprawy że kopiąc grób demokracji kopią też samym sobie bo wyrośli na demokracji a budują fundamenty antydemokratyczne oparte nie na sile statystyki a na sile a to religii, a to tradycji (która ma tyle znaczeń ilu propagatorów i tyle siły który z nich najsilniejszy) i paru innych o równie zerowej a wręcz ujemnej wartości bzdetach na których w Historii nikt demokracji nie budował a tylko przeciwnie

5 godzin temu, jahooo napisał:

Niemczy przed 1939 rokiem tez przyciągały zagraniczny kapitał, fabryki powstawały jedna po drugiej - i co z tego wynika ?

ile i jakie zagraniczne firmy budowały fabryki w niemczech w czasach hitlera?

napływ biz pokazuje, że to co patoopozycja i jej media od 8 lat wmawiają swoim wyznawcom, że zaraz będziemy drugą grecją i że wszyscy mają polskę gdzieś, że polska nic nie znaczy gospodarczo i politycznie, że musimy siedzieć cicho pod butem brukseli/niemiec, że to wszystko jest tyle warte co obietnice tuska

miliardy dolarów są w polsce inwestowane ponieważ firmy widzą, że polska jest normalnym państwem z normalnym rządem i dalej będzie się rozwijać i zainwestowane pieniądze będą przynosić zyski

mamy naftoport, który zapewnia nam 100% zaopatrzenia w ropę z dowolnego miejsca na świecie, pis poprzez gazoport  i kontrakty gazowe z usa i gazociąg z norwegii zapewnił nam niezależność gazową od rosji, teraz pis rozpoczyna budowę elektrowni atomowych co przyczyni się do znacznego zmniejszenia wzrostu cen energii w przyszłości

a demokracji jest u nas sto razy więcej niż w zachodniej europie

7 godzin temu, hubertuss napisał:

A może napisz coś o stracie NBP.

czekałem na ten komentarz :D co tak późno?

Opublikowano
6 minut temu, nie napisał:

ale sie uśmiałem.... :D

Opublikowano
25 minut temu, nie napisał:

miliardy dolarów są w polsce inwestowane ponieważ firmy widzą, że polska jest normalnym państwem z normalnym rządem i dalej będzie się rozwijać i zainwestowane pieniądze będą przynosić zyski

Do chwili aż sie okaże, że na Ukrainie dostana lepsze warunki i tańszą energię, że o niższych kosztach pracownika nie wspomnę.🤣 Nie dorabiaj piździe uszu. ani ideologii do biznesu. 

29 minut temu, nie napisał:

Taaaa tylko że PiS trzyma ją w słoikach żeby nie zwietrzała.🤣

30 minut temu, nie napisał:

mamy naftoport, który zapewnia nam 100% zaopatrzenia w ropę z dowolnego miejsca na świecie,

Ciekawe czy to "dowolne miejsce na świecie " wie o istnieniu naszego naftoportu.🤣Ale pewnie już wie i przebiera nóżkami z niecierpliwości, żeby tam ropę rozładowywać.😂

Opublikowano

Donek w stałym związku, a WuC Jarek, TW Balbina, wschodni agent wpływu i szef grupy przestępczej, dla niepoznaki dojną zmianą zwanej, zmienia te koty na potęgę.:)

Opublikowano
33 minuty temu, nie napisał:

teraz pis rozpoczyna budowę elektrowni atomowych co przyczyni się do znacznego zmniejszenia wzrostu cen energii w przyszłości

Sam to wymyśliłeś? Czy może , to cytat? Bo jak cytat, to daj linka do materiału, bo widzę że zapowiada się nieźle,🤣

Opublikowano

kurna-balbina to byl "kolega"prezesa, to on mial taki pseudonim a nie prezes..

pis pamieta o polsce wschodniej i wszystkie elektrownie atomowe tam postawi. dzsiaj prezes mowil o wyrownaniu poziomu rozwoju...

co ja pieprze to chyba z przepracowania 🤣,  3 beda w moich stronach, a na wschodzie to chyba tylko jedna 

w krakowie juz potestuja- co dziwne w kronice pokazuja poslow opozycji ,ktorzy wyczuli okazje do dopieprzenia pis-owi.

brozce niedaleko domu postawia-zeby jej pradu nie braklo..

chloporobotnik sie cieszy- z piwnicy nie wyjdzie bo atom kolo wsi bedzie 😂

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v