Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie próbuj nieudolnie zmieniać  tematu. Najpierw piszesz że przesuną granice potem że jednak nie przesuną . Najpierw że baza ma być po naszej stronie (więc zmiana granicy nie ma sensu) a za chwilę że nikt nie słyszał że maja być po naszej stronie. Nie uważasz że są to wynurzenia człowieka chorego?  

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

No tak napisałem. Trzecia kadencja bez głosowania na PiS. Szybko minie a ludzie może w końcu zmądrzeją...

A gdzie ci zmądrzeją , we francji więcej pkb wydają na emerytury, kraj się zadłuża a oni dalej swoje.

U nas rozdawnictwo wymknęło się spod kontroli przed drugą kadencją PIS

Opublikowano

Rozdawnictwo zawsze prowadzi do patologii i kryzysu. Do dobrobytu dochodzi się pracą  tylko ze ogłupiałe socjalem społeczeństwo nie umie przyjąć tego do wiadomości.

• Like 1
Opublikowano

pakujta sie chlopaki-polska na was czeka-u nas tez chalup pustych o standardzie wschodniopolskim nie brakuje- mozecie spokojnie  w skansenach zamieszkac, mostow i wiaduktow tez nie brak, schroniska dal bezdomnych tez czekaja-przyjelismy milion ukraincow przyjmiemy i was..

1 godzinę temu, mirro napisał:

Jeden kolonizator sprzedał drugiemu, Jak ruscy Alaskę. To się rozumie samo przez się.🤣

No to PiS se tym papierem d.. podtarł. 🤣

to przez was car sprzedal alaske-potrzebowal pieniedzy na odszkodowania za zniesienie pansczyzny.

35 minut temu, galan99 napisał:

Tereny będą pod szczególną ochroną że ludziom tak dopieką , że będą sami uciekać z tych terenów .

tam mysle kogo bym wolal przyjac pod dach ciebie czy onuce ????

wariat kontra psychopata-trudny wybor 🤣

Opublikowano (edytowane)

Wysokie masz mniemanie jeśli sadzisz że bym do takiego galicyjskiego dziadostwa się choćby zbliżył.

To jak to w końcu jest? Pisałeś że tak się u ciebie wszystko rozwija, wszędzie kupuja działki, budują domy i osiedla a teraz piszesz ze dużo pustych starych chałup stoi? Zaraziłeś się czymś od galana?🤣

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Kiedyś kilo ogórków , pomidorów , papryki czy cebuli kosztowało tyle co dziś 1 sztuka .

Warzywa nie zostaną ci na takim wysokim poziomie. cebula jest wyjatkowo droga ale to przeminie. w dodatku to jest warzywo  z poprzedniego sezonu z którego pewnie sporo się sprzedało i cena poszła w górę. Już jednego roku cebula dymka na sadzenie była cholernie droga a teraz chodzi 18-20zł 

Ogórek, papryka, pomidor to można powiedzieć że to nowalijki a te zawsze są droższe, po za tym mniej chyba z białorusi i rosji teraz jest. papryka o tej porze to i tak z importu była .

Z cenami to jest tak zależy gdzie jaką sfotografują. w poprzednim tygodniu pokazywali na tvn na ryneczku marchew po 5zł a na olx znajdziesz i po 1,50zł . tylko nikt nie wspomniał że to był ryneczek w warszawie i tam zawsze będzie drożej niż np w lublinie

Ziemniaki np z tego co obserwuje to są tańsze niż jesienią

Bardziej narzekałbym na spożywkę której nie kupisz na olx taniej prosto od rolnika

2 godziny temu, dsbh napisał:

Głosując na PO 😂 ? To jak z deszczu wpaść pod rynnę. Ani Pis ani PO nie utworzą według sondaży samodzielnie rządu. Czas na zmiany.

Już głosując na PIS myślałem że będzie normalnie a teraz człowiek tęskni za tym co było za PO.

Co ci takiego zmienią te narodowcę ?. Chłopaczkom od kukiza zaświeciły się oczy na kasę to czego się innego spodziewasz po konfederatach ?

Narodowców i ich marsz kupili przelewami na ich fundację i teraz są grzeczni i tańczą jak pis zagra

Jak wygra PO to już nie będzie to co kiedyś bo ludzie są rozpuszczeni kasą i będą musieli tak samo rozdawać żeby się utrzymać przy władzy

Opublikowano
34 minuty temu, Ulman napisał:

Wysokie masz mniemanie jeśli sadzisz że bym do takiego galicyjskiego dziadostwa się choćby zbliżył.

To jak to w końcu jest? Pisałeś że tak się u ciebie wszystko rozwija, wszędzie kupuja działki, budują domy i osiedla a teraz piszesz ze dużo pustych starych chałup stoi? Zaraziłeś się czymś od galana?🤣

nagle bys sobie przypomnial ze tys ukrainiec z dziada pradziada ,,tylko cos ostatnio pobladziles-cos jak volksdojcz..

a co ma jedno do drugie-u was stare chalupy sa zamieszkane przez ostatnich emerytow, ktorych dzieci uciekly w swiat a u nas puste stoja. po co isc w koszty i rozwalac jesli same moga sie zawalic. do tego wielu mieszka w nowych a placi podatek za stare.

twoj ciasny umysl zawiniety  w onuce nie zrozumie cywilizacji ..

Opublikowano (edytowane)

Jak działki sa drogie to stare chałupy równa się z ziemią a w ich miejsce buduje nowe. Nc dziwnego że wy przez pokolenia dziadami jesteście jak macie taką logikę że coś się samo zawali i płacicie za to bez sensu podatki.  Czym się różni podatek za nowe i stare? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

kurna nie dziwota ze polska wschodnia znika w zastraszajacym tempie , jelsi same takie asy jak wy zostaly..

madrzejsi, wyjechali zostali samotni kawalerowie do wziecia..

onuca ty to jestes rozgarniety jak kupa gnoju- mieszkasz w nowym domu a placisz podatek za stary- wy glupi jestescie z natury wiec nie umiecie kombinowac.

ogarek jak tam wnuki na swieta przyjada - siostra z gdanska juz wie ze ja z rodziny wykresliles ?? moze do syna podjedziesz, pomozesz mu pampersy zmieniac-niech chlopak ma choc chwile wytchnienia.

Opublikowano

Taaa, a nowy dom nie jest na mapach i gmina nie wie o jego istnieniu.  Trzeba być niebywałym dziadem i leniem żeby nie chcieć uporzadkować posesji i pozbyć się starego dziadostwa z otoczenia. Takich nierobów i brudasów u nas palcami wytykają a ty piszesz że to taki lokalny przejaw inteligencji w przechytrzeniu gminnego systemu podatkowego.  Nic dziwnego że z takim podejściem toście wielopokoleniowe małorolne dziady małopolskie

Opublikowano (edytowane)

placek to czeka aż mu gmina da na okna ...Dobrze że na drzwi dali to onuco nie zasłania tera ....🤭🤣🤣🤣

potomek bezjajecznego przodka co mu kolmucy dorobili ojca ...temu tak ruskich nie lubi a powinien bo mu ojca zrobili ....😋🤣🤣🤣🤣🤣😜

ale tradycja nie upadła bo zgasi swiatlo jako ostatni placek i zakończy ród placków ...dość nędzy i bidy ...🤭

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

a daj spokój..... jak się nie wstydzą być takimi brudasami to by się chociaż do tego nie przyznawali. Stara chłupa na podwórku bo się nie chce wyburzyć, koczowanie w autokarze z kanapkami na 2 dniowych wycieczkach ale za to panisko bo do Krakowa ma blisko🤣

• Haha 1
Opublikowano

ogarek- twoja historia jest fascynujaca, na trzezwo opowiadasz historie zycia tego goscia co go w lustrze widzisz czy pijesz razem z nim ?? chyba cie dawno parobek nie odwiedzil.  twoja zona to gdzie uciekla i ile lat temu ?? wnuki z duma nosza twoje nazwisko ?? 

onuca-wez sie nie osmieszaj, ty jestes jak ten polglowek- z idiotami moz edyskutowac,gdy znajdzie godnego przeciwnika to ament.......

https://www.onet.pl/styl-zycia/onetkobieta/fala-komentarzy-po-wywiadzie-mentzena-dawno-sie-tak-nie-usmialem-czytajac-wywiad-z/8504pj5,2b83378a

https://bocznadroga.wordpress.com/2014/08/08/grzeda-sokalska/

Opublikowano (edytowane)

Co to jest ament?

Widzisz jakie przestrzenie u mnie? Pierwsze i drugie klasy czarnoziemow po horyzont. Nie to co małopolskie zagonki gdzie miedze zajmują niewiele mniej jak pola. 

Ktoś fotografował stare chałupy i cerkwie. I co dla ciebie z tego wynika?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

gdybys nie byl taki ciemny to bys wiedzial ze i u mnie II klasy madow wislanych nie brakuje 🤣,

to dziwne ze wasze czarnoziemy same rodza a wy ciagnikami na ulice wyjezdzacie bo sie nie oplaci 🤣

w ktorej cerkwi twoich przodkow chrzcili ??? w prawoslawiu  jak wygladaja obrzedy ????

pokazalem ci jak naprawde wyglada ta grzenda bo spod leningradu to nie widac 🤣 

ogarek-tak naprawde to co ty piszesz o innych to jest prawda o tobie-to chyba nawet jakas fachowa nazwe ma...nie wiem czy to sie leczy bo i po co,przynajmniej wtedy jestes szczery..

Opublikowano
18 godzin temu, DTaras napisał:

Nic inaczej się racyl nie zapowiada bo to już nie tylko buty mokre ale jajca do brzucha uciekły. Nie masz takiego co prędko na ciepełko wyciągnie więc się zawiedziesz. Jam zaglosuję na jakiś lokalny komitet albo sposobem dysydenta dam im trzecią kadencję.

jeszcze nie wiem czy oleję te wybory czy jednak zagłosuję przeciw tylko nie ma nikogo liberalnego gospodarczo i jednocześnie nie ciemniaka religijnego a przeciw wszystkim zagłosować się nie da bo jak.
PO się populistyczne zrobiło a i komuchami prześmierdło, konfy nie polecam bo tam i zaczadzielców religijnych i wprost neofaszystów a i wypsnęło się nie raz im co myślą o demokracji tak że wybieranie tego tałatajstwa jest kto wie czy nie bardziej ryzykowne jak od razu zniesienie demokracji i cofnięcie się w ewolucji systemów społeczno politycznych w okolice siedemnastowieczne. Jeszcze może tytuły szlacheckie zechcą przywrócić jako jedyne uprawniające do władzy abo co podobnego.

wiem - nie pomogłem jeśli kto też niezdecydowany ale z samej natury wybory to obstawianie na najmniejsze zło bo wybierami nie nasze sługi a tych których sami sługami będziemy co by nie mówiono to prawa jest właśnie taka.
Pełna demokracja to współrządzenie i wykonawcze w formie np referendalnej a obecne techniki informacyjne umożliwiają wręcz ciągłe tylko taki system polityczny jeszcze nigdzie nie powstał a może nie został jeszcze wymyślony
Tak że doraźność i gdyby nie religijna ciemnota to rzeczywiście na przeczekanie aż coś mądrzejszego się pojawi to taki bajzel w polityce jaki mamy jak do tej pory czyli wszystkiego po trochu skoro poziom głupoty wszędzie jednaki i nie mamy tak na prawdę z kogo wybierać a nam samym współrządzić coraz mniej wolno to PiS powinien za to zapłacić odsunięciem od korytka a Ziobrę to warto by wręcz skazać za objadanie więcej niż jednego korytka bo i prokurator naczalny i minister sprawiedliwości a to jawnie dyktatorskie zapędy gdzie ścigający jest ten sam co osądząjący bo to już jawne samowładztwo gdy ja się konfy obawiam ... no ale tradycje koncentracji, centralizacji władzy zdało by się przerwać bo magnatów to my nie potrzebujemy tutaj po tym jak magnaci polscy doprowadzili do zniszczenia państwa polskiego a oprawcy tych magnatów może i gówni..ni gospodarze byli to jednak właśnie ta "szumowina" lewicowa zdołała Polskę wskrzesić i miejmy to na uwadze w poszukiwaniu kryteriów oceny przydatności elekcyjnej dowolnego delikwenta.
PiS za bardzo "zmagnaciał" nam ostatnio czyli czas najwyższy dać po łapkach bo Historia gotowa się powtórzyć szybciej niż to konieczne

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, jacus napisał:

🤣,

🤣

🤣

ogarek-tak naprawde to co ty piszesz o innych to jest prawda o tobie-to chyba nawet jakas fachowa nazwe ma...nie wiem czy to sie leczy bo i po co,przynajmniej wtedy jestes szczery..

prawda jest taka że to sam pisałeś o sobie ...Ja wiem ze ty byś chciał swoją bidę i kalectwo wcisnąć innym na sile ...Ale nic z tego nędzarzu ...🤭

raczej nikt ciebie nie wyleczy z tego 🤣🤣🤣🤣🤣

Generalnie to nie musisz potwierdzać ze jesteś tym właśnie  co o innych piszesz  🤭

Co ty na tych madach wislanych zbierasz ... Co z tego ze są jak ty posusz na podscialke kobylom  i owieckom tam zbierasz 🤭

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał:

kurna nie dziwota ze polska wschodnia znika w zastraszajacym tempie , jelsi same takie asy jak wy zostaly..

Ogólnie jednak czym mniej ludności na danym terenie, i więcej ziemi wolnej, to gorzej dla regionu ale dla jednostek które zostały lepiej. 

• Like 1
Opublikowano
dsbh napisał:

Po 8 latach mam już dosyć narzekania na Pis. Trzeba dać szansę innym. Niech nastąpi powiew świeżości 😛. A tak serio nie chce mi się już tłumaczyć. W skrócie jedna kadencja i zmiana władzy.

Jak lubisz jak Ci się fotowoltaikę wciska to może Ci się Konfederacja podobać... Przydałaby się zmiana lecz tej możemy nie przetrzymać.

Ulman napisał:

Normalne kraje stawiają na biznes Japonia wyłamała się z pułapu cenowego na ropę z Rosji (dorzeczy.pl)

2 godziny temu, DTaras napisał:

No tak napisałem. Trzecia kadencja bez głosowania na PiS. Szybko minie a ludzie może w końcu zmądrzeją...

Ludzie zmądrzeją? Teraz to grubo pojechałeś🤣

Choćby z czterech stron naparzali do końca trzeba być optymistą. Japonia za bardzo niema wyjścia kolego. To wybór między kupić i mieć a niekupić i oddać Chinom.

mirro napisał:

Przed chwilą, galan99 napisał:

Po wizycie Prezydenta Ukrainy .

Ta wizyta jest zbyt nagłaśniana, aby nie było drugiego dna. Podali zbyt wiele szczegółów i zbyt precyzyjnie miejsca gdzie ma być Prezydent Ukrainy.

Pewno ludzi jedzie odwiedzać na święta. Politykę trzeba robić cały czas i wśród WSZYSTKICH swoich. Niezależnie czy gada po Ukrainsku, Surżykiem czy po rusku. A różnice są zarąbiste bo jak okrągłe pyski przyjechały na wojnę to jak ich Ukrainiec wyzywał myślały, że to Polskie wojsko...

mirro napisał:

Przed chwilą, galan99 napisał:

Aby usprawnić eksport zboża z Ukrainy, w Polsce mają powstać tymczasowe silosy.

I na ciula te silosy, kiedy port nie da rady?🤣

Aby jakoś ludziom wytłumaczyć, że przekop był potrzebny nie tylko na kajaki...

dysydent napisał:

jeszcze nie wiem czy oleję te wybory czy jednak zagłosuję przeciw tylko nie ma nikogo liberalnego gospodarczo i jednocześnie nie ciemniaka religijnego a przeciw wszystkim zagłosować się nie da bo jak.(...)

Mi się nie chce tak długo pisać a i nie potrafię chyba. No w każdym razie podobnie jak nie tak samo to widzę.

Opublikowano
53 minuty temu, DTaras napisał:

Jak lubisz jak Ci się fotowoltaikę wciska to może Ci się Konfederacja podobać... Przydałaby się zmiana lecz tej możemy nie przetrzymać.

Bo to jest właśnie ten przypadek, kiedy ludzie mogą umierać po rowach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v