Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, Pafnucy12 napisał:

i widzisz w jakim błędzie żyjesz? znajdz jakiś organ u mnie który by się nadał.... ech te twoje durne teorie... :D

no ale liczyłem że ze wstązeczka u zetora jeździsz...

watroba-odpada za duzo masz  szwagrow

nerki-pewnie sie nadzadza.

58 minut temu, Ulman napisał:

I tak pewnie wszyscy myślą od Proszowic i Brzeska po Alwernie i Krzeszowice i jeszcze jedno pokolenie będziecie dziadować żeby się doczekać tego zbawcy co kupi te parę mórg. A tak swoja drogą to widać jaki to rozwojowy teren - dziadowałeś przez ileś pokoleń sprzedasz ziemię kasę przepieprzysz i zostaniesz zupełnie z niczym. za***isty pomysł na rozwój😆

dziadowac ?? sprawdz dane statystyczne swojej dziury a nasze- dawaj sredni dochod gminy z jednego obywatela na przyklad.

twoj wsiowy umysl nijak nie pasuje do swiatowego mniemania o sobie..

wyciag slome z butow gdy do mnie rozmawiasz 🤣

13 minut temu, dzikidaniel napisał:

To mnie bawi przy każdej okazji 🤣 mój tata zawsze się śmieje że Gdańsk 30 lat temu miał być zalany bo lodowce stopnieją jak się ociepli, a zalało? Tak samo z ociepleniem klimatu bo w atmosferze są promile CO2, to ja się pytam czy zanim człowiek zaczął CO2 tworzyć to nie było ociepleń klimatu? Kiedyś była walka z dziurą ozonową, teraz mamy dwutlenek węgla, co dalej wymyślą? Niby mądrale jeden z drugim a i tak łykają jak pelikany propagandę...

ojciec pewnie o tym w internecie przeczytal ??? 🤣

dziecko 30 lat temu o zadnych zmianach klimatu nikt jeszcze nie pisal.

dziura zniknela bo freon wycofano z uzytku. 

zmiany klimatu zawsze byly-tylko nigdy nie nastepowaly w takim tempie, do tego gdyby nie czlowiek to wlasnie zaczynala by sie mala epoka lodowcowa.

Opublikowano

Statystycznie to Ty se możesz mieć wysoki dochód.

Ważne co jest faktycznie

Opublikowano (edytowane)

Ja tylko napisałem co zaobserwowałem, dawny zabór pruski to ludzie na +, reszta kraju dla mnie taka powiedzmy neutralna, a jednopokoleniowe warszawiaki i krakusy to zwykłe chamy ;) W Wielkopolsce kilka razy bo jakieś graty byłem i nigdy bez kawy nie wypuścili, a na Żuławach jak byłem, to jak się dowiedzieli, że mam 350km za sobą i tyle samo przed sobą, to powiedzieli, że mam siadać do obiadu ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
18 minut temu, jacus napisał:

ojciec pewnie o tym w internecie przeczytal ??? 🤣

dziecko 30 lat temu o zadnych zmianach klimatu nikt jeszcze nie pisal.

dziura zniknela bo freon wycofano z uzytku. 

zmiany klimatu zawsze byly-tylko nigdy nie nastepowaly w takim tempie, do tego gdyby nie czlowiek to wlasnie zaczynala by sie mala epoka lodowcowa.

Zbyt smarkaty jesteś by do mnie dziecko mówić. To że masz sklerozę nie znaczy że czegoś w szkole nie uczyli, a o zalaniu gdańska uczyli zanim ty na świat przyszedłeś. Tak samo jak dziura ozonowa nie zniknęła (i tak samo w azji dalej korzystają z freonu) tak samo nie zniknie CO2 z atmosfery gdy będzie kolejna walka z jakimś głupstwem o "ochronę" klimatu. No i najlepsze, skąd wiadomo że nigdy nie występowały tak szybko, jak ledwo 100 lat są badania nad klimatem? Z kryształowej kuli to wiedzą?

Wiesz chociaż ile tego dwutlenku jest w atmosferze?

Opublikowano

gdybys dziecko nie wiedzial to  robi sie odwierty w lodzie na pare kilometrow i bada profil,  porownuje sie przyrosty drzew,bada pylki roslin..

ludzie ksiazki pisza od tysiecy lat- sa tam takze wzmianki o pogodzie, pewnie zadnej w zyciu nie przeczytales ale tak jest..

ie jest dwutlenku wegla atmosferze- zapytaj wojka google.

25 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@jacus to typowy mieszkaniec małopolski, całą Polskę przejechałem wzdłuż i wszerz i ci spod Krakowa to najgorsze chamy ... Za to najlepsze mniemanie mam o ludziach z okolic dawnego zaboru pruskiego/niemieckiego ;) 

oczywiscie ze tak....

jestem chamem bo szczerze pisze co o kim mysle -ty jestes zwyklym bajkopisarzem...

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, dzikidaniel napisał:

Wiesz chociaż ile tego dwutlenku jest w atmosferze?

Na tym się zna bardzo dobrze,  :P przed wojną gro ich tam mieszkała razem z bydłem taka była bieda w Małopolsce gazy mieli dzień i w nocy,   :D zresztą nie oszukujmy się, do teraz widać tam jeszcze zacofanie.

Edytowane przez Desperado
  • Haha 2
Opublikowano
23 minuty temu, dzikidaniel napisał:

tak samo nie zniknie CO2 z atmosfery

Oj gdyby znikło CO2 z atmosfery, to by nawet nie zebrał kilograma żyta na hektarze. ;) 

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ja tylko napisałem co zaobserwowałem, dawny zabór pruski to ludzie na +, reszta kraju dla mnie taka powiedzmy neutralna, a jednopokoleniowe warszawiaki i krakusy to zwykłe chamy ;) W Wielkopolsce kilka razy bo jakieś graty byłem i nigdy bez kawy nie wypuścili, a na Żuławach jak byłem, to jak się dowiedzieli, że mam 350km za sobą i tyle samo przed sobą, to powiedzieli, że mam siadać do obiadu ;) 

Małopolanin jak już ci cokolwiek kiedyś da, czy pomoże, to bądź pewien że przy najbliższej okazji ci to wyrzyga i to każdy jeden , no nie cierpię czegoś takiego. A miedze to niby na co tam trzymają? to takie chytre żeby czasem ktoś nie wjechał i nie wyniósł mu ziemi na kołach, bo to jego.   :P

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

dziadowac ?? sprawdz dane statystyczne swojej dziury a nasze- dawaj sredni dochod gminy z jednego obywatela na przyklad.

twoj wsiowy umysl nijak nie pasuje do swiatowego mniemania o sobie..

wyciag slome z butow gdy do mnie rozmawiasz 🤣

Uuuuu musiało cie dotknąć do żywego skoro takie nerwy i uciekasz w dyskusje na poziomie statystyki🤣 A co kogo dochód gminy z obywatela obchodzi jak on nijak do dochodu tego obywatela nie ma odniesienia?  

Taka prawda @jacus dziadowaliście kilka pokoleń , zadnego rozwoju, a teraz wyczekiwanie że ktoś te parę arów kupi i choć przez kilka lat pożyjesz jak człowiek. A co potem? Na etacik,  do mieszkanka w bloku i  dalej dziadowanie. No ale co prawda dziad ale małopolski dziad czyli lepszy dziad😆

53 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Warszawiaki z krwi i kości są ok, najgorsi są ci co 5 lat w stolicy i on jaśnie pan z Warszawy ...

Jak to mój kolega w wawy powiada - są warszawiacy i warszawianie😆

35 minut temu, jacus napisał:

jestem chamem bo szczerze pisze co o kim mysle -ty jestes zwyklym bajkopisarzem...

Ty jesteś z małopolski więc nie jesteś chamem tylko chamkiem

Opublikowano (edytowane)

30 minut temu, Bogdan_ja napisał:

To dzidy z dziada pradziada co tolku nie mają żeby z biedy się wydostać od pokoleń ...Co się dziwić ze to chamstwo i sknery ....taki to kanapki robi jak na wakacje jedzie ...🤭

U nas trochę tego było, ci co się wymieszali na Pomorzu z tutejszymi, to tego już nie widać, ale drugie pokolenie 100% z Małopolski, to wypisz wymaluj to co było z tymi starymi, przekazywanie swoich cech następnemu pokoleniu mają opanowane do perfekcji, a nawet jeszcze większe chamstwo.   xD

Opublikowano
15 godzin temu, Ulman napisał:

Skoro ciebie Roman nic nie interesuje to o czym można z tobą dyskutować?

no uwierz mi ze twoje rejony nie interesują mnie 

15 godzin temu, Ulman napisał:

Z resztą  czuć na kilometr że jak zwykle kłamiesz I żaden  znajomy z Hrubieszowa nie istnieje. 

pytałem cie kiedyś o niego ty powiedziałeś ze nie znasz ...

14 godzin temu, jacus napisał:

onuca ma rownie wielkie pojecie o swiecie jak roman.

a dziękuje ... a może ty masz dziwny punkt widzenia ...  na razie z podróżami to do piet mi nie dorastasz ...  po drugie u ciebie obserwować zwiedzać i dowiedzenia .. ynglisz no ..........     zawsze miałem dziwnych ludzi z polski gdzieś na wakacjach .......... typu poprawno polskich zetorkuw ... a co do czego przyszło to polowali na mnie żebym im kawę zamówił albo pomógł w zakupach .... ale najważniejsza poprawna polszczyzna 

2 godziny temu, jacus napisał:

jak widze motocykliste na cpn to mysle -dawca organow, bedzie dobry material na przeszczep .

o tym właśnie pisałem ... jeździłem na motorze 10 lat i zyje jak setki tys ludzi a stereotyp twój to tylko jeden procent ludzi wiec jacus 

onuca ma rownie wielkie pojecie o swiecie jak roman

twoje pojęcie zwala z nóg 

2 godziny temu, jacus napisał:

jak widze motocykliste na cpn to mysle -dawca organow, bedzie dobry material na przeszczep .

o tym właśnie pisałem ... jeździłem na motorze 10 lat i zyje jak setki tys ludzi a stereotyp twój to tylko jeden procent ludzi wiec jacus 

onuca ma rownie wielkie pojecie o swiecie jak roman

twoje pojęcie zwa

Opublikowano

No właśnie, Nie interesuje cie, nie masz pojęcia co się dzieje a koniecznie chcesz o tym dyskutować i wychodzą śmieszne sytuacje. Nie rozumiem jak można się nie interesować co sie dzieje w innym rejonie Polski lub europy? Przecież mając taka wiedzę człowiek się uczy i rozwija 

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

jesli ty i tobie podobne swiry twierdza ze zmian klimatycznych nie ma to najlepszy dowod na to ze sa 🤣

jacusiu wedykuj się co wpływa na pogodę od wybuchów wulkanów itp prądy morski............ jesteś jak prawdziwy cep z Brukseli który  wierzy ze ograniczenia w Europie coś zmieni Europa odpowiada za 6% emisji 😆 coś zmieni no zamkniemy sie w bance szklanej  może  a tak na razie napychają sobie kasę  takimi jak ty  ........

a powiedz mi jak klimat zmieniał się gdy jeździło się na krowach i koniach to kto za to odpowiadał ? metan z d*py ?

3 minuty temu, Ulman napisał:

No właśnie, Nie interesuje cie, nie masz pojęcia co się dzieje a koniecznie chcesz o tym dyskutować i wychodzą śmieszne sytuacje

nie do koca tak jest ... co ci napisałem ty napisałeś mi o fasolach itp to mnie nie interesuje uprawy czasochłonne itp .....

4 minuty temu, Ulman napisał:

Nie rozumiem jak można się nie interesować co sie dzieje w innym rejonie Polski lub europy?

w sensie co sie dzieje to mnie interesuje  

@ulman nie mam czasu jutro ci napisze ..... skoczyłem nawozy siać ide sie myć i nyny bo staje o 5

Opublikowano

Ano widzisz . Jakbyś się interesował to byś się dowiedział że obecnie fasola to uprawa w pełni zmechanizowana i uprawia się ją dziesiątkami hektarów.  Trzeba się interesować nawet pozornie mało ciekawymi tematami bo nigdy nie wiadomo czy ta wiedza się nie przyda.

Opublikowano

Proponujemy "babciowe", czyli 1500 zł miesięcznie dla każdej mamy, która po urlopie macierzyńskim chciałaby wrócić do pracy — zapowiedział w czwartek Donald Tusk.

przekupiona patologia głosująca na tuska :D :D :D 

Opublikowano
4 godziny temu, nie napisał:

Proponujemy "babciowe", czyli 1500 zł miesięcznie dla każdej mamy, która po urlopie macierzyńskim chciałaby wrócić do pracy

Czyli że co? To dla tych co urodzą po 60 tym roku życia i potem będą chciały wrócić do pracy?🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v