Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

długość przesłuchania to kwestia ilości wiedzy po obu stronach i zależność odwrotna zależy  której stronie tej wiedzy brakuje bo można powiedzieć też - im mniej wie tym dłużej będzie przesłuchiwał

to tak tylko w kwestiach "relatywistycznych"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Skoro ciebie Roman nic nie interesuje to o czym można z tobą dyskutować? Z resztą  czuć na kilometr że jak zwykle kłamiesz I żaden  znajomy z Hrubieszowa nie istnieje. 

Opublikowano

onuca ma rownie wielkie pojecie o swiecie jak roman.

on na swoim zadupiu nie ma innego wyjscia niz przewracanie ziemi ,u nas zawsze mozna czym innym sie zajac,prawie  kazdy rolnik ma drugie zrodlo dochodow .

Opublikowano
13 godzin temu, mirro napisał:

Bo jaja, stopę i wszystko inne już dawno se odstrzelił.😂

coś w tym jest tylko czy aby sam czy mu odstrzelono

au8c1mpnwcrmyksnqhwpoiur1s5uuhgo.png

a jeden taki se nawet sufit zestrzelił na łeb i dalej go na stołku trzymają

powyższe tylko tak btw bo ja z czym innym
nie można Wolskiemu odmówić merytoryki tylko czy jak na publiczny (globalny) zasięg nie jest zbyt daleko idąca?

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

nie można Wolskiemu odmówić merytoryki tylko czy jak na publiczny (globalny) zasięg nie jest zbyt daleko idąca?

Czasami to co opowiada jak se połączę z tym co gdzieś se wyniucham, to aż kumpli boję się spytać czy to prawda.😂 Bo pewnie tez by sie przestraszyli.

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

on na swoim zadupiu nie ma innego wyjscia niz przewracanie ziemi ,u nas zawsze mozna czym innym sie zajac,prawie  kazdy rolnik ma drugie zrodlo dochodow .

Czyli za przeproszeniem h*ja zarabiacie w tych swoich gospodarstwach i musicie dorabiać xD 

• Haha 1
Opublikowano

my lubimy zycie na wysokim poziomie .. a zreszta co z pieniedzy jesli nie umiesz ich wykorzystac..

u nas gospodarstwa maja po 2-3 hektary nikt nawet nie mysli o tym zeby z tego zyc..

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, jacus napisał:

my lubimy zycie na wysokim poziomie .. a zreszta co z pieniedzy jesli nie umiesz ich wykorzystac..

Wiesz, ja nie muszę się tłuc autokarem z reklamówkami i termosikiem xD Jak mam gdzieś jechać to albo pakuję rodzinę w auto albo wsiadam na dwa kółka i jadę gdzie mnie poniesie ;) A zamiast kanapek i termosika wolę dobrą knajpę po drodze xD 

42 minuty temu, jacus napisał:

u nas gospodarstwa maja po 2-3 hektary nikt nawet nie mysli o tym zeby z tego zyc..

U nas już tacy wymarli, albo sprzedali ziemię, albo ją oddali w dzierżawę ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
19 godzin temu, Ulman napisał:

PIS popierają ci których można tanio kupić socjalem. Nikt kto umie liczyć i prowadzi choćby średni biznes nie zagłosuje na tą socjalistyczną swołocz.

niestety zagłosują, jeden za stołek dla siebie albo dla członka rodziny, inny za upatrzona działkę, kolejny za to, że minister przepchnie mu budowę, jeszcze inny za kontrakt i dotacje itd

Opublikowano (edytowane)

Biedny Kowalczyk dziś wmawia, że to wina unii. Tak unia pozwoliła na tranzyt zboża. Ale czy unia miała pilnować by gamonie z pisu pilnowały by to zboże faktycznie jechało tranzytem? Czy unia miała pilnować by zboże techniczne przeznaczone do np spalenia trafiało do młynów czy paszarni? Czy to unia miała pilnować zamiast gamoni z pisu by plombowano tiry czy wyznaczano korytarze tranzytowe do portów? To unia miała pilnować tego co się w naszym kraju dzieje czy pisowski rząd?

49 minut temu, marks50 napisał:

Może w PL naprawiają. Oby ruscy nie uznali nas jako stronę konfliktu. Pis stąpa po kruchym lodzie. Polski ambasador mówi, ze przystąpimy do wojny jak Ukrainie nie bezie szło. Kto wie co oni planują. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Posłuchał ja tego Tuska co on powiada i obiecuje , to powiem od razu , po złym Panie jeszcze , lepszy nastanie .

Bez pokrycia opowiada baje a ludzie klaskają , będzie się działo po wyborach dopiero będzie r...cha .

Nie ma żadnej partii na lepsze jutro , wejdą do sejmu stworzą z kilku partii jakiś rząd byle był . Każdy zechce co innego , bo obiecywał ludowi dobra wielkie .

Prof. Marks o kłamstwie klimatycznym: Klimat zawsze się zmieniał. Dane nt. ocieplenia są fałszowane

Naukowcy postawili się zielonej ideologii. Wolność w Remoncie .

Dlaczego kryzys KLIMATYCZNY to kryzys ROZSĄDKU? Wolność w Remoncie .

OD 3 MIN WSZYSTKO ZAPLANOWANE .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

jesli ty i tobie podobne swiry twierdza ze zmian klimatycznych nie ma to najlepszy dowod na to ze sa 🤣

5 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Wiesz, ja nie muszę się tłuc autokarem z reklamówkami i termosikiem xD Jak mam gdzieś jechać to albo pakuję rodzinę w auto albo wsiadam na dwa kółka i jadę gdzie mnie poniesie ;) A zamiast kanapek i termosika wolę dobrą knajpę po drodze xD 

U nas już tacy wymarli, albo sprzedali ziemię, albo ją oddali w dzierżawę ...

ja tez nie musze.. ty chyba w zyciu nie jechales nowoczesnym autokarem turystycznym ,widziales choc jakiegos na drodze ?? 

w autokarze jedzie sie wygodniej niz w samochodzie osobowym. 

u nas nikt ziemi rolnej nie sprzedaje bo i po co . czekamy az baory przyjada i za gruba kase wykupia 🤣

masz tego swiadomosc ze za gora 20 lat twoje uprawy odejda w sina dal-ze wzgledu na zmiany limatu ?? w koncu wody do podlewania braknie.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jacus napisał:

masz tego swiadomosc ze za gora 20 lat twoje uprawy odejda w sina dal-ze wzgledu na zmiany limatu ?? w koncu wody do podlewania braknie.

To się na banany, pomarańcze albo cytryny przerzucę, zależy jak klimat się zmieni xD 

ja tez nie musze.. ty chyba w zyciu nie jechales nowoczesnym autokarem turystycznym ,widziales choc jakiegos na drodze ?? 

w autokarze jedzie sie wygodniej niz w samochodzie osobowym. 

Czyli nie jeździłeś dobrym samochodem osobowym ... Widziałem nie jeden nowoczesny autokar na drodze, a jak widzę go na parkingu przy CPN to odkręcam manetkę i jadę na następny parking, bo nie chce mi się stać w tych niebotycznych kolejkach do WC xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

ty chyba w zyciu nie jechales nowoczesnym autokarem turystycznym

Jacus, Jacus... tak odnośnie nowoczesności.

tak z ciekawości, co sądzisz o czerwonych wstązeczkach na traktorach? tak niedawno zobaczyłem taka, i się zastanawiam jak nowoczesna Małopolska się na to zapatruje???

Opublikowano

jak widze motocykliste na cpn to mysle -dawca organow, bedzie dobry material na przeszczep .

wejdz do jakiegos i sobie usiadz -wtedy pogadamy..

gdzies po internetach lata jak ksiadz niedawno auto swecil  w monkach...

ja mam swiety obrazek w kazdym sprzecie wiec czerwona wstazeczka odpada.

w 60 na kierownicy pierwszy wlascicel wyryl napis -boze prowadz..

Opublikowano

jak widze motocykliste na cpn to mysle -dawca organow,

i widzisz w jakim błędzie żyjesz? znajdz jakiś organ u mnie który by się nadał.... ech te twoje durne teorie... :D

no ale liczyłem że ze wstązeczka u zetora jeździsz...

Opublikowano
36 minut temu, jacus napisał:

u nas nikt ziemi rolnej nie sprzedaje bo i po co . czekamy az baory przyjada i za gruba kase wykupia 🤣

I tak pewnie wszyscy myślą od Proszowic i Brzeska po Alwernie i Krzeszowice i jeszcze jedno pokolenie będziecie dziadować żeby się doczekać tego zbawcy co kupi te parę mórg. A tak swoja drogą to widać jaki to rozwojowy teren - dziadowałeś przez ileś pokoleń sprzedasz ziemię kasę przepieprzysz i zostaniesz zupełnie z niczym. za***isty pomysł na rozwój😆

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Prof. Marks o kłamstwie klimatycznym: Klimat zawsze się zmieniał. Dane nt. ocieplenia są fałszowane

Muszę się zgodzić chocby po takim samym mianie :) , Niestety całe te klimaty upadajace banki i tak stykaja sie w jednym miejscu BlackRock , w USA juz mówia otwrcie że reset banków jest właśnie steroway przez BlackRock , to oni sterują które banki maja padać i w jakiej kolejności , że waluta elektroniczna będzie bardziej agresywnie wciskana , Rozbicie rolnictwa także będą kluczowe by przejąć znaczne połacie ziemi by mogli sterować ludzmi , ludzie mogą latać samolotem raz na 3 lata , chodzić w podartych łachach w miastach 15 minutowych ale bez jedzenia się nie obędą ,dlatego tak ważne jest dla BlackRock by przejąć jak najwięcej ziemi i sterowac żywnością . 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, marks50 napisał:

Rozbicie rolnictwa także będą kluczowe by przejąć znaczne połacie ziemi by mogli sterować ludzmi , ludzie mogą latać samolotem raz na 3 lata , chodzić w podartych łachach w miastach 15 minutowych ale bez jedzenia się nie obędą ,dlatego tak ważne jest dla BlackRock by przejąć jak najwięcej ziemi i sterowac żywnością . 

no dobra. tylko czemu pis w tym wszystkim tak pomaga im?

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

To mnie bawi przy każdej okazji 🤣 mój tata zawsze się śmieje że Gdańsk 30 lat temu miał być zalany bo lodowce stopnieją jak się ociepli, a zalało? Tak samo z ociepleniem klimatu bo w atmosferze są promile CO2, to ja się pytam czy zanim człowiek zaczął CO2 tworzyć to nie było ociepleń klimatu? Kiedyś była walka z dziurą ozonową, teraz mamy dwutlenek węgla, co dalej wymyślą? Niby mądrale jeden z drugim a i tak łykają jak pelikany propagandę...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v