Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, dysydent napisał:

po pierwsze i fundamentalne to ustalono ponad wszelką wątpliwość w tym i na tym forum że SPRAWIEDLIWOŚĆ NIE ISTNIEJE i jej szukanie to szukanie utopii

A oczywiście że nie istnieje. Dopóki Cię nie dopadnie.🤣

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał:

ustalono ponad wszelką wątpliwość w tym i na tym forum że SPRAWIEDLIWOŚĆ NIE ISTNIEJE i

istnieje , istnieje... tylko znaleźć nikt jej nie może... ale jak odszukają....

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

A oczywiście że nie istnieje. Dopóki Cię nie dopadnie.🤣

kiedy mnie dopadnie a innych przegapi to co to za sprawiedliwość?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, jacus napisał:

chyba kazdy powinien sie domyslic ze to jest zbyt piekne zeby bylo,prawidziwe...

https://www.rp.pl/rynek-nieruchomosci/art19051301-hiszpanskie-pulapki-nieruchomosciowe-czyli-okupas

jak też i to że se za dużo nie poczyta tej rp bo przecież trzeba frajera aby trzy dychy za miesiąc wybulił za jakiegoś propagandowego jednego z wielu szmatławców

"okupas" to dzicy lokatorzy których hiszpański rząd nie potrafi eksmitować choć ja podejrzewam że nie chce bo nie ma w tym interesu politycznego skoro większość nabywców nie ma praw wyborczych w Hiszpanii
oczywiście wiem to skądinąd bo ten link do mnie tylko łapę po kasę wyciągnął

Screenshot 2023-01-13 at 18-07-35 Hiszpańskie pułapki nieruchomościowe czyli „okupas”.png

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

przeczytałem wypowiedź, rozumiem sposób widzenia rządzących w trakcie rozdawania ziemi. w wyidealizowanym przeze mnie świecie, gdzie Temida jest uczciwa, ten system miałby sens, jeśli w perspektywie, założono przekazywanie tej ziemi okolicznym rolnikom, po skończonych umowach dzierżawy z lat 90. byłby to majstersztyk, zabiezpieczyloby to bezpieczeństwo żywnościowe w tamtych latach, ale z myślą ,że gdy rolnicy okrzepną, dokapializjja się, urządza parki maszynowe, zaczną przejmować połacie ziemi porozdawane byle komu. produkcja by pozostała, ale pieniądze zarobione zostałyby w granicach kraju. dałoby to dodatkowy bodziec do bogacenia się warstwy chłopskiej, a chyba tego wszyscy chcemy :)

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Siedzacybyk napisał:

przeczytałem wypowiedź, rozumiem sposób widzenia rządzących w trakcie rozdawania ziemi. w wyidealizowanym przeze mnie świecie, gdzie Temida jest uczciwa, ten system miałby sens, jeśli w perspektywie, założono przekazywanie tej ziemi okolicznym rolnikom, po skończonych umowach dzierżawy z lat 90. byłby to majstersztyk, zabiezpieczyloby to bezpieczeństwo żywnościowe w tamtych latach, ale z myślą ,że gdy rolnicy okrzepną, dokapializjja się, urządza parki maszynowe, zaczną przejmować połacie ziemi porozdawane byle komu. produkcja by pozostała, ale pieniądze zarobione zostałyby w granicach kraju. dałoby to dodatkowy bodziec do bogacenia się warstwy chłopskiej, a chyba tego wszyscy chcemy :)

nie całej warstwy tzw chłopskiej a tylko tej jej części która gwarantuje jak najniższe ceny żywności o akceptowalnej rynkowo jakości. Partacze z żadnej "warstwy" nie powinni się bogacić a powinni wypadać z rynku
skoro już poruszamy się w wyidealizowanej abstrakcji rzeczywistości :)

41 minut temu, mirro napisał:

Oczywiście.🤣

A rozszyfrowanie skrótu to. "Prawo im Lotto"🤣

a ten drugi akronim to tylko na wewn użytek tylko do tajnej części statusu partii i ew do ulotek agitujących do członkowstwa

Opublikowano (edytowane)
    OD ROKU 1990 DO DZIŚ WSZYSTKO W h*j ZNISZCZONO W IMIĘ DEMOKRACJI I PRAWORZĄDNOŚCI DLA DOBRA UNII.
W latach 70-tych i 80-tych wybudowano 557 nowych przedsiębiorstw, w tym:
- 71 fabryk,
- 18 zakładów mięsnych,
- 16 fabryk odzieżowych,
- 14 chłodni,
- 10 zakładów elektronicznych,
- 10 fabryk mebli,
- 9 zakładów hutnictwa żelaza i metali nieżelaznych,
- 9 elektrociepłowni,
- 7 elektrowni,
- 7 fabryk samochodów i ich części,
- 5 cementowni,
- 5 kopalni węgla kamiennego.
To zbudowano w okresie Gierka:
- Dworzec Centralny w Warszawie,
- Fabryka Samochodów Małolitrażowych w Tychach,
- Huta Katowice,
- Trasa Katowicka, czyli "gierkówka",
- Trasa Łazienkowska w Warszawie,
- Kombinat Paliwowo-Energetyczny Bełchatów,
- Rafineria Północna Gdańsk,
- Kopalnie: Borynia, Śląsk i Trzydziestolecia PRL,
- Elektrownie: w Dolnej, Kozienicach, Rybniku,
- Huta miedzi w Głogowie,
- Kopalnia miedzi w Rudnej,
- Zakłady Azotowe Włocławek.
Zbudowano prawie w całości polską energetykę, w tym elektrownie węglowe – Bełchatów (4400 MW), Kozienice (2600 MW), Jaworzno III (1200 MW), Dolna Odra (1800 MW), Rybnik (1800 MW), Połaniec (I blok) – oraz wodne w Żarnowcu (700 MW) i Włocławku (160 MW), które wciąż dostarczają połowę zużywanego w Polsce prądu. W ciągu 30 lat, które minęły od tego czasu, wybudowano tylko jedną elektrownię (o mocy 4400 MW).
Wybudowano prawie 2 miliony mieszkań czynszowych. Były to całe osiedla i mieszkania które Polacy mogli wykupić za grosze i zostać właścicielami, one też zostały wybudowane za Gierka .
Ps. Chętnie posłucham o sukcesach któregokolwiek z rządów po rzekomo "odzyskanej wolności" po 1989 roku ...???
Brak dostępnego opisu zdjęcia.
Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

- 14 chłodni,

A wiesz ile tych chłodni wybudowano po 1990 roku?  A wiesz ile z nich już upadło? A może choć przypuszczasz ile upadnie w tym roku?🤣

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:
    OD ROKU 1990 DO DZIŚ WSZYSTKO W h*j ZNISZCZONO W IMIĘ DEMOKRACJI I PRAWORZĄDNOŚCI DLA DOBRA UNII.
W latach 70-tych i 80-tych wybudowano 557 nowych przedsiębiorstw, w tym:
- 71 fabryk,
- 18 zakładów mięsnych,
- 16 fabryk odzieżowych,
- 14 chłodni,
- 10 zakładów elektronicznych,
- 10 fabryk mebli,
- 9 zakładów hutnictwa żelaza i metali nieżelaznych,
- 9 elektrociepłowni,
- 7 elektrowni,
- 7 fabryk samochodów i ich części,
- 5 cementowni,
- 5 kopalni węgla kamiennego.
To zbudowano w okresie Gierka:
- Dworzec Centralny w Warszawie,
- Fabryka Samochodów Małolitrażowych w Tychach,
- Huta Katowice,
- Trasa Katowicka, czyli "gierkówka",
- Trasa Łazienkowska w Warszawie,
- Kombinat Paliwowo-Energetyczny Bełchatów,
- Rafineria Północna Gdańsk,
- Kopalnie: Borynia, Śląsk i Trzydziestolecia PRL,
- Elektrownie: w Dolnej, Kozienicach, Rybniku,
- Huta miedzi w Głogowie,
- Kopalnia miedzi w Rudnej,
- Zakłady Azotowe Włocławek.
Zbudowano prawie w całości polską energetykę, w tym elektrownie węglowe – Bełchatów (4400 MW), Kozienice (2600 MW), Jaworzno III (1200 MW), Dolna Odra (1800 MW), Rybnik (1800 MW), Połaniec (I blok) – oraz wodne w Żarnowcu (700 MW) i Włocławku (160 MW), które wciąż dostarczają połowę zużywanego w Polsce prądu. W ciągu 30 lat, które minęły od tego czasu, wybudowano tylko jedną elektrownię (o mocy 4400 MW).
Wybudowano prawie 2 miliony mieszkań czynszowych. Były to całe osiedla i mieszkania które Polacy mogli wykupić za grosze i zostać właścicielami, one też zostały wybudowane za Gierka .
Ps. Chętnie posłucham o sukcesach któregokolwiek z rządów po rzekomo "odzyskanej wolności" po 1989 roku ...???
Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Zniszczenie polskiej gospodarki było głównym warunkiem aby Polska mogła wejść w struktury zachodu. Jaruzelski oddał nasz kraj  pod buta rotschilda w 89 roku.

• Thanks 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v