Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, jacus napisał:

a ty pojedz wogole 😂

dziecko drogie ja mam autostrade blizej niz lotnisko-pare km blizej ale zawsze. gdy wystatujesz to jedziesz a czas szybko mija, 20 godzin ?? chyba z twojej wsi.

I co na stopie tam stoisz 😂😂😂

Opublikowano (edytowane)

no autostrada na rowerze tomus to bys dlugo nie pojezdzil 😂, ja rowerem to po wsi jezdze. to juz nie na moje zdrowie. pamietaj gdy jedziesz za kierownica samochodu to raczej sie po okolicy nie rozgladaj.

autostop juz wyszedl z mody.. mialem do wilna jechac ale stara woli budapeszt. jak bedzie kiedys kurs na mazury to moze sie gdzies spotkamy? do augustowa mozesz chyba przyjechac ?

kurna slonce wychodzi - trzeba cos popracowac.

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, jacus napisał:

no autostrada na rowerze tomus to bys dlugo nie pojezdzil 😂, ja rowerem to po wsi jezdze. to juz nie na moje zdrowie. pamietaj gdy jedziesz za kierownica samochodu to raczej sie po okolicy nie rozgladaj

Miałem na myśli rower który waży 270kg i ma 100 KM mocy xD I można nim pojechać w Bieszczady, Karkonosze czy na Mazury ;) a wrażenia są dużo ciekawsze, niż z siedzenia w autokarze z kolanami pod brodą xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Nie kto a co. Kupili rudę z ZSRR na lewo i potem tytan latał wzdłuż granic macierzy. I co z tego? Tak się ruskie nauczyli tytan obrabiać, że rolls royce robi silniki , których ruskie nie potrafią. Większość ich samolotów to kopie całych maszyn lub koncepcji. Wiesz czemu ruskie zegarki są najlepsze? Bo najszybsze. Przenosząc to na samoloty - wiesz czemu ił - 62 jest lepszy od VC-10? USA wycofało wahadłowce to w ramach MIĘDZYNARODOWEGO projektu latał ruski i francuski sprzęt. Teraz w Stanach masz kilka prywatnych firm zdolnych do wynoszenia ładunków oraz ludzi a w kacapskiej federacji nadal jeno Bajkonur... Ostatnio im coś grubo tam nie poszło z resztą. Dlaczego, powiedz, amerykańce mieli lepszych Niemców?

A czemu buran zepsuty? W bambuko ich zrobili z osłonami termicznymi i wahadlowiec wrócił ale się deko przypalił...

Tomasz0611 napisał:

Bo Rosyjskie rakiety są lepsze, niż amerykańskie wahadłowce ;) amerykańska technologia była tak dobra, że 2/5 wahadłowcow się rozleciało ;)

A ile lotów wykonały? Tak. Były katastrofy i dlatego trzeba było już to odpuścić. Ruskie jako jedyni w 2011 roku mieli nośnik. Teraz lata dragon od muska a i dłubią coś przy SLS. Stacja jest już stara i czas budować nową. Prawda jest taka, ze jak się dogadają z Indiami, może Chinami, to ruskie będą na nią latać sobie tylko popatrzeć...

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Miałem na myśli rower który waży 270kg i ma 100 KM mocy xD I można nim pojechać w Bieszczady, Karkonosze czy na Mazury ;) a wrażenia są dużo ciekawsze, niż z siedzenia w autokarze z kolanami pod brodą xD

zakladam ze nie masz zony -bo z tylnego siedzenia to duzo nie zobaczy, zreszta czoperami to stare dziadki jezdza 😂.

ekrany to chyba w polsce sa masowe-w innych krajch to wyjatkowo sie spotka.

autokarem chyba w zyciu nie jechales -twoja wiedza zatrzymala sie na autosanie ??

Opublikowano (edytowane)

nie wiem dlaczego ale notka z neta wywołała u mnie wybuch śmiechu

"Instytut Wojskowy Narodowego Uniwersytetu im. Tarasa Szewczenki w Kijowie uruchomił pierwszy w historii Sił Zbrojnych Ukrainy kurs dla kapelanów wojskowych; słowo wstępne wygłosił rabin "

w sumie na Ukrainie rządzi komik zatem oczekuję jeszcze lepszych wrzutek z tamtej "krainy"

i jeszcze jedno co akurat w Polsce może być potraktowane jako makabreska z rodzaju czarnego humoru
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/makabryczne-odkrycie-cztery-tony-martwych-kotow/71k4mr4

azjaci

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

zakladam ze nie masz zony -bo z tylnego siedzenia to duzo nie zobaczy, zreszta czoperami to stare dziadki jezdza 😂.

A czy ja gdzieś napisałem że czoperem jeżdżę?? 

Opublikowano (edytowane)

z motocykli jedynie sensowne praktyczną wartość mają jakieś skuterki motorowerki czy podobne jakimi biedota jeździ bo nie stać na coś droższego co ma dach i z natury ciut więcej pali. inne motocykle to tylko domena szpanerów i tzw .... no jak zwanych? bo zapomniałem, hipsterów? czy jest jeszcze adekwatniesze słowo? chyba jest ale... no zapomniałem
takie bardziej od hipsterów zbliżone do "poebańców" ale o mniejszym wydźwięku pejoratywnym

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

widziałem a bardziej dużo wcześniej a najczęściej tylko usłyszałem takiego jednego co jakimś jednośladowym "bombowcem" jechał gulgoczącym prymitywem niewyciszonego silnika w dobie gdy miarą kultury pracy silnika jest minimum hałasu jaki wytwara i jest to miara doskonałości technologicznej a nie odkręcanie tłumika aby jak najgłośniej...; otóż se jechał takim "gulgaczem" jakiś poeb a że poeb totalny to jeszcze sobie radio zamontował czy jaki odtwarzacz i se muzykę puszczał na ful zamiast wyciszyć silnik... no rozglądałem się odruchowo za jakim kijem by mu w koło rzucić albo w łeb przypalić bo autentyczną odrazę instynktowną tacy u większości budzą.

za kogo toto się ma że kilka tysięcy innych musi znosić łomot tej prymitywnej maszyny bo się jednemu chce słuch sobie przytępić bo mózgu już nie ma czego

są inne sposoby kanalizacji agresjii do tego mniej ryzykowne bo często ktoś jakiegoś kija znajduje i nawet wygląda to na zwykły wypadek ;)

Prezydent Duda podał rękę dla Tuska
Biden Mu kazał czy On tak sam z siebie?

link tylko dla porządku bo artykuł to głównie chała i szkoda czasu czytać bo pospolite bzdety wszędzie powszechne że aż już nudne no ale wypada źródło podawać gdzie wyczytałem
https://www.wprost.pl/polityka/11109181/to-zdjecie-przejdzie-do-historii-donald-tusk-i-andrzej-duda-na-jednym-obrazku.html

cytując klasyka z filmu "Sami Swoi" - "tam się musiało coś stać!"
https://www.wprost.pl/_thumb/c3/23/3537c4e93629751a7e486458a927.jpeg :o
xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

nie wiem dlaczego ale notka z neta wywołała u mnie wybuch śmiechu

"Instytut Wojskowy Narodowego Uniwersytetu im. Tarasa Szewczenki w Kijowie uruchomił pierwszy w historii Sił Zbrojnych Ukrainy kurs dla kapelanów wojskowych;

Czyżby polska myśl wojskowa zjednoczonej prawicy?

Opublikowano

odkad sprzedalem motocykl to mam jaknajgorsze mniemanie o motocyklistach 😂.

dawcy organow to najlepsz eokreslenie- chco wypadki sa zwykle z winy czterokolowcow...

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Są inne motocykle, niż ścigacze i czopery, widać jak znasz temat ;) 

jedyne motocykle ktore mnie interesuja to takie

image.jpeg.fc05a8b6c639b58a7eedec4e6774c1b1.jpeg

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jacus napisał:

w cywilizowanych rejonach to nic dziwnego- niejeden taki po okolicy jezdzil.

Widać jaki rejon, taka cywilizacja ;) Z 20 lat już takiego pojazdu na oczy nie widziałem ;) Nawet na Podlasiu byłem na wycieczce swoim "rowerem" i takiego cuda tam nie widziałem xD 

Opublikowano

no patrzcie; polski dowcip chcą ukraść - ten o spokoju na polsko chińskiej granicy

"— Chcielibyśmy spotkać się z Chinami — powiedział Wołodymyr Zełenski podczas konferencji z premierem Hiszpanii Pedro Sanchezem."

Opublikowano

na zadupiach to niepelnosprawni nawet z domu nie maja jak wyjsc a co dopiero gdzies jechac..do sklepu po piachu nie pojedzie. do cywilizacji ?? po co i za co ..

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, jacus napisał:

na zadupiach to niepelnosprawni nawet z domu nie maja jak wyjsc a co dopiero gdzies jechac..do sklepu po piachu nie pojedzie. do cywilizacji ?? po co i za co ..

A to myślisz, że tylko u was pod Krakowem asfalt wynaleźli ?? xD 

A no tak, zapomniałem, u nas jak się wychodzi z domu to jest podwórze, a wy wychodzicie na pole xD Ale uwierz mi, nie w całym kraju zamiast podwórka mają pole ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v