Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Człowieku, czy tobie meteoryt spadł na baniak? Wiesz w jakim wieku są emeryci co im odebrano emerytury? Wiesz kim są ich dzieci i wnuki że pieprzysz takie farmazony? Jaki wpływ na całość władzy mają ci co przychodzą na manifestacje? Jakie lobby stanowią? Jakimś zasady jednak muszą obowiązywać, Tym bardziej że zabrano im emerytury ustawą a nie wyrokiem sądu, gdzie np. dowiedziono ich haniebnej działalności.

Proletariat został porządnie zastaszony i teraz pod deklem się pojebało tym bardziej że ciemnota nie rozumie że UB i SB ma obecnie tak samo działające odpowiedniki. Niewiedza + propaganda+ paranoja i galan gotowy i to w setkach tysięcy jeśli nie milionach. A potem te miliony głosują  w wyborach...   

Opublikowano (edytowane)

idąc dalej można za kilka lat obecną władze oskarżyć o totalitaryzm i wszystkim członkom parti dać emeryture minimalna , choć sam bym w referendum był za .

8 minut temu, Ulman napisał:

Jak taki jesteś obeznany to walnij tu wykład jak się sprawy w Chinach mają. Wszak to ty stwierdziłeś że nic nie wiem  o Chinach i że zamineli tak jedną prowincję  bo za dobrze im szło.  Daj materiał na poparcie tych śmiałych twierdzeń zamiast odbijać piłeczkę 

własnie chodzi o to żebyś sam doszedł do wiedzy jakiejkolwiek przeszukując informacje 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

masz duzo czasu- wiec poogladaj fimy dokumentalne na roznych kanalach sat tv i zobacz jaka maja wolnosc np.ujgurzy, tybetanczycy, co sie dzialo w hong-kongu, 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Bo uważasz że tak trzeba 

Normalnie taki los chłopa. Tanio oddać, bo Pan tak chce

ale to chyba genetycznie wkodowane czy jak?
no popatrz z jakiej litery tego pana tytułujesz

55 minut temu, jahooo napisał:

Tu się zgadzam - należałoby najpierw uznać, że działalność SB była zbrodnicza, ale nawet to nie skazuje wszystkich pracowników na potępienie. Większości SS-manów włos z głowy nie spadł, nawet emerytury wojskowe brali  RFN. Czy to było sprawiedliwe - nie wiem. Nie można karać wszystkich tak samo tylko za to, że pracowali w jakiejś instytucji. W ten sam sposób można by pozbawić emerytur wszystkich co należeli do PZPR, ZSL i SD za komuny. Tylko czy to będzie miało ręce i  nogi ??

przecież nikt emerytur nie pozbawia dawnych aparatczyków zdrady a tylko obniża wcale nie poniżej poziomu jaki bierze większość z ich ofiar. Przecież pokomunistyczna historia Polski jawnie kpi z uczciwości i sprawiedliwości a przede wszystkim jest przykładem nieskuteczności właściwej wszystkiemu co państwowe.
Przecież mamy w ostatnich dziejach niemal instruktaż - jeśli nadejdą rządy zdrady, oprawców własnego narodu i ogólnie antyludzkich bydlaków to śmiało się do nich można przyłączać bo gdzie jak gdzie ale w Polsce konsekwencji ŻADNYCH nie będzie bo przecież nawet nie zabroniono członkom tych partii zajmowania stanowisk publicznych.

teraz oczywiście grubo za późno karać te resztki niedozdechlaków co się im jeszcze przytrafiło dożyć a i to niewłaściwych bo służby to działalność bardziej zawodowa niż polityczna przynajmniej z umowy o pracę jaką przecież dobrowolnie podpisywali ale nie redagowali. Ukarano miecz a nie rękę bo taki Kwaśniewski był dwie kadencje prezydentem a to już kpina gdy coś takiego jest nazywane zmianą polityczną w Polsce. Mieliśmy co najwyżej kosmetykę ustrojową  a nie zmianę nawet nie gospodarczą bo komuchy same zaczęły prorynkowe reformy wprowadzać i nawet lepsze pod wieloma względami wymyśliły jak te które rzeczywiście wprowadzono.

jeśli pis obecnie jakieś piotrowicze po stanowiskach "panów" obsadza a profesjonalistów zawodowych karze to daje to obraz jak rozumie/szanuje profesjonalizm i jak to wróży... e tam wróży, to przecież już jawnie widać; zbyt mądrzy, pracowici i skuteczni są przez pisdzielców postrzegani jako zagrożenie bo byle szemrak może się do partii zapisać ale do służb byle kogo nie brali a tym bardziej na wyższe stanowiska i rzeczywiście tych bez wyroku sądu karać to jak pokazać że się nie czuje na siłach intelektualnych aby z takimi cokolwiek przed sądem wygrać
o taki syndrom znienawidzonego pana ale i tak z dużej litery jak z Pafnucowego posta

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

no popatrz z jakiej litery tego pana tytułujesz

to nie przez szacunek, a jedynie by Pańskość tegoż podkreślić, bo taki per pan to każden z nas...

Opublikowano (edytowane)

a powinieneś napisać

6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

to nie przez szacunek, a jedynie by Ppańskość tegoż podkreślić, bo taki per pPan to każden z nas...

aby to na przepraszanie za to kim jesteśmy nie wyglądało
ważniejszy jest szacunek do samego siebie niż kogokolwiek innego

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

przecież nikt emerytur nie pozbawia dawnych aparatczyków zdrady a tylko obniża wcale nie poniżej poziomu jaki bierze większość z ich ofiar.

Są jakieś ofiary kobit co w wydziałach paszportowych pracowały? Są ofiary tych od systemu PESEL? Oni też mają się wstydzić swojej działalności? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

akurat w wydziałach paszportowych jeśli na decyzyjnych stanowiskach to jak najbardziej, podpisywały decyzje odmowne przecież we własnym imieniu których w wolnym kraju nie wolno by im było podpisać
jeśli przez głupotę to mamy głupotę nagradzać? a jeśli świadomie to tym bardziej

to tak samo destrukcyjna działalność i antywolnościowa za którą pluję na współczesnych urzędasów tylko dla tego że są urzędasami ale by to wytłumaczyć musiał bym się kolejny raz powtórzyć co nie raz już wcześniej... może powtórzę ale jeszcze nie przy tej okazji bo niewarta

urzędy paszportowe to był taki sam o ile nie skuteczniejszy aparat presyjny jak zomo i ... co tam?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Proletariat został porządnie zastaszony i teraz pod deklem się pojebało tym bardziej że ciemnota nie rozumie że UB i SB ma obecnie tak samo działające odpowiedniki. Niewiedza + propaganda+ paranoja i galan gotowy i to w setkach tysięcy jeśli nie milionach. A potem te miliony głosują  w wyborach...   

Komu się pojebało to widać, napisz no dokładnie w liczbach popartych linkami ilu księży zabiły służby od 2016 roku w czasie ,,totalitarnego" rządu PIS?ilu opozycjonistów siedzi w więzieniach za działalność polityczną, ilu zaginęło bez wieści, ilu zabili ,, nieznani sprawcy"-?

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Powiem tak mojej babki brat siedział w jednej celi z Michnikiem za działalność w Solidarności .

Michnik był o wiele lat młodszy to zrobił karierę jak , każdy wie .

Babki brat powiadał jak wyszedł z więzienia , oszukali nas .

Tak bo , SB nigdy nie nie odeszli od  władzy .

Teraz jak rudy zapowiadał że jak dojdzie do władzy , przywróci im emerytury odebrane . To będzie powrót wielkiej komuny w Polsce .

Jak widać było na  manifestacjach SB jest tysiące , wierni zasadom do końca . Tak samo ich dzieci będą i wnuki .

Jak Ty sobie wyobrażasz wszystkich wyrzucić a zastąpić ludźmi z ulicy ?

Nazwa się tylko zmieniła a robią dokładnie to samo co im zlecą politycy w danym czasie rządzący.

oszukali czyli co ?, mieli wszystkie kierownicze stanowiska zapychać ludźmi kompletnie zielonymi i to miało funkcjonować ?

I bardzo dobrze że im przywróci emerytury które im należały za przepracowane lata. Nie zmienia się zasad od tak

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, mirro napisał:

A te zwykłe urzędniczki, nie na kierowniczych stanowiskach? Te od ksero też? A żołnierze WOP? Bo przecież ich też wrzucono do wora?

ja urzędasów nie lubię dla zasady i mnie o to nie pytaj bo powinien każdy wiedzieć czy podtrzymuje machinę opresyjną czy nie i powinien się liczyć że za dobrowolne przystępowanie do tej machiny może być kara no i znasz moje podejście do faktu istnienia sprawiedliwości

a czekaj, o WOP jeszcze pytasz, no na pewno by strzelali do tych którzy nie dostawszy paszportu... ale nie wiem komu tam poograniczali bo jeśli tylko dowódcom to ok jeśli szaraczkom to przesada no chyba że który jednak strzelił w plecy swojemu ale tego nie dokopie bo tajemnica wojskowa tak że... a wiesz - za trudne pytanie na od choc odpowiedź przynajmniej w kwestii wojsk zetki nie mam wątpliwości bo zawodowych już tak znaczy po łbach bez wyjątku stopnia wszak dobrowolnie się przyłączyli do wspomagania opresji na własnym narodzie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

za dobrowolne przystępowanie do tej machiny może być kara

tylko czy każdy przystępujący świadom tego że robi źle?

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, racyl napisał:

bo nie na się na to patrzeć co tam wyprawiają

Podobno nie patrzysz to o co biega, a jak patrzysz a nie możesz to wyłącz telewizor lu b przełącz na tefałeny, tam jest ,,cała prawda całą dobę" (jak się pomylą)

Edytowane przez witejus
Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Tu się zgadzam - należałoby najpierw uznać, że działalność SB była zbrodnicza, ale nawet to nie skazuje wszystkich pracowników na potępienie. Większości SS-manów włos z głowy nie spadł, nawet emerytury wojskowe brali  RFN. Czy to było sprawiedliwe - nie wiem. Nie można karać wszystkich tak samo tylko za to, że pracowali w jakiejś instytucji. W ten sam sposób można by pozbawić emerytur wszytskicj, co należeli do PZPR, ZSL i SD za komuny. Tylko czy to będzie miało ręce i  nogi ??

Była zbrodnicza, ale ogólnie legalna w tamtym systemie. Ludzie się rodzili w PRL, i służyli w służbach legalnie działających. Karanie ich za to, to tylko populistyczna zagrywka. W państwie praworządnym raczej nie powinna mieć miejsca, bo prawo niby nie działa wstecz... Ktoś kiedyś chyba powiedział, że jak ich nie powiesiliśmy podczas rewolucji to teraz trzeba płacić co się należy według prawa. 

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Podobno nie patrzysz to o co biega, a jak patrzysz a nie możesz to wyłącz telewizor lu b przełącz na tefałeny, tam jest ,,cała prawda całą dobę -(jak się pomylą)

ja mam tyle tvn co w faktach ,

Nie na darmo Kaczyński przejął tvp zaraz po wygranych wyborach żeby ludziom przedstawiać swoją rzeczywistość i robić wodę z muzgu. Dobrze wiedział że afery będą i jak tvp pokazywałaby i mówiła jak za czasów PO o ich aferach to od razu zmiotłaby PIS od władzy.

Nawet ślepy to zauważy po co PIS Tvp

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, witejus napisał:

Podobno nie patrzysz to o co biega, a jak patrzysz a nie możesz to wyłącz telewizor lu b przełącz na tefałeny, tam jest ,,cała prawda całą dobę" (jak się pomylą)

Wyłączyć może, ale płacić na to musi...... 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Pafnucy12 napisał:

tylko czy każdy przystępujący świadom tego że robi źle?

powtarzam jeszcze raz - czy głupota zasługuje na profity, czy tłumaczy i broni przed profitów odebraniu? bo przecież o to tylko chodzi, nikt głodem nie morzy bo goło i boso nie puszczono  coś tam dostają i wcale nie minimum socjalne
Ty byś tyle nie dostał za to że byłbyś rolnikiem w tamtym czasie a z kogo większy pożytek?

powtarzam też i to - szanujmy samych siebie przede wszystkim i jeśli zrobimy to uczciwie to trafniej ocenimy o kim pan przez duże czy małe p pisać

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

no to zależy czy to już choroba, czy tylko dziedzictwo... 😄

tnie mi się internet jak by mnie od dostawcy odpinało bo ruter po wifi łączy i tak trochę niezbornie odpowiadam

ilekroć upload mam na pełne pasmo tak się dzieje i muszę co nieco podłubać by sprawdzić czy to u mnie czy u dostawcy ina jakiś czas ... no nie szybko mogę na zapytania odpowiadać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

czy głupota zasługuje na profity

no to zależy czy to już choroba, czy tylko dziedzictwo... 😄

Opublikowano
14 minut temu, racyl napisał:

I bardzo dobrze że im przywróci emerytury które im należały za przepracowane lata.

Racja racuch, pałowanie i ogólnie katowanie ludzi to ciężka praca,można się spocić, należy się suta emerytura.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v