Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

ja bym im trochę alko zapodał trochę drętwi  ... a przepraszam to dlatego żebyś to wyłapał  

kiedy ? 

Dokładnie nie wiem. Jakoś tak parę milionów lat temu. Węgiel dzięki temu jest 

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

została złamane prawo bo jeśli idziesz do konkurencji to nie możesz iść od tak jest ustawa 6miesiecy przeciw działania konkurencji 

Byli pracodawcy znieśli zakaz konkurencji u tych dziennikarzy, którzy przeszli do TVP. Trochę dziwny przypadek bo do tej pory to się nie zdarzało. Holecka sama zrezygnowała z tego i tym sposobem od razu pojawiła się w innej telewizji. Natomiast nowy prezes TVP został prezesem praktycznie w tym samym czasie co zatrudnieni dziennikarze w TVP.

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Dokładnie nie wiem. Jakoś tak parę milionów lat temu. Węgiel dzięki temu jest 

kiedyś drogi kolego nie było takich grzybów które rozkładały materie   dlatego robił się węgiel teraz to amba fatima  a nie ciepły klimat 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Jedna z gazet która widziała zwycięskich Ukraińców pod Moskwą, skoro jest tak źle to skąd wysyp rosyjskich racji żywieniowych w zdobytych przez Ukraińców pozycjach(nasi wojskowi twierdzą że nawet całkiem zjadliwe,są testy tego jedzenia w polskim wydaniu)

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, ws71 napisał:

skoro jest tak źle to skąd wysyp rosyjskich racji żywieniowych w zdobytych przez Ukraińców pozycjach

Zależy kiedy weszli do walki i czy nie rozwalili im tyłów. Zapas na trzy doby walki masz na plecach, na następne szef kompanii, logistyka batalionu. Jak im dali na tydzień, to i tak chyba nie liczyli że przyjdą po następne, bo pewnie nie było mowy o przeżyciu.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Ło matko. Toż to wspaniała wiadomość. A już miałem na policję zgłaszać zaginięcie.:lol:

ale by żeś narobił
przeczuciem uciekła przed "osiłkami nowej władzy" z tvp na długo zanim tam weszli i widok mundurowych co jeszcze o Nią pytają jeszcze by się jaką traumą skończył

no aż takiej wierności z powieścią to może nie oczekujmy ;)

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

no aż takiej wierności z powieścią to może nie oczekujmy ;)

Już widzę jak zarzuca Sakiewiczowi na baniak białą chustę i krzyczy do kamery -"Mój ci on, mój":lol:

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Zależy kiedy weszli do walki i czy nie rozwalili im tyłów. Zapas na trzy doby walki masz na plecach, na następne szef kompanii, logistyka batalionu. Jak im dali na tydzień, to i tak chyba nie liczyli że przyjdą po następne, bo pewnie nie było mowy o przeżyciu.

Ponoć w blokhauzach zdobytych przez Ukraińców  jedzenia,amunicji mieli mieć na 3 tyg okres walki w zupełnym okrążeniu 

Opublikowano (edytowane)

https://next.gazeta.pl/next/7,168930,30556487,niemiecki-politolog-polska-powinna-miec-dostep-do-bomby-atomowej.html

"Jeżeli Amerykanie odwrócą się od Europy, to straci ona atomowy składnik systemu odstraszania. Na kontynencie pozostanie co prawda brytyjska i francuska broń atomowa, ale Polacy i Bałtowie z ich historycznymi doświadczeniami wątpią w to, że w przypadku nuklearnego szantażu ze strony Rosji będą mogli się oprzeć na brytyjskich czy francuskich gwarancjach. Dlatego wiele przemawia za tym, aby uczynić zdecydowany krok i zbudować europejski nuklearny potencjał odstraszania – powiedział Muenkler w wywiadzie dla niedzielnego wydania „Die Welt"."

dobrze dobrze; jeszcze parę podobnych wypowiedzi a jankesi nie tylko nie wycofają się z Europy militarnie a jeszcze zwiększą swój kontyngent
zwłaszcza w Niemczech bo jeśli tego nie zrobią to są głupcami bo bardzo szybko wśród potencjalnych celów tych niby-ogólnoeuropejskich bomb staną się również miasta między Meksykiem a Kanadą i jest to kwestia góra dekady od ew powstania sił nuklearnych Europy.

co do jednego niemczysko ma rację - „O Rosji mówi się, że jest stacją benzynową wyposażoną w broń atomową. Tak jest rzeczywiście, dlatego Moskwa nigdy nie zrezygnuje z atomu" – podkreślił. Należy raczej spodziewać się rozszerzenia grona państw z bronią nuklearną – o Iran, Arabię Saudyjską, Turcję...."

zatem zaistniały wszelkie przesłanki aby nawet jeśli nie zapomniano to będzie udawana amnezja kto, dlaczego przegrał drugą wojnę światową i jakie powinien ponosić tego konsekwencje zwłaszcza zabraniające militaryzacji a akurat Niemcy nigdy niczego dobrego nie wnosiły do cywilizacji gdy obrastały w militarną siłę

oj chyba blisko już pora profilaktycznego bombardowania niemieckich miast o czym ktoś kiedyś wspomniał tylko zapomniano już i kto i kiedy i że miał rację

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

pora profilaktycznego bombardowania niemieckich miast o czym ktoś kiedyś wspomniał tylko zapomniano już i kto i kiedy i że miał rację

nie zapomniano, Churchill

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

oj tam, zawsze się znajdzie jakiś wyjątek od każdej reguły ;)

chm; w sumie to nawet nie śmieszne bo kto ostatnio najgłośniej krzyczał w Polsce o konieczności zwiększenia wydatków (przez Niemcy) na militaryzację Niemiec? czy czasem nie PiS? a tacy antyniemieccy
historyczni idioci czy ... ... ? właściwie to chyba jest jedyna opcja

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Roman176 napisał:

kiedyś drogi kolego nie było takich grzybów które rozkładały materie   dlatego robił się węgiel teraz to amba fatima  a nie ciepły klimat

?? nayebałeś się ???

12Pafnucy napisał:

Przed chwilą, Roman176 napisał:

to zależy ...  czy w Polsce jest klimat równikowy  

Kiedyś był.

W Polsce?

Opublikowano
dysydent napisał:

oj tam, zawsze się znajdzie jakiś wyjątek od każdej reguły ;)

chm; w sumie to nawet nie śmieszne bo kto ostatnio najgłośniej krzyczał w Polsce o konieczności zwiększenia wydatków (przez Niemcy) na militaryzację Niemiec? czy czasem nie PiS? a tacy antyniemieccy
historyczni idioci czy ... ... ? właściwie to chyba jest jedyna opcja

W Niemcach doświadczenie WWII wytworzyło inną formę budowania potęgi. W łańcuszku zależności spieprzyli jeno temat Chin (albo i nie spieprzyli ale to żaden zaznajomiony Niemiec pary szwargoczącej nie puści). Oni dobrze znają swoje megalomańskie z indianerami z USA podobieństwa. Wszak armia obecnie, jak sam sugerowałeś i widać jest nie od zdobywania terenu a od budowania ekonomii przy okazji paląc i niszcząc. Bo gdzie teraz budować? Najpierw trzeba wpuścić buldożery.

witejus napisał:

10 minut temu, DTaras napisał:

?? nayebałeś się ???

W Polsce?

Roman i Pafnucy mają rację

A ten jeszcze łacha ciągnie...

• Thanks 1
Opublikowano
11 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

mam nadzieję że dofinansują tą TV Republika bo studio i jakość przekazu jest mizerne . 

Kto to będzie finansował ? PIS? Z czego? Spółki skarbu państwa? Pomarzyć. Innych chętnych też nie widać. Za rok wrócą na swoje miejsce.

Opublikowano
10 godzin temu, Roman176 napisał:

została złamane prawo bo jeśli idziesz do konkurencji to nie możesz iść od tak jest ustawa 6miesiecy przeciw działania konkurencji 

Wszystko zależy jak rozwiązujesz stosunek pracy ze swoim poprzednim pracodawcą. 

10 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

No to już się brać za Holecką i Rachonia xD Jak nic złamali prawo ... Jeszcze niecały miesiąc temu można było ich oglądać w TVP a już siedzą w Republice ...

Oni zdaje się brali jakieś pieniądze i to całkiem nie małe w zamian za zobowiązanie, że nie pójdą do konkurencji.

10 godzin temu, dsbh napisał:

Byli pracodawcy znieśli zakaz konkurencji u tych dziennikarzy, którzy przeszli do TVP. Trochę dziwny przypadek bo do tej pory to się nie zdarzało. Holecka sama zrezygnowała z tego i tym sposobem od razu pojawiła się w innej telewizji. Natomiast nowy prezes TVP został prezesem praktycznie w tym samym czasie co zatrudnieni dziennikarze w TVP.

Skąd wiesz co się zdarzało a co nie. O tym czy odchodzącemu pracownikowi przeważnie gdy umowa o pracę jest rozwiązywana przedwcześnie nie sama wygasa. Czy umieścić w powiedzmy porozumieniu stron decyduje pracodawca czasami negocjując z pracownikiem. Jeśli pracodawca nie umieścił takiego zapisu bo nie ma też takiego prawnego obowiązku pracownik może podjąć pracę nawet na drugi dzień u konkurencji.

Opublikowano
11 godzin temu, Roman176 napisał:

W jakiej ustawie jest tak zapisane?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v