Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

o jezu-w zyciu dojrzalej kobiety nie widzieli ,,poodejrzewam ze na zywo to zadnej🤣

44 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Pamiętasz słowa Tuska ,,Polskość to nienormalność " 

Mamy wolną Europę, wolność słowa...itd 

przeczytaj dziecko dokladnie caly cytat i wiem to dla ciebie bedzie trudne-sprobuj zrozumiec..

25 minut temu, Roman4321 napisał:

"Że im gdzieś naf­ta z zie­mi si­kła
I ob­ro­dzi­ła do­la­ra­mi;
Że coś im w ban­kach nie szty­mu­je,
Że gdzieś zwę­szy­li kasy peł­ne
Lub upa­trzy­ły tłu­ste szu­je
Cło ja­kieś grub­sze na ba­weł­nę."   źródło: https://poezja.org/wz/Julian_Tuwim/7456/Do_prostego_czlowieka

ten tuwim to czy on aby z prawilnego narodu byl ??

24 minuty temu, Agrest napisał:

Nie wiem, ale to na pewno nie prawda, przecież Niemcy tak by nie postąpiły.

Pietrzak mocno wypowiedzią nadepnął na odcisk Niemcom i poplecznikom( tu pewno mamy świadomość o kogo chodzi) 

Przytoczył stan obecny i przypomniał historię. 

Tak, to były niemieckie obozy - nie hitlerowskie, nie nazistowskie. I przede wszystkim nie polskie. I chyba to najbardziej boli, bo już tak ładnie to po wierzchu pływało.

No to trzeba go antysemityzm posądzić, bo to wciąż działa.

obydwoje macie jedna ceche wspolna-im starszy tym glupszy..

21 minut temu, Agrest napisał:

W jednym czasie dodaliśmy posty. No ja zupełnie inaczej odczytałem tą wypowiedź

W pogrubionym wyraźnie -

Chyba że startujemy z poziomu że w 39 roku Niemcy rozpoczęły odbudowę Polski po okresie 20sto lecia międzywojennego

w 39 polska gospodarka ledwo powrocila do stanu z 14 r.. 

19 minut temu, gregor1284 napisał:

Kto ma trochę rozumu to wie kto wybudował te baraki a pelikany będą głosić to co usłyszą w tvnie. Gdyby powiedział "możemy ich umieścić w barakach obozów które zostały nam po poprzednim ubogacaniu kulturowym Polski przez Niemców" i wilk by był syty i owca syta 

Antysemityzm i rasizm! 

kto wybudowal- wiezniowe ..a auschwitz to polscy murarze, to byly po-austriackie koszary..

przypominam wiekszosc zalogi to byli austriacy i ukraincy ..

Edytowane przez jacus
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

No nie wiem, pewnie tak. Tylko szkoda tego co za PiS było robione, tzn całej akcji prostującej wyobrażenie świata o tych obozach. Juz trochę i świnie pozamykały ryje w tym temacie.

bo są zajęte innymi sprawami czy to w Donbasie czy Strefie Gazy
dla tego i tylko dla tego a nie że jakiś PiS coś, gdzieś , kiedyś.
uporają się z tamtym to sklecą własny przekaz nawet do pisowskiego podobny - "bo im się należy" "bo eliminują degeneratów" i podobne

i tak rację ma zwycięzca
bo kto mu ją zakwestionuje?

Opublikowano

czaj w wywiadzie z Jaruzelską Braun Tuwima rozgrzeszył z pochodzenia , że niby taki swój  czy cuś w ten deseń😉

bida coś naleść ostatnio w sieci w ten deseń pochowali wszstko w wyszukiwarce

Zrzut ekranu 2024-01-02 115208.png

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Wyszukałem słowa Pietrzaka 

Tutaj mam okrutny żart z tymi imigrantami. Oni liczą na to, że Polacy są przygotowani, bo mamy baraki. Mamy baraki dla imigrantów w Auschwitz, w Majdanku, w Treblince, w Sztutowie. Mamy dużo baraków zbudowanych tu przez Niemców. I tam będziemy zatrzymywać tych imigrantów, wpychanych nam nielegalnie przez Niemców. Nielegalni nie są ci ludzie, którzy uciekają do lepszego świata. Nielegalne są te władze, które ich wpuszczają. Czyli nielegalne są Niemcy. Ich hasło witające przybyszów było nielegalne, pozatraktatowe, niezgodne z jakimikolwiek prawami. To jest nielegalna działalność niemiecka. Powinniśmy na to się uczulić w nadchodzącym roku, bo zdaje się, że na głowę zaczynają nam bardzo wchodzić, a mnie to denerwuje

No straszne. 

Ito mówi Polski katolik

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Hola hola. Jakie musimy nauczyć się żyć? A kto się temu przeciwstawi?

Patrzta to. Chcielibyście żeby wasze dzieci takie wieloryby oglądały? Dla młodego chlopaka jak taką poczwarę zobaczy to nie dziwne ze orientację może zmienić 

Co to za maciora .

Jeśli już to powinna ,być laska jak modelka .

8 minut temu, gregor1284 napisał:

I widzita chłopy problem tego że przyjadą schodzi na boczny tor a tu dyskusja na temat czyje są te obozy

Głupi będzie pytał czyje są . Do czego służyli .

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Kto ma trochę rozumu to wie kto wybudował te baraki a pelikany będą głosić to co usłyszą w tvnie. Gdyby powiedział "możemy ich umieścić w barakach obozów które zostały nam po poprzednim ubogacaniu kulturowym Polski przez Niemców" i wilk by był syty i owca syta 

Antysemityzm i rasizm! 

W Polsce wszyscy wiedzą ale na świecie nie. Znowu znajdzie się jakiś Obama i powie Polish death camps. A my się będziemy dziwić. Ale czemu się dziwić jak rzekomy polski patriota mówi, że MAMY baraki w Auschwitz. Powinni mu dołożyć za to bo potem znowu będzie jazgot. Sami jako Polacy nie umiemy uszanować pamięci i prawdy a potem mamy pretensje, że nas na świecie nie szanują.

• Like 1
Opublikowano

Wiesz to co wy tu będziecie sobie wymyślać to mało ważne. Ważne jest jak świat to dobierze. Bo my swoja historię znamy ale ludzie na świecie naszą nie koniecznie i wielu pewnie myśli, ze pałac kultury sami sobie zbudowaliśmy skoro stoi u nas. Dziwi mnie, ze bronicie z takim zapałem starego durnia który robi Tuskowi fajną robotę. Bo przecież pisowski moher to mało perspektywiczny elektorat. A młody posłucha takiego Pietrzaka i pomyśli czubki w pise. A młody jak by nie było statystycznie bardziej perspektywiczny wyborca niż stary.

Opublikowano

wczoraj ustawka w google ze zmyślonymi kursami złotego, żeby pokazać jak jest słaby i jak łatwo nim manipulować

dzisiaj depesza pap o tym i wypowiedź ministra i cała pierwsza strona w rzeczpospolitej ile to polska traci na tym, że nie wprowadziła euro

tak tępej propagandy dawno nie widziałem, ale dla lemingów wszystko jest ok, ważne, żeby glapińskiego wyrzucić

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał:

W Polsce wszyscy wiedzą ale na świecie nie. Znowu znajdzie się jakiś Obama i powie Polish death camps. A my się będziemy dziwić. Ale czemu się dziwić jak rzekomy polski patriota mówi, że MAMY baraki w Auschwitz. Powinni mu dołożyć za to bo potem znowu będzie jazgot. Sami jako Polacy nie umiemy uszanować pamięci i prawdy a potem mamy pretensje, że nas na świecie nie szanują.

największym chamem tego czasu okazał się Komorowski który na tym przemówieniu stał i klaskał brawo na stojąco 

Opublikowano
Przed chwilą, nie napisał:

dzisiaj depesza pap o tym i wypowiedź ministra i cała pierwsza strona w rzeczpospolitej ile to polska traci na tym, że nie wprowadziła euro

polasacie tez o tym było 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

największym chamem tego czasu okazał się Komorowski który na tym przemówieniu stał i klaskał brawo na stojąco 

Może i Komorowski klaskał brawo. Ale świat słuchał tego co mówi Obama. A Obama powiedział wyraźnie polskie obozy śmierci. Polska walczy z tym na świecie a potem wychodzi dureń i mówi mamy baraki w Auschwitz będziemy wsadzać tam ludzi.

Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „„Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnej ochoty dźwigać. Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej."”

2 minuty temu, hubertuss napisał:

Może i Komorowski klaskał brawo. Ale świat słuchał tego co mówi Obama. A Obama powiedział wyraźnie polskie obozy śmierci. Polska walczy z tym na świecie a

wtedy i zydy to podłapały pamiętasz co było później 

Opublikowano
Dnia 31.12.2023 o 02:47, Takeda napisał:

widzisz jako zaślepiona marionetka nie pojmujesz, że zakazane filmy mimo że były w tvp przed 2016 to nie znaczy, że były pokazywane w latach 2016-2023, no ale tobie wystarczy, że dwa razy w roku był potop w tvp

btw pewnie wyznawcy tuska i jego marionetek czują się podobnie jak ty kiedy to ciebie PiS dymał w końcu i oni i ty z tego faktu  (dymania) są/byli zadowoleni

zaślepiona peowska marionetko niepotrafiąca samodzielnie myśleć, filmy "zakazane" były wyświetlane nawet w grudniu, wystarczy kilka min. żeby to sprawdzić a nie łykać propagandę tuskowych dupowłazów z tvp

znowu cię wydymali :D 

Opublikowano
26 minut temu, hubertuss napisał:

Wiesz to co wy tu będziecie sobie wymyślać to mało ważne. Ważne jest jak świat to dobierze. Bo my swoja historię znamy ale ludzie na świecie naszą nie koniecznie i wielu pewnie myśli, ze pałac kultury sami sobie zbudowaliśmy skoro stoi u nas. Dziwi mnie, ze bronicie z takim zapałem starego durnia który robi Tuskowi fajną robotę. Bo przecież pisowski moher to mało perspektywiczny elektorat. A młody posłucha takiego Pietrzaka i pomyśli czubki w pise. A młody jak by nie było statystycznie bardziej perspektywiczny wyborca niż stary.

Jak mlody sam nie myśli to nie ważne co uslyszy od Pietrzaka tylko zdanie na ten temat już mu poda jak na tacy jakieś źródło jedynych słusznych treści z drugiej strony. Jak sam potrafi myśleć to wie doskonale czyje to było a także to co Ci ciapaci mogą nawyprawiac u nas. Odsetek jest takich osób ale jest 

28 minut temu, nie napisał:

wczoraj ustawka w google ze zmyślonymi kursami złotego, żeby pokazać jak jest słaby i jak łatwo nim manipulować

tak tępej propagandy dawno nie widziałem, ale dla lemingów wszystko jest ok, ważne, żeby glapińskiego wyrzucić

Powinno to niektórym oczy przetrzeć jak może być z tą cyfrowa walutą ale wątpię ze przetrze. 

Opublikowano
27 minut temu, hubertuss napisał:

Może i Komorowski klaskał brawo. Ale świat słuchał tego co mówi Obama. A Obama powiedział wyraźnie polskie obozy śmierci. Polska walczy z tym na świecie a potem wychodzi dureń i mówi mamy baraki w Auschwitz będziemy wsadzać tam ludzi.

Ta Twoja wypowiedz to jak ostatnio z wiatrakami albo z tą obrona przeciwrakietowa. 

Może i wiatr nałamał drzew, zerwał dachy, pozrywał linie ale wiatraki wyprodukowały rekordową ilość prądu.

Może i rakieta ze wschodu wleciala na terytorium Polski ale mamy obronę przeciwrakietowa. Niesprawną ale mamy! 

Te przyklaskiwanie Komorowskiego jednak bardziej rażące jest niż słowa jakiegoś randoma z pisu 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Teraz to już nie wiem o co ci chodzi. A jak by nie było wiatraków to wiatr nie pozrywał by dachów bo nie rozumiem? Ok klaskanie Komorowskiego rażące ale w świat poszły sowa Obamy.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Może i rakieta ze wschodu wleciala na terytorium Polski ale mamy obronę przeciwrakietowa. Niesprawną ale mamy! 

Może przeoczyłem , ... czy gdzieś była mowa o tym , kto decyduje o zestrzeleniu czegokolwiek w przestrzeni powietrznej kraju będącego  członkiem NATO , w tym przypadku Polski ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v