Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Bo tak po prawdzie mówiąc,to by lud musiał się wk***ic i nie głosować na pajaców wogule...

Bo wszyscy tu wiemy że w rządzie są sami szuję ,kłamcy i niedojdy...

No i oczywiście z nowym rokiem ,nowe wyższe ceny np.chleb +40gr

Oj chyba nie wszyscy, sam widzisz jaki tu zachwyt zmianą władzy u niektórych .

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

A oszczędności codziennie tracą na wartości. 

Cześć moich bardziej, bo zapomniałem że w piątek kilka skończyło termin🤭

No tracą tracą, ale niektórzy już wróżyli wielkie zmiany xD Tusk już miał niszczyć gospodarkę.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

No niektórzy z PiSu mieli problem z weryfikacja danych, wczoraj na wieczór pisali o efekcie Tuska xD taka Lichocka np xD

Nikt przy zdrowych zmysłach nie szukałby takiej weryfikacji u polityków  - zwłaszcza opozycji. Więc przyznasz że samo szukanie takiej informacji mówi że coś nie teges.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Agrest napisał:

Nikt przy zdrowych zmysłach nie szukałby takiej weryfikacji u polityków  - zwłaszcza opozycji. Więc przyznasz że samo szukanie takiej informacji mówi że coś nie teges.

Rzuciło mi się po prostu dzisiaj na jakiejś stronie internetowej, nawet już nie pamiętam jakiej, kilka postów z Twittera polityków PiS xD Wg nich Tusk niszczy gospodarkę a Janek Pietrzak jest niewinny xD

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Rzuciło mi się po prostu dzisiaj na jakiejś stronie internetowej, nawet już nie pamiętam jakiej, kilka postów z Twittera polityków PiS xD

Pisałeś kiedyś że głupot nie oglądasz 🤔

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Pisałeś kiedyś że głupot nie oglądasz 🤔

Staram się nie oglądać, zastanawiam się tylko dlaczego NBP nie zareagowało jak kolwiek na tą sytuację, politycznie się potrafi angażować Jastrząb, a swojej roboty nie wykonuje ...

1 minutę temu, witejus napisał:

A gdzie tu wina Pietrzaka?

Chodzi o inną sprawę, o te słowa o obozach ... To pokazuje tylko że stare dementy powinny w domach siedzieć, koty głaskać, rodeo oglądać a nie w politykę się bawić ...

Opublikowano

Rusek ostro tłucze z nowym rokiem na UA. 

Jak myślicie Trump wygra w USA? 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Na razie to rządu PiSu prawie 20% inflacja waliły nas po kieszeniach ...

Inflacja narazie chyba bez zmian, niektórzy piszą że chleb zdrożał od nowego roku o 40gr🤔 paliwa nie staniały od wyborów również. 

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Chodzi o inną sprawę, o te słowa o obozach

Jeśli chodzi o obozy to niemcy będą trzymać uchodzców w obozach koncetracyjnych z 2WŚ w Buhanwaldzie :) , moze nawet te z Polski wywioza na lawetach :) bo im sie przydadzą :) a chwila .... po co maja przywozić jak emigranci maja do PL przyjechać :) .na dzieńdobry 1,5 tys do Katowic no to juz nie daleko do Oświęcimia :) . Maja niemce fantazje :) .

Ruski tłucze ukraińców , prawdopodobnie lecą bombowce to juz nie bedzie precyzyjnych trafień a raczej gruz ale zobaczymy .Osobiście to zakładam kask i idę popracowac na dworze bo nad nami też F16 lata to jak coś zestrzelą to odłamki sie posypią :) 

Edytowane przez marks50
  • Like 1
Opublikowano
39 minut temu, 1kris1 napisał:

Zobaczymy jak rządy Tuska dotkną wszystkich i odczują w portfelu nie będzie już zachwytu.

I o to chodzi, " bo nam tego dobrobytu to aż tak nie potrzeba "... , jeszcze  nam  tego tylko brakowało aby uchodźcy wybierali Polskę a nie zachód Europy ...😄😄

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Już niemcy się postaraja by emigranci chcieli zostać w PL :) kontrola graniczna na granicy PL_D stały sie faktem . Kolejki po 25 km

Edytowane przez marks50
  • Like 1
Opublikowano
marks50 napisał:

Już niemcy się postaraja by emigranci chcieli zostać w PL :) kontrola graniczna na granicy PL_D stały sie faktem . Kolejki po 25 km

Po ruskiego szampana chyba...

Opublikowano (edytowane)

Kużwa 7 stron przez 12 godzin nie da sie tyle czytać, co do Pietrzaka , ma racje , a oni sie oburzają, oi maja tam mieszkać  tylko

Edytowane przez miwigos
Opublikowano (edytowane)

Trochę pofantazjuje z informacji zebranych z internetu to według oligarchi ukraińskiej wiedza ze muszą na pewno  wycofać  ze wschodniej ukrainy z biznesem i fabrykami , Według nich to biznes chca przenieść na wschód Polski przy samej granicy bo to bedzie gwarancja że jako teren NATO nie zostanie zbombardowane :) Oczywiście pracować w tych fabrykach maja ukraincy mieszkajacy po obudwóch stronach Bugu . Niby to ma być taka strefa na wzór stref przemysłowych z niskimi podatkami . Niby fantazje ukraincy maja ten plan wymyślił zapewne ukraiński uczony Pomyśliczenko :) ale o najistotniejsze ?? to to że według tych oligarchów to niby rozmawiali z Polskim rządem ( używali okreslenia z Warszawą) i jest bardzo przychylna temu planowi .Nie mam na to dowodów tylko takie filmiki i plotki sa na ukraińskich portalach i stronach .

Edytowane przez marks50
Opublikowano

Bank Światowy ocenił, że 80 do 85% funduszy kierowanych w ramach pomocy , ginie w niewiadomych okolicznościach. W związku z tym wszystkie kraje zachodu ograniczyły lub ograniczają pomoc dla Ukrainy do czasu, aż ograniczy ona korupcję do akceptowalnego poziomu nie odbiegającego on norm dla cywilizowanych pastw.

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, miwigos napisał:

Kużwa 7 stron przez 12 godzin nie da sie tyle czytać, co do Pietrzaka , ma racje , a oni sie oburzają, oi maja tam mieszkać  tylko

Panie, lepiej nie czytać 

Opublikowano
20 minut temu, Roman4321 napisał:

zróbcie lepiej podsumowania roku

Syf kiła i mogiła. 😎

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v