Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

lubelsczyzna byal pod zaborem austriackim- wam nabliskim wschodzie napoleon najwieksza krzywde zrobil..

naucz się historii najpierw, potem wypisuj pierdoły

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, masa24 napisał:

Niech ko władze sobie przejmuje , TVP i inne instytucje. Ale niech zrobi to jak w cywilizowanym kraju , przecież o to walczyki na marszach. A nie wywalać wszystko na łeb bo rudy uważa się za cara i pod pretekstem praworządności robi co chce . Śmiejecie się ze Kaczyński wyzywa go od agentów niemieckich itp . Czy ktoś z was , z tych którzy logicznie myślą , po akcji z wiatrakami ma jeszcze wątpliwości czyje interesy on reprezentuje ?  Dziś lub na dniach ogłosi zerwanie kontraktu z korea

Ty na pewno logicznie nie myślisz. Akcja z wiatrakami i Tusk Niemiec bo tak ci wmówili. Bo wiatraki trzeba było u Simensa kupić choć w ustawie ani słowa o tym nie było. Kontrakt z Koreą najmądrzejszy nie był. Polska zbrojeniówka ma duże możliwości produkcji krabów ale my kupujemy w Korei na krechę. Jak Macierewicz zrywał Caracale za namową jakichś szemranych typków z USA którzy jak się okazało potem wzięli za to kasę od konkurencji to ci nie przeszkadzało. 

1 godzinę temu, dysydent napisał:

a temu BBC to oglądalność rośnie czy spada w skali - powiedzmy - dekad? bo nie wiem i może nie warto w już - być może - przeżytek inwestować bo może mówimy o formule która właśnie przegrywa z mediami rozproszonymi w dobie nadmiaru informacji i jedyną rolą arbitrażu medialnego jest agregacja informacji z najróżniejszych źródeł bez ingerencji w samą informację ?
wiem; to jest tylko zarys kierunku na pomysł bo nawet nie sam pomysł ale z takiego coś jak BBC ja również nie korzystam i wcale nie czuję się niedoinformowany

łatwość pozyskania dowolnej informacji obecnie nie ma precedensu w Historii i te tzw "stare media" zdają się grubo nie nadążać

Z jednej strony znaczenie tv jako  nośnika informacji będzie spadało Z drugiej strony niestety wielka część społeczeństwa jest podatna na manipulacje i łykną fejki których prawdziwości nie potrafią lub nie chcą zweryfikować a to tez jest niebezpieczne.

1 godzinę temu, HF86 napisał:

donek do hitlerowcow, a kaczafi putinowi wiecznie się wypinał. 

naród wybrał 🤣

To jest trudny wybór. Jedni i drudzy nas mordowali jak się tylko dało. Ale sowiet chyba zrobił więcej krzywdy dojąc kraj przez dziesięciolecia. Hitler dążył Piłsudskiego dużym szacunkiem za spranie bolszewików kto wie jak by się potoczyły biegi historii gdyby zawarto sojusz do czego dążyli Niemcy.

Jedno jest pewne na dzień dzisiejszy lepszy jest sojusz z Niemcami Tuska niż z Putinem Kaczyńśkiego.

dla tego @hubertuss już kilka dni temu pisałem że skoro te różne rachonie etc poszły do TvRepublika (czy jak to się tam pisze) to zaproponować Im jakiś kanał w którymś z MUXów i niech tam sobie nadają ale za swoje, technologicznie dzisiaj nie ma problemu każdej z partii politycznej która ma bodaj jednego parlamentarzystę czy nawet samorządowca lokalsa udostępnić taki kanał i niech tam sobie nadaje a co do partycypacji w kosztach państwa można dyskutować w utrzymaniu nie samej redakcji co owego MUXa czy kilku na takie cele w warstwie utrzymania technologii transmisji naziemnej
czy jakoś tak

oczywiście odpowiedzialność prawna za treści jak najbardziej ale egzekwowana po fakcie w sądach a nie prewencyjnie np nakaz co można i trzeba mówić a zakaz i ban co nie (w sumie to nawet tak jeszcze jest i tu akurat wiele zmian nie trzeba po za może kosmetyką przeciw wymogowi owej "poprawności" ale to tyczy na razie całej planety bardziej niż Polski)
i sądy zarobią za koszty procesów i budżet z kar za niewyparzone mordy i my będziemy mieli lepszy ubaw a i rola dydaktyczna co można co nie bo prokurator; na pewno lepsza na żywych przykładach niż teoretycznej prewencji
no i politykom łatwiej utopić konkurencję bo karany traci immunitet

Mają Trwam na naziemnej. I oco ciekawe w czasach pisowskiej tvp sam ale i inni też zauważyliśmy, że tam jest grzeczniej i z kulturą niż w tvp. Niby też ciągnęli za rządem ok. Ale było to grzeczniej i uczciwiej zrobione niż w tvp. Tylko Rydzyk nie przyjmie do siebie chamstwa pod tytułem Rachoń i spółka.

Ja mysie, że gdybyś miał w tym zakresie moc sprawczą i przedłożył taką propozycję Kaczyńskiemu to ten i tak by nie skorzystał. A dlaczego?

Bo po pierwsze Kaczyńskiemu zależy na kasie. To rząd ma sfinansować dużymi pieniędzmi jak się Kaczyński wyraził anty rządową tv.

Po drugie chodzi o oglądalność. Kaczyńskiemu Republika z mikro oglądalnością która wiem skoczyła lekko ostatnio. Nie jest do niczego potrzebna. On chce mieć na własność coś co dociera do każdego domu i jest w każdym domu znane.

1 godzinę temu, andrzej78 napisał:

Skoro program ( 19.30 ) ma być rzetelny to niech taki będzie , nawet w TVN mówiono o " zrywie przeciw Niemcom " . Jeżeli chce się kogoś obrażać to trzeba trochę się trochę zastanowić ... ,  . Widać że Niemiecka retoryka " wybielania się " trafia na podatny grunt. Nawet oni sami zakończenie II wojny światowej traktują jako "sukces" - " wyzwolenia narodu Niemieckiego spod nazizmu " . Jeżeli do takiej retoryki dodamy - na jakich terenach nieistniejącego kraju zbudowano Niemieckie obozy , jakiś kilka przypadków typu " Jedwabne " to bardzo bliziutko do odwrócenia rzeczywistości kto był agresorem a kto poszkodowanym w II wojnie światowej. Wracając do sedna tematu , oczywiście w okresie rozbiorów były Prusy , ale się " skończyły , była Rzesza Niemiecka i później  Państwo Weimarskie , ale to byli Niemcy .

No tak powiedzieli Prusy zamiast Niemcy i tragedia narodowa agenci i zdrajcy. Robisz z g problem i tyle. NO ale teraz możesz sobie wybrać tvn zamiast tvp skoro w tvn uczciwiej.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, jacus napisał:

prusy upadly ?? 

No niech tam , " zmieniły nazwę ". Przepraszam, że uraziłem godność obrońcy narodu Niemieckiego.😄

Edytowane przez andrzej78
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, hubertuss napisał:

Z jednej strony znaczenie tv jako  nośnika informacji będzie spadało Z drugiej strony niestety wielka część społeczeństwa jest podatna na manipulacje i łykną fejki których prawdziwości nie potrafią lub nie chcą zweryfikować a to tez jest niebezpieczne.

nie jest
zaręczam

no chyba że twierdzisz jako wynik ostatnich wyborów przecież wręcz wbrew "zweryfikowanym" w oficjalnych mediach informacjom udowadnia tę tezę to .. nno jeśli się będziesz upierał i więcej argumentów wskażesz to może nawet uwierzę ;)

43 minuty temu, hubertuss napisał:

Mają Trwam na naziemnej. I oco ciekawe w czasach pisowskiej tvp sam ale i inni też zauważyliśmy, że tam jest grzeczniej i z kulturą niż w tvp. Niby też ciągnęli za rządem ok. Ale było to grzeczniej i uczciwiej zrobione niż w tvp. Tylko Rydzyk nie przyjmie do siebie chamstwa pod tytułem Rachoń i spółka.

Ja mysie, że gdybyś miał w tym zakresie moc sprawczą i przedłożył taką propozycję Kaczyńskiemu to ten i tak by nie skorzystał. A dlaczego?

Bo po pierwsze Kaczyńskiemu zależy na kasie. To rząd ma sfinansować dużymi pieniędzmi jak się Kaczyński wyraził anty rządową tv.

Po drugie chodzi o oglądalność. Kaczyńskiemu Republika z mikro oglądalnością która wiem skoczyła lekko ostatnio. Nie jest do niczego potrzebna. On chce mieć na własność coś co dociera do każdego domu i jest w każdym domu znane.

nie obarczajmy mediów typowo religijnych jeszcze rolą polityczną bo zapewne ani tej roli się podejmą (o ile na prawdę religijne) ani politycy zaakceptują (nawet jeśli religijni)

a czy Kaczyński się zgodzi czy nie to powinno nam zwisać; nie to nie a państwowe skasować jeśli co zmiana stada przy korycie te stają się łupem tego stada to po cholerę to utrzymywać? aby się mieli jeszcze więcej o co bić?
niech se każdy ma swoje a jeśli by na MUXach naziemnych to i warunek powszechnej dostępności w każdym domu spełniony i ten abonament jakoś bardziej akceptowalny bo na utrzymanie techniczne tych MUXów nawet jeśli jakiś Kaczyński nie zechce skorzystać to nie dla tego że nie mógł.

tylko na takie rozwiązanie nie zgodzi się ani PO ani PiS ani większość reszty partii z obecnego parlamentu bo jest zbyt równe dla wszystkich gdzie na prawdę najlepszy wygra widza gdy oni żadni z nich za takowych się nie poczuwają i tak to po przez trafną samokrytykę mamy zakaz ... powszechnej dostępności narzędzi krytyki a przynajmniej zakaz na koszt państwa.

przecież nikt nie wierzy że Tusk rozgoni media publiczne bo Duda kasę zabrał
porozmawiamy może za pól roku czy ja nie miałem racji. teraz na prawdę szkoda klawiatury bo jak media polskie państwowe były fatalne od zawsze tak będą do nadal ale na pewno będą bo i Tusk jeszcze niczego istotnego nie zrealizował z tego co obiecał

dzisiaj gdzieś wyczytałem że obiecuje pomóc polskiemu biznesowi,
no to w piz..u
jeśli jakiś polityk coś zauważy to szybko to znika no i patrz - Tusk wypatrzył że jeszcze jest coś takiego jak polski biznes, a była nadzieja że nie wypatrzy

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

@12Pafnucy

Pa jaką P0moc Ci do wyrzucania gnoju Tusk załatwił

Screenshot_20231228_100810_com.google.android.youtube_edit_643272454620591.jpg

Rysiek przestań oglądać te bzdury w necie bo zaczyna tobie palma odbijać. 

Opublikowano (edytowane)

Rysiek...

to jakiś mem...na Bałtyku tak murzyny nie pływają...

Za gnój zaraz się biorę sam.

Wczoraj nie dokończyłem, a dopiero do domu przyjechałem.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
13 godzin temu, Roman176 napisał:

z braku czas szybko odpisuje a chrome mi poprawia na inne zdania to chyba z przeliterowaniem jest kolosalna różnica i zauważalna  .. mam jeszcze tak poprzestawiane edytory 

Taaaaaa, i nie ma tu drugiego takiego co by tak bełkotał😆 Dziwne że te algorytmy w edytorach akurat tobie działają tak że cały tekst traci sens. Może tak się dzieje jak z tym edytorem razem pijecie🤣

• Haha 1
Opublikowano
44 minuty temu, Ulman napisał:

Taaaaaa, i nie ma tu drugiego takiego co by tak bełkotał😆 Dziwne że te algorytmy w edytorach akurat tobie działają tak że cały tekst traci sens. Może tak się dzieje jak z tym edytorem razem pijecie🤣

błędy można robić tekst tracić sens .. zawsze dziecko zawoła ze coś chce stracisz wene ale żeby mieć 50lat i kłamać i robić siebie idioty bajki opowiadać czarno ziemski potentat  mój synek to samo opowiada wieku 4 lat  ten sam poziom 

49 minut temu, Ulman napisał:

Taaaaaa, i nie ma tu drugiego takiego co by tak bełkotał😆

gdzie i jak ? 

Opublikowano

nie jest
zaręczam

no chyba że twierdzisz jako wynik ostatnich wyborów przecież wręcz wbrew "zweryfikowanym" w oficjalnych mediach informacjom udowadnia tę tezę to .. nno jeśli się będziesz upierał i więcej argumentów wskażesz to może nawet uwierzę ;)

nie obarczajmy mediów typowo religijnych jeszcze rolą polityczną bo zapewne ani tej roli się podejmą (o ile na prawdę religijne) ani politycy zaakceptują (nawet jeśli religijni)

a czy Kaczyński się zgodzi czy nie to powinno nam zwisać; nie to nie a państwowe skasować jeśli co zmiana stada przy korycie te stają się łupem tego stada to po cholerę to utrzymywać? aby się mieli jeszcze więcej o co bić?
niech se każdy ma swoje a jeśli by na MUXach naziemnych to i warunek powszechnej dostępności w każdym domu spełniony i ten abonament jakoś bardziej akceptowalny bo na utrzymanie techniczne tych MUXów nawet jeśli jakiś Kaczyński nie zechce skorzystać to nie dla tego że nie mógł.

tylko na takie rozwiązanie nie zgodzi się ani PO ani PiS ani większość reszty partii z obecnego parlamentu bo jest zbyt równe dla wszystkich gdzie na prawdę najlepszy wygra widza gdy oni żadni z nich za takowych się nie poczuwają i tak to po przez trafną samokrytykę mamy zakaz ... powszechnej dostępności narzędzi krytyki a przynajmniej zakaz na koszt państwa.

przecież nikt nie wierzy że Tusk rozgoni media publiczne bo Duda kasę zabrał
porozmawiamy może za pól roku czy ja nie miałem racji. teraz na prawdę szkoda klawiatury bo jak media polskie państwowe były fatalne od zawsze tak będą do nadal ale na pewno będą bo i Tusk jeszcze niczego istotnego nie zrealizował z tego co obiecał

dzisiaj gdzieś wyczytałem że obiecuje pomóc polskiemu biznesowi,
no to w piz..u
jeśli jakiś polityk coś zauważy to szybko to znika no i patrz - Tusk wypatrzył że jeszcze jest coś takiego jak polski biznes, a była nadzieja że nie wypatrzy

Oczywiście nie jestem za jaką kolwiek cenzurą czy ograniczaniem wolności słowa zdając sobie sprawę ,ze częścią społeczeństwa można łatwo manipulować przy pomocy fejków. Czego przykładem są np memy które wkleił Rysiek. Pis ściągnął rekordowe ilości uchodźców sprzedając wizy ale straszy, ze Tusk ich będzie ściągał. Tak to działa i ludzie wierzą.

Jeśli zaś chodzi o media w PL w cale nie tak łatwo jest skasować media publiczne na stałe i zastąpić prywatnymi w 100 % bo jest tgz misja zapisana w wielu ustawach jak nie konstytucji. Media państwowe są zobowiązane do wielu działań itd. Ja bym w sumie był za likwidacją państwowych mediów ale w PL ten numer nie przejdzie. Oczywiście, że nikt nie uwierzy, że Tusk zlikwiduje tvp bo Duda zawetował kasę ale kolejny pretekst Tusk ma. No bo jak to ma niby bez kasy funkcjonować choćby w sprawach tak trywialnych jak wypłaty pensji czy rachunków za media.

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Roman176 napisał:

błędy można robić tekst tracić sens .. zawsze dziecko zawoła ze coś chce stracisz wene ale żeby mieć 50lat i kłamać i robić siebie idioty bajki opowiadać czarno ziemski potentat  mój synek to samo opowiada wieku 4 lat  ten sam poziom 

gdzie i jak ? 

Po pijaku tak jak teraz

To ty masz już 50 lat?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Kontrakt z Koreą może rozwiązać się sam. Wychodź na to, że ktoś zapomniał - i dobrze. Załatwić kredyt na to wszystko.

Tusk o kontraktach na uzbrojenie. "Okazało się, że Korea nie dała kredytu" (msn.com)

A tu proszę skowyczący pisowski lud żąda krwi. Kaczyńskiemu na pewno marzy się powstanie.

"Musi się polać krew tych zdrajców!". Tak były działacz PiS miał krzyczeć w obronie TVP (msn.com)

Przebieg demonstracji relacjonowała "Gazeta Wyborcza". Jak czytamy, w pewnym momencie głos zabrał starszy mężczyzna, który wypalił: Musi się polać krew tych zdrajców! Tych zdrajców trzeba odsunąć w końcu od władzy!

– To zgromadzenie to jest tylko początek tego, co musi nastąpić. My musimy w końcu odzyskać niepodległość! Musimy przeprowadzić wreszcie potężną rewolucję, potężne powstanie! A to chyba nastąpi, bo oni nas do tego sprowokują – dodał.

"Gazeta Wyborcza" ustaliła tożsamość autora słów. To Tomasz Małek. Mężczyzna w 2014 roku startował do rady Wrocławia z list Prawa i Sprawiedliwości, jednak bezskutecznie. Również bez powodzenia walczył o mandat poselski z list obozu Jarosława Kaczyńskiego w 2015 roku.

A tu pis donosi na Polskę do Brukseli jak tak można na swój kraj pluć.😄

Europoseł PiS skarży się na rząd Tuska do KE. Przypomniano mu wypowiedzi sprzed lat (msn.com)

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Ulman napisał:

Taaaaa, a ile?

coś koło tego przed chyba 

Trwają prace nad budżetem państwa. Posłowie pytają o wysokie zarobki szefa KNF

Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-trwaja-prace-nad-budzetem-panstwa-poslowie-pytaja-o-wysokie-,nId,7235616#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

kwota przeznaczona na wynagrodzenia w 2024 r. ma wzrosnąć nie o 12,3 proc., "tylko to jest wzrost o 30,88 proc."  -

Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-trwaja-prace-nad-budzetem-panstwa-poslowie-pytaja-o-wysokie-,nId,7235616#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

oto tania i nie złodziejska platforma  

u nas to samo prezes miał 280tyś brutto  a za pisu 60tyś brutto a w mediach pis zarabia na spółkach 

tak sie platforma tłumaczy 

Jeżeli chcemy, żeby w administracji pracowały osoby o wysokich kwalifikacjach (...) to wynagrodzenia, które oferujemy, muszą być porównywalne do wynagrodzeń oferowanych przez instytucje rynku finansowego.

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

romus posluchaj..u sowy i przyjaciol..

4 godziny temu, jahooo napisał:

naucz się historii najpierw, potem wypisuj pierdoły

ucz sie jasiu ........... wez se nie osmieszaj ...

sprawdz mape III rozbioru polski a potem poczytaj co zrobil napoleon....

3 godziny temu, andrzej78 napisał:

No niech tam , " zmieniły nazwę ". Przepraszam, że uraziłem godność obrońcy narodu Niemieckiego.😄

odwyk od kurwizji, ile musi trwac zeby glowka zaczela pracowac ???? naladowali wam  w polsce wschodniej do glow glupot ...

byles kiedys w niemczech ?? znasz niemiecki ?? widziales na oczy niemca ??

nie znasz historii i nie wiesz pewnie ze przed wieki niemcy byli naszymi sojusznikami.. 

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

byles kiedys w niemczech ?? znasz niemiecki ?? widziales na oczy niemca ??

nie znasz historii i nie wiesz pewnie ze przed wieki niemcy byli naszymi sojusznikami.. 

I wszyscy żyli długo i szczęśliwie.......😄 Po 45 roku ubiegłego stulecia Ruskie też mieli taki akcent ,że byli " naszymi sojusznikami ".

Opublikowano

Kilka tygodni temu finansistka -obecnie patronka ministerstwa zdrowia , zdradziła ,że po nowym roku wprowadzone będą rozwiązania aby wessać do budżetu równoważną wartość podwyżek dla nauczycieli i budżetówki .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v