Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Desperado napisał:

Socjal był taki beeeee jak rozdawał PiS, a teraz będzie dobry,  :P bo rozdawać będzie PO jeszcze więcej, ach jak ten wredny PiS nas zadłużył, a teraz ta kochana PO, to nic że będzie rozdawać jeszcze więcej.   xD Ale was zrobili na szaro.   xD

https://dorzeczy.pl/opinie/529674/socjal-w-budzecie-mentzen-zamiast-zwiekszyc-jakosc-armii.html

Tu jeden wczoraj twierdził ze na socjal się nie składa 

3 minuty temu, Roman176 napisał:

oni sie nie dzielą 90% popiera po 

Ale za to dpsy PiS 

Opublikowano
23 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

No to za kilka dni z przyjemnością będą ***** *** na Białołęce xD 

żonie nie pomagasz w św. ? cały dzień na af  nie dość ze zaperdala w pracy to jeszcze ci pod dupe szykuje 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Roman176 napisał:

żonie nie pomagasz w św. ? cały dzień na af  nie dość ze zaperdala w pracy to jeszcze ci pod dupe szykuje 

Co ja robię to moja sprawa ... Wiele szykowania nie ma bo w tym roku wyszło że święta poza domem ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 godziny temu, Roman176 napisał:

dobra daj zdjęcie wokół wiatraka 

stary głupi bajkopisarz wpadł w twoje sidła .. jak to pisałeś durniu prace wychodzą ci pare godzin zabiegi na tych arowych koskach ? To na tych paskach zajmują ci same  dojazdy . skoro nie masz nic do ukrycia zrób zdjęcie wokół wiatraka 

bo na filmie jest jeszcze gorsza z boku a na filmie jest z góry kłamco 

choroba 2 biegunowa żeby mieć wyprany mózg trzeba oglądać to  ..  idealny przykładem prostaka co działają media jak na buraka przykład hucpa bo tvp i lache cieszy a za plecami imigranci mu wcieli .. a rudy jeszcze przekazał więcej od pisu do tvp ..    ni i komunę włożył z lad 80 , socjal ci już nie przeszkadza upaicy bee ciapaty cool ? 

to się nazywa człowiek dąży do celu , pracuje dwoi się i troi jeździ na szkolenia ...  a co tam burak AF 24/7 wie lepiej proste pytanie ile ha kupiłeś ? 

50km

Możesz spokojnie zobaczyć na google earth . Jest to jeden z  wiatraków w miejscowości Łubcze. 

Jako dureń  słuchający zaburzonego lękowo  kolegi Galana , założyłeś że to co napisał jest prawdą. Dokładnie tak jak w TVParanoja na podstawie fałszywej tezy wyciągasz wnioski  i dorabiasz urojoną historię którą potem eksploatujesz. Jedno kłąmstwo nakręca drugie a potem kolejne a pierwotną przyczyną tego całego procesu jest głupota.  Dokładnie tak się to robi z PISowską ciemnotą i jak widać weszło ci w krew. 

Muszę cie rozczarować ale ja gospodaruje kilkanaście kilometrów dalej już w innych realiach. Tak jak u ciebie są gówniane kawałki a niedaleko w Kietrzu ogromne połacie tak samo na Chorążance są góreczki i działeczki a kilkanaście km dalej jest już inaczej. Nie łudzę że to do ciebie dotrze bo musiałbyś przyznać że jesteś kłamcą i zaprzańcem a tego żaden członek sekty PIS nie zrobi. 

A co do wydajności pracy to należy się wystrzegać kawałeczków po 2ha i brać się za takie które mają minimum ok 10 ha a najlepiej więcej.

Trzeba używać opryskiwacza o pojemności 3000l+ z belką o szerokości 20m+ , z predkością roboczą 8+, napełnianie opryskiwacza robić w ok 20 minut  a wszystko mieć blisko domu  No i trzeba mieć ziemię łatwą do uprawy. Ja po orce mogę na żywca wjeżdżać z siewem w 4 na 5 przypadków. Ty będziesz się smrodził najpierw z orką potem z doprowadzeniem tej ziemi do stanu używalności. Masz trudną ziemię , za małe działki, za długie dojazdy i pewnie za mały sprzęt i finał jest taki że nie masz czasu i w głowie ci się nie mieści że można inaczej. Jak do tej pory się nie nauczyłeś to już raczej to się nie stanie.

"bo na filmie jest jeszcze gorsza z boku a na filmie jest z góry kłamco " bełkot złapanego na kłamstwie i manipulacji.🤣To była moja pszenica ale potem nie była moja tylko taka jak moja. Zdjęcie pszenicy niby mojej wziete z netu mimo że niby była na filmie. No ale na filmie jej nie było więc bełkot -" bo na filmie jest jeszcze gorsza z boku a na filmie jest z góry kłamco "😆

Co do szkoleń - trzeba było się uczyć jak byłeś młody to byś nie miał tak ciasno pod beretem i wiele rzeczy przychodziłoby ci łatwiej. A z czego ty się niby tak szkolisz? 

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

dps załapałeś sie na kolacje ? 

Kolego dlaczego Ty wszystkim tu starasz się ublizac w jakiś sposób? Forum jest po to aby wymienić się poglądami, spostrzeżeniami a nie przysrywac jeden drugiemu.

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Na tt lewactwo głosi że wstrzymał podwyżki dla nauczycieli a Ci którzy trzezwo myślą wyjaśniają ich zaraz w komentarzach że to i tvp chodziło 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

ma racje nie bd drugiej strony 

A jaka jest ta druga strona?🤔

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Możesz spokojnie zobaczyć na google earth . Jest to jeden z  wiatraków w miejscowości Łubcze. 

mnie interesuje z twojego domu 

Dokładnie tak jak w TVParanoja na podstawie fałszywej tezy wyciągasz wnioski  i dorabiasz urojoną historię którą potem eksploatujesz. Jedno kłąmstwo nakręca drugie a potem kolejne a pierwotną przyczyną tego całego procesu jest głupota.  Dokładnie tak się to robi z PISowską ciemnotą i jak widać weszło ci w krew. 

masz ciężkie życie zoną 

A co do wydajności pracy to należy się wystrzegać kawałeczków po 2ha i brać się za takie które mają minimum ok 10 ha a najlepiej więcej.

wszystko wszyscy obrabiają  a ty sobie wybrzydzasz ..    

Trzeba używać opryskiwacza o pojemności 3000l+ z belką o szerokości 20m+ , z predkością roboczą 8+, napełnianie opryskiwacza robić w ok 20 minut  a

gdzie tak szybko napełniasz ? 

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Kolego dlaczego Ty wszystkim tu starasz się ublizac w jakiś sposób? Forum jest po to aby wymienić się poglądami, spostrzeżeniami a nie przysrywac jeden drugiemu.

3 osobom tylko zazdrośnikom 

44 minuty temu, gregor1284 napisał:

Screenshot_20231223_230139_X.jpg

tusk jest sławny 

ciamcia ramcia wawie 

https://www.facebook.com/groups/574878144442194/permalink/690417889554885/

56 minut temu, PRIMO napisał:

A jaka jest ta druga strona?🤔

2 punkt widzenia teraz można kraść bez alarmu mediów 

Ośmiu byłych urzędników leśnych z Dolnej Saksonii i Saksonii-Anhalt postawiło poważne zarzuty pod adresem zielonej ideologii administracji Parku Narodowego Harz.
Ponieważ 90% świerków na obszarze o powierzchni 24 700 hektarów już nie żyje, widok „niegdyś zielonego krajobrazu jest szokujący i przerażający”.
Krajobraz stepowy został stworzony przez korniki. Mogły bez przeszkód zaatakować ogromny las, ponieważ tak chciała administracja parku narodowego: „Kornik jest częścią natury i dlatego nie należy z nim walczyć”.
Edytowane przez Roman176
Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał:

1.mnie interesuje z twojego domu 

2.masz ciężkie życie zoną 

3.wszystko wszyscy obrabiają  a ty sobie wybrzydzasz ..    

4.gdzie tak szybko napełniasz ? 

1.Toż ci napisałem - jeden z wiatraków w miejscowości Łubcze. Cenię sobie prywatność a zdjęcie konkretnego wiatraka to jak wylegitymowanie się. 

2. bełkot

3. Może u ciebie. Ja mam wybór i nie marnuje czasu na małych działkach.

4. 3 połączone mausery i zasysanie do opryskiwacza.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

1.Toż ci napisałem - jeden z wiatraków w miejscowości Łubcze. Cenię sobie prywatność a zdjęcie konkretnego wiatraka to jak wylegitymowanie się. 

albo nie masz

1 minutę temu, Ulman napisał:

2. bełkot

właśnie bełkot wielki masz bo tvp oglądasz ktoś cię zmusza  ?

2 minuty temu, Ulman napisał:

3. Może u ciebie. Ja mam wybór i nie marnuje czasu na małych działkach.

Hrubieszowie gadał znajomy  jaki sam bierze małe kąski 

2 minuty temu, Ulman napisał:

4. 3 połączone mausery i zasysanie do opryskiwacza.

ok kupuje to. można prościej zależy jak masz dom usytułowany wodociągi zrobią ci specjalny zawór przed reduktorem 

Opublikowano
2 godziny temu, Desperado napisał:

Socjal był taki beeeee jak rozdawał PiS, a teraz będzie dobry,  :P bo rozdawać będzie PO jeszcze więcej, ach jak ten wredny PiS nas zadłużył, a teraz ta kochana PO, to nic że będzie rozdawać jeszcze więcej.   xD Ale was zrobili na szaro.   xD

https://dorzeczy.pl/opinie/529674/socjal-w-budzecie-mentzen-zamiast-zwiekszyc-jakosc-armii.html

Spokojnie nie od razu, zbliża się rok wyborczy ,dlatego przez co najmniej pół roku rząd i cała koalicja antyPIS ,musi zadbać o notowania . Nie będą podejmować decyzji uderzających w swój elektorat ,jednak  przed wyborami często zmieniali swoje zdanie pod oczekiwania wyborców i na tym właśnie się "wykładają" . Właśnie w TVP pokazywali dla porównania zupełnie sprzeczne wypowiedzi czołowych polityków  antyPIS-u zarejestrowane przed wyborami i nieco wcześniej.  Takie właśnie obnażanie kłamstw przesądziło o rychłym przejęciu TVP .Żeby nie być gołosłownym : chodziło o 500+, relokację migrantów,fundusz kościelny, zmiany traktatowe UE .itd 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Image

Proszę Państwa oto Marszałek Sejmu (druga osoba w Państwie) Szymon Holowniaz nielegalnymi imigrantami w Sejmie RP…

Czy Pan Marszałek wie czym są działania hybrydowe a może więcej czym są działania PONIŻEJ PROGU WOJNY???

co za idiota, pokazuje, że teraz do polski można przybywać nielegalnie w każdej ilości, zaraz się zacznie operacja śluza 2

skrajna nieodpowiedzialność nowego rządu, za którą wszyscy zapłacimy

-----------------------------------------------

jeśli to się potwierdzi .....

Grupa "Wejście" na WhatsApp, w której są nowe władze Polskiego Radia, prezes PAP M. Błoński, znana adwokat, - omawia i planuje przejęcie medium publicznego.  

"Pachnie stanem wojennym, ale lepszy krzyk 50 niż dowód na bezsilność władzy" - pisze jedna z osób. 

Gangsterzy umawiają się na zamach na polską infrastrukturę informacyjną przy pomocy whatsupa. Komunikatora, który czytają służby specjalne 20 państw.

już za granicą nazywają ich zamordystami, po-lszewiki

co tam prawo - władza musi pokazać kto rządz

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, jacus napisał:

ja chrzanu nie tre-chco mam pelno w ogrodzie, rozdaje,abo wywalam ,tyle ogorkow nie przejem. 

u mnie w ogrodzie II a klasa ziemi wiec pierwiastkow pelno.. w tamtym roku byla jeszcze gorsza.

ołowiu i kadmu też?
a lubisz czekoladę?
bo ktoś robi złą prasę dla wyrobów z owoców kakaowca
https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-toksyczne-substancje-w-czekoladach-wsrod-najgorszych-te-dost,nId,7227437

może nawet i dobrze że robi bo jak popatrzeć na populację zachodu to większość kwalifikuje się do klasy ekstra poubojowej tuczników słoninowych a im bogatszy kraj tym więcej żrą wyrobów odkakaowych zwłaszcza czekolady co tuczy lepiej jak koncentraty sojowe plus hormony świnie

absurdalną jest argumentacja - "...z kolei ołów może osadzić się w postaci kurzu na zebranych ziarnach, które suszone są na zewnątrz" jakoby to akurat tylko na ziarnach kakaowca się ten kurz z ołowiem odkładał jakoś szczególniej niż na czymkolwiek innym
artykuł czy tam badania jawnie mają wcześniej napisane wyniki a same badania mają udowodnić że słoń jednak jest wielbłądem i to nawet bardziej niż reszta prawdziwych wielbłądów i o co tak na prawdę chodzi? znaczy - na pewno chodzi o ograniczenie popytu tylko dlaczego?

ja próbuję zgadywać że owe wyniki badań zamówił ktoś typu producentów "krówek"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 godzin temu, gregor1284 napisał:

Judaizmem chyba? Z islamem wolą nie zadzierać 

Nie no napisałem że klękają przed islamem czyli na wszystko im pozwalają bo się ich boją...my narazie z nimi nie mamy problemu bo ich nie ma ale patrząc na zachód...masakra

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v