Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

ja nie mam nic przeciwko wywalaniu - tylko niech to robią za swoje, składkowe partyjne pieniądze, a nie pieniądze z budżetu

niech odprawy i odszkodowania płaci partia, która wywala

Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

Legendę komuchów PIS musi dla ludu pielęgnować. Jak ich nie będzie w sejmie to ich znajdą w powiecie a jak nie tam to w gminie albo na poczcie. A jak komuchów nie znajdą to zawsze można powiedzieć że tamten Kowalski to miał kuzyna w milicji a poza tym to kiedyś w remizie pił wódkę z naczelnikiem. Komuchy tpo bajka dla ciemnoty. Jest tu taki paranoik który mi wmawiał że jestem komuchem bo studiowałem na uczelni na której wykładali profesorowie którzy za komuny się wykształcili. PIS wyhodował psycholi i to sie będzie ciągnąć bardzo długo.

Jak nie znajdą komuchów, to znajdą, że czyjś dziadek był komuchem.

1 minutę temu, jahooo napisał:

ja nie mam nic przeciwko wywalaniu - tylko niech to robią za swoje, składkowe partyjne pieniądze, a nie pieniądze z budżetu

Niech niedzielski karę zapłaci ze swoich.

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, leniwy27 napisał:

Racja jaka zmiana jak znów powróciły te same mordy z uśmiechem na twarzy. Trochę porządku byłoby jak by zrobili zakaz zasiadania na stanowiskach publicznych dziadą powyżej 65 lat na emeryturę i wtedy state komuch by wykluczyło. 

myślałem że i mnie opie..olisz jak Ulmana ale nie jest jeszcze z nami wszystkimi tak źle jeśli się wzajem nie obwiniamy we wszystkim
Ja staram się pokazać i tym Tuskom i Kaczyńskim i wszystkim co pchają się do władzy na chama, pokazać nie emocje a zimne logiczne wyrachowanie że nie przepuścimy żadnej okazji jeśli któremukolwiek się tu noga powinie z kacyków to i kark będzie miał skręcony jeśli kolejny raz zechce sprzedać obcym Polski więcej niż musi i kto wie czy tymi wyborami PiSowi się upiekło co być może czeka tych którzy wleźli w niewłaściwe miejsce w niewłaściwy czas.
Nie wierzę aby ta obecnie rządząca szumowina sprostała wyzwaniom jakie się nawarstwiły stąd i zewsząd i wszystko mi jedno kto będzie kozłem ofiarnym; pisdzielce czy popaprańcy jak na prawdę rozpocznie się i w Polsce zwrot w prawo, ale takie prawdziwe prawo i kto wie czy nie aż ultra; co nie żebym go oczekiwał, ja się go coraz bardziej obawiam

Edytowane przez dysydent
  • Like 3
Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale przecież w tym przejmowaniu nikt ich tak nie popiera jak ich zwolennicy. Tak było i w poprzednim przypadku. Tu nic dziwnego się nie dzieje 

A kto ma popierać przeciwnicy? Nie bardzo wiem do czego dążysz? Popierają ich ludzie którzy głosując chcieli zmiany w tym w szambie tvp. Trudno by popierali pisowcy którym 8 lat pompowano do głów, ze Tusk to Niemiec i ze tu Niemcy będą. Albo, że będą jeść robaki. A ostatnio widziałem tekst ze UE zakaże papieru toaletowego. Taki elektorat z takimi umysłami na bank popierał nie bezie.

Opublikowano
14 minut temu, jahooo napisał:

Powiedz to Niedzielskiemu z pis za jego głupotę zapłacimy 100 tys zł jako podatnicy.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

w ilosci- 2 tysiace ..

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

a Sikorski dlaczego został ministrem spraw zagranicznych skoro nie jest posłem? można tak? 

nawet ty mozes zostac ministrem czy nawet premierem.. moz lepiej by nie bylo, ale smieszniej napewno.

1 godzinę temu, leniwy27 napisał:

A ty skąd bierzesz swoje mocne argumenty ty i ja wiemy tyle co nam pokażą w telewizji internet w 81r kto na wsi wiedział że na Śląsku ludzie giną jak tv mówili że jest ok. Teraz podobnie TVN mówiło jedno TVP coś innego ale można było to porównać Teraz będzie jedno wielkie gowno. Polak zrozumie dopiero jak na własnej skórze poczuje że jest coś nie tak tylko wtedy na zmiany będzie za późno. 

nie sluchales wolnej europy czy glosu ameryki ??miales racje to byly amerykanskie stacje przez cia finansowane..dokladnie jak tvn...

19 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Tak,my się złożym na nią 

sami sobie zaplacimy ??

https://pl.wikipedia.org/wiki/Dziennik_Telewizyjny_(program_informacyjny)

nie mam okularow -na ktorym miejscu jest na liscie ??

Edytowane przez jacus
Opublikowano
22 minuty temu, hubertuss napisał:

A kto ma popierać przeciwnicy? Nie bardzo wiem do czego dążysz? Popierają ich ludzie którzy głosując chcieli zmiany w tym w szambie tvp. Trudno by popierali pisowcy którym 8 lat pompowano do głów, ze Tusk to Niemiec i ze tu Niemcy będą. Albo, że będą jeść robaki. A ostatnio widziałem tekst ze UE zakaże papieru toaletowego. Taki elektorat z takimi umysłami na bank popierał nie bezie.

No i w pewnej części jebaćpisy co to dla nich nie ważne kto ważne że nie pis. 

3 minuty temu, jacus napisał:

w ilosci- 2 tysiace ..

nawet ty mozes zostac ministrem czy nawet premierem.. moz lepiej by nie bylo, ale smieszniej napewno.

nie sluchales wolnej europy czy glosu ameryki ??miales racje to byly amerykanskie stacje przez cia finansowane..dokladnie jak tvn...

sami sobie zaplacimy ??

Jakie ministerstwo byś dla Radka stworzył?

@Desperado

Screenshot_20231222_213903_X.jpg

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

jak pisałem

2 godziny temu, dysydent napisał:

no niestety w obecnej wersji wpisu w Wikipedii ktoś "wyedytował" tę informację z CV obecnego aspiranta na dyrektora biura programowego TVP

i jedynie w starszych wersjach hasła o osobie uchował się wpis co wysoce prawdopodobne że zostanie on usunięty i z historii Wikipedii choćby po kilku podobnych jak tu spostrzeżeniach (tak; jest to możliwe)

no ale choćby gazeta wyborcza jako źródło podana w wiki jak byk w pierwszych linijkach jeszcze tych nie wyszarzonych dla frajerów co jeszcze za to płacą aby się "odszarzyło" ale to już tak pobocznie

https://wyborcza.pl/7,75248,1785042.html?squid_js=false

można sobie jeszcze #czerwony szef wyszukać w necie
jakoś nie bardzo to wygląda jak aparatczyk stanu wojennego powraca i to tak
nie ważne kim by wtedy nie był jak by nie był nieistotny a jest przecież jedną z twarzy stanu wojennego dosłownie jak by nie patrzył
to już takie braki kadrowe mają tam w tej zbieraninie rządowej że tak wątpliwe medialnie indywidua wysyłają do przejęcia i to akurat mediów czy tacy durnie że ....? a tam, szkoda klawiatury na tę równie żałosną szumowinę jak pisowska

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
51 minut temu, jacus napisał:

w ilosci- 2 tysiace ..

sami sobie zaplacimy ??

Tak Jacuś 2 tys migrantow….. w św Mikołaja tez wierzysz?

Wiesz co będzie jak ruszy migracja z Afryki pełna para?

Opublikowano (edytowane)

deepfake czy fotomontaż jaki? :o
bo jak nie to jest jeszcze gorzej niż myślałem

a z tymi hanukami selfie nie mają? czy też...?
bo czego to się dla Pi aR-u nie robi ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Co za syf, co za katastrofa
To kara za grzechy nasze, Bóg nas już nie kocha
Teraz Bóg kocha Niemców mają więcej pieniędzy
Chociaż wojnę przegrali a my żyjemy w nędzy

Obudzeni za wysoko zaropiałym okiem
Na nic ciężka nasza praca kradną pracę łajdacy
Co za pech to za grzechy nasz pech
Nie kocha nas wcale ratuj nas generale

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

No ta co Tusk ją obejmuje to lubi szary popuścić i się nawet z tym nie kryje 

gustujesz w starszych?

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Czyli dzień jak co dzień 😁 

Podałeś kilka cyfr i dalej już się nie posuniesz bo byś się jak zawsze zaorał. Popluj sobie , popluj a potem walnij flachę na rozluźnienie

spokojnie swoje wiem ... lampki na całym domu powieszone .. 3godziny dałem rade a co u ciebie 14godzin na af naprawdę nieróbstwo pełną definicją 

bajko pisarz mam najlepszą pszenice na naszych czarno ziemia gdzie ty sie paprasz na glinach  tymczasem pszenica ulmana

zboża pszenica miotła - Wiadomości Rolnicze Polska

3 godziny temu, dysydent napisał:

no bez jaj

a co mam być poważny ?  żydokomuna z tvn przejmuje wszystko gdzie ta niezależność obiecana .. zbiry powyciągane z więzień komendant zamieszany w czyszczyciela kamienic  gdy zaczęło mu sie koło d*py palić wysłali go na przymusową emeryturę 

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A Jarek prokuratora z komuszych czasów wsadził do Trybunału Konstytucyjnego, nie przeszkadza ci to ??

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Najważniejsza jest Polska. @AdamKAS7 Donald Tusk znalazł się na okładce brytyjskiego dziennika „The Sun", a towarzyszy mu prezydent Francji Emmanuel Macron. Ale nie jest to powód do dumy. Obaj politycy zostali przedstawieni jako gangsterzy. Nazwano ich także „brudnymi szczurami unijnymi" Brytyjska gazeta uderza w Tuska i Macrona! Gangsterzy, brudne szczury unijne...' 16:33 21 gru 23 977 Wyświetlenia”

niby @Ulman  ich popiera a o tym ani słowa

• Thanks 1
Opublikowano

no dobra
"niech Ci bedzie" 
za bardzo się przejmować to można sie co najwyżej rozchorować

no ale ja na prawdę jestem zdegustowany już na samym początku tej wymiany władzy, za każdym kolejnym razem jest tylko gorzej że ... no tracę poczucie humoru i to jeszcze kiedy? przed świętami

Opublikowano
32 minuty temu, dysydent napisał:

no ale ja na prawdę jestem zdegustowany już na samym początku tej wymiany władzy, za każdym kolejnym razem jest tylko gorzej że ... no tracę poczucie humoru i to jeszcze kiedy? przed świętami

a czego się spodziewałeś ?  pisałem nie raz ze tak bd mamy powtórkę z rozrywki 2012 

jestem dumnym Ślązakiem 

https://www.facebook.com/groups/574878144442194/permalink/689696492960358/

Opublikowano
hubertuss napisał:

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Jaka buta i arogancja. Aż wstyd się przyznać że on z twojej parafii.

Ale Hołownia go zmiażdżył za to. Powiedział, że rozumie Kamińskiego i jego gest, bo ten człowiek stoi u bram więzienia i rozumie, ze mogą puszczać mu nerwy.

Właśnie dlatego ludzie tak oglądają sejm. Chcą widzieć jak taki Hołownia czy inny ze stoickim spokojem kulturalnie i inteligentnie gnoi tych tumanów i prostaków z pisu. To jest właśnie sól tych transmisji. Taki krem de la krem.

Kamiński zapewne zapadnie teraz na chorobę i taki gest może mu w tym pomóc.

Ulman napisał:

Nie czepiaj się . Robią tak samo głupio jak PIS. Mentzen ma rację że TVP trzeba zlikwidować i po kłopocie.

To pochłonie więcej niż te trzy miliardy.

Roman176 napisał:

teraz kto utrzymuje pastwo zwykły zjadacz chleba co robi zakupy  i płaci vat na pierwszym miejscu 

• podatku od towarów i usług (VAT),
  • podatku akcyzowego,
  • podatku od gier

A te pieniądze na zakupy dał mu PiS z własnej kieszeni w pensji minimalnej... Toć sam piszesz że kopalnia ładuje do budżetów miliardy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v