Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

trochę niesmak jest. 

lepiej by było ich wyprowadzać z zarzutami np o malwersacje, o oczernianie, czy brak przejrzystości finansów. 

byłoby dużo ciekawiej 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

twór pod nazwą tvp nie powinien istnieć, a zwłaszcza być suto dotowanym z budżetu. 

skoro polsaty, tvny i inne media zarabiają miliardy, to czemu tvp nie dosyć że nie zarabia czegokolwiek do budżetu, to jeszcze wyłudza składki, a na koniec jeszcze chce miliardów z budżetu. 

Zarabiają bo mają 2 godziny filmu i 1 godzinę reklam a w TVP ich w trakcie programu nie było i to bez znaczenia kto rzadzi

Opublikowano
14 minut temu, GRZES1545 napisał:

O jakiej racji PO piszesz?

Takiej że w TVP nie zapraszano i nie pokazywano przedstawicieli opozycji czy Konfederacji? Jak nie oglądasz choć czasem to byś nie łgał tu...😄 

Macie info jak ktoś chce , jednak walka jakaś była🙆‍♂️

https://fb.watch/p2Dkuz1ucQ/

Nie no oczywiście byli zapraszani wczoraj nawet oglądałem Jeden z po na dwóch pisiorów a i to go dziennikarka zakrzykiwała.

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, MariuszDe napisał:

Zarabiają bo mają 2 godziny filmu i 1 godzinę reklam a w TVP ich w trakcie programu nie było i to bez znaczenia kto rzadzi

bo mają oglądalność, a nie tempe programy typu puszczanie na śniadanie i co znów zrobił tusk. 

w tvp nie ma czego oglądać a reklamy spółek skarbu państwa na okrągło. 

pranie kasiory non stop 

Opublikowano
39 minut temu, GRZES1545 napisał:

Takiej że w TVP nie zapraszano i nie pokazywano przedstawicieli opozycji czy Konfederacji?

A czy TVP pokazało choć raz na żywo kampanię wyborczą innej partii niż PiS 9_9 czy tylko kampania PiS na żywo a reszta partii urywki wypowiedzi wyrwane z kontekstu ;)

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, andrzej78 napisał:

Zrzut ekranu (101).png

Weź tylko pod uwagę, że większość kanałów tvp w tym stopklatka i podobne są za darmo na naziemnej zaś większość programów polsat a zwłaszcza tvn jest na platformach cyfrowych kablówkach itd.

Opublikowano
3 minuty temu, Roki212 napisał:

A czy TVP pokazało choć raz na żywo kampanię wyborczą innej partii niż PiS 9_9 czy tylko kampania PiS na żywo a reszta partii urywki wypowiedzi wyrwane z kontekstu ;)

O ... Tusk leciał na okrągło , nawet nagrania sprzed kilku lat  i te nowe ...:D , aby kto chciał mógł te wypowiedzi skonfrontować .

9 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Na to wychodzi że każda władza ma swój rodzaj demokracji,.tusk wybrał ta  efektowna  i siłowa no i oczywiście bezprawna....

A dlaczego bezprawna , sejm podjął uchwałę ........, ? A może jednak jest coś na rzeczy , bo entuzjazm ucichł i chyba dotarło tu i ówdzie ,że doszło do przegięcia...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, andrzej78 napisał:

A dlaczego bezprawna , sejm podjął uchwałę ........, ? A może jednak jest coś na rzeczy , bo entuzjazm ucichł i chyba dotarło tu i ówdzie ,że doszło do przegięcia...

Uchwała sejmu nie jest aktem prawnym....

Edytowane przez PRZMAS19821982
  • Like 2
Opublikowano
7 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Na to wychodzi że każda władza ma swój rodzaj demokracji,.tusk wybrał ta  efektowna  i siłowa no i oczywiście bezprawna....

każdy właściciel ma prawo swoich pracowników dobierać, wymieniać zwalniać a jako że zarządcą w imieniu państwa majątku państwowego jest rząd przy jednoczesnej własności mediów państwowych z samej nazwy państwowej to rząd ma pełne prawo nawet zamknąć media państwowe a co dopiero decydować o polityce kadrowej
pośrednio udowadnia to że każdy majątek państwowy podlega koniunkturalizmom politycznym i wspiera mój pogląd - jak najmniej państwowego i co by nie deliberował to i PiS zawłaszczył media zgodnie z prawem i teraz zgodnie z prawem zostaje z nich wyrzucany
a że tym gorzej przez to dla prawa
to już inna sprawa

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Roki212 napisał:

Nie wiem, oglądam czasami tylko jednych I drugich i dla mnie to manipulanci wszyscy. A czy warto te kampanie oglądać było ? 

Pany A gdzie Kaczor spierniczył?🧐

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 minutę temu, andrzej78 napisał:

A czy to takie ważne .......:D ( że poszło na podstawie uchwały sejmowej ).

Tak. ... 

Oczywiście PiS ta publiczna stacje spierdolił w każdym kierunku..

Ale to co dziś się wydarzyło to chyba jednak przegięcie z strony rządu....

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Pany A gdzie Kaczor spierniczył?🧐

Odpal TV Republika tam teraz mają swoja bazę i tam się udziela xD

6 minut temu, GRZES1545 napisał:

A czy warto te kampanie oglądać było ? 

Warto nie warto też nie oglądałem ale skoro taka publiczna powinna pokzaywać wszystkich po równo aby odbiorca sam zdecydował kogo oglądać

Edytowane przez Roki212
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Tak. ... 

Oczywiście PiS ta publiczna stacje spierdolił w każdym kierunku..

Ale to co dziś się wydarzyło to chyba jednak przegięcie z strony rządu....

Oj, Braun z gaśnica też przegiął, ale czyn był słuszny ;)

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v