Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Wysłuchałeś co mają do powiedzenia czy tylko japkę cieszysz? 

Wiem, że nie ma czego słuchać, mało jest osób które dorównują swoją głupotą tym dwóm osobnikom ...

• Haha 1
Opublikowano
53 minuty temu, v11 napisał:

ten od uff ma jeszcze na co najmniej 2 lata zapasu i nie jęka nie stęka  -bo dawał sobie rady i za pis i za po da sobie radę, ba już ma ułożony 2024 rok jedyne czego nie przewidzi to pogoda A mam na tyle rozumu że na złodzieja drugi raz nie głosuje od złodzieja drugi raz nie kupuje i złodziejowi drugi raz nie sprzedaje -mam jedną słabość -dyskutuje z idiotą  bo ciekawi mnie gdzie jest dno  

Czuję się wyróżniony :) :ph34r:.

44 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

U nas takich cen nie ma, w święta się kręciłem po okolicy to najtańszy ON 6,45 ...

Po tyle to było chyba w szczycie odkąd rozmawialiśmy. Na Orlenie nie wiem bo za daleko.

37 minut temu, gregor1284 napisał:

Konfa chyba nie dotrwa do następnych wyborów, już Wipler o to zadba. Choć i mentzenowi nic nie brak. Tam jest nieciekawie wewnątrz ale nie miejsce i czas na takie opowiastki 

Pożyjemy zobaczymy. Zawsze mogą podzielić los Kukiza.

34 minuty temu, gregor1284 napisał:

Czemu Cię tu mają za pijaka?

Bo tu sami abstynenci :ph34r:.

20 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Każda władza zmniejsza liczbę urzędników po wyborach,tylko potem okazuję się że poszło w drugą stronę 

Mamy największy rząd obecnie. Najwięcej wiceministrów i każdy zwolennik bije brawo. Budka ma 4ech, Nowacka chyba 5.

14 minut temu, Mariusz2903 napisał:

To z mediami TVP  i PR robi niemiecki agent to białoruskie standardy . Nie tylko będą za to siedzieć ale i wisieć .

E tam. Po prostu chyba ktoś stwierdził, że minister zrobił za duży bałagan i teraz próbują to odkręcić. TVP wcześniej sobie radziło bez dotacji rządowych. Na polityków, dziennikarzy i artystów wystarczało. A jak ktoś chce sport pooglądać to sobie podpisze umowę na 2 lata za minimum 60 zł miesięcznie z jakąś platformą.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, dsbh napisał:

Po tyle to było chyba w szczycie odkąd rozmawialiśmy. Na Orlenie nie wiem bo za daleko.

Ale to u mnie tak drogo, wystarczy pojechać w kierunku Łowicza, z 20-25km ode mnie i masz co najmniej 20gr tańszy ON. Bywały jakieś różnice zawsze, ale to do 5gr, a ostatnio taka duża różnica jest.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
29 minut temu, Mariusz2903 napisał:

To z mediami TVP  i PR robi niemiecki agent to białoruskie standardy . Nie tylko będą za to siedzieć ale i wisieć .

Wiedziałem, że czegoś mi tu brakuje i po głębszym namyśle doszedłem do czego. Nie ma wątku ruskiego więc bardziej to zdanie pasowałoby tak: Niemiecki agent stosując bialoruskie standardy działa na korzyść Rosji. 😄

• Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@GRZES1545Tarczyński i Rachoń xD 

Akurat gdzieś o tym było w internecie, że Sienkiewicz był w kilku miejscach na raz.

A to widzieliście ? Z TVP można sobie wynieść gdzieś materiały. No i policja rządowa nie reaguje :ph34r:.

@Tomasz0611 to nie Winnicki nadaje Republikę z naziemnej tylko inny operator. Ma 3 testowe nadajniki. W Warszawie jest najmocniejszy 5 kw. Z Katowic nadaje jeszcze jeden ale to całkiem inny operator. Także 4 lokalne nadajniki na całą Polskę to za mało aby podbić oglądalność.

Opublikowano
25 minut temu, thor1984 napisał:

Wiedziałem, że czegoś mi tu brakuje i po głębszym namyśle doszedłem do czego. Nie ma wątku ruskiego 😄

O  Francji i Niemczech też cichutko .....,ale nie to , żeby tam się nic nie działo.  

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Tak tylko z ciekawości.

Skąd biorą się mocne błędy w tekście czasami i kompletny brak składni w twoim pisaniu?

z braku czas szybko odpisuje a chrome mi poprawia na inne zdania to chyba z przeliterowaniem jest kolosalna różnica i zauważalna  .. mam jeszcze tak poprzestawiane edytory 

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Przed chwilą Tobie wytknąłem rażący błąd, przyganiał kocioł garnkowi.   :P

on może ty nie powonieniem go wyzywać od alko ale zapytaj się ile kont rocznie zakłada przez kulturę ? 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

z braku czas szybko odpisuje a chrome mi poprawia na inne zdania to chyba z przeliterowaniem jest kolosalna różnica i zauważalna  .. mam jeszcze tak poprzestawiane edytory 

Dobra Romek.

Wiemy jak jest.

Nie ma sensu ta dyskusja.

Uznajmy że mnie przekonales

Opublikowano
1 godzinę temu, v11 napisał:

nie przejmuj się takie sytuacje się tu zdarzają -chyba z braku tematów 

ja się nie przejmuje ..  wręcz odwrotnie lacham się z nich ..  ale powiedział kiedy cię ja obrażam ...  co za tupet 

Opublikowano

Obowiązujące "taryfy" obliczania subwencji dla partii politycznych za każdy uzyskany głos:

od 3% do 5% - 5,77 zł

powyżej 5% do 10% - 4,61 zł

powyżej 10% do 20% - 4,04 zł

powyżej 20% do 30% - 2,31 zł

powyżej 30% - 0,87 zł

Istota i sens tego rozgraniczenia polega na zapobiegnięciu możliwej monopolizacji sceny politycznej przez partie głównego nurtu. Tym samym dochodzi do swoistego ograniczenia zysków dominujących stronnictw.

Przybliżone kwoty subwencji na następną kadencję względem wyników z 99.5 proc. obwodowych komisji wyborczych wg PKW:

Zjednoczona Prawica - 23,3 mln zł

Koalicja Obywatelska - 19,9 mln zł

Lewica - 11,4 mln zł

PSL - 8,3 mln zł

Konfederacja - 6,8 mln zł

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Dobra Romek.

Wiemy jak jest.

Nie ma sensu ta dyskusja.

Uznajmy że mnie przekonales

nie nie wiem jak jest  do niczego cię nie mam zamiaru przekonywać ..  po drugie dobrze wiesz ze jestem hanysem z krwi i kości moje zdania są bez oł eł i innych zmiekczacy  

Opublikowano

po-lszewiki narobiły takiego syfu, że teraz same nie wiedzą co zrobić :D 

tusk niszczy dobre imię polski, ale widać taka jego - niemieckiego sługusa - misja życiowa; już nie tylko w europie, ale także w usa, dziennikarze i politycy porównują działania tuska do putinowskiej rosji

zamordyści kiedyś napadli na rzeczpospolitą i wprost a teraz na tvp

zadowoleni jesteście z takiej praworządności? tylko nie zapomnijcie, że 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja jestem zadowolony jak pisiorów sprowadza się na ziemię bo nie umieli pogodzić się z przegraną Praworządności jak widać pomaga dochować Duda odbierając finansowanie dla tvp które minister musi z tego powodu zlikwidować. Jak już będzie tvp zlikwidowane to będzie można na legalu wyłączyć wodę prąd i gaz protestującym w biurowcach pisiorm bo przecież nie ma komu za to płacić. Brawo Duda jeszcze raz.

I znowu serduszko dostajesz za ten piękny skowyt.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
25 minut temu, Roman176 napisał:

z braku czas szybko odpisuje

25 minut temu, Roman176 napisał:

on może ty nie powonieniem go wyzywać od alko ale zapytaj się ile kont rocznie zakłada przez kulturę ? 

może odpisuj wolniej i mniej , za to z sensem, w oczy szczypie

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

I znowu serduszko dostajesz za ten piękny skowyt.

tylko tyle ci zostało na usprawiedliwianie putinowskich metod tuska

nie zapomnij napisać, że dziennikarze w eu i usa też wyją :D 

i używaj więcej wazeliny bo tusk dopiero się rozkręca i za dwa lata będziesz chodził okrakiem

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Na razie nie mam powodu do porównań do Putina. W tvp robiony jest porządek. A dziennikarze są różni wszędzie i maja swoje poglądy na wszystko. Nowe wydanie programu informacyjnego mi się podoba jest uczciwe. Więc nie mam powodu do obaw i porównań do Putina.

Wazeliny tez nie mam powodu używać bo to co robią mi się podoba. Są nawet zbyt mięccy w stosunku np do Kamińskiego czy Wąsika. Bo ci powinni już być nie dopuszczani na sale obrad i zapuszkowani. I t na podstawie przepisów które forsował ZIobro.

Dla mnie wszystko na razie idzie w dobrym kierunku jestem zadowolony tego oczekiwałem choć może zbyt wolno ale ok. 

Pis to złodziejska banda która przegrała straciła władzę i nie umie się z tym pogodzić. Nie wiadomo czemu ubzdurali sobie, że muszą mieć telewizje za nasze wspólne pieniądze na swoją własność.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v