Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Fajne idzie opozycja na zakładała klubów

Nawet klub parlamentarny przyjaciół drzew ma dziś obradować

Zara uchwałą że drzewo nie do pieca iP0 darmowym ogrzewaniu. 

Pierdo*one szczepionki.

• Like 1
Opublikowano

za czasów Tusku wykończyły stocznie by zagraniczne miały co robić, a stocznia to nie zakładzik na zapleczu tylko wielka fabryka, narzędzia, wiedza, ludzi, dostawcy, podwykonawcy itd więc cały czas  w rękach polityków losy państwowych firm choć i prywatnych los w rękach instytucji kontrolnych a nie mało ich mamy,

Hubertus nie czaruj bo w swoim lesie wiele nie zwojujesz jak urzędniczynia nie klepnie pozwolenia

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jakie pozwolenia. My mieszkamy na Podlasiu każdy robi co chce w swoim lesie. I nie straszcie, ze podkablujecie bo lata mi to. Ludzie bez zezwoleń tną na materiał trą po domach bo do tartaku już dzisiaj nikt nie wozi tartak do domu przyjedzie. A co dopiero suszki na opał.

Leśniczy jak był w  lesie na wiosnę to pochwalił za jego utrzymanie.

Co do stoczni to wykończyła je tak zwana prawica i Solidarność. MIller chciał swego czasu by te zakłady działały na wolnym rynku szukały sobie inwestora strategicznego. Ale prawica nie dała bo to świętość. I z braku światowego partnera I taniej produkcji w Azji stocznie padły.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano

Poczekaj jak  ci  się   trafi      kawał   sk ...........na  a nie  leśniczy to  o byle  gałązkę  będziesz    popuszczał  w  gacie   u mnie się taki trafił  jakiś rok  temu miescowy   poszedł  na  emeryturę  i zmienił go  jakiś  pajac    zakazał  nawet   jazdy  przez las bo stwierdził  że  to droga pożarowa  ,   graniczę z  lasami państwowymi    pytałem czy  mogę  wyciąć  wiatrołomy     to zwiozę  on przyjedzie  odbiję ja   zapłacę  nic z tego  zgniło i leży   a  kutafon  nie  da i  nic mu nie zrobisz .

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Pablos_1970 napisał:

Poczekaj jak  ci  się   trafi      kawał   sk ...........na  a nie  leśniczy to  o byle  gałązkę  będziesz    popuszczał  w  gacie   u mnie się taki trafił  jakiś rok  temu miescowy   poszedł  na  emeryturę  i zmienił go  jakiś  pajac    zakazał  nawet   jazdy  przez las bo stwierdził  że  to droga pożarowa  ,   graniczę z  lasami państwowymi    pytałem czy  mogę  wyciąć  wiatrołomy     to zwiozę  on przyjedzie  odbiję ja   zapłacę  nic z tego  zgniło i leży   a  kutafon  nie  da i  nic mu nie zrobisz .

co spadnie na twoje pole - możesz legalnie zabrać po wniosku pisemnym do leśnictwa, że mają zabrać w ciągu 7 dni

jak tego nie zrobią - robisz to sam

tak samo gałęzie nad działką

a co do lesniczego - kropla drązy skałę, jedna skarga, druga i albo zmięknie mu rura, albo go przesuna na inne, czytaj gorsze stanowisko

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Roman4321 napisał:

Hubertus nie czaruj bo w swoim lesie wiele nie zwojujesz jak urzędniczynia nie klepnie pozwolenia

O czym ty pierdaczysz chłopie ...słyszałeś o czymś takim jak uproszczony plan który darmo robią i jest to ich obowiązek ...wesz że od prywatnych lasów jest wyznaczony człowiek i on wystawa papier i odbija szt ...jest od tego jak d*pa od srania i masz to za darmo bo to jego obowiązek ....żaden urzedas nie ma nic do lasu bo las podlega pod ustawę o lasach ....żaden leśniczy nie wpierdala się do prywatnego lasu ...gdybyś miał las to byś to wiedział .

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, nie napisał:

i tak tusk "Teraz, k..., to paliwo może być nawet i po 7 zł." robi z was frajerów potrzebnych do głosowania

Grupa posłów KO i Polska 2050-TD złożyła w Sejmie projekt ustawy zakładającej zamrożenie cen prądu, gazu i ciepła dla gosp. domowych i podmiotów wrażliwych do końca czerwca 2024 r

#donaldwaswydyma

Powinno nie być tych dopłat już od stycznia ... Te pieniądze na dopłaty nie rosną na drzewie ... Osobiście jestem za zniesieniem dopłat do energii od stycznia.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

NO a ile można dokładać z kieszeni podatnika? Przecież my i tak za to płacimy tylko z podatków. Pis tez by to zrobił. Miejmy nadzieję, że tu też naprawią szkody po pise i choćby poprawią warunki dla instalacji fotowoltaicznych. 

Niestety 8 lat stawiania przez pis na wungiel jak się okazało ruski zrobiło swoje w energetyce. Zamiast snuć mokre sny o potędze CPK i Mierzei czy Ostrołęce to trzeba było 8 lat temu te atomówki zaczynać stawiać. ALe pis jak zwykle wszystko na opak. Pierdoły tak potrzebne rzeczy nie.

atomówki właśnie zaczęli, a tusk, niemiecki sługus nic w tym kierunku nie zrobił, gdyby zaczął budowę to już by działały; jeszcze się zgodził na gorsze warunki obliczania pozwoleń na emisję co2 i dlatego tak droga jest energia a była by jeszcze droższa gdyby nie bardzo duży przyrost mocy z oze za rządów pis

gdzie są pieniądze, które tusk zabrał z ofe? starczyło by na jedną e. atomową

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

dalej wspominacie stuska, ale boski pisio miał 8 lat na naprawę tych błędów i w dodatku nikt im się nie wpi.....lal bo mieli władzę absolutną 

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Powinno nie być tych dopłat już od stycznia ... Te pieniądze na dopłaty nie rosną na drzewie ... Osobiście jestem za zniesieniem dopłat do energii od stycznia.

też za. z resztą na żadne te ich tarcze nie składałem. 

przeżyję i bez ich ochłapów. 

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Jak by się tak dobrze za nich wziąć to może by można było postawić zarzut kierowania zorganizowaną grupą przestępczą chociaż nie o charakterze zbrojnym.😄

Oj tam, oj tam. Zawsze można jakiego obrzyna podrzucić i w trakcie przeszukania wpisać do protokołu. Wtedy i zarzut że zbrojna się udowodni.:lol:

35 minut temu, nie napisał:

gdzie są pieniądze, które tusk zabrał z ofe?

Leżą zaraz koło tych co PiS zabrał z OFE.:lol:

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Zara uchwałą że drzewo nie do pieca iP0 darmowym ogrzewaniu. 

Kurna a wolno jeszcze te chrust w lesie zbierać? To zara polecę i nazbieram zanim przyjaciele drzew zabronią.:lol:

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

atomówki właśnie zaczęli, a tusk, niemiecki sługus nic w tym kierunku nie zrobił, gdyby zaczął budowę to już by działały; jeszcze się zgodził na gorsze warunki obliczania pozwoleń na emisję co2 i dlatego tak droga jest energia a była by jeszcze droższa gdyby nie bardzo duży przyrost mocy z oze za rządów pis

gdzie są pieniądze, które tusk zabrał z ofe? starczyło by na jedną e. atomową

Kaczormógłzaczącw2005roku. Twoja gadka jest pusta z tym, że ktoś by mógł a nie zrobił. Bo pis rządził przed po. Tusk zabrał z ofe na jedną atomówkę ale wkrótce się dowiem ile atomówek rozkradł pis.

2 godziny temu, Pablos_1970 napisał:

Nic się nie trafi. To jest Podlasie leśniczy tez wie ,ze z ludźmi trzeba żyć. A leśniczymi zostają przeważnie ludzie z okolicy wszyscy się znają. CO będzie chłop pod górkę ludziom robił. Sąsiad też nie podkabluje bo sam na opał czy na materiał sobie bez papieru tnie. To samo jest z budowami remontami. Z sąsiadem dobrze żyjesz i nikt nie podpierdala. Nawet jak się ludzie kłócą to podpierdolenie to granica której na wsi nikt nie przekracza bo naraził by się nie tylko podpierdolonemu ale innym dookoła. Nie mniej z sąsiadem trzeba dobrze żyć.

2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

O czym ty pierdaczysz chłopie ...słyszałeś o czymś takim jak uproszczony plan który darmo robią i jest to ich obowiązek ...wesz że od prywatnych lasów jest wyznaczony człowiek i on wystawa papier i odbija szt ...jest od tego jak d*pa od srania i masz to za darmo bo to jego obowiązek ....żaden urzedas nie ma nic do lasu bo las podlega pod ustawę o lasach ....żaden leśniczy nie wpierdala się do prywatnego lasu ...gdybyś miał las to byś to wiedział .

Zgadza się. Ojciec sobie wymyślił by wziąć leśniczego by na materiał nam poodbijał bo dawno nie cięliśmy. Jakieś mapki ze starostwa chyba brał czy coś leśniczy przyjechał do lasu poodbijał co chcieliśmy jeszcze nawet doradził co więcej ściąć. Las pochwalił i powiedział, ze jak będzie trzeba jeszcze to chętnie przyjedzie. Bo stwierdził, ze las lubi piłę. Nie interesował się żadnymi pniami co ścięte kiedy i jak było.

• Thanks 1
Opublikowano
42 minuty temu, mirro napisał:

Leżą zaraz koło tych co PiS zabrał z OFE.:lol:

ile i kiedy?

5 minut temu, hubertuss napisał:

Kaczormógłzaczącw2005roku. Twoja gadka jest pusta z tym, że ktoś by mógł a nie zrobił. Bo pis rządził przed po. Tusk zabrał z ofe na jedną atomówkę ale wkrótce się dowiem ile atomówek rozkradł pis.

8 lat rządzili i nie zrobili nic, tylko ukradli pieniądze, za które mogła by już działać e. atomowa

też czekam :D 

27 minut temu, jahooo napisał:

JIhVzYS6qHechp5DF3SXzKsBcVu5IKQd.jpg

sankcje nałożone na złą rosję, politycy ręce umyte, lud zadowolony, obowiązek moralny spełniony ...............

i wszyscy udają, że jest ok, że nie widzą tego co na grafice

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Nic się nie trafi. To jest Podlasie leśniczy tez wie ,ze z ludźmi trzeba żyć. A leśniczymi zostają przeważnie ludzie z okolicy wszyscy się znają. CO będzie chłop pod górkę ludziom robił. Sąsiad też nie podkabluje bo sam na opał czy na materiał sobie bez papieru tnie.

Dokładnie, mam swojego lasu też sporo i graniczy z prywatnym i państwowym i nie ma problemu chłopcy wszystko z okolicy leśniczy czy podleśniczy równe chłopaki nawet sami pozwalają aby to co na panstwowym złamało się czu uschło jak blisko przy granicy zabierać. Trzeba umieć żyć w zgodzie a nie bedzie problemu :) 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

no akurat większość starostw i tak oddaje nadzór leśnikom z lasów państwowych. 

@Pablos_1970 jaki cudem tam u ciebie rządzą twoim lasem to ja nie wiem. Plan jest sporządzany co 10 czy 15 lat, tam masz wszystko gdzie jaka trzebież, czy może już zrąb i ile m3 możesz pozyskać w danym okresie czasu. i łachy ten twój nadzorca nie robi, ba to ty możesz go zmusic by przyjechał i wyznaczył co jest do ścięcia. Jedyne co może ci nakazać to zgarnięcie ściętego drewna na kilka kupek/pryzm  by mógł policzyć i zaznaczyć ile metrów pozyskałeś i nie istotne jak one będą wyglądały. Ba im się nawet nie chce z reguły jeździć i tylko się wk***iają jak debile wycinają to co powinno zostać bo wtedy to muszą pilnować bo sami dostaną po d*pie.

Upierdliwe to są wszystkie lasy/zadrzewienia nie będące lasami w papierach bo tam jest papierologia w gminach w myśl przepisów.

Szkoda, że przepadła ustawa tzw "lex Szyszko" jedna z niewielu ustaw która była dobra. Zwiększająca poszanowanie własności prywatnej. Ale tu znów były głosy, że tną lasy. Oczywiście różne podmioty/organizacje wykorzystały to by pościnać bezproblemowo bez zgód z gminy całe połacie, ale to znów wina tego, że nikt nie aktualizuje tego kraju, a wystarczyło wypuścić leśników i zaktualizować stany i zmienić nieużytki czy inne grunty na las jak już tam de facto rośnie i dopiero wprowadzić ustawę, ale to by przepadło sporo terenów "inwestycyjnych". U mnie w okolicy masę jest takich hektarów, że obecnie 20-30 letnie lasy bo nikt konikiem czy kosą nie pracuje więc zarosło, a w papierach nieużytki, albo łąki/pola

Opublikowano (edytowane)

Tak... generalnie wyznacza kogoś z nadleśnictwa 

U mnie mam plan 10 lat wystawiony przez naczelnika wydziału rolnictwa ochrony środowiska i leśnictwa ..,z upoważnienia starosty 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, nie napisał:

sankcje nałożone na złą rosję, politycy ręce umyte, lud zadowolony, obowiązek moralny spełniony ...............

i wszyscy udają, że jest ok, że nie widzą tego co na grafice

Od początku było wiadomo że te sankcje gówno dadzą a my dostaniemy po tyłku nie mniej niż ruscy. Jedynie durniom i pisowskiej sekcie zdawało się że sankcje zrujnują ruskich i sprawią że odpuści upadlinie. 

2 godziny temu, Roman176 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Paul Anthony Taylor, Aleksandra Niedzwiecki, Matthias Rath i August Kowalczyk NAZISTOWSKIE KORZENIE "BRUKSELSKIEJ UE" To, co zawsze chciałeś wiedzieć „brukselskiej UE"- lecz nikt nie śmiał ci powiedzieć!”

A co Roman powiesz na to? 

Zwyrodnialec nauczył psa przeklinać artykuł nagłówek w gazecie ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v