Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dla nich radę. W archiwach TVP pewnie jest w ciul taśm z lat minionych a szczególnie z takich wydarzeń jak Festiwal Piosenki Żołnierskiej w Kołobrzegu. Trza to wyciągnąć i puszczać na TVP info bez przerwy, do jutrzejszego wieczora. Walor artystyczny porównywalny do tego co puszczają w chwili obecnej.

Opublikowano

wynik wyborów na pewno będzie ciekawy i raczej trochę zaskoczenia będzie 🤭

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Trza to wyciągnąć i puszczać na TVP info bez przerwy, do jutrzejszego wieczora 

Istnieje opcja że jutro wieczorem puszczą festiwal pieśni żałobnej😒

Opublikowano
Leszy napisał:

34 minuty temu, mirro napisał:

ktoś odjebał Palestyńczykom niedźwiedzią przysługę. A teraz Izrael posprząta i znowu w wojnie obronnej powiększy swoje terytorium.

Winny kto zyskał. Się zastawiają czemu mosad nie wykrył tak dużego ataku. Pewnie wiedział i mógł ukręcić łeb temu czemuś w zarodku. Tylko wola polityczna była inna. Protesty się skończyły, opozycja nie krytykuje, wszyscy razem z premierem. Jeszcze pewnie zajmą nowe terytoria. 

Gdyby Hamas budował metro w Warszawie to byłoby już z pięć nitek i pierścień i to z cementu z darów - tyle Wam powiem. Mosad a właściwie Szin Bet widział przesłanki ale ani się tym nie zajmował szczególnie ani nie było możliwości. Tam się ONZ mocno wbiło i cała masa pomocy międzynarodowej w tym UE. To nie na rękę ani Iranowi ani Ruskiem ze Syrii.

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Na którą stronę to zaskoczenie 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

To już lepiej niech się wysadzi jakby przypadkowo ładunek prawdziwy. Dwie pieczenie na jednym ogniu. 😉

A co ten pomnik tak przeszkadza 🤔 , mnie to on nie rusza , jest coś tam to jest , najgorzej  sobie wsiąść do głowy taką głupotę i żyć z tym 

Opublikowano (edytowane)

Tak a pro po wojny Palestyny/Hamasu z Izraelem. To trzeba tu przytoczyć w żadnym razie nie agitując odnośnie wyborów, że obecny rząd przyznał obywatelom Palestyny i Libanu około 2400 wiz. W ciągu ostatnich dwóch lat ponad 1700 wiz dostali Rosjanie.

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Gdyby Hamas budował metro w Warszawie to byłoby już z pięć nitek i pierścień i to z cementu z darów - tyle Wam powiem. Mosad a właściwie Szin Bet widział przesłanki ale ani się tym nie zajmował szczególnie ani nie było możliwości. Tam się ONZ mocno wbiło i cała masa pomocy międzynarodowej w tym UE. To nie na rękę ani Iranowi ani Ruskiem ze Syrii.

Służby Izraela ostatnimi czasy zajmowały się bardziej ludźmi protestującymi na ulicach w obronie praworządności jak u nas. Nie za bardzo kogo interesowało co się dzieje za murem. Był to brak zainteresowania zamierzony lub po prostu wynikający z innych zajęć.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
42 minuty temu, 6465 napisał:

Jak nie chce zejść to zestrzelić debila.

Zostawić bez zainteresowania. Słońce mu dogrzeje, wiatr przewieje to sam zlezie. A jak nie to gołębie go przegonią🤣

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Tak jak pisał @DTaras Palestyna to nie Hamas. A Hamaas to nie Palestyna. Przy funkcjonowaniu Palestyny jako państwa Hamas skończyłby jak Al Kaida, czyli w Afganistanie.

Tu ktoś odjebał Palestyńczykom niedźwiedzią przysługę. A teraz Izrael posprząta i znowu w wojnie obronnej powiększy swoje terytorium.

Czyli Hamasowi Palestyna nie była na rękę i skazał ją na zagładę lub Hamas rozpętał konflikt kosztem Palestyny a Izrael łyknął to jak pelikan ?

1 godzinę temu, mirro napisał:

Mam dla nich radę. W archiwach TVP pewnie jest w ciul taśm z lat minionych a szczególnie z takich wydarzeń jak Festiwal Piosenki Żołnierskiej w Kołobrzegu. Trza to wyciągnąć i puszczać na TVP info bez przerwy, do jutrzejszego wieczora. Walor artystyczny porównywalny do tego co puszczają w chwili obecnej.

Nawet trafiłeś. Jest duże zainteresowanie kanałem na bazie archiwum, coś w stylu TVP Retro lub TVP Archiwum, tylko że sama TVP nie jest zainteresowana takim projektem. Być może lobby działa aby TVP nie zgarnęło zbyt dużego tortu reklamowego. Samo uruchomienie takiego kanału nie było by zbyt kosztowne ale rekonstrukcja cyfrowa niektórych materiałów już tak.

1 godzinę temu, HF86 napisał:

Ciekawe czy protesty zaczną się od razu czy będzie chwila na analizy ?

12 minut temu, hubertuss napisał:

Tak a pro po wojny Palestyny/Hamasu z Izraelem. To trzeba tu przytoczyć w żadnym razie nie agitując odnośnie wyborów, że obecny rząd przyznał obywatelom Palestyny i Libanu około 2400 wiz. W ciągu ostatnich dwóch lat ponad 1700 wiz dostali Rosjanie.

Rosja to nie tylko putin ale też ludzie którzy chcą normalnie żyć.

46 minut temu, 6465 napisał:

Pamiętam sytuację z wojska gdy wartownik dzwonił do dyżurnego, że ktoś wszedł na teren jednostki. Ten mu odparł aby go zastrzelił 😂 ale szybko przemyślał sprawę, że ten faktycznie może go odstrzelić i wysłał tam kogoś.

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/wszedl-na-pomnik-smolenski-ma-jakis-przedmiot-przypominajacy-ladunek-mamy-wideo-6952048305920960a

Już niektórzy chcą burzyc pomniki pewnej władzy ... A po komunie PKiN stoi dumnie ;)

Ten budynek będzie dochodził do takiego wieku, że albo go trzeba będzie wyremontować w pieniądzach jak za nowy albo rozsądnie rozpirzyć i nawiązać do niego przy stawianiu nowego. O. Dla mnie to szkarada sle ja we Warrszaaawiee nie mieszkam.

dsbh napisał:

Pamiętam sytuację z wojska gdy wartownik dzwonił do dyżurnego, że ktoś wszedł na teren jednostki. Ten mu odparł aby go zastrzelił 😂 ale szybko przemyślał sprawę, że ten faktycznie może go odstrzelić i wysłał tam kogoś.

I są tacy żołnierze co bez odkładania słuchawki wypierdzieliliby natychmiast ze trzy sztuki w powietrze. Tak dla beki. Gwarantuję Ci to osobiście 😁.

Opublikowano
nie napisał:

zamienić na takie coś

Za mały plac.

Bogdan_ja napisał:

58 minut temu, 6465 napisał:

Bez legitymowania 🤔no jak to tak ?

Przecie jak spadnie to z dokumentami

Opublikowano

chciał se jarek pomnika, przy którym tylko on kwiatki co miesiąc będzie składał, to sobie w ogródku mógł postawić ołtarzyk za własne pieniądze i nawet mógłby to ochraniać non stop, przecież go stać. 

a tu robi cyrk od 13 lat. 

Opublikowano
25 minut temu, dsbh napisał:

Czyli Hamasowi Palestyna nie była na rękę i skazał ją na zagładę lub Hamas rozpętał konflikt kosztem Palestyny a Izrael łyknął to jak pelikan ?

Rozmawiałem z jednym księdzem, co tam bywa często i długo już i ten twierdził że nawet juz tam dogadywać się zaczęli. Tak więc coś musiało piznąć albo spokój był pozorny. Tylko że terrorystom zawsze chodzi o ofiary a raczej ich ilość. A Palestyna grzmoci ich po całości.

9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Niestety, szkarada smoleńska ocalała, facet zrezygnował, zresztą,

To już chyba kiedyś pisałem jak w porze kolacji na dach bdow na Kruczkowskiego wlazł gościu z zamiarem bliższym skoczyć, zamiar dalszy lecieć. Wyszła ekipa przed blok na zbiórkę do kolacji ten coś tam się darł, ci sie pośmiali aż wyszedł jeden i przemówił. "Co k..a kocie jeden, myślisz że stary będzie tu stał i czekał na ciebie? Skacz albo złaź, 

No i gościu grzecznie zlazł. To na dole, pod paszki i do szpitala wojskowego,

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A to zobacz, zero zaangażowania, zero emocji, nie to co wczoraj xD nie ma dziadów z Gazety Polskiej, nie ma Karnowskiego, nie ma eksperta z tygodnika Niedziela xD

tego eksperta z niedzieli to chyba juz nie beda pokazywac w tv-oczywiscie tego ksiedza redaktora z dabrowy gorniczej. jeden z nich byl redaktorem wydania zaglebiowskiego.

• Haha 1
Opublikowano

byłaby wielka bieda, gdyby milosciwie nam panujący wraz z przydupasami utracili władzę. 

tyle odpraw do wypłaty 🥺

spółki skarbu państwa, i wszystkie państwowe urzędy 🤒

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v