Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

W Wiadomościach TVP o 12 oczywiście ani słowa o rezygnacji dowódców wojskowych, ważniejszy był dla nich jakiś konkurs bodypaintingu w Austrii ...

A taka szmatę dzisiaj rozwoziła państwowa poczta polska ...

IMG_20231010_115949.jpg

Gen. Wiesław jest teraz wodzem naczelnym. Bez komentarza. Okazuje się iż Błaszczak zaordynował dowodzenie ewakuacją właśnie jemu... Niech tam się generały trą ale kiego wuja się w to Błaszczak wpiernicza? Prędzej czy później by się i tak ulało jak sądzę. W każdym razie zacznijcie robić notatki bo nadejszla wielkopomna chwiła jak sądzę.

@mirro Pana generała może dobrze znać to mógłby mnie uspokoić i skierować na właściwy tor. Moje oko mówi mi jak wyżej.

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Tomasz0611 napisał:

W Wiadomościach TVP o 12 oczywiście ani słowa o rezygnacji dowódców wojskowych, ważniejszy był dla nich jakiś konkurs bodypaintingu w Austrii ...

A taka szmatę dzisiaj rozwoziła państwowa poczta polska ...

IMG_20231010_115949.jpg

W czym Ty masz problem ?. Mało to różne ulotki roznosili listonosze ?, zapłacisz to ci  będą roznosić co im zlecisz

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, racyl napisał:

W czym Ty masz problem ?

Tu myślę że nikt nie zapłacił za rozwożenie tej PiSowskiej szmaty, a po prostu przyszedł przykaz z góry żeby coś takiego rozwozić ...

Kupili cię tymi groszami do malin że teraz ich bronisz ?

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tu myślę że nikt nie zapłacił za rozwożenie tej PiSowskiej szmaty, a po prostu przyszedł przykaz z góry żeby coś takiego rozwozić ...

Kupili cię tymi groszami do malin że teraz ich bronisz ?

Po prostu zatankowałem mausery do pełna ile sie dało a jadę w radio i jakaś szmata mówi że to niegospodarność bo paliwo nie jest po rynkowej cenie i to strata co najmniej 2 mld . Do niedawna szmaciarze z PO latali na stacje paliw i krzyczeli że paliwo za drogie a jak mamy tanie to krzyczą że nie jest po rynkowej cenie

Na dłoni widać co te obietnice opozycji są warte

Opublikowano (edytowane)

Bo wcześniej mogłeś mieć tanie paliwo, to miałeś drogie, żeby teraz mieć tanie, jak powinno być drogie xD tak wygląda sztuczne sterowanie cenami rodem z PRL ...

• Like 1
Opublikowano

Mnie interesuje to co mam namacalne a nie to co się komuś wydawało albo gadał po to żeby gadać .

Jak przychodzi co do czego to obiecanki opozycji zawsze są gówno warte

Może i sterowanie ale trzeba się trzymać swoich poglądów a nie gadac to co ślina przyniesie na język

Opublikowano (edytowane)

No to PiS się nie trzyma swoich poglądów, bo sztuczne ceny paliw na Węgrzech były wg nich źle, a teraz robią to w Polsce...

Morawiecki 10 lat temu chciał podnosić wiek emerytalny a teraz co, nie trzyma się swoich poglądów xD gada to, co mu kaczka z Żoliborza każe ...

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

Mnie interesuje to co mam namacalne a nie to co się komuś wydawało albo gadał po to żeby gadać .

Namacalne jest sprzedanie lotosu, napływ zboża z Ukrainy, wysokie ceny nawozów, niskie płodów rolnych. 

Poza tym codziennie doświadczana w sklepach inflacja, napływ imigrantów, durne przepisy prawne. 

• Like 1
Opublikowano

PiS zawsze pierniczy, że opozycja chce np. sprzedać lasy, a sam prowadzi w nich rabunkową gospodarkę i wydziela działki kościołowi. Gadali, ze Tusk chciał sprzedać ziemię Niemcom, a za PIS-u i ch KOWR-u najwięcej ziemi sprzedano obcokrajowcom. Opozycja miała sprzedawać przedsiębiorstwa państwowe, a PIS sprzedał Lotos. PiS straszy imigrantami, a sam wydawał wizy za pieniądze. 

Jak to się mówi, po owocach ich poznacie. Zaś owoce PiS-u jak widać są zgniłe. 

Teraz wojsko się sypie. Generałowie odchodzą, sprzętu nie ma, a cały czas piernicz jakby to opozycja wojsko likwidowała. 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, DTaras napisał:

Andrzejczak i Piotrowski podali się do dymisji... Idź Pan w uj.

Osz k**wa mać! Tyle z mojej strony komentarza.

1 godzinę temu, DTaras napisał:

@mirro Pana generała może dobrze znać to mógłby mnie uspokoić i skierować na właściwy tor. Moje oko mówi mi jak wyżej.

Ruch z gen Wiesławem od dawna wisiał w powietrzu. Jest grupa umocowana do Błaszczaka i tu muszę skończyć komentarz, bo jeszcze co chlapnę.

Kukuła nie jest dobrym kandydatem na to stanowisko. Mimo wszystko to nie ten format (przy całym szacunku).

@DTaras Nie daj Bóg żeby to była prawda.

https://wiadomosci.wp.pl/nie-ma-precedensu-kluczowi-dowodcy-odchodza-6950613676690272a

"- Była decyzja prezydenta o użyciu kontyngentu do ewakuacji, jeśli to się odbywało poza dowództwem operacyjnym, to mogła to być ostateczna kropelka, która przeważyła decyzję szefa sztabu i dowódcy operacyjnego - mówi gen. Koziej."

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Reszta musiała się do pytań dostosować a skutek tego taki iż wszyscy PiS popierają bo tak samo odpowiadają. Ot cały myk za publiczną kasę. Tak samo są sformułowane pytania w referendum. Wał jak murzyński uj i nic więcej.

Co w tych pytaniach się nie podoba? Niewygodne czy jak?

31 minut temu, Leszy napisał:

Teraz wojsko się sypie. Generałowie odchodzą, sprzętu nie ma, a cały czas piernicz jakby to opozycja wojsko likwidowała. 

To jest sprawa polityczna

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, sakala napisał:

Oczywiście że polityczna. I dotyczy polityków PiS.  I za to powinni beknąć.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
sakala napisał:

Reszta musiała się do pytań dostosować a skutek tego taki iż wszyscy PiS popierają bo tak samo odpowiadają. Ot cały myk za publiczną kasę. Tak samo są sformułowane pytania w referendum. Wał jak murzyński uj i nic więcej.

31 minut temu, Leszy napisał:

pytania były z tezami oraz nie dotykały problemów trudnych. Lipa.

mirro napisał:

Mimo wszystko to nie ten format (przy całym szacunku).

Tak, przy szacunku właśnie.

mirro napisał:

@DTaras Nie daj Bóg żeby to była prawda

Wygląda na to, że Bóg jednak pozwolił.

Opublikowano

Pytań było mało i dotyczyły najistotniejszych kwestii. Jakie to tezy? Czy chcemy Tuskowego przywrócenia wieku emerytalnego i imigrantów których Tusk będzie witał kartką a4 z napisem 'Wilkommen'? To są fakty nie tezy!

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał:

No widzisz ci ludzie chcą akurat pracować co sobie kupili te wizy a to co się pchało szturmem z białorusi czy do włoch nie będzie chciało pracować

Zawsze granica bez murów, płotów będzie bardziej szturmowana. A co robi unia ? nic nie stawia zaporowego tylko chcę rozdzielać tych migrantów .

Trzeba jakoś zniechecać ich a nie relokować po unii

Pisowska logika jest zadziwiająca. Jak pchali się przez płot to byli źli bo chcieli palić i gwałcić. Jak im się nie udało i z pod tego płotu jechali do Mińska i tam kupowali wizę za 1250 euro to już stawali się aniołami chcącymi w pocie czoła budować polski dobrobyt.

Tu masz swój płot

Jerzy Surdykowski: Płot na granicy białoruskiej to kompromitacja pisowskiej Polski (msn.com)

Ponieważ ma być tani (w pokazuchach tak zawsze), jest zrobiony z aluminiowych rurek udających stalowe pręty. Można go rozgiąć zwykłym podnośnikiem samochodowym, przeciąć piłką do metalu, a pod ziemią z tego samego powodu jest zagłębiony płytko, więc łatwo o podkop. Z odnotowanych ok. 30 tys. prób przejścia zatrzymano tylko nieco ponad połowę uchodźców, 

I żeby było jasne ja nic nie mam do kolesi z Bangladeszu którzy robią te kebaby niech pracują. Tylko po co tumanić naród referendom skoro i tak tych ludzi się ściąga bez żadnej weryfikacji aby tylko płacili. Bo każdy wie, że potrzeba nam rąk do pracy a zweryfikować ich w zasadzie się nie da.

Opublikowano
sakala napisał:

Pytań było mało i dotyczyły najistotniejszych kwestii. Jakie to tezy? Czy chcemy Tuskowego przywrócenia wieku emerytalnego i imigrantów których Tusk będzie witał kartką a4 z napisem 'Wilkommen'? To są fakty nie tezy!

Serio? Było o Pegasusie, CPK, służbie zdrowia, kasie przewalonej na wybory, sraczce pandemicznej, aborcji, inflacji, prezentach w postaci dofinansowania zagranicznych inwestycji z pieniędzy podatnika, zakupach nieuzgadnianych z wojskiem? Nie zauważyłem. Natomiast w pytaniu: Wiek emerytalny jest jedną z kluczowych kwestii w polskim sporze politycznym. Również o tym będą decydować Polacy w referendum w dniu wyborów. W naszym kraju ścierają się w tej sprawie dwa poglądy. Pierwszy zakłada przymusowe podwyższenie wieku emerytalnego, czyli odwołuje się do koncepcji związania w Europie wieku emerytalnego z sytuacją demograficzną, do czego Polskę namawiali w przeszłości najważniejsi niemieccy politycy. Decyzja o podwyższeniu wieku emerytalnego podjęta została w Polsce w czasie rządów Platformy Obywatelskiej i Polskiego Stronnictwa Ludowego. Druga koncepcja reprezentowana przez stronę rządową zakłada pozostawienie wieku emerytalnego na obecnym, obniżonym poziomie z dodatkowymi możliwościami takimi jak emerytury stażowe czy bonusy za dłuższą obecność na rynku pracy. Jakie stanowisko prezentuje państwa komitet w perspektywie następnej kadencji Sejmu? Masz część dotyczącą połowy świata szczególnie jego narzucania się Polsce vs. krainy mlekiem i miodem płynącej od strony Rządu...

Opublikowano (edytowane)

Kaczyńskiemu puszczają nerwy dzisiaj pod pomnikiem inflacji. Filmik w linku.

Incydent przed pomnikiem smoleńskim. Zachowanie Kaczyńskiego zarejestrowały kamery (msn.com)

A tu kolejny odlot. Objawili się cudotwórcy co rozdają nasze pieniądze.

"Gdy PiS wygra wybory". Niebywałe słowa księdza z ambony (msn.com)

Mamy to: 441 tys. złotych na złocenie ołtarza głównego. Potrzebowaliśmy człowieka, jak w tej ewangelicznej przypowieści 'o sadzawce Betesda': gdy nastąpiło poruszenie wody, trzeba było kogoś, kto by wprowadził chromego do wody, aby został uzdrowiony – oznajmił wiernym duchowny, cytowany przez ''Wyborczą''.

Taką osobę mieliśmy w osobie posła Kazimierza Smolińskiego i byłego burmistrza Pelplina – Patryka Demskiego! Gdy PiS wygra wybory, to i w przyszłości będą kolejne dotacje na dach kościoła! Teraz czeka nas przetarg na wykonawcę ołtarza – dodawał.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, sakala napisał:

Wszystko jest polityką. Polityka może doprowadzić do wojny, do katastrowy, czy krachu gospodarczego. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v