Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
34 minuty temu, jahooo napisał:

To są wypociny pisowskich paranoikow tworzących spiskowe teorie pod ciemny elektorat. W Europie są dziesiątki milionów beżowych i kolejne tysiące nie zrobią żadnej różnicy.  Miliony banderowców rozlazło się po UE w tym cała masa złodzieii i wszelkiej maści draństwa i jakoś nasi nie uznają tego za zagrożenie. To jest PISowska wojenka pod potrzeby straszenia proletariatu że 2 tys ludzi z Afryki zagraża 38 milionom. Powinni zrobić jak Litwa - przyjąć i pozwolić im wyjechać do Niemiec.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jahooo napisał:

sugerujesz załatwić UE jak Asterix i Obelix machinę urzędniczą Rzymu wkreskówce ?

albo jak Trurl konsultacji "Stalo(o)kim' udzielił

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 godzin temu, Ulman napisał:

Niełatwo jest się domyślić  o co chodzi zaburzonemu intelektualnie

jak pijesz ten twój bibruś  to pod koniec wypij parę kieliszków czyściocha żebyś się nie otruł 

Opublikowano
Ulman napisał:

Popatrz dokoła ilu zdrowych byków w wieku 18-40 łazi po naszych ulicach i jakoś "nie utknęli" na froncie. Obstawiam że w tym mafijo  korupcujnym tworze szybko znaleźli niszę i kwestia wyjazdu z banderlandu ma obecnie ustaloną cenę

A chodzą. W czasie drugiej wojny św. (rozwinięcie wg uznania) też nie wszyscy byli w ruchu oporu...

Opublikowano

Jednakowoż Ulman ja nie o tym pisałem.

Mariusz2903 napisał:

Powrócił temat relokacji uchodźców z Afryki , jak wiemy PL przyjęła miliony nazwanych przez UE gości z UA ale będzie przymus przyjmowania prawdziwych uchodźców . Ludzie uciekający przed wojną na UA są podobni kulturowo do europejczyków i dla tego bruksela ich nie chce i nie uznaje jako uchodźców ale afrykańczyków chcą przyjmować i relokować bo są inni kulturowo i mają doprowadzić do bardziej wielokulturowej Europy .

Kucze. W tym hotelu ile takich asfaltowych murz.. Afrykanów szychtę napierdziela to szok...

Opublikowano

są jeszcze u was Ukraińcy na koszt państwa ? u nas już nie , wyrzucili ich ze mają szukać pracy i aut .... to pojechali do miast gdzie platforma finansuje podobno Gdańsk Poznań i coś tam jeszcze  

Opublikowano

skapłem się że tam wcześniej moje pobożne życzenie podświadomie niewłaściwym porównaniem wyartykułowałem

1 godzinę temu, dysydent napisał:

prawników ci u nas dostatek jak psów u hycla

a powinno być - jak w schronisku

bo dobry hycel psów w nadmiarze nie kolekcjonuje a eliminuje
tak że i hycle z nas już nijakie jak nam się różne tałatajstwo mnoży i pasożytuje :(

10 minut temu, jahooo napisał:

"Celem polskiego rządu jest obrona w UE interesów, ale nie wartości. Ktoś taki nigdy nie zrozumie, że migracja może by też wzbogaceniem" – pisze "Sueddeutsche Zeitung"

"Ja ja" dojcze mają szczególnie "chlubne" tradycje historyczne doceniania takich wzbogaceń choćby żydowskich czy nawet tych cygańskich
sie qwa nauczyciele znaleźli

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

jak pijesz ten twój bibruś  to pod koniec wypij parę kieliszków czyściocha żebyś się nie otruł 

Co ty tak ciągle o tym piciu? W jakimś ciągu jesteś? 

1 godzinę temu, DTaras napisał:

A chodzą. W czasie drugiej wojny św. (rozwinięcie wg uznania) też nie wszyscy byli w ruchu oporu...

Tyle tylko że ich mieli nie wypuszczać z banderlandu.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jahooo napisał:

W Krasnymstawie zostali cyganie z Ukrainy i teraz miasto ma z nimi problem

Władza się zmieni będzie na koszt Państwa Polskiego  5 mil , Afryki dostaną zapomogę 5 tyś .

2 godziny temu, Ulman napisał:

To są wypociny pisowskich paranoikow tworzących spiskowe teorie pod ciemny elektorat. W Europie są dziesiątki milionów beżowych i kolejne tysiące nie zrobią żadnej różnicy.  Miliony banderowców rozlazło się po UE w tym cała masa złodzieii i wszelkiej maści draństwa i jakoś nasi nie uznają tego za zagrożenie. To jest PISowska wojenka pod potrzeby straszenia proletariatu że 2 tys ludzi z Afryki zagraża 38 milionom. Powinni zrobić jak Litwa - przyjąć i pozwolić im wyjechać do Niemiec.

Władza się zmieni , Polska przyjmie , Afrykę na utrzymanie dopiero będziesz się pienił . Bo to nie będzie 800 + , tylko + 8 tyś na jedną osobę czy ma 1 rok czy 70 lat .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Powinni zrobić jak Litwa - przyjąć i pozwolić im wyjechać do Niemiec.

Taa, po tygodniu wrócą w bydlęcych wagonach firmy Deutsche Bahn, oni mają długoletnie doświadczenie w takim transporcie.

Opublikowano (edytowane)

Po co będą uciekać, jak Polska zapłaci jak będzie mało 8 tyś to może 15 tyś wystarczy .

Niemieckie media krytykują Polskę i Węgry za sprzeciw wobec kompromisu migracyjnego wypracowanego przez szefów MSW państw UE. Komentatorzy dziwią się, że Polska uważa finansowy ekwiwalent za "karę".

Celem polskiego rządu jest obrona w UE interesów, ale nie wartości. Ktoś taki nigdy nie zrozumie, że migracja może by też wzbogaceniem" – pisze "Sueddeutsche Zeitung"

Przybysze będą wzbogaceniem wartości tylko jakich ?. 

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/niemieckie-media-zdziwione-postawa-polski-wobec-kompromisu-migracyjnego/6g93e7s,79cfc278

Edytowane przez galan99
Opublikowano

W czerwcu szerokim strumieniem popłyną dopłaty do zbóż i nawozu , te 3025 zł do ha już bruksela przyklepała i resztę z krajowego budżetu można wypłacać . Ja pier**lę 10 miliardy wpompują w rolników za PO 0,5 miliarda to przez 8 lat nie było w formie dodatkowych dopłat dla rolnictwa , czyli PISDA .

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał:

"Celem polskiego rządu jest obrona w UE interesów, ale nie wartości. Ktoś taki nigdy nie zrozumie, że migracja może by też wzbogaceniem"

To się szybko Polski Rząd skapnął że trza interesów bronić i to najlepiej własnych.:efendi2:A wartości wszelakich, to się już nasi na bronili, Tak że nawet na niektóre krzywo spojrzeć nie można.:lol:

10 minut temu, galan99 napisał:

Apel bez cenzury - służba wojskowa .

Tak powinno być

Raz za taki numer miałem poważne problemy.

Opublikowano (edytowane)

Raz ja jak był w woju to stale byli takie problemy .

Jednego razu jeden z 2 pietra z kibla wyleciał za okno na kratkę koło bloku , nic mu się nie  stało , bo był najebany . Ale była afera . 

Wozy przez okno wylatywały  i taborety .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

W czerwcu szerokim strumieniem popłyną dopłaty do zbóż i nawozu ,

słuchaj ręczysz za to? jak nic nie dostanę w czerwcu, to dasz mi ze swojej kasy te pieniądze o których napisałes tam dalej?

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Taa, po tygodniu wrócą w bydlęcych wagonach firmy Deutsche Bahn, oni mają długoletnie doświadczenie w takim transporcie.

Jakby u nas było tak atrakcyjnie to by sami z Niemiec przyjechali i nikt nie musiałby ich relokować. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Niemcy ich przymusowo do Polski przesiedlą bo nie będą tam mieli prawa pobytu, prawa do pracy, prawa do zasiłku, a ta relokacja to co jest jak nie przymusowe przesiedlenie.WŁAŚNIE DLATEGO ŻE U NAS NIE MA TAKIEGO SOCJALU JAK NA ZACHODZIE.

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano

Romuś, ale to Ty chyba masz problem alkoholowy... no sam o tym pisałeś. czemu teraz próbujesz komus innemu to przypisać? tak z ciekawości pytam..

Opublikowano
22 minuty temu, Ulman napisał:

A kto ich w Niemczech wyłapie jak tam całe dzielnice takich delikwentów a w całym kraju miliony. To samo Francja Włochy czy benelux

dlatego mają problemy z imigrantami wparawoali w zeszłym roku na mecz i LM i ani rusz się niego niech celi odejść 

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Romuś, ale to Ty chyba masz problem alkoholowy... no sam o tym pisałeś. czemu teraz próbujesz komus innemu to przypisać? tak z ciekawości pytam..

kiedy pisałem ja pisałem ze jestem co dziennie kontrolowany ja tak nie wale jak wy  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v