Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, wojak1986 napisał:

Nieudolni to znaczy że nie byli z PiSu a teraz nawet to bardzo nie przeszkadza. Kasa jest nasza tylko wydaje ja PiS nawet tej której jeszcze nie ma, zresztą inni z tego co słychać chcą iść tą drogą...

Żadnej naszej kasy nie ma. Pis nie dostanie nic z UE. A sam drukuje lub pożycza. Musze sprawdzić bo mama gdzieś czytała, ze ci co nie dostali dopłat do zboża muszą składać do końca października wnioski na nowo bo kasy nie ma i pis dostał zgodę na środki krajowe czy coś. Nawet jak masz napisane, ze coś jest z kpo to jest na kredyt lub z drukowanej kasy. UE nic nie dała i póki co nie da.

Opublikowano

Te lokalne OSP to stały się wzorem PSL taką mekką wyborczą i tam płynie kasa na zabawki. Dochodzi do tego że są lepiej wyposażone od zawodowych. Z całym szacunkiem dla amatorów taki sprzęt. Może jakiś helikopter by im się przydał?

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Nawet jak masz napisane, ze coś jest z kpo to jest na kredyt lub z drukowanej kasy. UE nic nie dała i póki co nie da.

Pewnie kasy nie dostaną ale Pinokio biblię przepisów podpisał. Ile to ma stron koło tysiąca? Tym podatkiem od pojazdów spalinowych to nikt się nie chwali i wyższym zusem

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, hubertuss napisał:

Widać masz jakichś nieudolnych samorządowców u nas gmina czy miasto co rusz coś dostawały. Ale jak jest teraz pisior starostą to gmina i miasto mają ban na rządową kasę a wszystko za rządową kasę robi starostwo. I nie od pisu dostała tylko z naszej kasy. Przykład z naszej gminy wójt chciał robi strzelnicę. Starosta go zablokował i strzelnicę robi starostwo teraz. Bo wójt psl starosta pis. Wcześniej u nas było tak, ze miasto czy gmina czy starostwo co rusz coś dostawały z państwa lub unii. Teraz jak pisior starostą został to z rządowej kasy tylko starostwo może robić gmina i miasto z swoich naszych itd.

To jestes z gminy Siemiatycze?

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, wojak1986 napisał:

Te lokalne OSP to stały się wzorem PSL taką mekką wyborczą i tam płynie kasa na zabawki. Dochodzi do tego że są lepiej wyposażone od zawodowych. Z całym szacunkiem dla amatorów taki sprzęt. Może jakiś helikopter by im się przydał?

Gmina 3,5 tys mieszkańców i 3 nowe wozy oraz 2 max 15 letnie, po co tyle tego ??? To nie te czasy że jechali 40 min z miasta powiatowego ... Teraz powiatowi z PSP są na terenie mojej gminy w 15 min od zgłoszenia, szybciej niż niektóre z tych OSP zdążą załogę do wozu złożyć ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
31 minut temu, hubertuss napisał:

Żadnej naszej kasy nie ma. Pis nie dostanie nic z UE. A sam drukuje lub pożycza. Musze sprawdzić bo mama gdzieś czytała, ze ci co nie dostali dopłat do zboża muszą składać do końca października wnioski na nowo bo kasy nie ma i pis dostał zgodę na środki krajowe czy coś. Nawet jak masz napisane, ze coś jest z kpo to jest na kredyt lub z drukowanej kasy. UE nic nie dała i póki co nie da.

Przecież już dawno mówili że środki im się skończyły na to wsparcie , i teraz czekają aż unia da zgodę żeby mogli płacić dalej . W piątek taką zgodę otrzymali na ponad 600 mln zł , i od razu w piątek ogłosili rozpoczęcie naboru . Sam osobiście złożyłem wczoraj , a w agencji oczywiście zdziwienie bo o niczym nie wiedzą , tylko mówią że ma taki nabór być , ale jeszcze nie wiedzą kiedy . Na moją sugestie że już jest nabór od piątku , to po konsultacji z innymi osobami stwierdzili że faktycznie . Moim zdaniem mogli przecież normalnie dalej  płacić na podstawie tamtych wniosków , a nie robić zamieszania , ale nie bo to jest z innej koperty płacone i tak nie można było zrobić , swoją drogą można powiedzieć że nie ma tam prawie nic do wypełnianie poza danymi i zaznaczeniem paru kwadracików 

Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Gmina 3,5 tys mieszkańców i 3 nowe wozy oraz 2 max 15 letnie, po co tyle tego ??? To nie te czasy że jechali 40 min z miasta powiatowego ... Teraz powiatowi z PSP są na terenie mojej gminy w 15 min od zgłoszenia, szybciej niż niektóre z tych OSP zdążą załogę do wozu złożyć ...

Straż naciąga statystyki wyjazdów wysyłają do byle akcji po kilka wozów. Nikt nie powie, że nie dam pieniędzy bo za dużó tego jest. W dużych miastach dochodzi do tak kuriozalnych akcji, że do byle stłuczki wysyła się 3 wozy które blokują całe skrzyżowania a auta o własnych siłach mogą zjechać na chodnik lub zostać zepchnięte. Całość obsłużył by jeden wóz a są trzy. 

Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał:

O panie, jakbyś przyjechał na moje tereny to byś sie zaśmiał z tego. U mnie jeszcze nie wiadomo gdzie sie pali a chłopaki juz przebrane i w samochodzie siedzą.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolniik122 napisał:

O panie, jakbyś przyjechał na moje tereny to byś sie zaśmiał z tego. U mnie jeszcze nie wiadomo gdzie sie pali a chłopaki juz przebrane i w samochodzie siedzą.

A u nas 3 nowe wozy w remizach oddalonych od siebie o 2-3 km ... A do lekarza specjalisty rok w kolejce, to nie jest śmieszne ...

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, Rolniik122 napisał:

Jeden w terenie z zapalniczką a reszta czeka w aucie na zgłoszenie?😜

Opublikowano
37 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A u nas 3 nowe wozy w remizach oddalonych od siebie o 2-3 km ... A do lekarza specjalisty rok w kolejce, to nie jest śmieszne ...

Rok? Zona szukała specjalisty od swojej dolegliwości to wszędzie po 2lata.

Opublikowano
1 minutę temu, Zibifarmer napisał:

Rok? Zona szukała specjalisty od swojej dolegliwości to wszędzie po 2lata.

Mówię o średnim czasie oczekiwania ... Szwagra ojciec chciał zrobić żylaki, to do naczyniowca który robi to dobrze na samą wizytę pół roku ...

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Mówię o średnim czasie oczekiwania ... Szwagra ojciec chciał zrobić żylaki, to do naczyniowca który robi to dobrze na samą wizytę pół roku ...

No tu też na wizytę. 

Opublikowano (edytowane)

Ale ważne że lokalne OSP mają 3 nowe wozy strażackie i sale w remizach im minister Małecki wyremontował ... Od miesiąca aby do gminy przywozi te swoje kartoniki i co tydzień odbiera a to nowy wóz, a to remize po remoncie, a to drogę, już patrzeć się na to nie da ...

Opublikowano (edytowane)

Cena paliw bez zmian, do 15 października na Orlenie jeżeli jest dostępny to olej napędowy w cenie 5.95-5.99 w zależności od stacji ;) a jak "awaria" to w tej cenie Verve można dostać ;)

Opublikowano
14 minut temu, aderus napisał:

gdzie mozna znalezc info o cenach paliw na agrofoto  ,przypominam ze jest tu takie cos jak polityka to tam ze swoimi wynuzeniami

Na dziale ,, ceny pszenicy '' ostatnio wstawiałem ceny , więc jak nie możesz nigdzie znaleść cen paliwa , to tam możesz spróbować , a tak na serio cofnij na poprzednią stronę i masz aktualne ceny

Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Cena paliw bez zmian, do 15 października na Orlenie jeżeli jest dostępny to olej napędowy w cenie 5.95-5.99 w zależności od stacji ;) a jak "awaria" to w tej cenie Verve można dostać ;)

Ostatnio u mnie na orlenie była awaria i na zwykły ON i na verwe. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v