Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

z tego co pisza w pismach motryzacyjnych to nie warto przeplacac za verwe.. raz mi sie tak udalo zatankowac- nawet nie pamietam czy byla jakas roznica.

Nie ma żadnej . Nawet kolor ten sam.Verva to lipa.

Na stacji avia zatankowałem ostatnio do ciagnika i w beczkę ,,Gold " to była różnica w pracy silnika na plus, kolor też miała jakby błękitno zielony. Od tamtej pory tam tankuje jak mają.

Właśnie sąsiada Warszawiaka ratowałem, zabrakło mu paliwa  3km do domu miał,  od Warszawy nie miał gdzie zatankować🙆‍♂️ Wziąłem kanisterek, ledwo odpaliliśmy bestie tak zapowietrzył . Weź dopiero nie miej nic w zapasie.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano

Łuków. Orlen firmowy ul. Siedlecka- diesel praktycznie nie osiągalny. pozostałe dwie stacje ceny ON 6,19zl z limitem 100l, choć w trakcie tankowania Pan z obsługi powiedział o limicie 50l. (Radzynska) hurt. Petrodom -brak Ollbenz 6,49zl od 1000l 6,59zl od 500l. po wyborach sytuacja się unormuje i cena o 1zl w górę.

Opublikowano
6 godzin temu, 6465 napisał:

Byłem jeszcze z beczką po ON.  Stal chłop Deutzem z przyczepą lał w beczki 2tys.L. Miał już na liczniku 🙆

Jak gdzieś napisałem są osoby które żniwa 2023 zrobiły na paliwie sprzed wojny, więc parę złotych są do przodu.

Opublikowano

Niektórzy mają na ebane - zamiast martwić albo cieszyć się tym co sami robią wiecznie widzą problem u innych było drogo -źle, jest tanio- jest źle, kupują na zapas -jest źle, nie kupują na zapas -jest źle , co to ma być ? 

A werwę i inne wynalazki to żadna tajemnica do komory przed zalaniem kierowca dodaje czysty cetan 1l na 1000 l diesla i tyle po zalaniu komory jest wymieszane a 5 l cetanu kosztuje coś koło 250 zł  więc koszt to 5 gr /l A już odpowiadam skąd wiem? -bo stosuję 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, GRZES1545 napisał:

I co w związku z Tym?

LRA stacją bp 6,29 b7 i dosgepna🤭

Jajco co mnie obchodzi jakaś stacją u naleśników,  się odniosłem do jego wypowiedzi nie do prywatnej stacji.

Edytowane przez robert1226
Opublikowano
12 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Do mnie znajomi wydzwaniają i pytają o dostępność bo na najbliższej stacji kolejki masakryczne i chyba nawet się już skończyło. U mnie w robocie dzisiaj o dziwo ludzi dużo mniej a dostawa była rano.

Na której stacji można bez problemu zatankować w beczkę?

Opublikowano

ja wczoraj pojechałem i uzupełniłem zapasy po 6,19 na stacji nienalezacej do żadnej dużej sieci, tylko że tak powiem u gościa który jest właścicielem zaledwie kilku stacji. Nie mieli oporów żeby lać do mauzera, nie było przy głównej drodze więc nikt się nie przywali i żadna policja czy inspekcja nie przyuwazy. Paliwo na widok ładne, wg papierów, bo poprosiłem i mi pokazali do -21. Więc bomba. hurt chciał 6.50 i miałem czekać do przyszłego wtorku.

Opublikowano
49 minut temu, malaczarna napisał:

Na której stacji można bez problemu zatankować w beczkę?

U nas w Świękrzyskiem, przynajmniej w moim rejonie to na to pytanie to odpowiadam - wszędzie. Okolica Pińczów- Jędrzejów to raczej ciężko znajsc Orlen gdzie nie da się lać do beczki.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, v11 napisał:

Niektórzy mają na ebane - zamiast martwić albo cieszyć się tym co sami robią wiecznie widzą problem u innych było drogo -źle, jest tanio- jest źle, kupują na zapas -jest źle, nie kupują na zapas -jest źle , co to ma być ? 

A werwę i inne wynalazki to żadna tajemnica do komory przed zalaniem kierowca dodaje czysty cetan 1l na 1000 l diesla i tyle po zalaniu komory jest wymieszane a 5 l cetanu kosztuje coś koło 250 zł  więc koszt to 5 gr /l A już odpowiadam skąd wiem? -bo stosuję 

Gdzie ten cetan kupić? Kiedyś w latach 90 tych  był dodatek do paliwa nitrox po dolaniu było widać zwyżkę mocy. Teraz nie do kupienia.

edit Ok już mam.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

cetan r? Już mam dzięki.

Ja tam w 8 nie wierzę ale pod 7 z czasem może podejść. Zaczyna się spowolnienie gospodarcze nie będzie nikomu zależało na dodatkowym zarzynaniu gospodarki.

Opublikowano

Nie wiem czy interesujecie się tym co dzieje się lokalnie w gminach przed wyborami. U mnie gmina od PiSu dostała 3 mln następna 5 mln. Tu droga tam jakiś remont. Normalnie żeby wyrwać taka kasę to pielgrzymka a teraz cyk i jest. Tylko jaka to jest skala transferu w całym kraju. Skąd te środki?

Opublikowano (edytowane)

Widać masz jakichś nieudolnych samorządowców u nas gmina czy miasto co rusz coś dostawały. Ale jak jest teraz pisior starostą to gmina i miasto mają ban na rządową kasę a wszystko za rządową kasę robi starostwo. I nie od pisu dostała tylko z naszej kasy. Przykład z naszej gminy wójt chciał robi strzelnicę. Starosta go zablokował i strzelnicę robi starostwo teraz. Bo wójt psl starosta pis. Wcześniej u nas było tak, ze miasto czy gmina czy starostwo co rusz coś dostawały z państwa lub unii. Teraz jak pisior starostą został to z rządowej kasy tylko starostwo może robić gmina i miasto z swoich naszych itd.

Opublikowano
12 minut temu, wojak1986 napisał:

Nie wiem czy interesujecie się tym co dzieje się lokalnie w gminach przed wyborami. U mnie gmina od PiSu dostała 3 mln następna 5 mln. Tu droga tam jakiś remont. Normalnie żeby wyrwać taka kasę to pielgrzymka a teraz cyk i jest. Tylko jaka to jest skala transferu w całym kraju. Skąd te środki?

U mnie dosłownie to samo. Raptem przed wyborami zaczęli asfalt na nowo kłaść i to nie na te drogi co dół na dole tylko krajówke na nowo asfalt kładą mimo, że droga była w dobrym stanie. Wójt PSL'owiec

Opublikowano
9 godzin temu, v11 napisał:

Mógłbyś powiedziec cos więcej? Jak nazywa się ten produkt, jaka dajesz ilość na 1000l i co to finalnie daje? 

Bo rozumiem, że dolewa się to do b7? 

Opublikowano
2 minuty temu, Rolniik122 napisał:

U mnie dosłownie to samo. Raptem przed wyborami zaczęli asfalt na nowo kłaść i to nie na te drogi co dół na dole tylko krajówke na nowo asfalt kładą mimo, że droga była w dobrym stanie. Wójt PSL'owiec

O tym mówię OSP dostają kasę, Koła Gospodyń Wiejskich normalnie wpadają pytają co im tam trzeba i jest😁 w gminach jak ktoś głośniej stęknie to już jest kasa...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, wojak1986 napisał:

O tym mówię OSP dostają kasę, Koła Gospodyń Wiejskich normalnie wpadają pytają co im tam trzeba i jest😁 w gminach jak ktoś głośniej stęknie to już jest kasa...

o OSP nie wspominam. Jak tak to nie było kasy na nic, jak przed wyborami to raptem kasa się znalazła na 3 samochody dla OSP i to nie byle jakie. Kupili 3 scanie.  A no i oczywiście na przywitanie i poświecenie nowego pojazdu przybył sam poseł Pisu.

Edytowane przez Rolniik122
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v