Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 godzin temu, jezyk_nh napisał:

ON ? …

oczywiście

17 godzin temu, galan99 napisał:

Bardzo dobrze robisz , trzeba zwiększać cały czas .

Tak jak Powiadają że trzeba zaciskać pasa .

ON cena spada .

Cena spadała przez dłuższy czas ale od trzech dni delikatnie wzrasta.

Opublikowano
23 godziny temu, Agrest napisał:

BS 11,44% +3% prowizja🤣🤣🤣🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Byłem dzisiaj w swoim BSie i tak z ciekawości zapytałem o kredyt na zakup ziemi (inwestycyjny) to oprocentowanie jest na poziomie 9,90% a prowizja 3% ale można coś ponegocjować. 

Opublikowano

Mam pytanie czy ktoś sprawdza ilość lirów za pomocą wagi i po gęstości ? najdokładniejsza metoda według mnie tak sprawdzają czy nie oszukują mleczarnie rolnicy co produkują mleko montując wagę pod zbiornik. 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, PRIMO napisał:

Byłem dzisiaj w swoim BSie i tak z ciekawości zapytałem o kredyt na zakup ziemi (inwestycyjny) to oprocentowanie jest na poziomie 9,90% a prowizja 3% ale można coś ponegocjować. 

ja tam wole do swojego BS chodzić bo pracowniki, dyrekcja mnie znajom (w wiekszosci z tej samej gminy) , ja ich znam i zawsze w razie problemu kompromis uzgodnimy 

Edytowane przez marulekk
  • Thanks 1
Opublikowano
16 godzin temu, PRIMO napisał:

To samo zrobiłem ostatnio. Propozycja kredytu na milion złotych na 10 lat. Do oddania prawie 1,7 mln realnie. Dziękuję.

• Haha 1
Opublikowano
14 godzin temu, marcin1606 napisał:

Mam pytanie czy ktoś sprawdza ilość lirów za pomocą wagi i po gęstości ? najdokładniejsza metoda według mnie tak sprawdzają czy nie oszukują mleczarnie rolnicy co produkują mleko montując wagę pod zbiornik. 

oczywiście że ważyłem całą cysternę jeżeli większe dostawy a jak 2-3 tyś waga na na wózku do palet (dokładność do 0,1kg) lali do mauzerów i od 820 do 850 kg to waga 1000l .A rzeczywistą gęstość (wagę) masz na certyfikacie który dostawca musi ci pokazać przed zalaniem .Warto z dostawcą uzgodnić taką formę sprawdzania ŻEBY NIE ROBIĆ KWASÓW A JAK SIĘ NIE ZGADZAJĄ NOŻNA PODEJRZEWAĆ WAŁKI 

Opublikowano
5 godzin temu, notkiz napisał:

To samo zrobiłem ostatnio. Propozycja kredytu na milion złotych na 10 lat. Do oddania prawie 1,7 mln realnie. Dziękuję.

popatrz na swoj awatar - pamietasz czasy gdy byl on tylko za dolary ?? pamietasz ze milion zlotych w 83 r to byl inny zupelnie inny milion niz w 93 ??

orlen- 7,49 

Opublikowano
1 godzinę temu, artur12441 napisał:

Co wy na to panowie ja czekam i obserwuje 🙂 jak to mój kumpel mówi jak zaczęli się tłuc na weselu póki co to  siedź i obserwuj gości 😅 

Screenshot_20230217-160051.png

Możesz se na to patrzeć jak na gwiazdy na niebie lub księżyc. U nas ceny ustala Obajtek nie giełda.

• Like 2
Opublikowano
28 minut temu, hubertuss napisał:

Możesz se na to patrzeć jak na gwiazdy na niebie lub księżyc. U nas ceny ustala Obajtek nie giełda.

Bez przesady spadki o kilka setnych procent pokrywają się tak samo jak i zwyżki groszowe sprawy ale śledzę to codziennie i jak lekki spadek to i 5 gr w dol inna odwrót jak zwyżka... Albo ja głupi i ślepy codziennie zerkam na wykres i ceny hurtowe

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v