Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, damian303 napisał:

Fajny sprzęt, też kiedyś o tym myślałem, ale niestety nie na drzewa. Ta najwyższa dysza jest ruchoma, by puścić strumień z góry krzaka?

Co do IP, odmawiasz to jednodniowym szkoleniem, często z chemizacja(ja tak miałem i jeszcze mam ważne). Koszt rejestracji to chyba niecałe 2k, plus koszty kontroli. Też lubię spokój, ale za dodatkowe 1200/ha mogę się skusić. Inaczej prawdopodobnie zrezygnuje z dopłat jeżeli będę miał ugorowac pole.

Ugorowsnie tyczy tylko gruntów ornych a nie sądów i jagodników.

O kosztach to nawet nie wiedziałem że trzeba 2tys wyłożyć. To mnie jeszcze bardziej przekonuje by się nie wychylać.

I 1200 to chyba propozycja i limit ha dla kraju?

Jeśli tak to zostanie 400zł. To ja podziękuję.

Choc jest opcja że zmuszą nas zakłady do certyfikatu

Wszystkie dysze są ruchome w każdej płaszczyžnie. Możesz rzeźbić jak chcesz.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)

O raroty co nie miara ale dobrze idzie a w dodatku dostałem jakiś list że do sondu wzywają w harakterze świadka a wogule takich ludzi nieznam, i w dodatku ja w d*pie był i gówno widział do Radzynia Podlaskiego.Jaja jak berety ale muszę jechać kto zapłaci za paliwo i za zmarnowany czas.

Pozatym jeszcze jutro mam mieć kontrolę piorin ale to nic dziwnego.

Lubelaki szaleją o to jest najlepsze.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Pijaństwo i brawura 

Się mnie przypomina: "brawurowa jazda cinquecento". Rozbawiłeś mnie do łez. A jestem dopiero na 915 stronie.....

2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Ostatnio czytałem że niby dają jakaś przedłużona gwarancję na lakier w amazone. Ale jak doczytałem warunki tej gwarancji i czego nie obejmuje to rynce opadły. 

Musimy wyjaśnić jedno amazone czy inny germaniec z jednej blachy powstaje jednak znacząco różni się sposób jej zabezpieczenia i podejście do problemu. Generalnie to że zardzewieje jest panowie pewne chodzi o czas. Napiszę, może i wywołam wojnę ale Amazone to jest sprzęt klasy Unii Grudziądz jakościowo to nawet UG ich przebija. Co nie znaczy że nie mają produktów dobrych! I w drugą stronę sprzęt Polski też nie jest zły. Cały widz polega na tym żeby nie przepłacić i obojętnie do marki jeśli jest odpowiednia cena trzeba brać! W przypadku nowych maszyn uderzał bym tam gdzie gwarancja nie jest "dostudni a studnia przy bramie".

2 godziny temu, jacus napisał:

rdza na wszelkich maszynach to wina ekologii- juz nie wolno stosowac takich lakierow jak dawniej.

Jest to bzdurą i kłamstwem, które ma w sobie odrobine prawdy. Rdza jest wynikiem procesu elektrochemicznego. 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, szymon09875 napisał:

1. każda występująca korozja osiągnęła taki stopień, że nastąpiło poważne osłabienie konstrukcji ramy i lub zbiornika lub całkowite skorodowanie.

2. zagrożone jest bezpieczeństwo drogowe maszyny i użytkownika maszyny.

3. nie można zagwarantować funkcjonalności maszyny ze względu na uszkodzenia korozyjne występujące w metalowej konstrukcji maszyny.

Screenshot_2023-02-21-21-36-38-729_com.android.chrome.jpg

To w starym Amazone prędzej zgnije obudowa przekładni między zaczepem niż paka lub rama . Mowa o dinozaurach zae zaf 

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, mf362 napisał:

To w starym Amazone prędzej zgnije obudowa przekładni między zaczepem niż paka lub rama . Mowa o dinozaurach zae zaf 

Potwierdzam. Te stare można było zrobić, podobnie wapniarki ZG z lat 70-80.

• Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

Dzień dobry 1°, bez wiatru, bez opadów. 

niech by i był dobry ale wczoraj miałem sen 🙆‍♂️ jakimiś luxusowymi autami jeździłem 🤦‍♂️🤪

Mlecarze 🙋‍♂️ doicie 🤔😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Wstawać śpiochy.

Sam żeś agent.

Mnie w szpiegostwo nie mieszaj.🤣

Opublikowano
16 minut temu, slawek74 napisał:

niech by i był dobry ale wczoraj miałem sen 🙆‍♂️ jakimiś luxusowymi autami jeździłem 🤦‍♂️🤪

Mlecarze 🙋‍♂️ doicie 🤔😁

Doimy. Ty lepiej sprawdź w garażu, czy to na pewno był sen. A jak się okaże, że nie, to pokaż, co w tym garażu stoi😁

Opublikowano
Qwazi napisał:

16 minut temu, slawek74 napisał:

Mlecarze 🙋‍♂️ doicie 🤔😁

Doimy. Ty lepiej sprawdź w garażu, czy to na pewno był sen. A jak się okaże, że nie, to pokaż, co w tym garażu stoi😁

coś żona o toyota mówiła 🤔😁 automat na kredyt 😜

oby się nie nudziło 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v