Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, damian303 napisał:

Fajny sprzęt, też kiedyś o tym myślałem, ale niestety nie na drzewa. Ta najwyższa dysza jest ruchoma, by puścić strumień z góry krzaka?

Co do IP, odmawiasz to jednodniowym szkoleniem, często z chemizacja(ja tak miałem i jeszcze mam ważne). Koszt rejestracji to chyba niecałe 2k, plus koszty kontroli. Też lubię spokój, ale za dodatkowe 1200/ha mogę się skusić. Inaczej prawdopodobnie zrezygnuje z dopłat jeżeli będę miał ugorowac pole.

Ugorowsnie tyczy tylko gruntów ornych a nie sądów i jagodników.

O kosztach to nawet nie wiedziałem że trzeba 2tys wyłożyć. To mnie jeszcze bardziej przekonuje by się nie wychylać.

I 1200 to chyba propozycja i limit ha dla kraju?

Jeśli tak to zostanie 400zł. To ja podziękuję.

Choc jest opcja że zmuszą nas zakłady do certyfikatu

Wszystkie dysze są ruchome w każdej płaszczyžnie. Możesz rzeźbić jak chcesz.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)

O raroty co nie miara ale dobrze idzie a w dodatku dostałem jakiś list że do sondu wzywają w harakterze świadka a wogule takich ludzi nieznam, i w dodatku ja w d*pie był i gówno widział do Radzynia Podlaskiego.Jaja jak berety ale muszę jechać kto zapłaci za paliwo i za zmarnowany czas.

Pozatym jeszcze jutro mam mieć kontrolę piorin ale to nic dziwnego.

Lubelaki szaleją o to jest najlepsze.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Pijaństwo i brawura 

Się mnie przypomina: "brawurowa jazda cinquecento". Rozbawiłeś mnie do łez. A jestem dopiero na 915 stronie.....

2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Ostatnio czytałem że niby dają jakaś przedłużona gwarancję na lakier w amazone. Ale jak doczytałem warunki tej gwarancji i czego nie obejmuje to rynce opadły. 

Musimy wyjaśnić jedno amazone czy inny germaniec z jednej blachy powstaje jednak znacząco różni się sposób jej zabezpieczenia i podejście do problemu. Generalnie to że zardzewieje jest panowie pewne chodzi o czas. Napiszę, może i wywołam wojnę ale Amazone to jest sprzęt klasy Unii Grudziądz jakościowo to nawet UG ich przebija. Co nie znaczy że nie mają produktów dobrych! I w drugą stronę sprzęt Polski też nie jest zły. Cały widz polega na tym żeby nie przepłacić i obojętnie do marki jeśli jest odpowiednia cena trzeba brać! W przypadku nowych maszyn uderzał bym tam gdzie gwarancja nie jest "dostudni a studnia przy bramie".

2 godziny temu, jacus napisał:

rdza na wszelkich maszynach to wina ekologii- juz nie wolno stosowac takich lakierow jak dawniej.

Jest to bzdurą i kłamstwem, które ma w sobie odrobine prawdy. Rdza jest wynikiem procesu elektrochemicznego. 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, szymon09875 napisał:

1. każda występująca korozja osiągnęła taki stopień, że nastąpiło poważne osłabienie konstrukcji ramy i lub zbiornika lub całkowite skorodowanie.

2. zagrożone jest bezpieczeństwo drogowe maszyny i użytkownika maszyny.

3. nie można zagwarantować funkcjonalności maszyny ze względu na uszkodzenia korozyjne występujące w metalowej konstrukcji maszyny.

Screenshot_2023-02-21-21-36-38-729_com.android.chrome.jpg

To w starym Amazone prędzej zgnije obudowa przekładni między zaczepem niż paka lub rama . Mowa o dinozaurach zae zaf 

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, mf362 napisał:

To w starym Amazone prędzej zgnije obudowa przekładni między zaczepem niż paka lub rama . Mowa o dinozaurach zae zaf 

Potwierdzam. Te stare można było zrobić, podobnie wapniarki ZG z lat 70-80.

• Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

Dzień dobry 1°, bez wiatru, bez opadów. 

niech by i był dobry ale wczoraj miałem sen 🙆‍♂️ jakimiś luxusowymi autami jeździłem 🤦‍♂️🤪

Mlecarze 🙋‍♂️ doicie 🤔😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Wstawać śpiochy.

Sam żeś agent.

Mnie w szpiegostwo nie mieszaj.🤣

Opublikowano
16 minut temu, slawek74 napisał:

niech by i był dobry ale wczoraj miałem sen 🙆‍♂️ jakimiś luxusowymi autami jeździłem 🤦‍♂️🤪

Mlecarze 🙋‍♂️ doicie 🤔😁

Doimy. Ty lepiej sprawdź w garażu, czy to na pewno był sen. A jak się okaże, że nie, to pokaż, co w tym garażu stoi😁

Opublikowano
Qwazi napisał:

16 minut temu, slawek74 napisał:

Mlecarze 🙋‍♂️ doicie 🤔😁

Doimy. Ty lepiej sprawdź w garażu, czy to na pewno był sen. A jak się okaże, że nie, to pokaż, co w tym garażu stoi😁

coś żona o toyota mówiła 🤔😁 automat na kredyt 😜

oby się nie nudziło 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v